Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח להמלצה למפרט למחשב נייד לסטודנט שמתחיל לימודים במדמ"ח .

כרגע מרבית הלימודים יתנהלו בזום.

הדרישות העיקריות:

1. מערכת שתתאים לצרכים כסטודנט מדמ"ח (האם יש לכך דרישות מיוחדות בכלל או שכל מחשב סטנדרטי יספק?)

2. מערכת אמינה ו-heavy duty

3. מערכת שניתנת לשדרוג חומרה בעתיד (ככל והדבר אפשרי בניידים)

4.. יבואן רציני עם שירות טוב

5. מחיר שפוי ככל הניתן

משקל ומזעור פחות חשובים מכיוון שהמחשב לא יתנייד כמעט ואולי עדיף מסך יותר גדול (15"?)

אשמח להמלצה לדגם ספציפי לרכישה באייבורי (מעדיף את השירות שלהם עשרות מונים על KSP)

תודה מראש.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תקציב?

בקווים כלליים - כרטיס מסך מובנה אמור להספיק, אם הפרשי המחיר מאפשרים - לקחת נייד 14.1" ולא 15.6", אח"כ כשצריך להתנייד איתו (וזה יקרה) זה משמעותית יותר טוב ונוח.

RAM - 16GB לפחות, SSD חובה.

בנוסף לזה אם יש פינה שבה הוא יכול לשבת קבוע - מוסיף לזה מקלדת עכבר ומסך חיצוני.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בתור סטודנט להנדסת מחשבים - ניידות סופר חשובה, וגם חיי סוללה.

לדעתי קח משהו בסדרות עסקיות של דל - Vostro/Latitude, הם בד"כ באים עם אחריות ארוכה של טכנאי באתר הלקוח (מחשב מיבואן רשמי כמובן).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

סדר העדיפות שלך שגוי.

החשוב ביותר הוא ניידות. מה שאומר

1. גודל "13.3-14.

2. מארז עמיד למעיכה.

3. סוללה חזקה.

וחוץ מזה צודק m3m3m3 - להשקיע באבזור: בבית עמדה שכוללת מסך, עכבר ומקלדת איכותיים, והחשוב ביותר - תיק גב נוח, אטום למים ומרופד עם תא נפרד למחשב וכן מקום למחברות, קופסת אוכל ובקבוק שתיה (כמובן בהפרדה מוחלטת מהמחשב). מומלץ לצרף לתיק גם מטען ועכברון. יש דגמי מחשבים שאפשר למצוא להם מטענים קומפקטיים קלים.

ועוד משהו שלמדתי באיזה מקום - להחזיק רב שקע בגלל מחסור בשקעי חשמל בחלק מהמקומות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אוכל להגיד מניסיוני (שנה ג' במדעי המחשב)  את מספר הפעמים שהייתי צריך לקחת מחשב נייד ללימודים אפשר לספור על יד אחת. 

אם יש מחשב נייח בבית שמתאים להתחלת הלימודים כדאי להתחיל איתו ובמידת הצורך לקנות מחשב.

אם אין מחשב זמין ללימודים והצורך הוא לא רק עבור לקיחת המחשב למכללה, ובכן, ההצעות שנתנו כאן מעולות.

פורסם

הצרכים שונים בין סטודנט שחי בבית של ההורים ואחד שלא.

הראשון יכול להסתפק בנייח, אצל השני נייח אומר שלפעמים לא יוכל לעבוד בסופי שבוע על עבודות וזה מגביל מאוד

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אם המטרה היא רק ללימודים אז מספיק מחשב בסיסי כי אין לך צורך ביכולות עיבוד למה שאתה הולך לתכנת. (חוץ מ AI ששם גם ככה אתה תשתמש בשרת)

לכן השאלה הראשנה והכי חשובה היא תקציב.

הייתי מחפש את הסדרות לעסקים ועולה במפרט בהתאם לתקציב.

טסלה 3 2022

פורסם (נערך)

2 אגורות שלי יהיו להתרחק מ DELL בכל מחיר

3 דלים שונים שלי היו צריכים החלפת לוח אם שלם ב 6 שנים האחרונות, נכון השירות העיסקי בארץ טוב לדל, אני אתן להם את זה, אני מעדיף מחשב שלא צריך שיחליפו לו לוח אם, מילא אחד, אבל שלושה מתוך הארבעה שהיו לי? מה קורה איתכם? (ואני לא יחיד, עשרות עובדים אצלנו החליפו להם לוחות אם, סוללות מתנפחות, ועוד)

הניסיון שלי עם לנובו טוב משמעותית בנושאים האלה

בנוסף הדל הנוכחי שלי הוא XPS - מפגע רעש איום ונורא, אם מישהו מתגעגע לישיבה במטוס סילון שיקנה כזה (וגם לו ד"א הוחלף הלוח אם)

כמו שאמרו מעלי, i5 עם 16 RAM ו SSD זה המינימום, אני היתי מנסה למצוא מסך ברזולוציה גבוהה מ HD, מה התקציב שיש לך?

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Aviv943 כתב:

אוכל להגיד מניסיוני (שנה ג' במדעי המחשב)  את מספר הפעמים שהייתי צריך לקחת מחשב נייד ללימודים אפשר לספור על יד אחת

הניסיון שלי הפוך בדיוק

אני יכול לספור על יד אחת את הימים שלא לקחתי את הנייד ללימודים

13״ קל , 16 ג’יגה זיכרון וssd עדיף עם חיי סוללה טובים ומסך סביר

אין שום טעם להתעסק עם שדרוגים וכו - זה לא מחשב נייח.

