Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדברים האלה לא אמורים להיות בתאריכים קבועים?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בתאריך 11.3.2023 בשעה 08:54, yulianx כתב:

מאמין שאינטרס שלהם להגיד לך שלא ידוע מתי יהיה

הם לא חיים בואקום, ויש תחרות ברמה כזאת או אחרת, לא כולם נאמנים למותג ספציפי.

אם בסוכנות יודעים על תאריך מסוים ולא יגידו הם מסתכנים באובדן לקוחות שאולי היו מחכים אם היו יודעים שזה בעוד חודש וחצי לדוגמה. מצד שני, יעברו בקלות למותג אחר בהינתן שיכול לספק מלאי ומידע על ימי מכירות.

פורסם

אם אני רוכש רכב ספציפי, אני לא אלך למותג אחר.

כשיש מחסור במלאי אני גם לא אחכה עוד תקופה לא ידועה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בתאריך 10.3.2023 בשעה 14:39, Yellow Engine כתב:

למה שאדם שרוצה רכב חדש, יקנה רכב במהלך השנה ולא בימי מכירות? רכב זה לא איזה מוצר מזון שאתה חייב אותו כרגע, או בטווח של כמה ימים. אם אתה רוצה לשדרג את רכבך, למה שלא תמתין לימי המכירות כדי לחסוך כך וכך אלפי ש"ח? וגם אם אין לך כרגע רכב בכלל, כי מכרת/נגנב/עבר תאונה, עדיין עדיף כלכלית להסתייע בזמן ההמתנה במוניות או ברכב שכור.

כי לשכור רכב או להתנהל במוניות יעלה לי הרבה יותר מאשר הנחה של כמה אלפי שקלים?

רק השכרת רכב לחודש זה משהו כמו 2500-3000₪ במקרה הטוב, סביר להניח שלא כולל ביטוחים כמו ביטול השתתפות עצמית.

אפילו לשכור משהו כמו רכב שיתופי עולה קרוב ל-200₪ ליום ללא דלק ועם הגבלה של 150 ק"מ ליום.

אם גנבו לי את הרכב או שהוא עבר תאונה, אני אעדיף לשלם קצת יותר ולא לחכות הרבה זמן.

שלא נדבר על זה שיש יבואנים שלא עושים בכלל ימי מכירות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

^

אוקיי, אבל השאלה שלי התייחסה למישהו שיש לו רכב ורוצה לשדרג לחדש. לא מישהו שאין לו בכלל ורוצה לקנות.

מאמין שזה רוב מוחלט של המקרים, כך שהאלטרנטיבות שהזכרתי מיועדות לתקופה קצרה בלבד

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

כי מי שמשדרג, הרבה פעמים כמה אלפי שקלים לא באמת משנים לו בחיים, ואם בא לו משהו אז הוא פשוט הולך וקונה אותו.

זה לא שאתה מקבל הנחות של עשרות אלפי שקלים (אני מניח אנחנו לא מדברים על שוק היוקרה) - ההבדל בסוף יהיה עלות של סופ"ש במלון טוב + מסעדה טובה ומספיק שעשירונים 9-10 מחפשים רכב חדש אחת לשלוש שנים והנה לך פוטנציאל של מאוד אלפים שלא יחכו לימי מכירות.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 12.3.2023 בשעה 20:56, Yellow Engine כתב:

^

אוקיי, אבל השאלה שלי התייחסה למישהו שיש לו רכב ורוצה לשדרג לחדש. לא מישהו שאין לו בכלל ורוצה לקנות.

מאמין שזה רוב מוחלט של המקרים, כך שהאלטרנטיבות שהזכרתי מיועדות לתקופה קצרה בלבד

אין שום ודאות שיהיו ימי מכירות. אם היבואן יצליח למכור את כל המלאי שלו בלעדיהם, הם פשוט לא יתקיימו. אם יישארו בודדים במלאי, ההנחות תהיינה קטנות (1-2%).

יש הרבה מקרים שקרו ברכב כמה תקלות קטנות, המוסך אומר לך ״תקלה יקרה זה עניין של זמן, מומלץ להחליף מע׳ X תוך חצי שנה״, או שאתה מבין את זה לבד. הרבה אנשים במצב הזה (גם אני הייתי, בלי שהייתי צריך שהמוסך יגיד לי), ואז מקציבים לעצמם חצי שנה להחליף.

ימי המכירות האלה _לא_ עובדים כמו Black Friday ודומיו (ששם המטרה העיקרית למכור לאנשים משהו שהם בכלל לא צריכים ולא היו קונים לולי המכירה), ומייצרים כמויות גדולות במיוחד לקראתו.
רכב זה מוצר יקר מדי להחזיק מלאי סתם. נכון שאם הם קורים, הם קורים בתיזמונים פחות-או-יותר ידועים, לקראת הגעה של דגם חדש שאז צריך למצוא לו מקום במחסנים ובאולמות התצוגה.

וכיום (ובשנתיים הקרובות לפחות, בגלל משבר השבבים) ליבואן עצמו אין מושג מתי יקבל משלוח.

אבל אם אתה רוצה חיסכון מכסימלי, השיטה זו לצמצם את רשימת המועמדים שלך ל- 3-4 דגמים, ואז לעקוב אחרי המצב של כולם אצל כל היבואנים כל הזמן. דורש השקעת זמן לא קטנה, אבל רק כך תשיג חיסכון משמעותי.

את המכונית הנוכחית שלי קניתי שנה לפני שהיתה לי כל כוונה להחליף את הרכב הקיים. עקבתי אחרי המחירים וההנחות (והיתה הנחה קבועה מאז שהדגם הושק בארץ של 5000 ש״ח, שעלתה ל-8000 פעמיים), ואז תפשתי במקרה נקודת זמן שבה היבואן נתקע עם שניים אחרונים ״0 ק״מ שכבר העביר על שמו״. קיבלתי אותה בהנחה של כ-30%, ועוד כ-5000 ש״ח עבור איבזור שרציתי. גם אחרי ניכוי אובדן הערך של היד הנוספת (שלא הטריד אותי, כי לא היתה כוונה למכור את הרכב במשך 7-8 שנים לפחות -- אני עושה נסועה נמוכה), עדיין עיסקה מצויינת.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...