Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 דקות, קורן בן אשר כתב:

הבעיות העיקריות שמבחינתי דירות שינה מעיניי (ואני כותב זאת ברצינות ולא כמליצה): המגמות התרבותיות-חברתיות שמתפתחות כאן בשני העשורים האחרונים, תרבות פוליטית ושלטונית בפח, ההתנפחות של מגזרים בלתי יצרניים מסויימים כפי שנכתב, והריבוי הטבעי המטורף של האוכלוסיה פה, שגורר משמעויות כלכליות קשות מאוד לעתיד.

בדיוק זה.

הבעיה היא לא אם אתה יכול להרשות לעצמך ב.מ.וו חדשה או קורולה בת 5. החיים יפים יותר בב.מ.וו חדשה, אין ספק, אבל לפחות לדעתי השדרוג ברמת החיים בין שניהם פחות משמעותי מאשר חלק ממה שנכתב למעלה. מכיוון שזה כבר גולש לפוליטיקה - אני אעצור פה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

החיים יותר יפים בב.מ.וו. חדשה בדיוק לשבועיים חודש, ואז ההתלהבות יורדת, ואז זה פשוט "האוטו" בשבילך, ואתה אפילו מגלה שחסרים לך שם כל מיני דברים קטנים שהיית רגיל אליהם בקורולה בת 5.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 59 דקות, קורן בן אשר כתב:

הבעיות העיקריות שמבחינתי דירות שינה מעיניי (ואני כותב זאת ברצינות ולא כמליצה): המגמות התרבותיות-חברתיות שמתפתחות כאן בשני העשורים האחרונים, תרבות פוליטית ושלטונית בפח, ההתנפחות של מגזרים בלתי יצרניים מסויימים כפי שנכתב, והריבוי הטבעי המטורף של האוכלוסיה פה, שגורר משמעויות כלכליות קשות מאוד לעתיד.

וזה חוזר לאותה הנקודה בדיוק של השרשור הפוליטי (מצטער, אבל זו המציאות): אין עתיד למדינה הזו בקונסטלציה הנוכחית, בה אנחנו מוכרים זה לזה שקר על "אחווה". זה לא עובד. במדינות הנורדיות כנראה שכולם קצת יותר דומים אחד לשני ממה שהם אצלנו. 

• אהבתי 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, davemustaine87 כתב:

אתה יכול לחלוק עליי עד מחר. 21 מיליארד שקל על פנסיות זה מקרה נתון. אם יש לך נתונים(ויש במשרד האוצר)  לא קשה לחשב שזה יהיה 37.5 מיליארד שקל ב-2035. 

אלו הנתונים, ואלו סכומים שלא הולכים ברגל בשום צורה. איזה תיאומים עושים להם ואיזה ריביות הם משלמים לא מעניין כלל. 

למה זה לא מעניין אותך?

אני יחזור אדם שיש לו פניסה תקציבית.

אולי מקבל תפנסיה במלואה אבל משלם יותר מס הכנסה.

זה מתקזז בסוף.

יותר כל לזרוק 21 מיליארד,30 מיליארד.

גם השוטרים מקבלים פנסיות טובות.

ואני מזכיר לך יש ילדים שלא יודעים מאה זה אבא אמא בבית.

בצבע אין שעון נוכחות.

בהצלחה. 

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

אתה צודק מצד אחד, מעניין מה גודל ההחזרים במס הכנסה לעומת התקציבים שמפנים בשביל הפנסיות הנ"ל. אני חושב שהמספרים שהצגתי אלו מספרים מקוזזים, אבל אולי אני טועה. 

לפני 17 דקות, yor2 כתב:

אני מזכיר לך יש ילדים שלא יודעים מאה זה אבא אמא בבית.

בצבע אין שעון נוכחות.

מצטער שאולי אני מזלזל, אבל הכרתי נגדים בזמן השירות בצבא, הכרתי אחר כך אנשים שעבדו במפעלי ים המלח. 

בצבא אמנם אין שעון נוכחות, אבל ניראה שזה היה בא יותר לטובת אותם עובדים/נגדים מאשר לצבא/מקום העבודה. 

פורסם (נערך)

בוא לא נתחיל.

