Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פתחתי אשכול דומה בעבר אבל בסוף זה לא יצא לפועל ומצב הרכב השתנה מאז.

כפי שאפשר לראות בתמונה למטה יש לי סווירלים על הרכב והשחור כבר לא כזה עמוק כמו פעם, רק שימו לב שהנקודות והסימנים זה לא פגמים בצבע אלה לכלוך כי לצערי לא יצא לי לצלם כשהרכב נקי.

קישור לתמונה :https://drive.google.com/file/d/1L5qGV53Et3nRGzHKfzBIeFxfwoh5Ih05/view?usp=share_link

יש לי כמה שאלות למומחים בנושא:

1) אני צריך המלצה לפוליש שיתאים למצב הרכב ובנוסף המלצה לספוגים למכונת פוליש (את המכונה עצמה אני מתכוון להזמין מסין משהו פשוט ולא יקר, אם יש המלצה לגודל מסויים אשמח).

2) אני אמור לבצע פלסטלינה לפני הפוליש? מה הטעם בלהסיר זיהומים מהלקה אם אני גם ככה משתמש בפוליש שחותך שכבה קטנה ממנה?

3) אני צריך שתסבירו לי איך לבצע ההתהליך מבלי לגרום נזק לצבע או לגרום להולוגרמות (זה הפחד הגדול שלי... לעשות יותר נזק מתועלת.)

4) אחרי הפוליש אני מתכוון ליישם אוטם צבע בשם fusso 12 month, אפשר ליישם אותו ישר אחרי הפוליש? צריך לחכות כמה שעות? לשטוף לפני את הרכב?

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

Random Orbital Dual Action, מכונת פוליש מומלצת תהיה עם סטייה של 15 מ"מ ופד של 125 מ"מ, זה מקום טוב באמצע. 

אישית אני משתמש בפדים של Lake Country אותם אני רוכש מאמזון, לא מזמן הזמנתי פדים של מנזרנה שהם זולים יותר אך עדיין לא קבלתי את המשלוח כך שאין לי חוות דעת, מניח שהם בסדר גמור לחברה נחשבת בתחום. לשלב החיתוך אני משתמש בפד מייקרופייבר לרוב של החברה הזו (Lake Country) הוא עובד מעולה ולא משאיר ממש סימני. מצד שני הלכה אצלי מאוד קשיחה אז יתכן שלך מספיק הפד הכחול שלהם - יש להם רק שלושה סופגים, כחול לחיתוך, כתום לבינוני ושחור לפוליש סופי. 

אתה צריך קומפאנד להעלמת השריטות ובהתאם לתוצאה, רצוי ליישם בסוף פוליש עדין (שגם יעלים כל סימן שנשאר משלב הקומפאנד כי על צבע שחור רואים את הכל). יש אין סוף מוצרים טובים מאוד בשוק, menzerna 400 וסיום עם menzerna 3500 יספק לך גימור של מראה. 

פלסטלינה זה לא חובה, הכל תלוי במצב הצבע, אבל העקרון בזה הוא להסיר כל מזהם שיכול להיתקע בפד ואז אתה פשוט יכול ליצור שריטות חדשות תוך כדי עבודה. איך יודעים אם צריך או לא? לאחר השטיפה כך שקית אוכל או סופר, מהסוג הדק והרועש, תכניס את היד פנימה ותעביר בעדינות על הצבע, אם זה חלק אז לא צריך אם אתה מרגיש שזה קצת מרעיש ומרגיש מחוספס ונתפס בצבע, אז צריך. 

נתחיל מהעבודה שהסיכוי לנזק הוא לא כזה גדול כל עוד עובי הלכה הוא סטנדרטי. לזכור תמיד שעדיף לעבור עוד פעם מאשר יותר מידי ולכן, בלי הרבה לחץ על המכשיר, לעבוד לאט, מהירות בינונית, לעבור באזורים קטנים כל פעם, משהו כמו 50X50 ס"מ, לבצע שני מעברים אופקיים ושני מעברים אנכיים ולבדוק את התוצאה. לאט לאט תכיר את הצבע שלך, את המכשיר, את הקומפאנד ותבין מה נדרש, פשוט כי כל צבע הוא שונה כך שאין המצלמה אחת. להיזהר מכל הנקודות החדות בפח, עוברים מתחת, עוברים מעל אבל לאחד בלי ניסיון אל תעבור עליהם, זה גם כך אזור צר שלא שמים לב למשהו שם. כמובן שלנקות את המשטח לאחר הפוליש עם מגבות מייקרופייבר רכות מאוד. הולוגרמה זה יותר עניין של פולישר רוטורי, אפשר לקבל גם עם דואל אקשן אבל קשה יותר. 

ניתן ליישם אוטם מיד לאחר הפוליש, אבל חשוב ליישם מסיר שומנים כמו Gyeon PREP לדוגמה כדי להסיר לחלוטין את כל שאריות הפוליש, כמובן שלא עם אותה מגבת מהסעיף הקודם אלא אחת חדשה ונקייה. 

• אהבתי 3
פורסם

מעריך מאוד את התשובה המנומקת עזרת לי מאוד.

לפני 10 שעות, Supertigre כתב:

Random Orbital Dual Action, מכונת פוליש מומלצת תהיה עם סטייה של 15 מ"מ ופד של 125 מ"מ, זה מקום טוב באמצע. 

אישית אני משתמש בפדים של Lake Country אותם אני רוכש מאמזון, לא מזמן הזמנתי פדים של מנזרנה שהם זולים יותר אך עדיין לא קבלתי את המשלוח כך שאין לי חוות דעת, מניח שהם בסדר גמור לחברה נחשבת בתחום. לשלב החיתוך אני משתמש בפד מייקרופייבר לרוב של החברה הזו (Lake Country) הוא עובד מעולה ולא משאיר ממש סימני. מצד שני הלכה אצלי מאוד קשיחה אז יתכן שלך מספיק הפד הכחול שלהם - יש להם רק שלושה סופגים, כחול לחיתוך, כתום לבינוני ושחור לפוליש סופי. 

