Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש סעיף בתקנות של החברה באינטרנט שבו מצוין: חברת מנו ספנות בע''מ ממליצה לנוסעים לרכוש ביטוח לנוסעים לחו”ל, ולוודא במועד הרכישה כי הביטוח מכסה את ביטול הנסיעה, נזקים למטען ונזקי גוף.

ומכיון שהם לא רכשו את הביטוח המורחב המכסה גם ביטול נסיעה הם מתנערים מאחריות ומסרבים בתוקף לתת החזר/פיצוי.

אין כמו קמארו עצבנית

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השאלה היא מה המעמד החוקי להמלצה הזו ומה ההסכם מולם.

אני בטוח שגם אם היא תמליץ להביא גלגל ים מהבית זה לא יפטור אותה מהצורך בסירות הצלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חייב להיות סעיף תנאי ביטול, שבדרך כלל הופכים נוקשים ככל שמתקרב מועד הנסיעה. כיוון שמדובר בביטול ברגע האחרון, מקובל שדמי הביטול יהיו מלאים*

@Night Driverהסעיף הזה מופיע בפלאיירים של טיולים מאורגנים. לא זכור לי אם גם בחוזה הסופי. יש מדינות שדורשות ביטוח כזה כתנאי לכניסה, אבל, כמובן, רק לקטע בשטחן, לא לפני ואלרי.

* בטיסות יש סעיף של מיסי נמל, שאמור להיות מוחזר בכל מקרה. צריך לבדוק האם יש משהו מקביל בקרוז. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 31.7.2022 בשעה 13:22, sperial כתב:

נושא הביטוח הרפואי לחו"ל מאוד טריקי, ולמרות שעקרונית ניתן לסגור באינטרנט נראה שעדיף לשוחח עם נציג, גם אם המחיר הוא שדוחפים לך, נניח, כיסוי לסלולר כשהמכשיר שלך זה איזה A51בן 3

בדיוק הפוך.

כשאתה קונה מוצרי ביטוח וקורא בדיוק בזמנך מה אתה קונה, האם הכיסוי מתאים לצרכיך ולא לקנות כיסויים מיותרים וכמה תשלם.

כשסוכן מבטיח לך דברים בעל פה, אין לך שהות לבחון את הדברים ולא תיעוד.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מתי לאחרונה קנית ביטוח נסיעה לחו"ל? אני קניתי לפני שבוע או שבועיים. במקרה שלי היה צריך חיתום מיוחד, כך שנדרשה שיחה עם נציג. הוא עבר אתי על כל הסעיפים ובדק מה רלוונטי ומה לא. ממילא הפוליסה הזו מסובכת בגלל ריבוי סעיפים, שכל אחד מהם עם כיסוי שונה והגבלות אחרות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

משתמש כבר שנים בפספורטקארד לכל הנסיעות הפרטיות, לאחרונה לפני חודש.

בנסיעות עבודה המעסיק מבטח אותי.

והסיבה שהתחלתי להשתמש בהם, לפני שנים, שהיה לי במשפחה לפני שנים מצב שבחברות המתחרות דרש חיתום מיוחד ואצלם לא.

זכור לי גם שכתבת שאתה לא מסתמך על ביטוחי ביטול השתתפות עצמית בהשכרת רכב של חברת ביטוח אלא רק בשל חברת ההשכרה שהרבה יותר יקר.

בהמלצתי קרוב משפחה ביטח בפספורטקארד והם אכן כיסו נזק שנתבע על ידי חברת ההשכרה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני עברתי לפספורט קארד ב-2012, אחרי שהייתי צריך חיתום מיוחד, הביטוח של קופ"ח לא ענה לי ופספורט קארד פתרו את בעיה תוך 10 דקות. מאז אני מבטח אצלם את כל הנסיעות, למרות שכנראה שיש ביטוחים יותר זולים. עד היום תבעתי אותם פעמיים ועוד פעם אחת פניתי לצורך תביעה אבל לא נזקקתי:

פעם אחת מזוודות שלא הגיעו - על המקום טענו לי את הכרטיס ב-$150, נתנו לי PIN ושלחו אותי לכספומט הקרוב למשוך מזומן.

פעם שניה - פרצו לי לרכב. החזירו את הסכום המכסימלי על הרכוש שנגנב (כמה מאות דולרים).

