Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שלומות,

בעוד כחצי שעה יש ישיבת דיירים,

רוצים לבחור ועד בית ובמידה ואף אחד לא יתנדב אז יעשו הגרלה.

הסיבה שאף אחד לא רוצה היא שיש כמה כוכבים שרק עכשיו הסדירו את התשלום שלהם (חוב של יותר מ3 שנים) וכמובן שהם אלה עם הכי הרבה תלונות ואף אחד לא רוצה להתעסק איתם.

ניסינו למצוא חברת ניהול חיצונית אבל לא כל הבניין מאוכלס עדיין (סיים תמ"א) ואין מספיק דיירים לטעמם.

אם ח"וח בוחרים אותי להיות ועד - האם יכולים לאלץ אותי? נשמע לי קצת מוזר הסיפור הזה...

פורסם

בשום אופן לא.

ועד בית זה נטו התנדבות.

ניתן לקבוע בתקנון תשלום סימלי או פטור מועד בית ואם יש הסכמה של כלל הדיירים הרי שזה מוסיף מוטיבציה להיות בועד.

אם יש דיירים בעייתים אל תקח בשום אופן את הועד, גם לא בתשלום , אומר לך מנסיון.

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

מעדכן שהדייר הבעייתי התנדב להיות הועד, יחד עם עוד דיירת נורמלית מהדירות החדשות, מקווה שהיא תאזן אותו. אני מתנחם בזה שכשכל הבניין יהיה מאוכלס נעבור לחברת ניהול, אבל כנראה עד אז קופת הועד תתרוקן באופן מיסתורי. נו שויין.

פורסם

הוועד חייב לפרסם דוח חצי שנתי על פעילותו, ומקובל לנהל חשבון בנק - כאשר קיים סוג חשבון ייעודי לצורך זה. צריך לווד שעל הצ'קים תהיה חייבת להתנסוס חתימתם של שני חברי ועד לפחות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הבעיה שהתנאי שלה להצטרפות לועד היה שהיא לא מתעסקת עם הכספים (דיירת חדשה שאין לה מושג במי מדובר)

שקיפות אולי מחייבת אם נמצאים באגודה לתרבות הדיור או משהו, כרגע אנחנו במצב של אין דין ואין דיין (גם הוועד הקודם לא היה מוציא חשבוניות, מצד שני בעלי המקצוע שהביא היו באמת זולים וכנראה חלק מהסיבות לכך היו שהם עובדים בשחור).

בקיצור אני די מיואש וכבר באמת לא אכפת לי מה קורה עם הועד הזה, התקווה היחידה שלי היא שזה מצב זמני עד שכל הדירות בבניין תימכרנה ואז נעבור לחברת ניהול.

פורסם

בניגוד למה שחושבים, חברת ניהול לא מייתרת את הצורך בוועד בית.

חברת ניהול גם לא תתעסק בגביה מדיירים בעייתיים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

קודם כל יש מספר 'דרגות' של ניהול וכן יש ניהול ללא ועד בית, זה כמובן מסלול עם עלויות שונות ממה שמוכר.
בהחלטת רוב הדיירים חותמים על הסכם שמקנה לחברת הניהול זכות לנהל את חשבון הבנק וכל שאר צרכי הבניין והתחייבות לשקיפות ועוד מספר סעיפי הסדר בין הצדדים.

חברת ניהול אכן מתעסקת בגביה מדיירים בעייתים.
זה חלק מהניהול שלה, להוציא מכתבי התראה מעורך דין ולהמשיך לסייע בערכאות משפטיות אם נדרש.

גילוי נאות - מחזיק בחברת ניהול.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

• רעיון טוב! 1

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

דומני שהשקיפות מחויבת בחוק או בתקנות.

דרך אגב - דבר שלמדתי כעת - הוועד מחוייב לבצע ביטוח הרכוש המשותף נגד שריפות (ומניסיון מר - אני ממליץ לך מאד לוודא שיש ביטוח רכוש משותף, ואם אין - לרכוש כזה).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

העניין של הביטוח ידוע, לפחות הדבר האחרון שהוועד היוצא עשה זה לדאוג לביטוח כזה (בין היתר בעקבות לחץ שלי, מסתבר שגרתי פה כמה שנים בלי)

פורסם

מנהל את ועד הבית בבנין של 7 דיירים כבר קרוב ל 5 שנים , כל השכנים הם "מנכלים עסוקים" ואין להם זמן להתעסק בזוטות כמו טיפול ושמירה על הנכס היקר ביותר שיש להם.

התנאי שלי לניהול הועד הוא קבלת תשלום בצקים לשנה מראש , לא רץ אחרי אף אחד ולא מתעסק עם סרבנים.

אילו שסירבו הוצא להם מכתב התראה דרך עורך דין , שילמו כמו ילדים טובים.

כל עבודות הבית נעשות מול קבלה , כן ניתן לחסוך ולעבוד בשחור אבל לאחר מכן הרינונים על זה שלקחת לכיס .., לא תודה , הכל על השולחן עם קבלות !

החיסרון הוא תמיד כפיות התודה של הדיירים, בלהתלונן הם חזקים מאוד, לסייע בטיפול שוטף זה לא...

כיוון שהאינטרס שלי הוא לתחזק את הבית בצורה טובה אין לי בעיה עקרונית לטפל בועד , אני גר בדירת הגג , רוצה שהמעלית תעבוד תמיד, שהבנין יהיה מתוחזק ונקי , ואם אני רוצה לשדרג משהו אני משיג את הרוב ופועל לביצוע.

מה לעשות הישראלים רוצים שהכל יעשה על ידי מישהו אחר , אבל להתלונן הם לא מפסיקים...

• אהבתי 1
  • מעניין 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

@CX25GTI כנראה שאתה גר בבניין עם אוכלוסיה טובה. מן הסתם משלמים בזמן ולא גורמים יותר מדי נזקים, בודאי לא במכוון או מהזנחה.

@Talgaz אני לא בקי בפרטי ביטוח הרכוש המשותף, אבל הוא כולל כמה מרכיבים חשובים: ביטוח הרכוש עצמו, ביטוח צד ג' (למשל נזקים לדירות בגלל פגם ברכוש המשותף או פציעה של אורח בחדר המדרגות), ביטוח חבות מעבידים (אם המנקה החליקה ושברה רגל) ועוד כהנה וכהנה. כבר סיפרתי כאן את הסיפור שהיה לי - צינור ביוב משותף שעבר דרך הדירה שלי ונסדק, נזק לדירה שלי ולדירה שמתחתי בסדר גודל של 500,000 ש"ח. הביטוח הזה אינו יקר - עד כמה שזכור לי באותו בניין זה היה עניין של כמה עשרות ש"ח לדירה לשנה - ולטעמי חיוני. תחשוב על מצב כמו שהיה לי, נזק של למעלה מ-100 אש"ח - אילו הייתי צריך לתבוע כל אחד מ-35 בעלי הדירות האחרות על חלקו בנזק יחסית לשטח הדירה.

• תוכן חדש...