Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר במאזדה 2 החדשה, שנת 2015.

שמתי לב בזמן האחרון לחתיכת איזולירבנד המלופפת סביב הצינור שחלק ממנה התנתק מהמקום ועכשיו תלוי באוויר.

למישהו יש שמץ למה הוא שם ומה תפקידו? מקווה שזאת לו השיטה של מאזדה לחבר שני חלקי צינור...  😅
לתלוש/לגזור את החלק הרופף ולהתעלם? מניח שזו שטות ורוצה להמנע משריפת זמן על נסיעה למוסך

*סימנתי באדום את שאריות האיזולירבנד שעדיין מלופף סביב הצינור.

תודה!

InkedWhatsApp Image 2020-05-06 at 10.58.17 (2)_LI.jpg

WhatsApp Image 2020-05-06 at 10.58.17 (1).jpeg

Peugeot 3008 1.6 Premium 2021
Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

פורסם

מחיפוש קל בגוגל, נראה שה-tape הזה משומש בדרך כלל לפתרון זמני לדליפות בצינורות הרדיאטור (ראה כאן).

ההשערה שלי היא שהוא שם כדי לבצע חיזוק כסת"ח מהיצרן, אך יכול להיות שאכן הבעיה תוקנה אצל הבעלים הקודם או אפילו ללא ידיעתך אז שווה לבדוק במוסך שאתה סומך עליו, למרות שהאפשרות הראשונה נשמעת סבירה יותר כי הוא נראה מאוד עמיד ביחס לדבק רגיל.

• רעיון טוב! 1

2016 BMW M235i.

פורסם

לא חשבתי אפילו על הכיוון הזה.
שכשהרכב נרכש לפני קצת יותר משנתיים הוא עוד הייה באחריות וטופל במוסכים מורשים, אז מצד אחד פחות סביר שדבר כזה יטופל בצורה חאפרית אצל הבעלים הקודם. מצד שני הכל יכול להיות בארצנו. אם אכן זה הודבק לתיקון דליפה, מדהים שזה החזיק כל כך הרבה זמן.

אלה אם כן מישהו כאן עם רכב דומה יוכל להעיד כי זה קיים גם אצלו, אולי אפילו מאזדה 3 עם מנוע זהה (1.5 Skyactive), נראה שאין לי ברירה אלה לקפוץ למוסך לבדוק את זה. 

Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

פורסם

זה נראה כי היה שם רשת בידוד, שמגינה על הצינור רדיאטור ושמו אזולירבנד להחזיק את הרשת למקום כי הרשת התרופפה ונפלה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

חושב שדניאל צודק.

כך או כך אוטו לא יוצא עם איזולירבנד מהמפעל, הדבק שלו נמס בחום וסופו לרדת כמו שקרה אצלך. אני די בטוח שמדובר באלתור שנעשה לא מזמן.

פורסם

רכב בהחלט יוצא עם איזולירבנד מהמפעל, אבל בצמות חשמל בתא הנוסעים יותר מבתא המנוע.
בכל אופן, נראה שיש שם רשת ואזיקון? אולי תפקידו של סרט הבידוד הוא לכסות על האזיקון (סיבה קוסמטית בעיקר).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

לפני כשעה, danniel כתב:

זה נראה כי היה שם רשת בידוד, שמגינה על הצינור רדיאטור ושמו אזולירבנד להחזיק את הרשת למקום כי הרשת התרופפה ונפלה. 

יש בזה משהו, לא יודע אך לא שמתי לב לזה קודם.
כשאני מסתכל עכשיו על התמונות באמת נראה שיש שם רשת שגלשה למטה , זה גם מתאים לדפוס של האבק שנותר על החלק הספציפי הזה של הצינור. אבדוק מחר באור יום.

לפני 46 דקות, shellcase כתב:

רכב בהחלט יוצא עם איזולירבנד מהמפעל, אבל בצמות חשמל בתא הנוסעים יותר מבתא המנוע.
בכל אופן, נראה שיש שם רשת ואזיקון? אולי תפקידו של סרט הבידוד הוא לכסות על האזיקון (סיבה קוסמטית בעיקר).

זה לא אזיקון, זה חלק משכבה נוספת של האיזולירבנד שהייתה מכוסה ע"י השכבה העליונה, לכן הוא נקי ובולט.

