Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שוב אני עם פוסט התלבטות.

אז אחרי שירדתי מהרעיון של ליסינג או רכישת רכב, התבשלתי קצת עם עצמי ואני שוב שוקל את העניין.

הפעם אני מגיע לזה קצת יותר אפוי. אז אספר בקצרה על הסיטואציה ומה אני מחפש:

בעקרון אני נוהג כרגע בסיאט ארונה 2019. נוסע על כביש 6 מהקריות לתל אביב 3 פעמים בשבוע, מה שאומר נסועה בטוחה של 30 אלף קילומטר בשנה, אולי קצת פחות ואולי קצת יותר.

לרגל עבודה חדשה עם שדרוג משמעותי בשכר חשבתי להתקדם למשהו הרבה יותר מפנק כשהכיוון הוא רכבי ״סמי פרימיום״ למיניהם או רכבים עממיים יותר שעונים לדרישות בגרסאות האבזור הבכירות.

לדוגמא: החל מגולף (ברמת האבזור הבכירה ביותר) ועד xc40 ומרצדס a class.

התקציב עוצר איפשהוא ב250 אלף כאשר אני מתחשב בעובדה שבטרייד אין (או אם אמכור את הרכב עצמאית) בשוק של היום אוכל לקבל בערך 100k על הארונה.

בתוך כל הסיפור הזה קלטתי שגם ההוצאה שלי על דלק גדלה משמעותית (בגלל הנסועה הגבוהה) וזה משהו שחשוב לי גם לטפל בו ברכישה.

כרגע הרכבים המועמדים הם אלה:

- הגולף שהוזכרה פה

- וולבו xc40 ברמת אבזור יחסית בכירה: עשיתי עליה נסיעת מבחן ואני מרגיש שאני מפספס משהו כי לא הרגשתי תחושת פרמיום שמדברים עליה כאן, אשמח אם תאירו את עיניי

- המרצדס המדוברת, a180: מצד אחד היא הכי פרמיום, מצד שני, הלך נושא החסכון בדלק

- אופציה מעניינת חדשה על השולחן: סיאט לאון היברידית מיבוא מקביל של גזפרו. קצת דואג מעניין היבוא המקביל וקיוויתי לשמוע עוד פרטים על מה הקטע ואיך זה עובד.

אלה שנפלו:

- לקסוס: מנוע חלש מדי (כך נראה)

- במוו סדרה 1 עם אבזור מעליב ברמות הגימור הנמוכות ומחיר יקר מדי עבור הגבוהות

- רוב תוצרת ואג (גם הגולף כמעט ונכללת פה) בגלל בעיות אספקה.

בעקרון חשוב לי אבזור בטיחות כמה שיותר, בקרת שיוט אדפטיבית עם בונוס משמעותי לכאלה שיש להם גם יכולת התנהלות מלאה בפפקים, בידוד רעשים פנומנלי ומנוע שמפיק לפחות 140 כ״ס.

חשמליות לא על הפרק בגלל ענייני טווח, עם הנסועה שלי ברמה היומית אני עלול למצוא את עצמי נזקק לטעינה במהלך הנסיעה, מה שלא בא בחשבון (לפעמים אני עובר את קו תל אביב עם הרכב ואז יש אקסטרה נסיעה)

מה דעתכם? פספסתי איזה רכב מעניין?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אם יש לך אפשרות לטעינה בייתית של רכב חשמלי בתקציב שרשמת יש רכבים עם טווח שיספיק לך לחלוטין. תחסוך המון כסף על דלק, אגרה, תחזוקה וכו..

למשל מודל 3 long range (טסלה). ביותר יקר יש xc40 חשמלית שצריך להבין עם הטווח מספיק. 

בכל מקרה לפי מה שתיארת לדעתי אתה לא מגיע ל-300 ק״מ ביום וגם עוד אופציות יעבדו כמו מודל 3 טווח סטנדרטי.

