Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני הולך לשאול שאלות על מצבר/סוללה ומנוע היברידי לעומת רכב רגיל, אבל זה מתקשר לפוסט ששאלתי בו על קניית רכב היברידי עם קילומטראז גבוה, כלומר שמטרת השאלות כאן היא לנסות להבין אם ברכב שהוא היברידי עם "ותק" של קילומטראז' יהיה צורך לטפל יותר במערכת ההיברידית לעומת המערכת הרגילה. מה שעומד מאחורי כל הרעיון כאן זה שאם קונים רכב עם קילומטראז' נורמלי יחסית לעומת קילומטראז' גבוה, המחיר יכול לצנוח ביותר מ-20000 שקלים ואני מנסה לוודא כדאיות:

א. במה יקר יותר לטפל/להחליף - מערכת היברידית לעומת טיפול ברכב רגיל לא היברידי? הכוונה כאן היא לחלקים הספציפיים - האם עולה יותר לטפל לדוגמה במנוע ההיברידי או הרגיל, כולל חלקים אחרים?
ב. בלאי טבעי של המערכות במנוע רגיל מול היברידי - האם נמדד יותר לפי זמן? או לפי קילומטרים? הכוונה היא שנגיד ברכב היברידי לרוב המערכת תהיה מוחלפת לאחר נגיד 8 שנים או לאחר אולי 150000 קילומטרים? ואותה שאלה גם עבור רכב רגיל.
ג. בהיברידי העבודה מתחלקת בין המנועים הרגילים וההיברידים. איך זה משפיע על הבלאי? האם זה אומר שבהיברידי בכללי המנוע וסוללה ושאר החלקים של המערכת ההיברידית שורדים בממוצע יותר זמן?
ד. כל ההמלצות אומרות שצריך לבטח את המערכת ההיברידית ברכב. מה קורה במקרה כזה כאמור של קנית רכב היברידי משומש (דגם 2018) לצורך העניין כאשר עברו כבר כמעט 3 שנים מאז ועם קילומטראז' גבוה לזמן הזה, נניח לדוגמה איזור ה-130000 ק"מ? האם ניתן בכלל לבטח רכב עם נתונים כאלה? 
פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, יהונתן84 כתב:
א. במה יקר יותר לטפל/להחליף
ב. בלאי טבעי של המערכות במנוע רגיל מול היברידי - האם נמדד יותר לפי זמן? או לפי קילומטרים?
ג. בהיברידי העבודה מתחלקת בין המנועים הרגילים וההיברידים. איך זה משפיע על הבלאי?
ד. מה קורה במקרה כזה כאמור של קנית רכב היברידי משומש (דגם 2018) לצורך העניין כאשר עברו כבר כמעט 3 שנים מאז ועם קילומטראז' גבוה לזמן הזה, נניח לדוגמה איזור ה-130000 ק"מ? האם ניתן בכלל לבטח רכב עם נתונים כאלה? 

א. טיפול במערכת היברידית כולל רק דבר אחד והוא ניקוי המסנן.  החלפת סוללה נאמדת בכ-10,000 ש"ח.

ב. ק"מ.

ג. למנוע הבנזין פחות בלאי מאשר למערכת ההיברידית, אולי בעתיד זה ישתנה.

ד. לא ציינת את יצרן הרכב, במקרה שמדובר ביונדאי  - האחריות ל-5 שנים עדיין תקפה ואין עדיין פרטים על ביטוח מטעם היבואן.

במקרה שמדובר בטויוטה - אחריות ל-5 שנים, לרכב ישן יותר יש אפשרות לבטח אצל היבואן בעלות 410 ש"ח לשנה,

אם אני זוכר היטב האותיות הקטנות הן שגיל הרכב הינו עד 10 שנים, הק"מ עד 200,000 ואין אפשרות לבטח במידה והותקנה סוללה היברידית משומשת ברכב.

לפני 16 דקות, יהונתן84 כתב:

אם רלוונטי לשאלה אז מדובר בכמות נסיעה קטנה בשנה ורוב הנסיעות הן עירוניות

לא הייתי קונה רכב היברידי בתנאים אלו.

עריכה אחרונה על ידי Mr.Hybrid
*כל התשובות הן לפי מיטב ידיעתי ואינן תחליף לייעוץ מקצועי.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

מדובר בקיה נירו 2018. האם ניתן גם שם להרחיב את האחריות?

