Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חזרתי הרגע מביקור בשופרסל, עגבניות ארצישראליות (עם גבעול ירוק. יבואנים מחוייבים להסיר את הגבעול מחשש למזיקים), טעם סביר (במקרה הטוב). what gives? אלו העגבניות המהוללות שאני צריך לחשוש להפסיד במקרה של יבוא?

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אתה רוצה פירות וירקות טובים זה רק בחנויות של פירות וירקות. הסופרים הגדולים מביאים את הזול ביותר כדי להיות אטרקטיביים וככה זה נראה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 17 דקות, SlowRide כתב:

אם אתה רוצה פירות וירקות טובים זה רק בחנויות של פירות וירקות. הסופרים הגדולים מביאים את הזול ביותר כדי להיות אטרקטיביים וככה זה נראה.

תלוי מי המגדל של הירקות והפירות

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 39 דקות, SlowRide כתב:

זו לא היתה הכוונה שלי,

הכוונה שלי היתה שאם הסחורה שאני קונה *כבר עכשיו* היא סבירה, מה זה כל הקשקושיאדה הזאת על סחורה סוג ז' מעזה? הרי מה שיקרה בפועל הוא שלאותו סופר שאני קונה ממנו תגיע סחורה מיובאת באותה איכות בחצי מחיר.

קניתי.

פורסם

אתה מסרב להבין שאיכות העגבנייה לא נמדדת בצורתה, צבעה וטעמה. 

העגבנייה שמיובאת מעזה שמרוססת בחומרים שנמכרת לך בסופר יכולה להיראות ולהיות בעלת אותו טעם כמו עגבנייה שגדלה באדמה מפוקחת שתדרש לשלם עליה פי 2. 

אתה, כמו הרוב (וכמו שאני לא ידעתי עד לפני שנתיים שהייתי בהרצאה של פרופ' מאוד נחשב בתחום), לא מבינים מה ההשלכות של העגבנייה המסכנה הזאת. 

אתה קונה בסופר אחלה עגבנייה, באחלה מחיר, והכל בסדר. רק תחקור קצת ותבין כמה זבל יש בעגבנייה המסכנה הזאת שהערך השלילי שלה על המערכת שלנו גדול עשרות מונים מהערך החיובי שלה על הכיס שלנו.

אתה גולש למחוזות אחרים. כולנו מכניסים יום יום רעל לגוף. החל מקולה, עובר דרך חטיפים, ממשיך לקרינה מהטלפון ונגמר (לא באמת) ברעל שיש בעגבנייה. ושוב אגיד- גם אני חוטא בכל אלה (חוץ מקולה :) ), אבל זה לא אומר שאפשר לטמון ראש בחול ולהגיד שאם זה נראה כמו עגבנייה, מרגיש כמו עגבנייה ונטעם כמו עגבנייה- אז כל העגבניות שוות. 

ראבק, אנחנו בעיצומה של מהפכה תעשייתית. לכל בעיה יש פתרון. הפתרון של שיווק ירקות ופירות מצד בעל המאה הוא להפיק מקסימום תוצרת במינימום עלות- וואלה אני לא מגלה לך את אמריקה. תפנים שאתה צודק, וקנית אחלה עגבנייה במחיר זול, שהגיעה מהשכנים שלנו. בכיף ובתיאבון. רק תקרא קצת איפה היא גדלה.

על זה הדיון.

לרוב, את ההבדל בין העגבנייה מעזה לבין העגבנייה שגדלה תחת פיקוח מקסימלי, גם אייל שני לא יוכל לדעת. אבל את ההבדל בין צורת הגידול יכול לדעת כל אחד שיש לו גישה לאינטרנט ולחופש המידע ורוצה באמת ללמוד.

אם היה הבדל בטעם לא היינו בדיון הזה. ההבדל היחיד הוא באחוזי הסיכוי שלך ושל צאצאיך לפתח זנב (בהקצנה).

