Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב כעת לעובדה, כי מחיר בדיקה לפני קנייה של רכב נגזר מקבוצת הרישוי של הרכב.

יש למישהו מושג האם קיים היגיון כלשהו בדבר?

רכב קבוצה 4 או 7, מבצעים הרי בדיוק אותן בדיקות, אז.. פשוט שיטת מצליח או שיש היגיון מאחורי זה?

פורסם

אם מכון הבדיקה היה נותן אחריות על הבדיקה שהוא עורך, יש היגיון (כי ברכב יקר יותר החלפים יקרים יותר, בגדול, ואז ה״ביטוח״ עליהם יקר יותר)
בפועל מכוני הבדיקה לא נותנים אחריות על כלום אז אני נוטה לצדד בשיטת מצליח

פורסם

אותו הגיון של תשלום זהה עבור שווי רכב למס הכנסה על רכב חדש או אותו רכב רכב לאחר 3 שנים בליסינג .

אותו הגיון של תשלום זהה עבור אגרת רישוי של רכב חדש או אותו רכב לאחר 10 שנים כי פעם הוא היה "יוקרתי"

הבנת כבר שזו שיטת מצליח של המדינה ?

פורסם

יש בזה היגיון מסויים.

איפה הבדיקה תהיה מורכבת יותר, ביונדאי I10 או במרצדס S קלאס?
אני בכוונה לוקח את הקצוות, אבל באופן כללי רכב שהוא יקר יותר לרוב יהיו לו יותר פיצ'רים ומערכות מורכבות יותר, לכן גם הבדיקה יקרה יותר.

גם לרכב 4 על 4 יש מחיר שונה מהסיבה הזאת.

פורסם

לא מדבר על כיסוי, 
אלא על הבדיקה עצמה.

ודרך אגב כל ההשוואה לאגרת רישוי ושווי מס לא נכונה.
מכוני בדיקה זה שוק חופשי, לעומת מיסים שנקבעים על ידי המדינה ולא שוק חופשי.
אתה ואני יכולים מחר להשקיע כסף ולהקים מכון בדיקה ולעשות מחיר אחיד לכולם, בוא נשבור את השוק.

פורסם

תשלומי אגרה למדיה, זו מסחטת כספים ישנה וידועה.
סוג של מס יתר על רכבי יוקרה.

אבל מכוני בדיקה... מרגיז ממש.

פורסם
לפני 5 שעות, rolling_stony כתב:

לא מדבר על כיסוי, 
אלא על הבדיקה עצמה.

ודרך אגב כל ההשוואה לאגרת רישוי ושווי מס לא נכונה.
מכוני בדיקה זה שוק חופשי, לעומת מיסים שנקבעים על ידי המדינה ולא שוק חופשי.
אתה ואני יכולים מחר להשקיע כסף ולהקים מכון בדיקה ולעשות מחיר אחיד לכולם, בוא נשבור את השוק.

נקח שוב את הדוגמא הקיצונית של מרצדס לעומת היונדאי, בפועל, הבדיקה אותו בדיקה כי הבודק לא בודק ולא מכסה שום פיצ'ר מיוחד... כן יש "פיצרים", אבל לאף בודק זה לא מעניין ובתוצאת בדיקה הם יכתבו לך "לא כולל מערכות X"

פורסם (נערך)

ההפרש במחיר משקף את הסיכון והאחריות השונה, שמכון הבדיקה לוקח, לדעתי. אם המכון פיספס משהו בשלדה או מנוע בקיה קטנה הוא חשוף לתביעה של 2000 ש"ח ואם הוא פיספס את זה במרצדס הוא חשוף לתביעה של 20000 ש"ח

עריכה אחרונה על ידי eitanm
  • תוכן חדש...