Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בסיאט ארונה עם כניסה והנעה עם כפתור. 

החבר מצא את הרכב נעול, לפני שהוא חשד שאיבד את המפתח הוא חושד שהשאיר את המפתחות בתוך הרכב והרכב ננעל.

האם יש אפשרות כזו?

אצלי ברכב יש מנגנון שגורם לרכב לצפור ברגע שאני שוכח את השלט בתוך הרכב וסוגר את הדלתות. 

פורסם

בסוזוקי SX4 יש מפתח חכם שמאפשר פתיחה וסגירה של הרכב ע"י לחיצה על כפתור שבידית הפתיחה (מצב תמונה מהמרשתת)

בעבר, שמתי בכוונה את המפתח ברכב וניסיתי לסגור את הרכב ולא הצלחתי. כנראה החיישן (שנמצא בקצהו של הדשבורד) מזהה את המפתח בתוך הרכב + ניסיון נעילה ולא מאפשר את זה.

אני בטוח שרוב היצרנים מודעים לטעות כזו שיכולה להתרחש ויש איזשהו משהו שאמור למנוע את זה.

1.PNG

פורסם

זה נשמע משהו לא תקין . נעילה אמורה להתבצע בלחיצה על השלט ביציאה.

היה לי פעם מקרה מצחיק/עצוב תלוי איך מסתכלים. הייתה לי נעילה אוטומטית ברכב לאחר כמה דקות, כל פעם אמרתי שאבטל את האופציה הזו

לא ביטלתי. יום אחד שטפתי את הרכב, ולמרות שמאוד הקפדתי לא להניח את המפתחות על הכיסא (בגלל האופציה הזו) בניקוי הדשבורד 

כן הנחתי את המפתחות על הכיסא, יצאתי לנכות את החלונות, ופתאום אני נוסע נעילה. נכנסתי ללחץ מה אני עושה עכשיו כי הזוג השני בכלל 

בקצה השני של המדינה. כמה "חבר'ה" טובות שמבינים בפריצות לרכבים עבדו עת הרכב שלי כמעט רבע שעה (כדי לא לעשות נזק) עד שהצליחו

לפתוח תא הדלת במינימום נזק. (מזל גדול)

לדעתי כדי לבדוק אופציה לוותר על הנעילה במידה והיא קיימת, זהו מתכון לצרות. (טייל ללא מפתח נוסף וכד')

פורסם (נערך)
לפני כשעה, dotan123 כתב:

בסוזוקי SX4 יש מפתח חכם שמאפשר פתיחה וסגירה של הרכב ע"י לחיצה על כפתור שבידית הפתיחה (מצב תמונה מהמרשתת)

בעבר, שמתי בכוונה את המפתח ברכב וניסיתי לסגור את הרכב ולא הצלחתי. כנראה החיישן (שנמצא בקצהו של הדשבורד) מזהה את המפתח בתוך הרכב + ניסיון נעילה ולא מאפשר את זה.

אני בטוח שרוב היצרנים מודעים לטעות כזו שיכולה להתרחש ויש איזשהו משהו שאמור למנוע את זה.

1.PNG

הכרתי איזה חכמולוג שהשאיר את המפתח בתא המטען של SX4 בלי לשים לב. וכמובן, מה שלא הולך בכוח הוך יותר כוח, אחרי מספר ניסיונות הוא הצליח לנעול את התא. למזלו זה לא היה רחוק מהבית, מישהו הביא את המפתח הרזרבי ותא המטען בדגם הזה ניתן לפתיחה גם במשיכת כבל מתא הנוסעים.

עם זאת, משתמש סביר לא יגיע למצב הזה - לא תא הנוסעים ולא תא המטען ינעלו עם מפתח בפנים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

תלוי ברכב

יש רכבים שיש בהם הגנה נגד זה - למשל באיוניק זה גם מתריע וגם לא נותן לנעול את הרכב כשהשלט בפנים.

מצד שני יש רכבים (לרוב ישנים יותר), שאם נעלת את המפתח בפנים - זבש"ך. קרה לי בלנסר קלאסיק, שבטעות נעלתי את המפתח בבגאז׳, והייתי צריך לפרוץ את הרכב כדי להוציא את המפתח.

לפי איך שזה נראה לי הגיוני - לרכב עם "מפתח חכם" תהיה גם הגנה נגד נעילת מפתח בתוך הרכב, אבל תמיד יכול להיות מצב שבו היצרן התעצל להוסיף כמה שורות קוד לfirmware של זה, ויהיה מפתח חכם בלי הגנה על נעילת מפתח בפנים.