אחרי הסדיר מי שנמצא בצבא, נמצא שם מבחירה (כולנו עשינו צבא ויודעים בדיוק מי מאלו שבקבע, שם מבחירה ומי שם כי אין ברירה)

אם היה לרובם הצעה טובה יותר באזרחות, או בתעשיות הבטחוניות, היו הולכים לאזרחות, לרגע אל תתחילו להתמם ולהכניס פה אידיאולוגיות ואלטוראיזם.

פנסיה תקציבית זה רעה חולה.

אותו דבר בדיוק יהיה עם ביטוח לאומי.

יגיע מצב, שבו ביטוח לאומי יהיה ללא כסף, ואז הכסף שלו, התקציבים שלו, יצטרכו להגיע מתקציב המדינה.

ואז נגיד רגע, זה מגיע מתקציב המדינה, אז זה או תרופות לסרטן או כסף לדמי אבטלה, אז נוריד דמי אבטלה אין מה לעשות, הכרח המציאות.

אבל רגע, אני, שכל חיי שילמתי ביטוח לאומי, לקחתי בחשבון שיהיה לי דמי אבטלה ופתאום אין לי.

אני שילמתי ביטוח לאומי, ולא סכומים קטנים, אני רוצה מה שמגיע לי, אתה עכשיו מכניס אותי לדיון של תעדוף תקציב - מה הקשר ?? אבל יש קשר !

וזה בדיוק מה שקורה עם פנסיה תקציבית, ופנסיות ציבוריות בכלל (גם מורים, עובדי עירייה, חברת חשמל מנהלי בתי ספר סגניהם ועוד ועוד משרות ציבוריות שהשכר שלהם מוצמד)

אולי לא ידעתם אבל הם עדיין מקבלים מתנות (ותלושים) בחגים כמו כל שאר העובדים, אם השכר המורים עולה, גם שכר המורים שפרשו לפנסיה עולה ואם שכר המורים שפרשו לפנסיה עולה, גם שכר מנהלי בתי הספר שפרשו עולה, וסגניהם אם שכר המינימום בשוק עולה, גם השכר עולה, הוא מוצמד ועוד אינסוף דוגמאות.

ואין לי בעיה עם זה, חלילה, לבריאות !

הבעיה היא שזה יוצא לי מהכיס. לי. אז ברור שאני יתלונן.

לצערי לא ידוע לי על אסופת נתונים, פשוטה להבנה שנמצאית זמינה לציבור לראות איפה הכסף. זה משהו שתמיד חשבתי לעשות ואולי יום אחד אעשה,

אבל אצטרך לשבת בבית תחת פנסיה תקציבית כדי שיהיה לי זמן לזה.

עריכה אחרונה על ידי stum
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, stum כתב:

איפה הכסף

מה זה פרסומת סמויה ל"מפתח התקציב"

https://next.obudget.org/

בהצלחה

• מעניין 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, stum כתב:

אם היה לרובם הצעה טובה יותר באזרחות, או בתעשיות הבטחוניות, היו הולכים לאזרחות, לרגע אל תתחילו להתמם ולהכניס פה אידיאולוגיות ואלטוראיזם.

יש המון (המון) אנשי קבע שבאזרחות היו מקבלים שכר כפול על רבע משעות העבודה, והסיבה שהם עדיין בקבע היא אך ורק אידיאולוגיה ואלטרואיזם. זה שאתה חושב שאיש קבע == רס"ר משמעת בבה"ד 7 זו רק בעיה חמורה בהבנה שלך.

לעניין הפנסיה התקציבית עצמה (שכאמור בוטלה כבר לפני 15 שנים), היא רעה חולה לשיטתך כי אתה מסתכל על החשבון הסופי ומתעלם מכך שתמורת הפנסיה התקציבית הזאת העסקת עובדים במשך עשרות שנים ללא שום בטחון תעסוקתי או פנסיוני.

האם אתה היית חותם עכשיו על חוזה שאומר שבמידה ואתה מפוטר, אתה מאבד לא רק את המשכורת אלא גם את הפנסיה? פתאום זה לא כזה כיף להיות איש קבע בן 40 שמודיעים לו שהתקן שלו מקוצץ במסגרת תר"ש גדעון והוא נשאר, literally, בלי כלום, נכון?

