Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגבלת מהירות גלישה - Hotbox 4

sperial
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

השבוע שדרגתי את חיבור האינטרנט שחי ל-500 מס"ש באמצעות באנדל ITC על תשתית הוט.

בבית רשת MESH עם נתבי ASUS RT-AX56U, המאסטר מצוד למודם (הוטבוקס), ושני נתבים נוספים במפלסים הבאים. 

מחשב המחובר לנתב המאסטר מקבל גלישה ב-500 מס"ש, וכך גם ה-WiFi באותו מפלס. בשאר הבית מקבל רק 90 מס"ש, גם קוי וגם אלחוטי.

הבית מרושת בכבלי CAT 5E, ולפני החלפת ההוטבוקס קיבלתי בכל הבית 200 מס"ש, שהיתה מהירות החיבור לרשת.

בדיקת רציפות הבל הרשת מהמאסטר לסויץ' הראשון תקינה, וכך כם הכבל מהסויץ' הראשון לשני ולנתב המחובר אליו.

האם יש למישהו הסבר להגבלה ורעיון כיצד להתגבר עליה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם לפני החלפת ההוטבוקס שאר הרשת היתה זהה? אם לא, עולה לי בראש שאולי הנתבים במצב MESH יוצרים קשר אלחוטי עם המאסטר ולא משתמשים בתשתית הקוית (אז בעצם היו מוגדרים כ access point) ולכן אתה מקבל מהירות שמתאימה יותר לחיבור אלחוטי.

בכל מקרה, הזכרת גם סויצ'ים, האם יש ציוד רשת נוסף על ההוטבוקס ושלושת הראוטרים?

"ai motoare capul doare"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שני סויצ'ים 10/100/1000, כאשר הראשון ביניהם חדש לגמרי, השני יותר ישן.

שני ה-nodes נותנים אותה מהירות של 90 מס"ש, למרות שהם רומה אחת ושתי קומות מעל המאסטר, לכן נראה לי שהם מקבלים הזנה דרך הרשת הקווית.

מבנה הרשת הוא הוטבוקס במצב ברידג', לידו המאסטר, ממנו קו לסויץ' שבתורו מתחבר ל-node ולסויץ' נוסף, שמחובר ל-node שני.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נשמע שכל הרשת מחוברת לכבל אחד מהנתב הראשי. אולי הכבל הזה תקול, גיד אחד מתוך השמונה מנותק, ואז אתה מקבל דרכו רק מהירות 100

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זו היתה גם המחשבה שלי, העניין הוא שלפני כמה ימים קיבלתי 200 בכל הבית, והשינוי התרחש עם המעבר להוטבוקס 4 ולנתבי ה-AX56U (לפני כן היו לי נקודות גישה עתיקות יומין, אלה שמצאו בית חם אצל חבר פורום).חוץ מזה, החבר'ה שלי בדקו רציפות עם איזה מכשיר שקניתי פעם מעלי אקספרס, והראה רציפו של 8 הגידים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן.

נראה לי שצפוי פרוייקט של השחלת כבל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בנקודה הראשונה שמקבלת מהירות נמוכה, לחבר את הכבל ישירות למחשב ולבדוק את המהירות שכרטיס הרשת מסתנכרן עליה.

אם זה יהיה על 100 מגה (ולפי מה שאתה מתאר כנראה שזה מה שיהיה), לבדוק עם בודק רשת את הכבל.

גם אם יש בעיה באחד הגידים, לא בהכרח חייבים להחליף את כל הכבל. בד"כ הבעיה היא בחיבורים בקצוות ואז אפשר לחתוך קצת מהכבל (במידה ויש לו קצת עודף) וללחוץ מחדש.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...