Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מבין בכלל בכול העניין של דודי שמש/חשמל , אשמח אם מישהו יסביר לי. 

אנחנו שוכרים בבניין שבו יש לכול אחד דוד משלו, אבל מערכת הפנלים הסולרים משותף לכולם. יש ברז ליד הדוד של פתיחה/סגירה של מערכת המים המשותפים. אצלנו בחורף היא סגורה, בקיץ פתוחה. 

קיץ שעבר לא היה בעיות כלל. לא מדליקים בכלל את הדוד חשמל. 

השנה- כבר בערך חודש של מזג אוויר שמשי(גרים בדרום) ולא זכור לי יום אחד אפילו שלא היה צורך להדליק את הדוד חשמל. 

מגיעים הבייתה 5-6- יש מים חמים בשפע. מגיעה שעה 9-10 בערב- נגמרים המים החמים כמעט לגמרי. 

משיחה עם בעל הדירה הוא אומר שזה כניראה בעיה במערכת המים בבניין ואין לו מה לעשות עם זה. 

השאלה היא , מה קורה פה? האם מה שהוא אומר זה נכון? 

פורסם

אני לא מבין במערכת סולרית משותפת, יש לי דוד וקולטים פרטיים שלי.

לגבי בעל הדירה, אם אכן זו בעיה במערכת המשותפת של הבניין, הוא אמור להשתתף בעלות התיקון, ככל שיתברר שזו אכן הבעיה.

פורסם

כנראה תקלה בטרמוסטט הדיפרנציאלי.
הטרמוסטט אמור להדליק את המשאבה כשהמים מהקולטים חמים יותר מהמים שחוזרים לקולטים ולכבות את המשאבה במצב ההפוך.

אם הטרמוסטט לא מכבה את המשאבה כשהמים החוזרים חמים יותר מהמים שיוצאים מהקולטים אז המערכת הסולרית בעצם גונבת חום מהדודים של כולם.

תנסה לסגור את הברז של המערכת הסולרית אצלך בסביבות 5-6 אחרה"צ, אם המים בדוד ישארו חמים זאת אומרת שהמשאבה של המערכת לא נכבית.

הייתה לנו אותה בעיה בבניין, שאר הדיירים והוועד לא הבינו על מה אני מדבר.

במקום לריב איתם ולבזבז כסף עליתי לבד לגג, מצאתי שהחוטים של חיישני הטמפרטורה מחוברים בצורה שגויה לטרמוסטט ושהמשאבה אכן פועלת כל הזמן, חיברתי נכון את החוטים ומאז המערכת עובדת בצורה תקינה.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם

קודם כל תבדוק אם הבעיה רק אצלך או קיימת בעוד דירות.

אם זה קיים בעוד דירות אז המשאבת סיחרור של הבניין ממשיכה לעבוד אחרי שכבר אין שמש ומקררת לכולם את המים, באחריות הבניין.

מאחר שכתבת שהברזים סגורים במהלך החורף זה הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות כי אין סיחרור מים בצנרת ואז מתחילה היווצרות משקעים שגורמת לסתימות ותקלות אחרות, אז אם הבעיה היא רק אצלך זו יכולה להיות סיבה טובה לכך שנסתם אצלך מעבר מי הסיחרור בדוד, בעיה שלך.

בחורף המערכת צריכה להישאר פתוחה שכן ישנם ימים חמים, אולם לרוב לא מספיק כדי לחמם את המים בדוודים למקלחת חמה/ארוכה אך כן המשאבה נכנסת מידי פעם ומסחררת את המים בצנרת החימום.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
לפני 17 דקות, gsi16v כתב:

מאחר שכתבת שהברזים סגורים במהלך החורף זה הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות כי אין סיחרור מים בצנרת ואז מתחילה היווצרות משקעים שגורמת לסתימות ותקלות אחרות, אז אם הבעיה היא רק אצלך זו יכולה להיות סיבה טובה לכך שנסתם אצלך מעבר מי הסיחרור בדוד, בעיה שלך.