• אהבתי 1
פורסם

די. אנחנו גולשים למחוזות הקונספירציה. ולחזור כל פעם לאיש הקש של עגבניות מעזה לא משרת את הטענות שלך. אפילו השכנים שלנו בעזה ובארצות ערב אוכלים את התוצרת שלהם עשרות ומאות שנים ולא מגדלים שום זנבות וקרניים. ואני שוב אומר שהעגבניות שאני קונה משופרסל הן עם עוקץ/גבעול מה שמעיד על עגבניה שגודלה בישראל, כך שהנ"ל בכל מקרה לא רלוונטי. ואני אגיד יותר מזה, אפשר לפתוח את המשק לייבוא עם מגבלות ו/או בקרת איכות (לא סטייל מכון התקנים) שיפתרו לגמרי את החשש לעגבניות רדיואקטיביות.

פורסם
לפני 1 דקה, Blaz00r כתב:

השכנים שלנו בעזה ובארצות ערב אוכלים את התוצרת שלהם עשרות ומאות שנים 

עשרות ומאות שנים לא היו טיפולים כימיים באדמה ובמזיקים, בטח ובטח לא ברמה שיש כיום.

אתה לא מעוניין להבין את זה.

פורסם (נערך)

זה לא שאני לא מעוניין, ויתכן שאתה צודק, אני פשוט יודע שעגבניה מעזה היא בערך הדבר האחרון שיהרוג אותי ו/או ישפיע על איכות ואורך החיים שלי.

והנה איש הקש הצליח והדיון הוסט מייבוא כללי של ירקות ופירות ל'עגבניות מעזה', למרות האופציות ההרבה יותר איכותיות וזולות לייבוא שאני בטוח שנמצאות על השולחן.

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
פורסם (נערך)
לפני 57 דקות, אורח לרגע כתב:

אתה מסרב להבין שאיכות העגבנייה לא נמדדת בצורתה, צבעה וטעמה. 

העגבנייה שמיובאת מעזה שמרוססת בחומרים שנמכרת לך בסופר יכולה להיראות ולהיות בעלת אותו טעם כמו עגבנייה שגדלה באדמה מפוקחת שתדרש לשלם עליה פי 2. 

אתה, כמו הרוב (וכמו שאני לא ידעתי עד לפני שנתיים שהייתי בהרצאה של פרופ' מאוד נחשב בתחום), לא מבינים מה ההשלכות של העגבנייה המסכנה הזאת. 

אתה קונה בסופר אחלה עגבנייה, באחלה מחיר, והכל בסדר. רק תחקור קצת ותבין כמה זבל יש בעגבנייה המסכנה הזאת שהערך השלילי שלה על המערכת שלנו גדול עשרות מונים מהערך החיובי שלה על הכיס שלנו.

אתה גולש למחוזות אחרים. כולנו מכניסים יום יום רעל לגוף. החל מקולה, עובר דרך חטיפים, ממשיך לקרינה מהטלפון ונגמר (לא באמת) ברעל שיש בעגבנייה. ושוב אגיד- גם אני חוטא בכל אלה (חוץ מקולה :) ), אבל זה לא אומר שאפשר לטמון ראש בחול ולהגיד שאם זה נראה כמו עגבנייה, מרגיש כמו עגבנייה ונטעם כמו עגבנייה- אז כל העגבניות שוות. 

ראבק, אנחנו בעיצומה של מהפכה תעשייתית. לכל בעיה יש פתרון. הפתרון של שיווק ירקות ופירות מצד בעל המאה הוא להפיק מקסימום תוצרת במינימום עלות- וואלה אני לא מגלה לך את אמריקה. תפנים שאתה צודק, וקנית אחלה עגבנייה במחיר זול, שהגיעה מהשכנים שלנו. בכיף ובתיאבון. רק תקרא קצת איפה היא גדלה.

על זה הדיון.