פורסם

יונדאי טוסון הברידית בייבוא מקביל 230 כ"ס צריכת דלק 15-16 ק"מ לליטר מאובזרת מצוין. מחיר לגרסה המאובזרת ביותר 230K~

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 7 דקות, zvit כתב:

יונדאי טוסון הברידית בייבוא מקביל 230 כ"ס צריכת דלק 15-16 ק"מ לליטר מאובזרת מצוין. מחיר לגרסה המאובזרת ביותר 230K~

האנשים מסביב לא ידעו להעריך מספיק את המחיר שהוא שילם,

לקחת אוטו שהוא יותר עממי בגרסה הבכירה, פחות משוויץ מאוטו בכיר בגירסא פשוטה,

הבנאדם מסתכל על וולו ומרצדס, יונדאי לא מדגדת את זה.

לדעתי!

• אהבתי 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

יונדאי סונטה הייבריד יכולה להיות אפשרות. לא כולם מתחברים לעיצוב החיצוני (אני לא), אבל תא הנוסעים מאוד נעים, היא נוחה, זריזה וחסכונית. ברמת האבזור הגבוהה היא מאובזרת מאוד. היא לא ממש פרימיום אבל מרגישה איכותית.

גם גרסת הכניסה של DS7 קרוסבק דיזל יכולה להיות אפשרות מעניינת. הוא הרבה יותר מיוחד מהסונטה, תא נוסעים מאוד נעים, נוחות נסיעה טובה וגם צריכת דלק לא רע.

לדעתי פלאג אין הייבריד פחות יעיל עבור מי שהנסועה היומית שלו גבוהה מהטווח החשמלי. אם כבר גזפרו הייתי מסתכל על ארטאון דיזל שהם משווקים ביבוא מקביל. היא גם תהיה נעימה יותר בנסיעה בין עירונית.

פורסם

לגבי היונדאי טוסון: נפסל בגלל בידוד רעשים לא מספק במהירויות בין עירוניות.

לצערי שכחתי לכתוב: יש העדפה חזקה לרכבים יותר קטנים. לכן דברים כמו סופרב/פאסאט/ארטאון ודומיהן לא נלקחו בחשבון (יחד עם אניאק המצוין ועוד כאלה)

מעדיף להשאר ככל הניתן בגזרת רכבים יחסית קטנים.

באשר לטסלה: הבנתי שהרכב לא מצוין במיוחד באיכותו. הוא בעיקר טכנולוגי וזהו. אני טועה?

הקטע שהכל נשלט ממסך טאצ׳ אחד בלבד מרגיש לי ״לא זה״

פורסם
לפני 8 שעות, WE988244 כתב:

האנשים מסביב לא ידעו להעריך מספיק את המחיר שהוא שילם,

לקחת אוטו שהוא יותר עממי בגרסה הבכירה, פחות משוויץ מאוטו בכיר בגירסא פשוטה,

הבנאדם מסתכל על וולו ומרצדס, יונדאי לא מדגדת את זה.

לדעתי!

יש פה בפורום לא מעט חובבי וולוו. אמרת לכולם שהם משוויצים או שאתה נטפל רק אליי?

אתה מגיב כך בכל שרשור שבו שוקלים רכישת מרצדס או שזה קטע רק מעכשיו?

אין צורך לעלוב בחברי פורום שבוחרים רכבים יקרים, סמוך עליי, אין צורך.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 38 דקות, SuperBamba כתב:

יש פה בפורום לא מעט חובבי וולוו. אמרת לכולם שהם משוויצים או שאתה נטפל רק אליי?

אתה מגיב כך בכל שרשור שבו שוקלים רכישת מרצדס או שזה קטע רק מעכשיו?

אין צורך לעלוב בחברי פורום שבוחרים רכבים יקרים, סמוך עליי, אין צורך.

מתנצל, סורי, 

לא היתה שום כוונה לפגוע,

רק כשאני רואה בנאדם שמחפש משהו מסוים, זה נראה קצת כמו סוג של פוזה,

ובא נהיה אמיתים כולנו אוהבים את הפוזה, (כשיש לך מרצדס הכביש יותר שלך משל אחרים, זה התחושה של מי שיושב על האוטו הזה, בתכלס גם רובם מפנים להם את הכביש,)

