Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם 

לאחרונה התמודדתי  עם מספר  פנצרים עקב בורג שננעץ בצמיג 

אני מתעניין בערכות יעילות למצב חירום של משאבה קטנה וחזקה לרכב ואולי גם קומפרסור  לרכב 

מומלץ על נטען  ועל ערכה עם מגוון שימושים כמו חשמל ותאורת חירום  

מי שיש לו המלצות בכל העניין של אביזרי חירום לרכב  מתכבד לשתף את החברים  כאן בשרשור 

פורסם

יש לי משאבה על סוללה שהזמנתי מסין. הצליחה לנפח צמיג ללא אוויר כלל בלי בעיה (לקח כמה דקות). כמו כן, יש לי ערכת תיקון תקרים שהזמנתי מאמאזון, וגם היא עבדה מצוין באותו המקרה (כמובן, זה הכל רלוונטי רק אם התקר הוא באזור הניתן לתיקון).

עוד דברים שמקלים על העבודה (לא חובה, אבל אם יש לך הרבה מקום בבגאז', ולא אכפת לך המשקל)... מפתח אימפקט (כ-50 דולר לחוטי שמתחבר למצת, וכ-70 דולר לאחד מבוסס סוללה, שעוד יותר נוח). הופך את הפירוק וההרכבה של הגלגלים לקלה משמעותית. וג'ק הידראולי (יש פשוטים ב-150-200 שקל), שקל יותר לתפעול מג'ק מספריים.

פורסם

יש ספריי קצף שקונים בכל תחנת דלק שממלא את הצמיג לכמה שעות וסותם את החור. אופציה מצויינת להגעה עד הפנצ'ריה בעלות 20-30 ש"ח.

פורסם

אחרי זה קשה מאוד לנקות את הצמיג מהחומר הזה

לא מומלץ

לדעתי עדיף ברגי סיליקון וקומפרסור כפי שהוזכר 

פורסם
לפני כשעה, David2540 כתב:

יש ספריי קצף שקונים בכל תחנת דלק שממלא את הצמיג לכמה שעות וסותם את החור. אופציה מצויינת להגעה עד הפנצ'ריה בעלות 20-30 ש"ח.

הורס את הצמיג. רק קומפרסור

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני שעה, chrono כתב:

יש לי משאבה על סוללה שהזמנתי מסין. הצליחה לנפח צמיג ללא אוויר כלל בלי בעיה (לקח כמה דקות). כמו כן, יש לי ערכת תיקון תקרים שהזמנתי מאמאזון, וגם היא עבדה מצוין באותו המקרה (כמובן, זה הכל רלוונטי רק אם התקר הוא באזור הניתן לתיקון).

עוד דברים שמקלים על העבודה (לא חובה, אבל אם יש לך הרבה מקום בבגאז', ולא אכפת לך המשקל)... מפתח אימפקט (כ-50 דולר לחוטי שמתחבר למצת, וכ-70 דולר לאחד מבוסס סוללה, שעוד יותר נוח). הופך את הפירוק וההרכבה של הגלגלים לקלה משמעותית. וג'ק הידראולי (יש פשוטים ב-150-200 שקל), שקל יותר לתפעול מג'ק מספריים.

אפשר לשלוח קישור ותמונה ?

אחי קנה קומפרסור מאלי אקספרס ותוך זמן קצר זה הלך לכן חשוב לתת המלצות על דברים ספציפים שיש עליהם ניסיון 

פורסם (נערך)

קומפרסור קונים בכל תחנת דלק או במבצעים שיש לאוטו דיפו כל כמה שבועות. אם מדובר בשימוש נדיר אמור להספיק. באותה הזדמנות להצטייד גם בבוסטר התנעה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 שעות, חושב טוב כתב:

אפשר לשלוח קישור ותמונה ?

אחי קנה קומפרסור מאלי אקספרס ותוך זמן קצר זה הלך לכן חשוב לתת המלצות על דברים ספציפים שיש עליהם ניסיון 

המשאבה שהזכרתי שעובדת טוב (משמשת אותי כבר קרוב ל-9 חודשים להשלמת אוויר בגלגלים, ומס' פעמים מילאתי איתה גלגלים ריקים מאוויר): https://www.aliexpress.com/item/1005004708625749.html

משאבה נוספת שהזמנתי ורק קיבלתי לפני כמה ימים, שמשלבת גם בוסטר (הזמנתי שתהיה משאבה בכל אחד מהרכבים, וגם כי רציתי בוסטר; אבל אין לי עדיין המלצת אמינות לגביה): https://www.aliexpress.com/item/1005005419118155.html. (אני הזמנתי לפני כמה שבועות ב-60 דולר, ועכשיו אין אותה במלאי באותה חנות, והקישור הוא לחנות אחרת בה המחיר 70 דולר; אולי שווה לעשות חיפוש ולמצוא בזול יותר).

ערכה לתיקון תקרים מאמאזון (כרגע לא שולחים לארץ, אבל מניח שאפשר להזמין ערכה באותה רמה ואיכות מעלי אקספרס): https://www.amazon.com/gp/product/B002I52RG0/

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אם יש ברכב גלגל ספייר, כדאי שהוא יהיה במצב תקין - לפעמים לא בודקים לחץ אוויר ואז ברכב בן 10 מגלים שהגלגל בלי אויר... באותה הזדמנות לודא שכל כלי העבודה הנדרשים קיימים.

בג'יפים שבהם גלגל תלוי על דלת אחורית, לעיתים כדי למנוע גניבה משתמשים בבורג נגד גניבה - וגם על הגלגלים הרגילים (לא רק בג'יפ) - מומלץ לודא שיש לכם את הראש המתאים.

