Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות. 

אני צריך לקדוח חור זוויתי בפלטה. 

יש מקדחת עמוד, אין בעייה להטות את השולחן כדי לקבל את הזווית הרצוייה (לא קריטית). 

הזווית שהיא כן קריטית היא שמירה על 90 מעלות לאחת מהפיאות של החומר. 

ופה אני מסתבך עם איך ולפי מה אני אמור ליישר את הפלטה. 

image.png.c76dca36a9210e9c62d3e46e45c74aac.png

המקדחה שלי בסיסית וזולה, שולחנית. 

אין לי בעייה לבנות ג'יג כדי לשמור על כיוון הפיאה, אבל גם את הג'יג אני לא יודע איך ליישר כך שהחור ייצא 90 מעלות לפיאה העליונה. 

אין איזה שהוא רפרנס-פויינט על המקדחה שאוכל להיעזר בו (השולחן בנוי בצורה שלא תאפשר לי להיעזר גם במוט- לא שזה טוב להיעזר במשהו עגול כדי לקבוע יישור :LOL:).

למקרה שלא הצלחתי להסביר את כוונתי כמו שצריך, מצרף המחשה של שגיאה ביחס לשולחן המקדחה:

image.png.470cd0b880726e3f5c8438fddcefb820.png

גם אם השולחן עצמו מקביל וישר והכל טוב, השולחן יכול לזוז ימינה\שמאלה ביחס לפוטר, מה שישנה את הזווית הקריטית. 

אודה למחשבה\עצה\רעיון. 

ומקווה שכשאהיה בסדנה, מול הכלי והחומר, אצליח לחשוב על משהו בעצמי...מתפדח שלא הצלחתי לפתור את זה :oops:

תודה לעונים.

image.png

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אתה בעצם רוצה שפתח החור יהיה בנקודה של 90 מעלות אבל הזוית של הקדיחה יהיה בזוית הרצויה?

לא יותר פשוט לסמן נקודות ייחוס על המשטח בכמה קווים? מבלי לשכוח כמובן את גודל החור וחישוב הנכון של נקודת הקדיחה?

הרי אתה בעצם מה שאתה צריך לחשב פה, זה הנקודה שאתה רוצה לקדוח אבל אז להזיז את החור המיועד טיפה קדימה או אחורה בעצם לזוית שנוצרה במשטח ניסיון, אפשר לחשב את זה אבל קצת בני גורן בשבילי.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לוקח עץ מהפח וטריז מהפח, משחק עם קידוחי ניסיון עד שמוצאים את השיטה. מבטיח לך שתמצא פיתרון מהיר יותר תוך כדי תנועה, יותר מהיר מהעלאת ציורים לקארספורום...

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה חברים.

אני חושב שפתרתי את העז. עלה לי רעיון.

לפני 15 שעות, hans כתב:

מבטיח לך שתמצא פיתרון מהיר יותר תוך כדי תנועה,

האנס- אתה בגדול צודק. 

אני עושה את זה המון. 

הבעייה היא שיש לזה חסרונות גדולים עבורי. 

לפעמים הפתרונות מצריכים בניית ג'יג יעודי מראש, ומאחר ויש לי בעיית מקום קשה, אני צריך לדעת מראש מה השלבים שעלי לבצע- אין לי למשל אפשרות להניח בצד הדבקה שמתייבשת ולהמשיך לעבוד על משהו אחר, אני חייב לתת לדבק להתייבש לפני שאני יכול להוריד את הקליבות ולהמשיך לזוז. אז אני צריך לתכנן מה אני מסיים לפני ההדבקה. 

או למשל שהפתרונות "תוך כדי תנועה" הם HALF-ASSED... וכמה דקות של מחשבה מראש יכלו לעשות אותם להרבה יותר יעילים למטרה. שלא לדבר על זה שלפעמים הרעיון לא עובד כמצופה.

ועוד כמה עיזים כאלו. 

במקרה הזה החלטתי לחשוב חזק מראש- נדיר יחסית שאני צריך דיוק בפרוייקטים שלי, ועוד יותר נדיר מצבים שבהם אין לי רפרנס-פוינט זמינה. שילוב קטלני.

פורסם

תודה, אבל לא... זה עוד פשוט (וכבר היה פה שירשור על כך שאני לא רוצה להוציא סכום עתק על חתיכת פלסטיק בעבר) לעומת מה שאני צריך. 

אני חושב שפתרתי את זה, יבוצע בקרוב ואראה אם צדקתי.

• תוכן חדש...