ולכן לשים 250 אלפש"ח על אוטו שאנשים יחשבו שעלה רק 200 זה קצת מדגדג בפוזה,

האנשים מסביב לא יודעים להבדיל בין גירסה בכירה לגירסת כניסה,

הם יודעים כמה זה עולה במינימום, וכמה זה,

כך המבט שלי, ושוב לא היתה שום כוונה לפגוע.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני כשעה, WE988244 כתב:

מתנצל, סורי, 

לא היתה שום כוונה לפגוע,

רק כשאני רואה בנאדם שמחפש משהו מסוים, זה נראה קצת כמו סוג של פוזה,

ובא נהיה אמיתים כולנו אוהבים את הפוזה, (כשיש לך מרצדס הכביש יותר שלך משל אחרים, זה התחושה של מי שיושב על האוטו הזה, בתכלס גם רובם מפנים להם את הכביש,)

ולכן לשים 250 אלפש"ח על אוטו שאנשים יחשבו שעלה רק 200 זה קצת מדגדג בפוזה,

האנשים מסביב לא יודעים להבדיל בין גירסה בכירה לגירסת כניסה,

הם יודעים כמה זה עולה במינימום, וכמה זה,

כך המבט שלי, ושוב לא היתה שום כוונה לפגוע.

הסיבה שאני מחפש גרסאות בכירות היא בגלל האבזור. באופן כללי אני לא מחפש מנוע חזק במיוחד (2000 טורבו למיניהם לא באים בחשבון)

בגרסאות הבכירות יש תיקון סטייה מנתיב ושמירה על נתיב נסיעה, התראה על רכב בשטח המת (אין בכל גרסא לצערי) והכי חשוב: בקרת שיוט עם זחילה בפקקים שהתרגלתי אליה (לבקרת שיוט האדפטיבית, זחילה בפקקים טרם יש לי) ותעזור לי מאוד בנסיעה מהסוג שאני עושה. זה מבחינת גרסאות בכירות.

למה פרימיום? בעיקר בגלל בידוד רעשים. ברכבים העממיים הוא לוקה בחסר לדעתי. התחלתי לשים לב שאני מגביר את הסאונד של המוזיקה כי רעשי הרוח מקשים עליי ואז כל הסאונד ברכב נהיה גבוה. שאר הדברים שרכבי פרימיום נותנים כמו מושבי עור נניח, פחות חשובים לי, דווקא ההפך, לא מעוניין במושבי עור ולא בחישוקים גדולים שפוגמים בנוחות

פורסם
לפני 22 שעות, SuperBamba כתב:

הסיבה שאני מחפש גרסאות בכירות היא בגלל האבזור. באופן כללי אני לא מחפש מנוע חזק במיוחד (2000 טורבו למיניהם לא באים בחשבון)

בגרסאות הבכירות יש תיקון סטייה מנתיב ושמירה על נתיב נסיעה, התראה על רכב בשטח המת (אין בכל גרסא לצערי) והכי חשוב: בקרת שיוט עם זחילה בפקקים שהתרגלתי אליה (לבקרת שיוט האדפטיבית, זחילה בפקקים טרם יש לי) ותעזור לי מאוד בנסיעה מהסוג שאני עושה. זה מבחינת גרסאות בכירות.

למה פרימיום? בעיקר בגלל בידוד רעשים. ברכבים העממיים הוא לוקה בחסר לדעתי. התחלתי לשים לב שאני מגביר את הסאונד של המוזיקה כי רעשי הרוח מקשים עליי ואז כל הסאונד ברכב נהיה גבוה. שאר הדברים שרכבי פרימיום נותנים כמו מושבי עור נניח, פחות חשובים לי, דווקא ההפך, לא מעוניין במושבי עור ולא בחישוקים גדולים שפוגמים בנוחות

שלום,

סליחה שאני מתערב, אבל אני מאמין שאולי אוכל לעזור לך להמשיך לשקול:
השנה נפרדנו מגולף GTI, ששירתה אותנו בכיף גדול, והחלטנו לעבור ל-SUV מסיבות שונות ומשונות.