מצאתי את המכונת פוליש הזאת מאלי אקספרס https://www.aliexpress.com/item/1005005946905205.html שלפי התיאור עובדת בDual action והגודל של הפד הוא 125mm אבל לא מצאתי בתיאור מידע לגבי הסטייה שלה. בכללי מחיפוש קצר ראיתי שיש המון חברות וסוגים שונים במחירים שונים חלקם יקרים מידי לדעתי וחלקם נראים מצועצעים (למרות שלא כל כך אכפת מהעמידות שלהם כי סביר להניח שהשימוש שלי במכשיר יהיה חד פעמי לכן אני לא מתכוון להתפרע ולקנות משהו יותר מידי יקר.)

אתה צריך קומפאנד להעלמת השריטות ובהתאם לתוצאה, רצוי ליישם בסוף פוליש עדין (שגם יעלים כל סימן שנשאר משלב הקומפאנד כי על צבע שחור רואים את הכל). יש אין סוף מוצרים טובים מאוד בשוק, menzerna 400 וסיום עם menzerna 3500 יספק לך גימור של מראה. 

הקומפאונד שציינת (Menzerna 400) לא גס מידי? הרכב בן 4 שנים ונשטף כל חייו רק בבית אבל כמו שציינת אני רוצה להגיע לגימור של מראה בלי סווירלים וכתמים. אני חושב שהתמונה שהעיליתי גורמת לצבע להראות במצב רע הרבה יותר ממה שהוא בפועל כי הרכב היה מלוכלך בצילום, אני אנסה לצלם שהוא נקי ולעלות תמונה ברורה יותר. בנוסף, לשלב הגימור ראיתי שיש מוצר שנקרא Menzerna 3800, הוא לא יספק גימור טוב יותר?

פלסטלינה זה לא חובה, הכל תלוי במצב הצבע, אבל העקרון בזה הוא להסיר כל מזהם שיכול להיתקע בפד ואז אתה פשוט יכול ליצור שריטות חדשות תוך כדי עבודה. איך יודעים אם צריך או לא? לאחר השטיפה כך שקית אוכל או סופר, מהסוג הדק והרועש, תכניס את היד פנימה ותעביר בעדינות על הצבע, אם זה חלק אז לא צריך אם אתה מרגיש שזה קצת מרעיש ומרגיש מחוספס ונתפס בצבע, אז צריך. 

אני חושב שאני אבצע פלסטלינה ליתר ביטחון, בשטיפות האחרונות אני מרגיש ממש התנגדות בזמן הניגוב. תודה על הטיפ לבדיקה עם השקית אני אנסה את זה ;)

נתחיל מהעבודה שהסיכוי לנזק הוא לא כזה גדול כל עוד עובי הלכה הוא סטנדרטי. לזכור תמיד שעדיף לעבור עוד פעם מאשר יותר מידי ולכן, בלי הרבה לחץ על המכשיר, לעבוד לאט, מהירות בינונית, לעבור באזורים קטנים כל פעם, משהו כמו 50X50 ס"מ, לבצע שני מעברים אופקיים ושני מעברים אנכיים ולבדוק את התוצאה. לאט לאט תכיר את הצבע שלך, את המכשיר, את הקומפאנד ותבין מה נדרש, פשוט כי כל צבע הוא שונה כך שאין המצלמה אחת. להיזהר מכל הנקודות החדות בפח, עוברים מתחת, עוברים מעל אבל לאחד בלי ניסיון אל תעבור עליהם, זה גם כך אזור צר שלא שמים לב למשהו שם. כמובן שלנקות את המשטח לאחר הפוליש עם מגבות מייקרופייבר רכות מאוד. הולוגרמה זה יותר עניין של פולישר רוטורי, אפשר לקבל גם עם דואל אקשן אבל קשה יותר. 

הרכב מעולם לא עבר פוליש, רק פלסטלינה וגם זה היה לפני דיי הרבה זמן. לגבי הנקודות החדות, ספציפית אצלי הרכב מלא בקימורים ובשקעים שונים (סיוויק האצבק דור עשירי) ככה שלדלג על כל החלקים האלה זה קצת בעייתי, אם הסיכון הוא ממש גבוה לאחד כמוני בלי הרבה ניסיון אולי עדיף כבר להכניס תאוטו לסדנה מיקצועית ולהיות בראש שקט?

יש לך המלצה למגבת מיקרופייבר שתתאים?

ושוב, תודה רבה על העזרה

פורסם

אני משתמש בפולישר שמתחבר לחשמל ולא מכיר מספיק מכשירים מסוג זה למרות שקשה לי להאמין שמכשיר 12V הוא מספיק חזק כדי להסיר שריטות. 

הקומפאנד לא אגרסיבי הוא פשוט מאפשר להסיר שריטות. מה שהופך כל קומפאנד "לאגרסיבי" זה הפד עצמו, שצריך להיות קשיח, הלחץ על המכשיר, גודל הפד והסטייה ומהירות המכשיר. אם תשמש לדוגמה בפד רך, לא משנה כמה "אגרסיבי" הקומפאנד, זה לא יסיר כמעט כלום. כשאני התחלתי עם פוליש חשבתי שזה ממש כמו נייר שיוף אגרסיבי, זה ממש לא, רחוק מכך. 

לגבי קימורים וקפלים, הסרטון הזה מסביר את זה די טוב.

• אהבתי 1
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...