Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, זה הסיפור:

לפני כחודש וחצי-חודשיים העמדנו את הפוקוס שלנו במגרש מכירה בת"א ע"מ שימכרו אותה(נו אלא מה?).

בקיצור, לא מכרו ולא בטיח, האוטו הועבר לפני פרק זמן מסויים למגרש באשדוד עקב התעניינות.

היום נסעתי לת"א על מנת להחזיר את הפוקוס(אין לי על מה לנהוג, והרכב גם ככה עומד ומעלה אבק במגרש), ולפני שנכנסתי לאוטו אמרו לי שיש בעיה בגיר, ושאין פארקינג.

הבעיה עצמה היא שבהעברה לפארקינג המנוע משתלב לרוורס. אין שום בעיה בהעברות ההילוכים האחרות, חוץ מהעניין ה-"פעוט" הזה אין שום בעיה עם הגיר.

גם בהעברה מהירה של בורר ההילוכים לפארקינג(בלי המתנה שישתלב לרוורס), הגיר עדיין משלב רוורס.

עכשיו למיטב הבנתי יש סיכוי טוב שזה הפין הנועל, או המחשב גיר.

והסבירות נוטה לכיוון המחשב, מכיוון שאם היה זה הפין המחשב היה משחרר את הגיר מהמנוע ועובר לניוטרל, אבל פשוט לא נועל את הגיר בעזרת הפין.

ולסוגיה המשפטית:

האם האוטו באחריות המגרש בזמן שהוא שוכב שם? ובדיעבד היה עליי להשאיר את הרכב שם?

ובקיצור - מה הלאה? מה הנזק? מה החור בכיס? האם חניה בניוטרל יכולה לגרום לנזק בגיר? ולגבי הסוגיה עם המגרש עצמו - אני עכשיו נשאר כמו שאומרים "עם הזין ביד"? ואין מה לעשות מבחינה משפטית?

בתודה מראש

אלעד

פורסם

ראשית עליך לגשת למוסך מסודר שיפתח כרטיס עבודה עם רישום התקלה ויבדוק מהיא וגם יגיד לך אם יתכן וקלקלו אותה במגרש עקב שימוש לקוי או שזאת מקריות בלבד.

לפי זה תוכל להחליט מה לעשות הלאה וחשבונית המוסך ג עם פרוט התקלה תשמש אותך כמסמך הוכחה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי,

תודה על התגובה,

כיצד מתבצע איבחון התקלה? בצורה שטחית על סמך ממצאים יבשים או חיבור לדיאגנוסטיקה?(חור בכיס רק על החיבור)

פורסם
מכיון שתיבת ההילוכים האוט' הנה ממוחשבת אז יש להתחבר עם מחשב תקלות כדי שיקרא הנתונים ו/או תקלה רשומה בזכרון.

בברכה - רפי לין :-)

אכן. לא צריך להיכנס מייד ל"סרטים", לעיתים מדובר רק בסולוניד שהתקלקל או קצר בחוט (או מגע שהתקלקל בידית הילוכים עצמה) שעלול לגרום להפעלת הסולונויד הלא רצוי.

משום מה אני מהמר על תקלה בידית הילוכים (תחושה... ויכול להיות שאני טועה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

התחברות שכזאת עולה כסף? אם כן מה המחיר הממוצע?

עריכה: תודה איציק, אני אלך למוסך מתי שיתפנה לי קצת זמן, ואבדוק את הנושא. תודה רבה.

בכל מקרה חניה כשההילוך משולב לפארקינג(במקרה שלנו רוורס) לא תגרום נזק?

(נוהל חניה מתבצע בסדר הבא: הכנסה לניוטרל, כיבוי מנוע, הכנסה של הידית לפארקינג על מנת שיהיה אפשר להוציא את המפתח החוצה, אבל ההילוך כמובן לא משתלב בגלל שהמנוע כבוי).

שלד

פורסם

סביר שיש לך בעיה בכבל בורר ההילוכים, למשל חופש בשטנגה שמחברת את הכבל למנוף שעל הגיר. אולי מישהו עשה לך וואנדאליזם ברכב בזמן שלא השגחת?!?

תנסה לראות את מהלך המנוף שעל הגיר שמופעל על-ידי הידית (דרך הכבל), ותנסה להוסיף את הקליק האחרון ביד. אני מניח ששם תמצא את הבעיה.

דרך אגב, יש לך חיווי בלוח השעונים לגבי ההילוך שהגיר משולב בו?

ואם עוד לא פתרת ת'בעיה, תבדוק את צבע שמן הגיר.

מה קורה בנסיעה קדימה? הכל בסדר, אני מניח (כי לא כתבת כלום על זה). אם זה אכן כך, והשמן אדמדם ונקי הבעיה כמעט וחייבת להיות חיצונית!

פורסם

ספי, תודה על תגובתך,

צבע שמן הגיר הוא חום מלבלב, ופירקתי את כל הפלסטיקה שמסביב לבורר הילוכים(הפלסטיק המגודל שהולך עד למושב האחורי...), ויש מין שטנגה כזאת שהולכת בזווית למטה לכיוון תא המנוע, לא עקבתי אחריה ממש. אבל לא נראה שיש בה חופשים.

יש דרך למשוך אותה ידנית? יותר נכון לדחוף, אני מניח שיש צורך בפירוק מסויים בחיבור על הגיר.

אין חיווי על ההילוך המשולב, אבל אני מניח שאם היה חיווי לגבי מצב ההילוך הוא היה מראה R.

שלד

פורסם

חיבור למחשב להוציא תקלות ברכב עולה בסביבות ה150 שקל..

חשוב לדעת שאם אתה מחבר אותו אצל סתם מוסך תברר שיש לו מחשב שמעודכן לרכב שלך גם כי יש מלא סוגים של מחשבים... לפי מייטב זיכרוני אין הרבה מוסכים שמחזיקים של אמריקאיות הרוב מחזיקים מחשבים של יפניות ושל אירופאיות

גם אני התחתנתי עם הקליאו ספורט שלי!

פורסם

כתחליף לעניין חווי ההילוכים בלוח המחוונים, אתה יכול לבדוק, אם בשילוב לפארקינג, נדלקים אורות רוורס...

פורסם

אם תנסה לחבר את האוטו למחשב בחברה אתה נפרד מ:

1- 300 שקל חיבור

2- 150 שקל בדיקת רציפות (אין לי מושג מה זה, אבל החארות במוסך המרכזי ניסו לדחוף את זה להורים שלי)

3- מע"מ

לכן תנסה למצוא מוסך אמין שיש לו מכשירים לרכב שלך ויעשה בדיקה בזול

עם מחירי הדלק של היום צריך להיות יצירתיים...

"...торможу редко, но метко"

• תוכן חדש...