אם במהלך היום אני כן מקבל מים חמים בשפע, זה לא אינדקציה שזה לא בעיה של סתימה ? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, gsi16v כתב:

הייתה לנו תקלה דומה בדוד המרכזי, וכשבאו לתקן אמרו שזה בגלל שסגרנו את הברז בחורף.

פורסם
לפני שעה, davemustaine87 כתב:

אם במהלך היום אני כן מקבל מים חמים בשפע, זה לא אינדקציה שזה לא בעיה של סתימה ? 

סתימה לרוב היא לא אבסולוטית לכן מתי שהמים המסתחררים חמים מאוד כפי שקורה במהלך היום זה מספיק כדי לחמם לך את הדוד אך לקראת הערב כאשר הם פחות חמים נוצרת אצלך דעיכת טמפרטורה יותר משמעותית ממה שיש לשכנים.

יכול להיות עוד משהו שזה שספירלת החימום נפרצה בדוד שלך ולכן יש לך מים חמים רק שהסיחרור בגג עובד עם מים חמים וברגע ששם הטמפרטורה יורדת ואצל כל השכנים לא מתבצע סיחרור - מסתחררים אצלך מים קרים שנמשכים אליך לדוד כל פעם שתשתמש במים החמים 

כל זה השערות על סמך מספר כללי אצבע שהמערכת עובדת לפיהם.

לרוב כאשר ישנה תקלה במערכת השיתופית אז התופעה מופיעה אצל כולם.

כאשר רק אצלך יש תסמין/בעיה - הבעיה אצלך

• רעיון טוב! 1

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 48 דקות, davemustaine87 כתב:

ומה היה הפיתרון לתקלה? 

אין לי מושג, הגיע טכנאי ותיקן... 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 דקות, davemustaine87 כתב:

אני שואל מכיוון שהדוד ממש חדש, בן שנה בערך. ככה שלא יודע כמה סביר שתהיה בו בעיה

אם זה מעודד אותך איכשהו, גם אצלינו הדוד היה יחסית חדש (שנתיים אולי?)

מה שכן, אצלנו זה השפיע על כמה דירות (אולי רבע מהבניין, לא זוכר)

אתה היחידי שסובל?

פורסם

יש לפחות מישהו אחד שגם סובל, אבל אני בטוח שכמו ש- @Michaelr  סיפר, יש מצב גדול שחלק מהדיירים פשוט לא מבינים מה אני רוצה מהחיים שלהם. אני אשאל שוב ואני אנסה להסביר כמה שיותר 

פורסם
לפני 53 דקות, davemustaine87 כתב:

יש לפחות מישהו אחד שגם סובל

אז לדעתי הכי סביר שמשאבת הסחרור עובדת כל הזמן.

כמו שאמרתי תסגור את הברז של המערכת בסביבות 5-6 ותראה אם המים החמים נשארים. 

עוד בדיקה שאתה יכול לעשות היא לגעת בצנרת המשותפת של המערכת הסולארית בסביבות 9-10 בערב, אם היא חמה בשעות האלה אז כנראה שהמשאבה עובדת והחום "נגנב" מהדודים של כל הדיירים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אז מסתבר שכולם דגים אצלנו בבניין ולא מדברים. יש לפחות 5 דירות מלבדנו שסובלים מאותה בעיה, ואף אחד לא אמר כלום. 

פנינו לוועד והם יזמינו טכנאי לבדוק את הבעיה. 

תודה רבה לעוזרים 

• אהבתי 1
  • מצחיק 5
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 4.6.2023 בשעה 15:30, davemustaine87 כתב:

פנינו לוועד והם יזמינו טכנאי לבדוק את הבעיה. 

תעדכן אחר כך איך פתרו את הבעיה (אם בכלל)

• תוכן חדש...