מעבר לכך יש ערכה עם משאבה חשמלית וסט תולעים, ותוספת של ברגי סיליקון. כדאי לתפעל לפחות פעם אחת את המשאבה כדי לחסוך בזמן אמת את התגלית שהיא תקולה.

מניסיון, כדאי להיות ער לאיבודי אוויר איטיים. לעיתים זה מעיד על בורג בצמיג. במקרה של מהמורה בכביש הבורג יכול לעוף ואז חגיגה. בקיצור מודעות מונעת כאב ראש.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אל תיסע על השוליים-הכביש נקי כי הדף המכוניות מעיף ממנו דברים כאלה אבל השוליים מלאים בזבל הרבה פעמים

ואל תסע עם צמיגים גמורים יש פחות עובי וביותר קלות יכנס בורג

ואם זה באזור קבוע גם תיזהר אולי מישו בכוונה או ברשלנות מעיף לשם ברגים

כול זה לא במקום ערכת תיקון

בתאריך 22.10.2023 בשעה 22:05, חושב טוב כתב:

לאחרונה התמודדתי  עם מספר  פנצרים עקב בורג שננעץ בצמיג

פורסם (נערך)
בתאריך 22.10.2023 בשעה 23:56, tinoki כתב:

הורס את הצמיג. רק קומפרסור

לקצף יתרון משמעותי, הוא מהיר פעולה, כשאתה נתקע עם תקר בשולי הכביש למהירות משמעות קריטית. לא מכיר, מנסיוני הלא מועט בעניין, צמיג שלא חזר למצב נסיעה נורמלי ולמשך זמן רב אחרי ניקוי הקצף ותיקון התקר. מילוי בקומפרסור עניין איטי, אני משתמש בו רק לצורך ניפוח אחת לכמה שבועות, כשיש תקר, רק קצף.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

יש לי סט תולעים ברכב וגם ברגי סיליקון. 

אבל פות"ש שאל על מצב חירום, לא מצב נורמלי שיש לך זמן, תאורה, מקום בטוח לתקן. 

כשהפנצר בלילה, אתה לא מזהה את החור, וחייב להסתלק ממקום לא בטוח במהירות.

במצב כזה שים קצף בלי לחשוב וסע. תגיע לתקן בהזדמנות הראשונה.

פנצ'ריות שונאות את זה ויעשו לך פרצופים, תחיה עם זה. העיקר שנחלצת.  

בתאריך 22.10.2023 בשעה 22:38, chrono כתב:

מפתח אימפקט (כ-50 דולר לחוטי שמתחבר למצת, וכ-70 דולר לאחד מבוסס סוללה, שעוד יותר נוח).

איפה מצאת כזה, אמין? גם אני מחפש.

מזכיר שציוד חילוץ לא קונים זול וגרוע. תחשוב כמה שווה לך המוצר ברגע שאתה זקוק לו -- זה המחיר. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

מה זה "להסתלק ממקום לא בטוח"? אתה מתכוון שהפנצ'ר תפס אותך בלילה בכביש מהיר? הנסיון האישי שלי (כלומר, סטטיסטיקה של איש אחד), אחרי נהיגה של מאות אלפי קילומטרים, היא שהפנצ'ר ברוב המוחץ של מקרים מגלים בחניה. אני יכול לספור על שתי אצבעות את כמות הפעמים שהיה לי פנצ'ר שהתגלה בזמן נסיעה בכביש מהיר. אם אחת ל-10-15 שנים אתה צריך להזמין גרר (בוא, מתוך התקופה הזו בטח לפחות חלק מהזמן תהיה עם רכב בעל גלגל רזרבי גם, אז בכלל), אז קיום או אי קיום של ערכת חירום למצב כזה הוא זניח לגמרי.

ולגבי אימפקט - הזמנתי מאמאזון. ואין שום בעיה עם זה שהוא זול. אתה לא צריך כלים יקרים בערכת חירום, כי מטרתה לא לעבוד כל יום מהבוקר עד הערב, אלא אחת להרבה (בתקווה מאוד) זמן. אימפקט יקר (שמיועד למוסכים) יעבוד מצוין כדי להוריד ולהחזיר אלפי, אם לא עשרות אלפי גלגלים. גם אם אימפקט זול יתפגר אחרי 100 גלגלים, זה עדיין הרבה מעבר למה שערכת חירום תעבור בחייה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

לפני 8 שעות, chrono כתב:

"להסתלק ממקום לא בטוח"? אתה מתכוון שהפנצ'ר תפס אותך בלילה בכביש מהיר?

למשל. או במקום שאני לא רוצה להתמהמה בה ולהיות חשוף ופגיע. 

לא היו לי הרבה פנצ'רים בחיים, לפעמים גיליתי בחניה אבל כעת כשיש חיישן לחץ אוויר אני מגלה כשהוא מתרחש. 

יש שתי סיבות שאני קונה כלים יקרים. אחת היא שאני קונה כלים יקרים. שניה היא שאני שואל את עצמי כמה הכלי יהיה שווה לי בשעת החירום כשאזדקק לו. לא שיפעל 1000 פעם, אלא פעם אחת במצב קיצון כמו שצריך. (לדוגמא בוסטר התנעה. גם קומפרסור קרסלי בשטח ודווקא יקר יחסית של 2 בוכנות).

אימפקט זה לא ממש כלי חיוני אלא יותר ענין של נוחות, לכן באמת לא אשקיע הרבה. מה קנית?

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תוכן חדש...