Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

בשכונה בתמונה המצורפת מטה, בצפון מערב רעננה יש התחלה של בנייה רבה.

לא ממש הצלחתי למצוא יותר מדי מידע או אנשי קשר בגוגל.

אשמח לדעת האם יש איזה לוח\פורטם רלוונטי. אנשי קשר? מישהו מומלץ או לא שמכירים? לא ממש יודע איפה להתחיל לחפש מידע (מחירים, תכנונים, מה יהיה באזור) פרוייקטים שבבנייה ותכנון.  

האם יש טיפים לאיך לעשות את זה בצורה בטוחה (כמובן שעו"ד מוצלח והכל אבל משהו מעבר).

האם יש טיפים על השכונה הספציפית?

image.jpeg

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

סוכני הנדל"ן הרציניים מכירים אם כל הפרויקטים שנמצאים בפריסייל באיזור שלהם, וישמחו לחלוק איתך את המידע הזה תמורת העמלה שהם יגזרו מהיזם.

מעבר לזה, אתה צריך להיות ער לשלב שהפרויקט נמצא בו. 

עדיפות תהיה לפרויקט שיש לו כבר אישור עקרוני מהוועדה (היה במליאה), ובדרגה מתחתיו יהיה פרויקט שמוגש ללא בקשות להקלות מהתב"ע.

פרויקט שיש בו הקלות יהיה בעל הסיכון הגבוה ביותר, גם מבחינת עיכובים, וגם מבחינת הסיכוי שלא תקבל בדיוק את מה שמופיע בתכנית שחתמת עליה  

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

באתרים של עיריות סבירות יש בדרך כלל מידע על תוכניות מתאר, שיכול לתת לך קצת אינפורמציה על מה שמתוכנן לשכונה. לחלק יש גם מפות עם מידע על פרויקטים בשלבי ביצוע ושנים.  אתה יכול לנסות שם.

מאתרי חיפוש נדלן שאני מכיר, במדלן יש קצת גם מידע כזה על שכונות ספציפיות, למרות שלא תמיד הוא מעודכן. ובכלליות כנראה שזה בעיקר חיפוש באינטרנט, או אולי באמת שיחות עם סוכנים מהאזור.

מעבר לזה, רעננה היתה לאחרונה בכותרות סביב ריבים על תכנון הרכבת התחתית וההתנגדות שם לתחנות במרכז העיר, וזכור לי שהתוצאה היא שפשוט לא תהייה שם רכבת תחתית, אבל אולי אני מבלבל, ומימלא זה לעוד 100 שנה בערך

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אם תירשם לאתר gov.il תוכל למצוא משהו בסגנון "בנייה מתוכננת באזור שלי" וכו'.
וללא קשר - ממליץ להירשם לאתר, המידע ונוחות השימוש מעולים וזה רק יילך וישתפר.

פורסם

המידע העדכני ביותר תמיד יהיה באתר ההנדסי של העיר. לכל עיר למעט כמה רשויות שמצפצפות על החוק אבל הן בודדות יש אתר הנדסי. לרעננה יש. חפש בגוגל.

ניתן לחפש פרטי תכנית בנין עיר (תב"ע) לפי שם כינוי גוש חלקה ועוד.

לרוב תמצא שם גם תשריטים ומסמכים קשורים לעיון.

פורסם
  • אהבתי 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אין מה לחפש באתרים ההנדסיים.
אין שום אפשרות לבצע שם חיתוך שירכז את המידע הרלוונטי לפות"ש.

גם אם הוא ימעד בטעות על פרויקט שנמצא בתכנון, הוא לא ידע אם הפרויקט כבר משווק.

חוץ מזה, כמי שפחות או יותר גר בוועדות התכנון באיזור השרון, אני יכול לומר ש80 אחוז מהאתרים ההנדסיים שלהם מפגרים בערך בשנה בעדכונים של תיקי בניין.

ולא התחלתי לדבר על רמת המידע ב-GIS (שהוא בכלל מאגר ארצי, שמתוחזק ע"י מפ"י)

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• תוכן חדש...