ולמה לא לקנות היברידי בתנאים האלה? בנסיעות עירוניות יש את הכי הרבה ניצול של המערכת ההיברידית לא? מדובר באיזור ה-8000 קילומטרים לשנה פלוס מינוס.

אמרת שהבלאי של המערכת ההיברידית הוא לפי קילומטרים. האם יש איזשהו ממוצע בנירו אם אתה יודע של מתי צריך בפועל להחליף את הסוללה, אחרי כמה קילומטרים בערך?

המטרה שלי כאן היא לנסות להחליט אם חיסכון באיזור ה-20000 שקל שווה קניית רכב היברידי עם קילומטראז' גבוה. עדיין תהיה לסוללה עוד זמן עבודה ואם אני נוסע מעט בשנה אז אני מניח שזה לא יתקלקל ישר על השנה שנתיים הראשונות. זה בעצם הולך על ה*ודאות* של חיסכון ב-20000 שקלים, כאשר גם הקילומטראז' הממוצע יתאזן עם השנים בגלל כמות נסיעות מועטה שלי, לבין ה*סיכוי* שאני אצטרך להחליף את המערכת. אז אני מנסה להעריך את הסיכוי הזה

פורסם

אני פחות בקיא ברכבי הייבריד של קיה,

סוללה היברידית יכולה להחזיק 300K ק"מ ויכולה להחזיק 50K ק"מ. 

זה גם תלוי בנהג, למשל: לא כולם יודעים שעמידה ממושכת בהילוך N גורמת נזק לסוללה.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

אם נניח אני נוסע באיזור ה8500 ק"מ בשנה, האם החיסכון בדלק בהיברידי יגיע לאיזור ה-2500 שקל בשנה?

ואז גם אם אני אחליף סוללה ב-10000, אני אחזיר את זה תוך 4 שנים

פורסם

זה בדיוק החיסרון ברכבים היבריידים,

נושא ההתישנות יכול להיות אסון, 

לכן אם אתה שואל אותי, נכון לכרגע, לא הייתי קונה רכב היבריידים משומש בן יותר מ5 או עם קילומטראג' גבוהה, עדיף בנזין רגיל ומוכר שיצרוך יותר אך לפחות שאדע שהוא יחזיק עם הרבה יותר.

וזה כמובן בלי ביטוחים/אחריות מיותרים.

פורסם

אז עדיין אני לא מבין למה זה משנה אם אפשר לבטח את הסוללה וגם במקרה הגרוע עולה איזה 10 להחליף אבל אתה גם חוסך 2500 בדלק כל שנה וגם זה בנסיעה נמוכה

פורסם

לבטל את הסוללה? ומה בדיוק תקבל? עגלת סופר? בזבזנית ומרעישה? ואתה חושב שזה יהיה כזה קל? בשביל מה להיכנס למיטה חולה.

אל תהיה בטוח שזה יחסוך 2500 בשנה, זה תלוי מאוד בתאווי הדרך, ואם תהיה תקלה זה ממש לא יהיה זול? כאן כבר כל החיסכון נעלם בשניה,

ולמה לקנות רכב שאם תהיה תקלה אבטל חלק ניכר מעוצמת המנוע, צריכת הדלק ובכלל היתרון שלו כהיבריידי, ומה יקרה אם תרצה למכור?!

אני אמרתי את הדעה שלי, אתה תחליט לבד מה נכון, לדעתי רכב היריידי טוב רק כאשר הוא חדש, וזה גם תלוי בכמה אתה נוסע, איפה ואיך.

פורסם

😅

אופס,

אני לא מוכן לבדוק מי מוכן לבטח אפילו,ב כלל אינני מוכן לקחת את הסיכון, זה אני, אך אני בטוח שיש עוד הרבה כאלה שכן, לא מנסה לשכנע כמובן, רק מציין את דעתי בנושא, בהצלחה בכל מקרה.