פעם שלישית - אשתי נזקקה לטיפול רפואי דחוף - יצרתי קשר, אמרו לי לפנות למיון הקרוב ולדווח מה קורה. מסתבר שברומניה פניה למיון לא כרוכה בתשלום, ואת עלות התרופות, שעלו פרוטות, לא טרחתי לתבוע.

לגבי ביטול השתתפות עצמית דרך חברת ההשכרה - בארוע שתארתי זה הוכיח עצמו לגמרי. במקום תשלום של אלפי אירו ואז תביעה שלהם הרכב הוחלף במקום, מפתח במפתח, בלי שום ביורוקרטיה. וכיוון שמדובר בשני מקרי ביטוח תוך 3 ימים אני בכלל לא בטוח שהייתי מקבל את כל הסכום. אחת הסיבות שבגללן אני מעדיף את הביטוח בחברת ההשכרה הוא שהוא hassle free, לא מחפשים כל פגיעת חצץ ולא צריך להתעסק עם תשלום השתתפות עצמית ואז כן או לא לקבל החזר מהביטוח, מה גם שאם תבדוק את הכיסוי של אותם ביטוחי השתתפות עצמית הם לא זולים ובעיקר הכיסוי שלהם מוגבל מאד.

פורסם

תקנות ביטול מהאתר של מנו ספנות:

ביטול הזמנות וחיוב בדמי ביטול:

• חיוב בדמי ביטול הזמנה ייעשה בהתאם להוראות חוק הגנת הצרכן תשמ"א - 1981 ותקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), התשע"א - 2010:
  • בכל מקרה של ביטול הזמנה יחויב הלקוח בתשלום דמי ביטול בהתאם לתאריך קבלת הוראת הביטול במשרדי החברה וביחס למועד הרכישה.

תאריך הביטול יחושב לפי המועד בו נתקבל הביטול (בפקס, דואר, טלפון או אימייל במשרדי מנו ספנות בע”מ).

• במידה וביטול ההזמנה התבצע בתוך 14 ימים קלנדריים  מיום ביצוע העסקה או מיום שליחת מסמך הגילוי ע''י מנו ספנות בע''מ (לפי המאוחר מבניהם), ובלבד שנותרו לפחות 7 ימים שאינם ימי מנוחה טרם מועד ההפלגה - דמי הביטול הינם 100 ₪ או 5% , לנוסע, לפי הנמוך מבניהם.
  • בעסקת מכר מרחוק לאדם בעל מוגבלויות, אזרח ותיק או עולה חדש – ביטול הזמנה בתוך ארבעה חודשים ממועד ביצוע העסקה, ובלבד שההתקשרות בעסקה כללה שיחה בין העוסק לצרכן (ובכלל זה שיחה באמצעות תקשורת אלקטרונית) – תחויב אף היא בדמי ביטול בסך 100 ₪ או 5%  לכל נוסע, לפי הנמוך מבניהם.

בכל מקרה אחר:

• ביטול מעל 30 ימי עסקים לפני מועד ההפלגה
  • 25% ממחיר החבילה.
  • ביטול בין 19-30 ימי עסקים לפני מועד ההפלגה - 35% ממחיר החבילה.
  • ביטול בין 8-18 ימי עסקים לפני מועד ההפלגה - 50% ממחיר החבילה.
  • ביטול במהלך 7 ימי עסקים לפני מועד ההפלגה - 100% דמי ביטול.
  • במקרה של שינוי מועד ההפלגה ע''י הנוסע ו/או החלפת נוסע בנוסע אחר, יחולו דמי הביטול.
  • חברת מנו ספנות בע''מ ממליצה לנוסעים לרכוש ביטוח לנוסעים לחו”ל, ולוודא במועד הרכישה כי הביטוח מכסה את ביטול הנסיעה, נזקים למטען ונזקי גוף.
  • חברת מנו בע"מ לא תישא בעלויות הוצאות רפואיות או אחרות (פינוי ו/או בדיקות וטיפולים בבי"ח מקומי וכד').
  • חברת מנו ספנות בע"מ אינה אחראית לאי הגעתם או איחורם של אורחים להפלגה, בין אם מסיבות רפואיות ובין אם מכל סיבה אחרת.
  • בכל מקרה של ביטול, יוחזר הסכום ששולם עבור ההזמנה, בניכוי דמי הביטול, בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול.
  • אני שוב מציין שהורי לא ביטלו את ההפלגה מצידם בשום שלב אלא ״כפו״ עליהם בידוד ביתי בעקבות בדיקת קורונה חיובית.

