Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין מה אתה רוצה.

אתה קבעת שהבוס טיפש, כי הוא לא מבין כלום מכלום ואין לו סיכוי להבין את העובד...

למה אתה חושב שאחד משני הצדדים חייב להיות אידיוט?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 177
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגיטימי לחלוטין לקחת חופשות ארוכות. יש לי עובד שלקח עכשיו חופש של חודשיים (חודש בתשלום, חודש חל״ת) כדי לעשות מסע גלישה בדרום מזרח אסיה. מתכנת בכיר מאוד. עובד בחברה כבר 6 שנים. אישרתי לו את זה בשמחה. אנחנו עובדים מול חברת הייטק פינית. שם כל שנה הם סוגרים את המשרד ל-5 שבועות בקיץ (בלי קשר לעוד ימי חופשה נוספים לעובדים בזמנים אחרים). בשבועות האלה רובם נוסעים לבתי הקיץ שלהם מחוץ לעיר. וואלה, אחלה תנאים. רק בארץ אם מישהו מבקש חופש של יותר משבועיים פתאום כל העולם הולך ליפול…

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, garicho כתב:

רק בארץ אם מישהו מבקש חופש של יותר משבועיים פתאום כל העולם הולך ליפול

ורק בארץ הבוס מהתערב בחיים של העובדים שלו, ודורש לדעת לאן הם יוצאים לחופשה ועם מי.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

כמה טוב לא להיות מנהל, וכמה טוב להיות מועסק במערכת מתחשבת. כזו שבה אתה יכול לצאת לחופשת מחלה של 6 חודשים ואפילו יותר, ומקום העבודה יחכה לך בזרועות פתוחות.

האמת - פעם אחת בחיים לקחתי חופשה של יותר משבועיים, וזה היה בשלב מאוחר בקריירה, ובמקום שבו גיבוי הדדי הוא שגרה. אבל, פאלו, איך היית מתייחס לעובד שנקרא למילואים של 30 יום פעמיים בשנה, ואז רוצה לצאת לאיזו התרעננות של שבועיים? 

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שימו לב כמה פעמים מופיע פה "דורש חופשה". 

זו בדיוק הבעיה. כשאתה בא עם בקשה חריגה (חל"ת של חודש וחצי זה דבר מאוד חריג כי זה אומר שהשנה כבר היית בחודש חופש או שאתה מתכנן חודשיים וחצי של היעדרות) אז אתה מבקש ולא דורש ואם אתה מתעקש לדרוש לך לדרוש במקום אחר.

ואחרי שזה הובנר אז כשמבקשים משהו חריג נהוג להסביר. זכותך לא להסביר אבל כאיש היי טק צריך להיות מספיק אינטיליגנטי להבין שזה פוגע בסיכויי אישור הבקשה.

ועוד דבר חשוב שתריך להבין. כשבאים לבוס עם אולטימטום אתם לא לבד. יש את כל היובדים בארגון שבאים איתכם והסכמה לדבר כזה (גם אם בלי האולטימטום הייתם מסכימים בקלות) זו קביעת נורמות התנהגות שיובילו למצב בלתי אפשרי.

אצלי כל אולטימטום של תן לי או שאני הולך נענה אוטומטית בלא ואו שתחזור עכשיו לעבודה או שתלך. אם חוזר לעבודה אז אחרי כמה ימים קורא לו ודנים בבקשה בלי איומים ואם לא אז ממשיכים בלעדיו.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

יצאתי פעמיים לחופשות של חודש וקצת  - אם היו עושים לי פרצוף לא יודע איך הייתי אוכל את זה. באחת הפעמים הייתי גם המפתח היחיד בחברה (בדיוק העזיבה של 2 ולפני קליטה של 2).

כשהמתכננת ביקשה חודש וחצי עבור הירח דבש - אפילו לא חשבתי פעמיים.

כשעוד מתכנת ביקש חודשיים עבור ירח דבש, אישרתי אבל אני כן חושב שזו הייתה בקשה מוגזמת (במיוחד כי עיניו היו צרות והסתכל על זה שחודש וחצי אושרו ל 2 עובדות בחברה, אחת אצלי, וגם כי הוא הפחות משקיע, ובאוטומט בא לך יותר לפרגן למשקיעים).

כל החופשות שהזכרתי כאן היו בשכר מלא, עם אפילו עם כניסה למינוס ימי חופש, אבל כמעט כולן היו על החגים.

הדבר היחיד שאני כן חושב שצריך לקרות - זה שזו לא אמורה להיות עובדה - אלא דו שיח. 

אם היו מציבים לי עובדה (ולא הציבו, שאלו אם זה בסדר ואני חשבתי על טובתם, כמו שהייתי רוצה שיחשבו על טובתי), אני לא יודע איך הייתי מקבל את זה. יש פה המון משתנים. לדוגמה עזרה לבן משפחה. חופשה משפחתית כי האבא לא מספיק זמן בבית. חופשה פרטית כי הבחור נמצא במצוקה יומיומית ואף אחד לא שם לב. חופשה עם המשפחה הגרעינית (הורים, אחים) בגלל מלא סיבות. אין פה שחור ולבן, טוב ורע. יש המון אפור באמצע אבל זה דורש גם שיתוף של העובד.