שורה תחתונה, לא הייתי סומך על זה.

שורה תחתונה 2 - RTFM

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עבדתי בנתבג ויצא לי לראות תיירים שפותחים את הבגאז, כשהאוטו נעול, עם הכפתור של הבגאז. מעמיסים מזוודות, שוכחים מפתח בפנים, סוגרים בגאז וזהו צריך מפתח ספייר לפתוח את האוטו.

בנוסף בחלק של שטיפת הרכבים קרה פעם אחת שאחד העובדים השאיר אוטו מונע, פתח מכסה מנוע (למלא מים בוישרים), סגר דלת נהג, והאוטו ננעל.

מנגד, היו גם המון מקרים אחרים שהרכב צפר או התריע על זה שהמפתח באוטו. אז זה כנראה תלוי רכב.

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם
לפני 6 דקות, vadim6385 כתב:

קרה לי בלנסר קלאסיק, שבטעות נעלתי את המפתח בבגאז׳, והייתי צריך לפרוץ את הרכב כדי להוציא את המפתח.

בקלאסיק יש מפתח ושלט רגיל. מה שקרה לך כנראה זה שהרכב היה נעול אבל פתחת את התא מטען עם מפתח ושכחת את המפתח שמה, סגרת את התא מטען והיי הופ הרכב נעול ללא אפשרות לפתיחתו.

פורסם

להורים שלי היה בעבר פיקנטו , באמצע נסיעה הייתה צפירה. הם יצאו לעמוד מחוץ לרכב, הרכב נשאר מונע עם המזגן ובכל זאת ננעל. לא נעים בכלל, הם היו צריכים לחכות לי שאביא את המפתח הרזרבי מהבית.  

אני אישית מאז המקרה של ההורים עם הפיקנטו, תמיד מכבה את האוטו שאני יוצא. ומאז שאני עם האיביזה, עם כניסה והנעה ללא מפתח, אני תמיד לוקח את המפתח איתי שהאוטו מונע, גם שמודבר בדקה להוציא כסף, לא רוצה לקחת סיכון מיותר. 

פורסם

מבחינת החוק אסור לך להשאיר את המנוע פועל ראשר אתה יוצא מהרכב. אל תשכח, מעבר לעניין הבטיחותי זו הזדמנות למישהו להתישב במקומך ולהסתלק עם המכונית.

אני מניח שהשרשור מתכוון לרכבים בעלי מפתח קרבה. ברכבים עם נעילה רגילה יש דגמים בהם טריקת הדלת נועלת אותה. הדבר קרה לאשתי פעמיים - בפעם הראשונה ליד בית הספר בו עבדה, אז פשוט גייסה צוות מקצועי מבין התלמידים שהכניס סרגל בין החלון למסגרת, דחף מה שדחף ופתח את הדלת. במקרה השני זה קרה בשוק תלפיות, שם כבר נאלצה לשלם לפורץ מקצועי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

צודק, אני ב 99.9% לא משאיר את הרכב מונע, ואם כן, זה רק שאני הולך לכספומט, והחניה חצי מטר ממנו. אבל לפעמים החום של הקיץ, גובר על ההיגיון לצערי. 🥵

פורסם

אני לא משאיר רכב מונע מסיבה אחרת - מה אם מישהו אחר יקפוץ לתוך הרכב ויגנוב אותו?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אפשרי. לצערי קרה לי שנה שעברה.

מדובר על גולף, אותו קונצרן, אז אני משער שטכנולוגית השלטים זהה. לא יודע איך זה קרה אבל יצאתי מהעבודה ופתחתי את הרכב ממש מרחוק (יש טיימר לנעילה מחודשת, השערה שלי שמשהו שם התשבש וזה מה שגרם לכך), הגעתי לרכב, פתחתי את הדלת של הנוסע ליד הנהג (שעד כמה שידוע לי פתיחת דלת אמורה "לאפס" את הטיימר נעילה), זרקתי את התיק והמפתחות פנימה, לפני שהספקתי להשלים סיבוב לצד הנהג, בום, האוטו ננעל עם המפתחות בפנים.

חיכיתי בפ"ת בגשם כמו מפגר עד שהמפתח הרזרבי הגיע מרעננה.

• תוכן חדש...