עריכה אחרונה על ידי MiniMiz3r
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 18 שעות, FuriousLift כתב:

מוצרי מזון וצריכה-יקר מאוד

לא נכון. 3 קילו בשר טחון ב90 שקל בבית הפירות -רשת ירושלמית שזולגת לכל המדינה. כנפיים 7-10 שקל לקילו. כבד 20 שקל לקילו, אורז 5 קילו ב50 שקלים. טיטולים,מגבונים, תכישיר כביסה- זול. לא יודע מה אתה רוצה. טיטולי האגיס 3 ב90 בסופר פארם מגבונים גם זול, אבקות כביסה 4 קילו ב35 שקל}

רכב-פי 2 מהמחיר בארהב

אין לי בעיה לשלם גם פי 3 על רכב אבל שירותי הבריאות יתנתנו לי בחינם.וביום שיפטרו אותי אקבל 8 חודשים של אבטלה. אין מה לעשות המדינה צריכה כסף ומי שיש לו לקנות רכב חדש- שהוא יממן את הגירעון שיש לא מי שנוסע באוטובוס ומשלם 5.7 שקלים לנסיעה- לא! ממנו לא תיקחו עוד כסף בכדי לכסות את הגירעון. דוגמא מהשבוע בעבודה: אחת העובודת באה אליי ומבקשת עזרה בלמכור את הרכב שלה. סיאט לאון 2017. ואני חושב כי היא שהתחנתנה לפני חצי שנה חוסכת לבית. נא בעין! מכרו את הרכב ב70 אלף עשו הלוואה של 50 וקנו אופל חדשה. נו אז? הנה יש לה כסף שהיא תשלם 113% מס לרכב חדש ובזכותה המדינה תתעשר. לא מאלעד שנוסע באוטובוס ומשלם 5.7. לי אין כסף לקנות רכב חדש. אם אנשים יצביעו ברגליים ולא יקנו רכבים חדשים המחירים ירדו. אבל אם יש לשכן שלי טוסון חדש, גם אני רוצה! תרבות העדר העקומה של ישראל.

קניית דירה- חלום של הרבה אזרחים שלא יתגשם עקב המחיר המופרח

צודק- אולי כדאי שאנשים יקנו בתים בים המלח שם זול מאוד.אני מכוון לשם, מתי זה יקרה לא יודע. אתה מדבר על בית מדהים קומפלט בקביבוץ קליה ב800-900 אלף שקל ובאובנת ב800 אלף שקל לבית מדהים.

מס הכנסה-נוגס במשכורת

לא יודע. לא מורידים לי. יש לי 4 ילדים ואישה לא עובדים ומשכורת ברוטו 10000

ביטוח לאומי-נוגס

בקטנה-300 שקל.

מס בריאות גם לוקחים.

כן זה קצת יקר.

אבל 400-500 שקל מהמשכורת לא נורא. בידיעה שכל טיפול לא יעלה לך שקל- מלידה שעולה בארה"ב כמה אלפי דולרים ועד ניתוח לב פתוח.

ביטוחים-מופרחים

ממש לא, נסה את WESURE. לפניהם שילמתי 3500 על יונדאי טרג'ט . מאז שהם פה אני משלם חצי,בזכותם אני יכול להחזיק גם וולוו S60.

דלק-יקר מאוד

לא נכון. מצאתי קבלה של תדלוק של הBMW בשנת 2007 שילמנו 7 שקל לליטר דלק שמשכורת מינימום הייתה 19 שקל לשעה.

תחזוקה של רכב ואגרה-יקרים 

צודק. פה פשוט אתה צודק.

• אהבתי 3

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
לפני 30 דקות, MiniMiz3r כתב:

ש המון (המון) אנשי קבע שבאזרחות היו מקבלים שכר כפול על רבע משעות העבודה, והסיבה שהם עדיין בקבע היא אך ורק אידיאולוגיה ואלטרואיזם.

ביחידות הטכנולוגיות המהוללות יש המון לוזרים, שנשארים כי מציעים להם תוכניות שקונות אותם, כי הם מפחדים מהעולם הגדול וכי אין להם פרספקטיבה. כמובן, יש גם כאלו שמה שמניע אותם זה אידיאולוגיה. זה לא מפריע להם לפעמים לקבל החלטות שכל מי שבילה קצת באזרחות וצבר ניסיון במסגרות שונות, יכול להגיד להם שהן לא חכמות. 

אבל כמובן שגם זה לא מייצג את כל הצבא.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לפני 57 דקות, MiniMiz3r כתב:

יש המון (המון) אנשי קבע שבאזרחות היו מקבלים שכר כפול על רבע משעות העבודה, והסיבה שהם עדיין בקבע היא אך ורק אידיאולוגיה ואלטרואיזם. זה שאתה חושב שאיש קבע == רס"ר משמעת בבה"ד 7 זו רק בעיה חמורה בהבנה שלך.