כל זה נאמר אחרי שלא קראתי את כל השרשור ואין לי מושג באמת מה המטרה של החופשה ומדוע אלו הסיבות.

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
  • אהבתי 3
פורסם

רק הערה אחת.

מינוס בימי חופש זה לא חוקי (וגם אני מכניס עובדים למינוס בימי חופש אבל בידיעה ברורה שאם העובד יחליט לצאת חרא אשלם אותם מכיסי).

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

הצבת עובדה או מו"מ על החופש זה גם עניין של הנסיבות. מן הסתם ההתייחסות תהיה שונה אם תגיע למנהל עם תיעוד שאשתך מועמדת לניתוח לב פתוח (והתאריך נקבע במסמרות) מאשר אם מה שאתה רוצה הוא "אוורור" אחרי ששרפת את כל ימי החופשה שלך בתשלום בחודשיים הראשונים של השנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 19 דקות, sperial כתב:

הצבת עובדה או מו"מ על החופש זה גם עניין של הנסיבות. מן הסתם ההתייחסות תהיה שונה אם תגיע למנהל עם תיעוד שאשתך מועמדת לניתוח לב פתוח (והתאריך נקבע במסמרות) מאשר אם מה שאתה רוצה הוא "אוורור" אחרי ששרפת את כל ימי החופשה שלך בתשלום בחודשיים הראשונים של השנה.

קודם כל מעובד שלי לא אבקש לראות מסמך. אם אני לא מאמין לו אז החופש הוא הבעיה הכי קטנה שלנו.

גם עם ניתוח הוא מבקש. בקשה שאי אפשר לסרב לה אבל עדיין בקשה.

פורסם
לפני 37 דקות, Night Driver כתב:

מינוס בימי חופש זה לא חוקי

אז איך זה עובד בחברות שיש בהן ימי חופש ללא הגבלה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אתה לוקח חופש והמעסיק משלם רגיל.

אסור לי לרשום לך מינוס ימי חופש אבל מותר לי לשלם לך ימי חופש שאין לך. האיסור הוא שאתה כעובד תהיה חייב לי ולמעשה הצבירה שלך מנשיכה רגיל מאפס ולא ממינוס. 

פורסם
לפני 42 דקות, vadim6385 כתב:

אז איך זה עובד בחברות שיש בהן ימי חופש ללא הגבלה?

יש לך 12 ימי חופש שנצברים ועוד 100 ימי חופש שאינם נצברים.

אם לקחת 20 ימים ב2022 אז אין לך צבירה ל2023 כי ניצלת את ב12 ועליהם עוד 8 שלא נצברים.

אם לקחת יומיים תצבור 10 ימים לשנה הבאה.

*12 זה החוק,יכול להיות שתסכמו על יותר,וזה מה שהמעסיק יפדה לך בסיום העסקה.

לפני 29 דקות, Night Driver כתב:

אתה לוקח חופש והמעסיק משלם רגיל.

אסור לי לרשום לך מינוס ימי חופש אבל מותר לי לשלם לך ימי חופש שאין לך. האיסור הוא שאתה כעובד תהיה חייב לי ולמעשה הצבירה שלך מנשיכה רגיל מאפס ולא ממינוס. 

אני חושב שאצלי בעבודה הימים האלה נהפכים לימי חוסר יורדים כספית.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אז אין לך ימי חופש לא מוגבלים אלא שהמעסיק מאפשר לך להיעדר מעבר לימי החופש שלך.

פורסם
לפני 29 דקות, Night Driver כתב:

אז אין לך ימי חופש לא מוגבלים אלא שהמעסיק מאפשר לך להיעדר מעבר לימי החופש שלך.

יאפ

והצבירה לצורך פיצויים במקרה של התפטרות / פיטורים היא לפי המינימום בחוק.

מה שנקרא יש בזה דברים טובים ורעים - וזה תלוי בעיקר ברמת הציניות של ההנהלה בפועל (לכל אורך הסולם) לגבי מה היחס.

לכן תראה את זה גם כבונוס במקומות שמתייחסים לזה כwlb וגם כעונש במקומות שמנהל לא משנה באיזה דרגה שם ברקסים.

במאמר מוסגר - כשעבדתי באמזון הרווחתי מזה שהיה מספר קבוע של ימי חופש לשנה - בשנה הראשונה של קוביד אגרתי אותם וקיבלתי עוד חצי משכורת חודשית כשעזבתי , ובמקום הנוכחי שיש בו ימים ללא הגבלה כשהשרשרת הניהולית שלי לא צינית לגבי זה - יוצא לי לקחת 20-25 ימים בשנה בלי שאף אחד ממצמץ וגם יותר כשצריך (איפשרו לכולם לקחת את השבועיים האחרונים השנה בלי חשבון לדוגמא - אז בחרתי להתרענן עם זמן איכות עם המשפחה)

אבל נתקלתי גם במנהלים אצלינו שאם תיקח מעבר למספר ימים מסוים - לא בטוח שיאשרו או כמות הפרצופים תיהיה רצינית.

(אני עונה כרגע על ארהב אבל זה 1:1 המצב שהיה לי גם בארץ לפני שעזבתי בחברות שהיו עם ימי חופש ללא הגבלה וכאלו שלא)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...