Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט פנדה 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחזיק בפיאט פנדה מודל 2007, שנה לפני-כן.

כאשר מדובר ברכבים 'ותיקים' מאוד, הכרחי לבדוק שני נושאים (לפחות):

1. היסטוריית טיפולים. אם אין היסטוריה עקבית ומלאה וממוסמכת של טיפולים במוסך מורשה יבואן, אני הייתי חושש ממצב הרכב ומ'חוליים' אפשריים שלו. ואם יש, צריך להבין בדיוק למה בוצעו פעולות שונות לאורך השנים האחרונות, הווה אומר לא רק מה בוצע אלא גם למה.
  2. קילומטראז'. יש רכבים בני 15 שנסעו 100,000 ק"מ, ויש שנסעו 300,000 ק"מ או יותר מזה.

אם הרכב איננו סופר-שמור אלא מתנהג "לפי גילו", אז המחיר הוא לא מאוד משנה. מדוע? מפני שמדי שנה צפה להוציא עליו, נגיד, 3,000-4,000 ש"ח בממוצע על כל מיני עניינים. לפחות כך מן הניסיון המוגבל מאוד שלי. כמו-כן, למרות שיש עדיין חלקים זמינים מפיאט, המחיר של חלקים חדשים + התקנתם הוא גבוה מאוד ביחס למחיר הרכב. למשל, החלפת תיבת הילוכים רובוטית חדשה תעלה לך ככל הנראה מעל 5,000 ש"ח.

• רעיון טוב! 1
פורסם

הפנדה נוחה יחסית וחסכונית, אבל הגיר הרובוטי היה גורם לי לפסול את הרכב. נסה לבתע נסיעת מבחן על הגיר קודם..

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני רואה רובוט חד מצמדי בתור משהו שלילי.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אתחיל מכך שפיאט פנדה הוא רכב אמין מאד בבסיסו והגם שתכנונו מיושן, הוא מוצלח במיוחד.

מכאן הדיון בכלל לא צריך להתמקד במותג הרכב מסיבה מאד פשוטה, ברכב קטן בן 14 שמחירו 5,000 ש"ח, הפקטור החשוב ביותר הוא מצבו כיום וההיסטוריה הטיפולית שלו. 

החלקים של הפנדה זולים ויש המון תחליפי (זה מנוע שבבסיסו נמצא כמה עשורים בשוק ומניע מיליוני רכבים.., זה גם נכון באופן מצומצם יותר לגיר, לבלמים ולחלקי המתלה) וצריך לקחת בחשבון שבכל רכב שעולה 5,000 ש"ח, עלולות לצוץ תקלות שתיקונן יכול להגיע לאחוזים נכבדים ממחיר הרכב, לא משנה אם זו פיאט, יונדאי, פיג'ו או אופל.

ברמת העיקרון הפנדה נותנת תמורה טובה לכסף שכן באותם נתוני בסיס למשל (שנה, קילומטרז', מס' ידיים ומצב כללי של הרכב), לא תמצא באותו מחיר יונדאי גטס או מאזדה 2, אולי במחיר כפול..

ולבסוף הגיר, גירים רובוטיים חד מצמדיים פחות נעימים לטעמי, לאשתי יש פיאט 500 רובוטית, כשאני נוהג בה אני נמצא במצב ידני ומעביר בעצמי הילוכים. הגיר פחות מתאים לתנועה בפקקים (נכון גם לגיר ידני רגיל) ומבחינת עלויות טיפול, אם תקנה אוטומטי "רגיל" שיידרש לו תיקון, יעלה לך לא פחות מתיקון כללי של גיר רובוטי והחלפת מצמדים גם יחד.. רק שהסיכוי לתקלה ברובוטי ישן, גבוה יותר.

שורה תחתונה? אם הרכב תקין ושמור ואם אתה מסתדר עם הגיר הרובוטי ואין לך יותר מ-5,000 ש"ח, אין סיבה שלא לקנות (קח בחשבון שלפני כל טסט צריך אישור מוסך בגלל שהרכב בן יותר מ-13 שנים).

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• תוכן חדש...