אני לא אכנס לוויכוחים פרסונאליים. רק אגיד שאתה טועה, ולו רק מבחינה סטטיסטית.

יש מעט מאוד מהסוג שציינת.

לעניין הפנסיה התקציבית עצמה (שכאמור בוטלה כבר לפני 15 שנים), היא רעה חולה לשיטתך כי אתה מסתכל על החשבון הסופי ומתעלם מכך שתמורת הפנסיה התקציבית הזאת העסקת עובדים במשך עשרות שנים ללא שום בטחון תעסוקתי או פנסיוני.

אתה צודק.

אני מסתכל על החשבון הסופי, כי במקום שמי שחתם על החוזים האלו  ישלם אותו, יוצא שאני זה שמשלם אותו.

קטע כזה, שגם הבן שלי כשיהיה בן 21 עוד 20 שנה ישלם אותו, וכנראה גם הנכד העתידי שלי, שעוד לא נולד, וכבר נמצא בחובות.

האם אתה היית חותם עכשיו על חוזה שאומר שבמידה ואתה מפוטר, אתה מאבד לא רק את המשכורת אלא גם את הפנסיה?

פתאום זה לא כזה כיף להיות איש קבע בן 40 שמודיעים לו שהתקן שלו מקוצץ במסגרת תר"ש גדעון והוא נשאר, literally, בלי כלום, נכון?

לא הבנתי, ואיך אדוני חושב שהמגזר הפרטי, אלו שגם מכניסים כסף לקופה, מתנהג ? 

פורסם

המגזר הפרטי מחוייב בפנסיה צוברת.

בסופו של דבר הבעיה היא החישובים האקטואריים. לפני 50-60 שנה ויותר, כאשר נקבעו תנאי הפנסיה (תקציבית או צוברת), תוחלת החיים היתה הרבה יותר קצרה. עם העליה בתוחלת החיים כל המנגנונים האלה הפכו גרעוניים מסיבה זו.

בלי קשר - אותם מנגנונים היו בעייתיים כיוון שהם ביססו את הפנסיה על השכר בשנות העבודה האחרונות ולא לאורך כל תקופת העבודה, מה שגרם ל"קידום" העובדים בגיל 62 כדי להגדיל את קצבתם. וכמובן עצם הרעיון של שכר ללא עבודה, וגרוע מזה - פנסיית גישור מגיל צעיר, סביב 45.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
Just now, stum כתב:

יש מעט מאוד מהסוג שציינת.

יש הרבה מאוד. אתה פשוט מדבר מחוסר ידיעה, מה שלרוב לא מומלץ לעשות.

לפני 1 דקה, stum כתב:

במקום שמי שחתם על החוזים האלו  ישלם אותו, יוצא שאני זה שמשלם אותו.

באמת? מי שחתם על החוזים האלו לא משלם אותם? הוא חי במדינה אחרת, שבה לא גובים ממנו מסים?

אתה (המדינה) באת לפלוני ואמרת לו - "אדוני, סיימת שירות חובה, אני מציע לך להשאר בקבע בתור אחראי על מערכות תקשורת רדיו-טלפון בפיקוד צפון, בשכר של 7,000 ש"ח לחודש תמורת 330 שעות עבודה ושבת 1 ל-3. ייתכן שבעוד כ-15 שנה תגיע לשכר של כ-20,000 ש"ח לחודש. אנחנו לא נפריש לך שקל לפנסיה, כי אין לך כזאת, אבל נגבה ממך עליה דמי ניהול חודשיים [הזוי אבל אמת], ואתה תהיה זכאי לפנסיה תקציבית רק אם תמשיך לעבוד עבורנו במהלך 30 השנים הבאות, באופן רצוף, ללא זכות שביתה או התאגדות, כשלנו שמורה הזכות לפטר אותך בכל רגע נתון, כולל יום אחד לפני תאריך הפרישה המיוחל שלך".

ואחרי שהעסקת את אותו אדם בתנאים שהם פשוט לא חוקיים בשוק האזרחי, עוד יש לך את החוצפה לבוא אליו בטענות כשהוא סוף סוף פודה את ההטבה היחידה שהבטחת לו ולמעשה החזקת אותו שבוי בגינה במשך כל השירות שלו?