לרוב, את ההבדל בין העגבנייה מעזה לבין העגבנייה שגדלה תחת פיקוח מקסימלי, גם אייל שני לא יוכל לדעת. אבל את ההבדל בין צורת הגידול יכול לדעת כל אחד שיש לו גישה לאינטרנט ולחופש המידע ורוצה באמת ללמוד.

אם היה הבדל בטעם לא היינו בדיון הזה. ההבדל היחיד הוא באחוזי הסיכוי שלך ושל צאצאיך לפתח זנב (בהקצנה).

זה לא נכון

לפני כמה חודשים היה ראיון עם מישהו ממשרד הבריאות או איזה משרד שאחראי על זה

ואמר ששום ירק לא מגיע לפה ברמה שצריך לשפשף אותו עם סבון או אקונומיקה או כל חומר אחר

רק לשטוף במים ולאכול

תפסיק לבלבל לנו את המוח

רק בגלל קשקושים כאלה בא לי לקנות כפר קאסם ירקות מעזה

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם

גם אם עגבניות מעזה הן מורעלות - יוצרים תקן ועושים דיפרנציאציה במחיר. 

מי שירצה לקנות בזול עגבניות מעזה יקנה ומי שירצה עגבניות ישראליות ולשלם יקר - שכך יעשה. וכמובן שיהיה מנעד באמצע.

זה טיעון לא מאוד חכם לומר ״זה לא בריא, אנחנו שומרים עליכם אז אוסרים יבוא״. השוק צריך להיות פתוח ושכל אחד יעשה את ההחלטה שלו. אם משרד הבריאות יתרשם שהרעל העזתי משפיע כמו סוכר / שומן / מלח על הבריאות שלנו - אז אפשר לחשוב למסות בהתאם אבל אנחנו לא שם.

בכל מקרה - כל הטיעונים שעלו בעד המלקטים בהכרח לא תקפים עבור פירות וירקות לא חיוניים. מקווה שהתוכנית של הממשלה היא להתחיל לאפשר לייבא אותם ושעד אז האזרחים יבינו מה באמת קורה פה. 

מיצובישי כריזמה 98 -> מאזדה 3 2008 -> סוזוקי SX4 2013 -> מיצובישי אטראז׳ 2015 -> קיה ספורטאז׳ 2012

מתנדב בחלפים - סיוע בהזמנת חלקי חילוף לרכב מחו״ל

פורסם
לפני 6 שעות, Blaz00r כתב:

בקרת איכות (לא סטייל מכון התקנים) 

הלואי ופיקוח מכון התקנים. כי האלטרנטיבה היא פיקוח של הרבנות, לשלוח שליחים לכפרים בטורקיה, כמובן על חשבונך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין צורך בפיקוח כשרות לפירות וירקות שלמים ולא מבושלים הגדלים בחו״ל. דווקא הבעיה היא עם יבול ארץ ישראלי עליו חלות מספר מצוות כמו שמיטה, עורלה, נטע רבעי, תרומות ומעשרות.

מיצובישי כריזמה 98 -> מאזדה 3 2008 -> סוזוקי SX4 2013 -> מיצובישי אטראז׳ 2015 -> קיה ספורטאז׳ 2012

מתנדב בחלפים - סיוע בהזמנת חלקי חילוף לרכב מחו״ל

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

הלואי ופיקוח מכון התקנים. כי האלטרנטיבה היא פיקוח של הרבנות, לשלוח שליחים לכפרים בטורקיה, כמובן על חשבונך.

האלטרנטיבה צריכה להיות מה שהציבור ידרוש בסוף. כמו שעל דגים בקירור למשל יש בדיקה וטרינרית, אי אפשר לעשות משהו דומה לגידולים חקלאיים?

ופיקוח מכון התקנים, זה לא על חשבונך והרבנות כן?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ברור ששניהם עולים כסף.  אבל נראה שהרבנות מושחתת ברמה לא תאומן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...