הדבר הראשון אותו חיפשתי היה מכונית עם מנוע היברידי נטען, ומכיוון שרוב הנסיעות שלנו הן באיזור גוש דן, הטווח על הסוללה פחות עקרוני.
הדברים הבאים אותם חיפשתי היה מרווח ונוחות, וכמובן ביצועים - וכמובן של ציפיתי למצוא SUV בעלת ביצועים של GTI (מלבד קופרה פורמנטו, אך היא נפסלה מכיוון שהחלטתי ״להרגע״ בכביש והיא לא היברידית).
בסופו של דבר החלטנו לרכוש את הוולוו XC40 PHEV - בדגם ״הפחות מאובזר״ שלה.
מבחינת האיבזור - המכונית ״הבסיסית״ כוללת כל דבר שהיה ב-GTI, שהיה ״הכי פרימיום״, ולכן כשראיתי שכתבת שבמכונית היתה חסרה לך ״תחושת פרמיום״ לא הבנתי את כוונתך.
דבר שני, מבחינת בטיחות - למיטב הבנתי ה-XC-40 הינה אחת הבטוחות ביותר, וכוללת כמעט כל ג׳אדג׳ט, ראשי תיבות ושאר ה-Buzz Words הקשורים לנושא - ותאמת, היא כבר חסכה לי לפחות 3 פעמים תיקוני פחחות והעברת פרטים (אמיתי!!).

בנוגע לצריכת הדלק, המכונית אינה חשמלית לחלוטין, וטווח הנסיעה על המצבר עומד על בערך 40 ק״מ, שכפי שכתבתי - מספיק לנו.
מאידך בנסיעות ארוכות, המכונית מנצלת את היכולת שלה לטעינה רגנרטיבית, וכך צריכת הדלק שלה נמוכה ביותר - כשרוב הנסיעות הן עירונית (באמצעות המנוע החשמלי), צריכת הדלק הממוצעת עומדת על בערך 3.2 ליטר ל-100 ק״מ (בערך 31 ק״מ לליטר).

בנוגעה לביצועים - המכונית אינה GTI, אך היא מאיצה יפה מאוד, ומבחינת מהירות - וולבו מגבילה אותה למהירות מקסימלית של 180 קמ״ש (שאני מכיר מישהו שהגיע לזה בגולף GTI....).

בקיצור, אם התקציב מרשה לך, אני ממליץ לך לשקול שוב את הדגם הזה.

בהצלחה!

פורסם

עשיתי נסיעת מבחן בדיוק על כזו, רמת גימור inscription.

נסיעת המבחן בוצעה בהולנד ולכן אולי יש הבדלים אבל בעקרון: שמירה על מרכז נתיב התאפשרה רק כאשר בקרת שיוט מופעלת, קונספט מוזר לטעמי.

הכפתורים הרגישו זולים (נסעתי בגולף מושכרת בתקופה הזאת ושם הרגיש הרבה יותר מוצק) מעבר לזה הרכב הרגיש די סטנדרטי. כלומר, כמובן בסקאלה הגבוהה יותר אבל לא הרגיש כמו רכב של 250 אש״ח/40 ומשהו אלף יורו שרצו עליו שם

פורסם (נערך)

תבדוק את מה שיש לי 3008 GT, סך הכל רכב מושלם למרחקים.

אצלי זה דיזל טורבו אבל בגירסה החדשה זה PHEV עם 300 כוחות סוס.

מבחינת צריכת דלק זה אמור להיות חסכוני ומבחינת אבזור ונוחות אני לא חושב שיש משהוא שמתקרב לזה בתקציב הזה.

היא מגיע בערך עם הכל כולל חמום כסאות מסא'ז.

מסתבר שהיא גם מוצעת כרגע ב 0 קמ:

https://motodeal.co.il/deals/פיגו-3008-1-2t-premium-בנזין-אוטומט-2020-העתק/

עריכה אחרונה על ידי motizkn

טסלה 3 2022

פורסם

כבעלים של XC40 בשנה האחרונה (ועוד כמה רכבי וולוו ב-30 השנה האחרונות) אני מאד מרוצה מהרכב, ולא, הסיבה לרכישה לא היתה בגלל שמדובר ברכב "יוקרה" - קניתי כי הוא מתאים מאד לשימושים שלי, וממש לא מפריע לי שהמירה על נתיב היא רק כשבקרת השיוט מופעלת.

(אצלי היא מופעלת כמעט תמיד אם מדובר בנסיעה בינעירונית)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...