לפני 10 דקות, stum כתב:

לא הבנתי, ואיך אדוני חושב שהמגזר הפרטי, אלו שגם מכניסים כסף לקופה, מתנהג ? 

במגזר הפרטי המעסיק מבצע מדי חודש הפרשה בלתי חוזרת לקרן הפנסיה של העובד, בנוסף להפרשה לפיצויי פיטורין. הכסף הזה לא נעלם כשהעובד מפוטר, הוא שלו לנצח. למי שחתום על פנסיה תקציבית אין מן הסתם צבירה כלשהי - אם הוא מתפטר או מפוטר, הוא מתחיל את הצבירה לפנסיה מאפס.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לפני 23 דקות, MiniMiz3r כתב:

יש הרבה מאוד. אתה פשוט מדבר מחוסר ידיעה, מה שלרוב לא מומלץ לעשות.

צודק טעות שלי. בניגוד לכללי הסטטיסטיקה צהל מחזיק כמות טאלנטים כמעט מושלמת.

כ51%, סליחה, אם כבר אז כבר, 100% ממקבלי הפנסיה התקציבית, הם לוחמים, יעילים, שראו בית רק בתמונות כל שירותם. 

ציטוט

באמת? מי שחתם על החוזים האלו לא משלם אותם? הוא חי במדינה אחרת, שבה לא גובים ממנו מסים?

אתה (המדינה) באת לפלוני ואמרת לו - "אדוני, סיימת שירות חובה, אני מציע לך להשאר בקבע בתור אחראי על מערכות תקשורת רדיו-טלפון בפיקוד צפון, בשכר של 7,000 ש"ח לחודש תמורת 330 שעות עבודה ושבת 1 ל-3. ייתכן שבעוד כ-15 שנה תגיע לשכר של כ-20,000 ש"ח לחודש. אנחנו לא נפריש לך שקל לפנסיה, כי אין לך כזאת, אבל נגבה ממך עליה דמי ניהול חודשיים [הזוי אבל אמת], ואתה תהיה זכאי לפנסיה תקציבית רק אם תמשיך לעבוד עבורנו במהלך 30 השנים הבאות, באופן רצוף, ללא זכות שביתה או התאגדות, כשלנו שמורה הזכות לפטר אותך בכל רגע נתון, כולל יום אחד לפני תאריך הפרישה המיוחל שלך".

ואחרי שהעסקת את אותו אדם בתנאים שהם פשוט לא חוקיים בשוק האזרחי, עוד יש לך את החוצפה לבוא אליו בטענות כשהוא סוף סוף פודה את ההטבה היחידה שהבטחת לו ולמעשה החזקת אותו שבוי בגינה במשך כל השירות שלו?

במגזר הפרטי המעסיק מבצע מדי חודש הפרשה בלתי חוזרת לקרן הפנסיה של העובד, בנוסף להפרשה לפיצויי פיטורין. הכסף הזה לא נעלם כשהעובד מפוטר, הוא שלו לנצח. למי שחתום על פנסיה תקציבית אין מן הסתם צבירה כלשהי - אם הוא מתפטר או מפוטר, הוא מתחיל את הצבירה לפנסיה מאפס.

חוק הפרשותחובה  לפנסיה נחקק ב2008, עד 2004 לא הובטח לאף אחד כלום במגזר הפרטי.

אם פוטרת, פוטרת. בדיוק כמו שתיארת, רק בלי הקטע הקטן הזה של סיכוי (גבוה) למימוש פנסיה תקציבית וגישור בגיל 45 (!!!)

לרגע לא טוען שאותו אדם שמקבל פנסיה תקציבית אשם. ההפך - מטומטם מי שלא חותם על חוזה כזה. כסף חינם.

ומרוח הדברים, נשמע שעם ישראל צריך להוקיר את עובד העירייה, שנאלץ בעל כורחו לחתום על חוזה דרקוני שכזה בתמורה לתנאים לא אנושיים אלו.

תנחומיי לעובד.

שלא יובן לא נכון, אני חושב שלוחמים פעילים בצבא, מורים במערכת החינוך. רופאים אחיות צוות סיעודי, והרבה מאוד מקצועות צריכים לקבל הרבה מעבר למה שהם מקבלים היום.

בין זה, לבין פנסיה תקציבית ל100% ממשרתי הקבע שמיים וארץ. שמיים. וארץ.

עריכה אחרונה על ידי stum

• תוכן חדש...