אחרי חיפוש קטן מצאתי כנראה את השרטוט של מערכת הקירור, ואת המק"טים של החלק הספציפי  P31H1518Y ו P53W1518Y שהחליף אותו משנת 2017.
3D05MV1.thumb.png.03893573b880f0d5f7b5fd1d3ffb699f.png

לפי השרטוט, נראה שאכן יש משהו שמולבש על הצינור (15-185) בחלק הנ"ל.

לא הצלחתי בנתיים למצוא תמונה ברורה של החלק, נראה שיש סיכוי שזה הגיע כך מהמפעל ואני סתם רודף אחרי שטויות.

עריכה אחרונה על ידי Lucifer66

Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

פורסם
לפני כשעה, shellcase כתב:

לא איזולירבנד (לי לפחות לא יצא לראות בכל אופן), טייפ בד (יעני טסה טייפ).

פורסם

טייפ בד ובידוד מתכווץ בהחלט מרכיבים את רוב הצמות, אבל ברכבים בהם יש עבודת יד על הצמות יש סיכוי סביר למצוא איזולירבנד מהמפעל (זה הולך ונעלם בגלל אוטומציה).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

זה לא קשור לעניין השרשור, אבל מוצאים פה ושם סרט בידוד רגיל בצמות חשמל של רכב חדש, אבל לא על זרנוקי מים. 

פורסם

חזרתי לעדכן.

אכן נראה שהאיזולירבנד הזה החזיק את הרשת שגלשה לה מטה, גם השרטוט מגבה את זה.
זה בדיוק החלק של הצינור שנמצא מול המאוורר של הרדיאטור, הרשת המתחתית נועדה להגן על הצינור במקרה והמאוורר יעיף אליו דברים.

אני מהמהר שזה יצא כך מהמפעל, מסתמך על כך שככה"נ אף מוסכניק בארץ לא הייה שם לב לזה ומחליט לסדר את זה על דעת עצמו.

כרגע, גזרתי את החלק של האיזולירבנד שנפתח כדי שלא יהיה רופף בתא המנוע והעלתי את הרשת בחזרה למקומה, היא יושבת מאוד צמוד לצינור, נעקוב לראות אם היא מחליקה בחזרה. מקסימום נסדר בטיפול הבא.

Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

פורסם

לא חושב שזה הגיע ככה מהמפעל.

הרשת הגנה לרוב מודבקת לצינור באמצעות חימום הקצוות של השרוול או הדבקה כלשהי. 

לדעתי מתישהו שמו את זה כדי שהשרוול לא יחליק מטה, כי השרוול התנתק והחליק מטה וזה מה שיקרה גם עכשיו. 

פורסם (נערך)

אני בטוח שזה יקרה שוב פעם, נראה כמה זמן יקח לו.
חושב להדביק את זה בחזרה עם איזולירבנד חדש, יש המלצות כלשהן באיזה אחד כדאי להשתמש?
להחליף בגלל זה את הצינור + נוזל קירור + עבודה נשמע לא סביר כרגע, יש גבול לרמת הפדנטיות 🤔

עריכה אחרונה על ידי Lucifer66

Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

פורסם

אזולירבנד לא יחזיק שם מעמד.

לא הייתי מתרגש מזה יותר מידי.

תעקוב באיזה קצב השרוול גולש ממקומו ותחזיר למקום מידי פעם, כשאתה בודק בשגרה מפלס שמן למשל.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, Lucifer66 כתב:

אני בטוח שזה יקרה שוב פעם, נראה כמה זמן יקח לו.
חושב להדביק את זה בחזרה עם איזולירבנד חדש, יש המלצות כלשהן באיזה אחד כדאי להשתמש?
להחליף בגלל זה את הצינור + נוזל קירור + עבודה נשמע לא סביר כרגע, יש גבול לרמת הפדנטיות 🤔

יש לי שני סוגים של איזולירבנדים שאחד מהם עומד בטמפ' של 105 מעלות צלזיוס והשני ב-150 מעלת צלזיוס המיועד לעבודה בתא המנוע.

בעקרון האיזולירבנד תוצרת certoplast העשוי מבד מיועד לייצור צמות חשמל בתא המנוע אבל אין שום מניעה להשתמש איתו לצרכים שלך.

מבדיקות שביצעתי האיזולירבנד תוצרת certoplast לא ניצת גם בטמפ' הרבה יותר גבוהה מ-150 מעלות צלזיוס.

אני יכול לתת לך חתיכה של איזולירבנד. מאיפה אתה ?

https://certoplast.com/en/products/fabric-tapes/certoplast-5989/

IMG_20190325_194203_HDR.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...