פורסם

בוא סתם נניח מקרה שבו אין אחריות על המערכת ההיברידית. נגיד שקרה ובאמת הייתי צריך להחליף את המערכת ושילמתי על זה 10000 שקל. הרי בקניה של הרכב גם הוצאתי באיזור ה-20000 שקל פחות כי קניתי עם קילומטר גבוה וגם החיסכון בדלק יהיה באיזור ה-2000 שקל בשנה נניח כלומר שגם בזה אני כל פעם מרוויח עוד. ואז אחרי שהחלפתי אני מניח שכן תהיה אחריות על המערכת החדשה וגם אם לא, בגלל כמות הנסיעה הנמוכה, יקח לה הרבה שנים להתקלקל עוד פעם.
לעומת זאת ברכב רגיל עם קילומטראז' גבוה, הבלאי יכול להיות באותו מחיר או מחיר גבוה יותר לטיפול, וגם אין את החסכון הזה של הדלק כל שנה. כן מראש אני אשלם פחות על הקניה אבל ההפרש בין היברידי עם הרבה קילומטרים לבין רגיל עם הרבה קילומטרים הוא לא גבוה (ההפרש הגבוה מתבטא יותר במחיר של רכבים חדשים יותר ועם פחות קילומטראז').
איפה אני טועה במה שכתבתי?
פורסם

^

אתה טועה בזה שהמערכת החשמלית ברכב היבריידי לא כזו פשוטה, זה לא "נגד" אחד הלך, מחליף והכל מסתדר, זה ממש לא מאוורר חשמלי,

מה שכן, או יותר נכון, מה שמנחם זה שאין יותר מדי רעש לגבי בעיות במערכות האלה,

מה שמרתיע זה שבמערכת מתיישנת יכולות לצוץ בעיות, ואם הם יתחילו בצרור אפשר להיכנס לבור ללא תחתית,

ויש לך 2 מנועים לטפל בהם ולא רק אחד, חשמלי ובנזין, והמנוע החשמלי עצמו והסוללות עם הזמן יתבלו ויהיו חלשות יותר, ואני בספק שצריכת הדלק תישאר אותו דבר, ובכלל כמו שציינתי מקודם, צריך כאן לדאוג לשני מנועים, כי גם מנוע הבנזין שיש לך יתבלה ויצרוך טיפול כלשהו, זה לא שאין לך טיפולים כאן,

נ.ב מנוע בנזין רגיל מוכר וניתן לטפל בו בכל מוסך ללא חשש, ומוסכים מורשים או מתמחים חיצוניים יהיו הרבה יותר זולים ממוסכי היבואן, וכולם מכירים ויודעים לטפל בזה, אני תמיד עשיתי את זה עם רכב שיוצא מאחריות יצרן, או לפחות שמתחיל להתישן, אך רכב היבריידי מורכב ולא בטוח שזה כזה פשוט שאפשר לזרוק את הרכב בכל מוסך שידעו לטפל,

מנוע בערה פנימית עם קילומטראג' גבוהה זה לא חדש, וידוע שיש מלא מנועים שחיים מאות אלפי קילומטרים, ושוב מדובר מבכלולים ישנים ומוכרים ואפילו פשוטים מדי מול ההיבריידי, כך שלטווח ארוך אני לפחות מעדיף רכב בנזין רגיל, לנסיעות מרובות דיזל, חשמלי והיבריידי רק כל עוד הרבה חדש עם קילומטראג' נורמלי.

פורסם

לא אמרתי שום דבר על הפשטות שלה, אלא דיברתי אך ורק על החיסכון במחיר. להחליף את המערכת ההיברידית יעלה 10000 שקלים וגם זה במוסך של היבואן כלומר הכי יקר שיש, אבל זה אחרי שחסכתי 20000 שקלים בקניה ובשוטף כאמור להוסיף עוד איזה 2000 שקל שנתי בממוצע על דלק שנחסך.

רכב רגיל עם קילומטראז' גבוה אני אקנה בנגיד רק 2000 שקלים פחות מההיברידי (ההפרשים כמובן הרבה יותר גבוהים ברכב עם קילומטראז' נמוך אבל מצטמצמים כאשר מדובר בקילומוטראז' גבוה), אבל אין לי את החיסכון בדלק שיש בהיברידי. נותר אז בעצם רק להבין את הבלאי של הרגיל, כמה יעלה לעשות החלפה של משהו ממש קריטי ויקר.

ובקשר לשני מנועים, נכון שיש שניים לדאוג להם, אך בנוסף גם יש חלוקת עבודה בין שניהם אז ביחד הם בעיקרון יכולים להחזיק מעמד יותר זמן לא?

• תוכן חדש...