Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

החלפתי מגדיח כלים.

המדיח הישן שהיה מותקן מתקופת בעלי הבית הקודמים, היה מחובר דרך מסנן מים מגנטי ומגן ברקים. 

אני אף פעם לא השתמשתי בדברים האלו בשום מכשיר בייתי שהיה לי ונוטה לחשוב שהם מיותרים לחלוטין, נוטה להעיף את שניהם לפח.

האם אני צודק או שכן יש טעם להשאיר אותם או אחד מהם, מחוברים?

תודה.

IMG_20231005_092722.thumb.jpg.62f37ee49b721d2e511697e70600dd1b.jpg

פורסם

מסנן מגנטי לדעתי לא מסנן בכלל.

מגן ברקים אכן יכול לעזור, הלך לי מחשב בגלל מתח של 270 בשקע אחרי עבודות חשמל ברחוב

• רעיון טוב! 2

.

פורסם
לפני 43 דקות, om2 כתב:

מסנן מגנטי לדעתי לא מסנן בכלל.

מגן ברקים אכן יכול לעזור, הלך לי מחשב בגלל מתח של 270 בשקע אחרי עבודות חשמל ברחוב

מגן ברקים לא עוזר ל-270 בשקע.

בקיצור, כלום מיט גורנישט, נטו scam.

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מסנן מגנטי מצויין להכנת מים קדושים (מצריך לרכוש תעודת כומר בנפרד), סגולה להרחקת חלודה מהגוף של מי ששותה את המים ולעזור לאישיותו להיות יותר מושכת. 

השפעתו על סינון המים לעומת זאת, איפה שהוא בין זניחה ללא-קיימת (ונוטה חזק מאד לכיוון של לא קיימת). 

תעיף לפח בשקט ואל תיקח חדש. 

לגבי המגן מתח, אין לי מידע קונקרטי. אני לא משתמש באחד, רק באלפסק על המחשב שלי וזהו. 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לפח.

אין הגנה אמיתית לציוד המחובר לרשת החשמל בפני פגיעה ישירה של ברק בדירת מגורים.

ההגנה הכי טובה היא לנתק את הצרכן מרשת החשמל בימים של ברקים ורעמים.

• רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

בעבר היה פרסום של "מדע גדול בקטנה" לגבי מסנן מגנטי.

בתיאוריה, זה מוצר מעולה. המגנט מושך אליו חלקיקי אבנית מאחר ויש להם מטען חשמלי (אינני זוכר למי מטען חיובי ולמי מטען שלילי).

מעשית, עקב מהירות בה המים עוברים בצינור, אין לזה שום השפעה (מגנט חלש).

עריכה :  מצאתי את הפרסום המדובר, ומסתבר שזה פרסום של מכון דוידסון

https://davidson.weizmann.ac.il/online/askexpert/technology/האם מגנט יכול למנוע היווצרות אבנית%3F תומר

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תודה על התגובות.

לגבי המסנן המגנטי, גם אם נניח בתאוריה שהוא קצתי יעיל, הוא מיותר לחלוטין ביישום הספציפי הזה כיוון שבמדיחי כלים יש מערכת מלח למניעת אבנית שעודת מצויין.

פורסם
לפני 19 שעות, מרק10 כתב:

לפח.

אין הגנה אמיתית לציוד המחובר לרשת החשמל בפני פגיעה ישירה של ברק בדירת מגורים.

ההגנה הכי טובה היא לנתק את הצרכן מרשת החשמל בימים של ברקים ורעמים.

גם לא מגני ברקים בלוח חשמל כדוגמת זה?

image.thumb.png.18273d4cb8ea6444d92141c7b4d6fc4e.png

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

היתרון העיקרי של ה"מגן ברקים" (לדעתי !) המחובר בטור למכשיר - הוא ההשהייה לאחר חזרת המתח לרשת.

בדקות הראשונות יש הרבה אי יציבות וזה לעיתים מה שדופק את המכשירים - וזה בחלק מהמקרים מציל אותם.

• מעניין 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אין במגן ברקים הספציפי הזה השהיה, בוודאי לא של כמה דקות. אולי חצי שנה - שניה.

כמו כן הוא ייצור 2007, אני לא סומך על רכיבים כאלה ישנים ולכן נוטה להעיף אותו אבל קצת מתלבט. את מסנן המים כבר זרקתי.

פורסם

ל NISKO יש סדרת של "מגני ברקים" של חברת DEKO  (דיפנדר S3) עם השהייה של 3.5 דקות

זה עולה בערך 60 שקלים פלוס מינוס.

קיימת סדרה פשוטה וזולה יותר - דיפנדר S1.
ממה שידוע לי - שתיהן תומכות בתקן (ראה מטה) אבל ל S3 יש טיימר ול-S1 אין.

למגני ברקים יש תקן, הישן היה ת.י. 2283 שבוטל ב 2013 ובמקומו אימצו את התקן הבינלאומי IEC-61643-11

בתור חשמלטור אולי תוכל לגשת למסמך ולראות מה דרישות התקן - רק אם זה מעניין אותך.
https://www.sii.org.il/he/דפי-לובי/כללי/תקינה/דף-תקן/?id=04d859d9-9edf-4dde-b3cd-6be9cd1a17c3_EN

ממה שאני מכיר ממכשירי תמי4 - כל הנושא של "ברקים" מוגן ע"י רכיב קטן פשוט וזול על הלוח.
הרכיב "מתאבד" בעת האירוע (זו מטרתו) וגורם לקצר (וירידת המא"ז) ברגע שיש בעיה.

לדעתי זה מתחבר היטב עם היגיון העבודה שיש במגיני ברקים שיש בלוח חשמל - הם חד פעמיים. ברגע שנשרף אחד אתה צריך להחליף את המחסנית הספציפית שמתה.

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני דווקא מאוכזב מניסקו. מצרף תמונה. היו לי שלושה מגנים כאלה. משנת 2017. 

בדרך כלל במצבים שהחשמל נופל לשנייה טיק טיק. לא מפסיק תזרם. הראוטר נופל. ככה שהוא לא עושה תעבודה שלא.

יש לי חשמל תלת פאזי. בחדר שאני לא משתמש יש מזגן. שהיה מחובר אלו. דוקהה בחדר הזה. המגן היה מנתק תחשמל.

עד שיום אחד במקרה האיתי בבית. והיה עוד הפעם הטיק טיק. הפסיק תחשמל. אבל אחרי שלוש או חמש דקות.

החזיר תחשמל והפסיק. וככה היה בלופ. אחרי פעמיים שעשה לופ כזה זרקתי אותו.

היום המזגן מנותק מהחשמל. רק מחבר בשביל תחזוקה. (שמירת כשירות שלו).

גם מחשב נייח שהיה מחובר אל מגן כזזה. לא הגן אלו. המחשב בחיים. בזכות הספק שהגן. הספק כשל. אבל לא העביר לשאר הרכיבים תכשל.

20231006_224354.thumb.jpg.fb4fa6d9d5611e19d982db53a7422fac.jpg

• רעיון טוב! 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

• תוכן חדש...