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם (נערך)

גם החוק מחריג ביטול בתוך 7 ימים לפני הנסיעה. לכן, מבחינת החוק, מנו צודקים (גלול מטה בדף שקישרתי או חפש בו "הארחה, נסיעה, טיסה").

בחוק אין התיחסות לסיבת הביטול.

דרך אגב - הסעיף הלפני אחרון הגיע לפני כמה ימים לעיתונות: משפחה שהגיעה באחור לאוניה ברודוס, נשארה על הרציף והיתה צריכה להגיע ארצה עצמאית.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 58 דקות, amosbmw כתב:

משתמש כבר שנים בפספורטקארד לכל הנסיעות הפרטיות, לאחרונה לפני חודש.

בנסיעות עבודה המעסיק מבטח אותי.

והסיבה שהתחלתי להשתמש בהם, לפני שנים, שהיה לי במשפחה לפני שנים מצב שבחברות המתחרות דרש חיתום מיוחד ואצלם לא.

זכור לי גם שכתבת שאתה לא מסתמך על ביטוחי ביטול השתתפות עצמית בהשכרת רכב של חברת ביטוח אלא רק בשל חברת ההשכרה שהרבה יותר יקר.

בהמלצתי קרוב משפחה ביטח בפספורטקארד והם אכן כיסו נזק שנתבע על ידי חברת ההשכרה.

גם אני איתם כבר שנים.

3 תביעות שטופלו מעולה (אחת על מזוודה שלא הגיעה. משכתי רק 120 דולר מה 150, השתמשתי בכ 80 ולא חייבו אותי על השאר, פעמיים פציעות שדאגו לי פעם אחת לרופא כשהם משלמים הכל ובפעם השניה דאגו גם לפינוי למיון). הם לא זולים אבל ביטוח לא עושים כדי לחסוך אלא שיהיה רשת ביטחון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

הכל טוב ו

לפני 9 דקות, sperial כתב:

גם החוק מחריג ביטול בתוך 7 ימים לפני הנסיעה. לכן, מבחינת החוק, מנו צודקים (גלול מטה בדף שקישרתי או חפש בו "הארחה, נסיעה, טיסה").

בחוק אין התיחסות לסיבת הביטול.

הכל טוב ויפה אבל בשורה התחתונה הם לא ביטלו את ההפלגה מרצונם אלא מכפייה של משרד הבריאות בשל מגפת הקורונה, במקרה כזה הייתי מצפה מחברה וותיקה ומכובדת כמו מנו לקצת יותר גמישות והתחשבות ולתת אפילו פיצוי/החזר חלקי או הפלגה במועד אחר. 

עריכה אחרונה על ידי much

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם (נערך)

את הספק זה לא מעניין. מבחינתו זו קבינה שנמכרה והוא לא יכול למכור שוב.

לפני 12 שנה ביטלתי בשניה האחרונה נסיעה לבודפשט כי השריפה הגדולה בכרמל איימה על הבית שלי. אתה חושב שראיתי פרוטה מ"מאלב"? אפילו לא את מיסי הנמל. אבל אין שמחה כשמחה לאיד, כאשר, כעבור מספר חודשים, רש"ת הישראלית הפעילה את המתג שגרם לפירוק החברה (ודרך אגב, לעומתם, לצין את המלון בבודפשט ששמר לי את הזכות לשהיה).

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

במקום לפתוח טופיק חדש אתעלק ואשאל אם מישהו הספיק לנפוש  במנו ספנות העונה,

האם נדרשת בדיקת קורונה ואכן זו חובת עליה לספינה או לטיולי היום ביון וקפריסין?

אנו (זוג) קבלנו מתנה בהפתעה שיט ב אמצע החודש 6 ימים.

תודה.

פורסם

כן, נכון להיום יש חובה בבדיקת קורונה ,החברה דורשת להציג ביום ההפלגה בדיקת אנטיגן מוסדית שבוצעה עד 24 שעות לפני שעת ההפלגה או בדיקת Pcr שבוצעה עד 72 שעות לפני ההפלגה. 

• אהבתי 1

אין כמו קמארו עצבנית

• תוכן חדש...