אין שום צורך אמיתי בכח עיבוד יותר מדי משמעותי - המקסימום שתריץ בתואר יהיה פרוייקטים של נגיד 10 קבצי קוד קצרצרים ומעבר לזה זה רק לתמלל או לעבור על חומר.

אני התחלתי את התואר עם ibm x series 12 שהיה חלשלןש אבל עשה כל מה שהייתי צריך אחלה

סיימתי עם מק 13״ שהיה מעולה

לא היתה לי שום בעיה עם זה שהשתמשתי בmacOS חוץ מקורס אחד שנערך בvisual studio בזמנו בשביל להדגים ארכיטקטורות תוכנה (וגם אז תכלס היה אפשר לעשות את הקורס בכל שפה גבוהה בכיף)

למעשה כשעבדנו באחד הקורסים על cpp וקימפלנו בשרת יוניקס מרוחק - אני בין היחידים שהכל היה ממש ברור לו ושהקומפיילר עבד לו כצפוי מהקופסא ולא ניסיתי להשתמש בvisual studio בערך.

עריכה אחרונה על ידי Liviur

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

הייתי קונה מק מיני או אייר עם המעבד החדש של אפל. 

העובדה שהם funless היא לטעמי פיצ׳ר אדיר! וחיי סוללה פסיכיים שזה סופר חשוב כי לא צריך להסתובב עם מטען.

חוץ מזה הם מקבלים הרבה מילים חמות, איכות הבניה גבוהה וזה אחלה מחשב לסטודנט מדמח (קל, אמין, מהיר).

הנסיון שלי אומר שאין טעם לחשוב על שידרוג, נייד קונים ולא משדרגים, אולי מוסיפים זיכרון/דיסק אחר, אז פשוט מראש תקנה מחשב עם מספיק זיכרון/מקום בדיסק. 

חיי סוללה הם דבר חשוב מאוד ולא נגעת בו, ללכת עם מטען זה סיוט.

סידרת ווסטרו של דל היא פח אשפה. הצירים שם והמארז ממש זולים, בשני מחשבים בבית הם התפרקו עם השנים. היא כאילו עסקית, בפועל סדרה זולה.

אכן נתקלתי גם בלוח שדרש החלפה אצל דל, אבל זה קרה לי גם עם לנובו Thinkpad ואני מניח שלוחות הולכים בכל החברות. אין מה לעשות, המארז הקטן והחום גובים מחיר... לכן האחריות היא חשובה מאוד, קנה מחשב עם 3 שנים אחריות.

לגבי מסך אני בדעה שעדיף דווקא קטן עם רזולוציה גבוהה. נכנס שם מספיק קוד לפעמים שבהם תעבוד מחוץ לבית, ובבית כנראה שתתחבר למסך חיצוני.

מעולם לא השתמשתי במק, אבל המחשב הבא שלי יהיה מק בלי מאוורר.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

היה לנו מק לפני 6 שנים והוא עובד עד היום (החלפנו בטריה).

אישית אני מעדיף מערכת מבוססת חלונות או לינוקס (או פשוט את שתייהם), אני עובד כבר 13 שנה עם סידרת ה ThinkPad של לנובו ומעולם לא ניתקלתי בבעיות.

קניתי לאישתי לפני שנתיים (החליף את המק) yoga carbon x1 וסך הכל מחשב מעולה שלפי דעתי יותר טוב מהמק המתחרה שהיה באותה התקופה.

אבל כמו שרשמנו מספר פעמים, לא חסר מחשבים טובים מה שחסר בדרך כלל זה תקציב לקנות אותם 😄, ממליץ שוב להגדיר תקציב.

• רעיון טוב! 1

טסלה 3 2022

פורסם

https://www.amazon.com/Acer-Octa-Core-Graphics-Fingerprint-SF314-42-R9YN/dp/B086KKKT15/ref=sr_1_1?dchild=1&keywords=acer+4700u&qid=1608839667&sr=8-1

קל, מארז אלומיניום, מעבד חזק למרות שהוא מה ULV למיניהם, חיית פרודקטיביות עם זמן סוללה נהדר (11-12 שעות של עבודה קלה/אינטרנט),  חרישי בעבודה (המאוורר כבוי בעבודות כמו קידוד/אינטרנט/וורד/זום וכו')

VFM ללא תחרות. חסרונות- המסך לא מהמדויקים ביותר מבחינת צבעים, לא למי שעובד הרבה עם פוטושופ.

גילוי נאות: רכשתי עבור אחותי דגם ישן יותר מאותה סדרה לפני 3 שנים בערך, עם מעבד מסדרה 7 של אינטל. עושה חיל עד היום למרות שהוא זוכה ליחס לא שוס, בניה איכותית באופן מפתיע, והחדשים בנויים אפילו טוב יותר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

לא עובד עם מק אבל זה סוג של לינוקס...

יוניקס האמת 😂

ודרך אגב רק האייר הוא בלי מאוורר.

בשאר יש גם מאוורר אבל דיי מאתגר להגיע למצב שהוא עובד כי השבב מאוד חסכוני באנרגיה.

לפני שעה, motizkn כתב:

אבל כמו שרשמנו מספר פעמים, לא חסר מחשבים טובים מה שחסר בדרך כלל זה תקציב לקנות אותם 😄, ממליץ שוב להגדיר תקציב.

זו דיי הנקודה

רוב התלונות והחיתוך פינות הוא במחשבים זולים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

צודק, המקמיני הוא לא לפטופ, וגם שגיתי קודם fanless כמובן, לא fanless. funless זה מויי כיף!

אכן יוניקס, אבל מי שמוצא את עצמו בעבודה עם לינוקס ואוהב לעבוד עם הCLI כנראה שימצא את עצמו גם בעבודה עם מק.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...