Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היי לכולם.

לצערי, הרושם שקיבלתי לאחר האסיפה היה שהרולס רויס מדבר אולי בשם עצמו אך קולע לדעת רבים.

אי אפשר לאמר אחרת מאשר "היה משהו תמוה ולא ברור בקטע". הדבר חזר ונשנה בפי כמות לא מבוטלת של נוכחים (באופן יחסי) כך שאי אפשר לבטלו "כאילו זו רק תחושת הרולס".

מאידך, כפי שכתב קובי - זו דמוקרטיה, כל עוד לא הוכח אחרת הישיבה התנהלה על פי החוק והבחירה מתקבלת ומקובלת.

בנוגע לידיעה איך לנצל את "היכולת והניסיון" של ליאור, זה לא נשמע רציני, כולל מה שכתב בדיפלומטיות ליאור (ויסלח לי שאני שם מילים בפיו). נראה לי שבכוונת ליאור היה לא רק לעזור בתחום טכני או אחר כלשהו, אלא לשנות כוון ודרך של המועדון. זה למעשה הפירוש של "דם חדש וצעיר". זה פוספס ולא ניתן לדעתי לביצוע כשאתה לא בפנים.

בינתיים נוכל להסתפק בתמונות של חלק מהקהל הקטן יחסית שטרח להגיע, ושל חלק מהנואמים והמשתתפים, של הקלפי ועוד.

בהזדמנות זו אני חייב להצטרף לדרור ומר עו"ד בקר בתשבחות לקובי. חן חן.

אבי נוף.

דרור נראה מתכנן משהוא על הקלפי לא?? :wink:

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היתי חבר במועדון החמש כ-10 שנים.בשלוש השנים האחרונות לחברותי השתתפתי בכנס ואף הצגתי את מועמדותי. להפתעתי מתוך כ-40 משתתפים קיבלתי 8 או 12 קולות. ברור שלא נבחרתי.

מזה שנים רבות אותם אנשים נבחרים לועד. למה ? מספר סיבות:

1. אין מתנדבים נוספים.

2. אין משתתפים צעירים בפגישה השנתית.

התוצאה - סטגנציה !!! וכידוע מי שלא הולך קדימה נסוג לאחור. עדיין כל הכבוד למועדון ולעומדים בראשו. עדיין מועדון פעיל ויחיד !

זה לא אומר שבעיני (ובעיני רבים אחרים) במועדון יש הרבה יותר מהשלילי מאשר מהחיובי.

למה צעירים וצעירים ברוחם לא באים בהמוניהם לשנות - כי הם חשים לא רצויים. שימו לב לא טוען שהם לא רצויים אלה שהם חשים כך.

בואו נודה לאמת - הרבה חברים במועדון הם אליטיסטים באופי וסגורים בתוך קליקה משל עצמם. המועדון שלנו לא יודע להיות ממלכתי ! לא יודע להתנהג כמייצג יחיד של ציבור שלם !

כל עוד המועדון וחברין לא ידעו כיצד להתמודד עם היותם לא רק נציגים של עצמם אלה גם של ציבור גדול הם יהיו ה"שנואים".

אחרי כל כך הרבה שנים הגיע הזמן שהמועדון יבשיל סוף כל סוף לידי איכות וממלכתיות. תפסיקו להיות קטנונים כלפי אלו שלא השכילו להיות חברים עדיין, תשכילו לנהל ארועים מקצועים כמו בחו"ל (כל הכבוד על המגזין !!!).

מועדון מקצועי שינוהל כלכלית (אותה מנטרה כבר 7 שנים !) יביא הרבה יותר חברים, צעירים, מכוניות וכבוד.

ברכות לנבחרים.

פורסם
היתי חבר במועדון החמש כ-10 שנים.בשלוש השנים האחרונות לחברותי השתתפתי בכנס ואף הצגתי את מועמדותי. להפתעתי מתוך כ-40 משתתפים קיבלתי 8 או 12 קולות. ברור שלא נבחרתי.

מזה שנים רבות אותם אנשים נבחרים לועד. למה ? מספר סיבות:

1. אין מתנדבים נוספים.

2. אין משתתפים צעירים בפגישה השנתית.

התוצאה - סטגנציה !!! וכידוע מי שלא הולך קדימה נסוג לאחור. עדיין כל הכבוד למועדון ולעומדים בראשו. עדיין מועדון פעיל ויחיד !

זה לא אומר שבעיני (ובעיני רבים אחרים) במועדון יש הרבה יותר מהשלילי מאשר מהחיובי.

למה צעירים וצעירים ברוחם לא באים בהמוניהם לשנות - כי הם חשים לא רצויים. שימו לב לא טוען שהם לא רצויים אלה שהם חשים כך.

בואו נודה לאמת - הרבה חברים במועדון הם אליטיסטים באופי וסגורים בתוך קליקה משל עצמם. המועדון שלנו לא יודע להיות ממלכתי ! לא יודע להתנהג כמייצג יחיד של ציבור שלם !

כל עוד המועדון וחברין לא ידעו כיצד להתמודד עם היותם לא רק נציגים של עצמם אלה גם של ציבור גדול הם יהיו ה"שנואים".

אחרי כל כך הרבה שנים הגיע הזמן שהמועדון יבשיל סוף כל סוף לידי איכות וממלכתיות. תפסיקו להיות קטנונים כלפי אלו שלא השכילו להיות חברים עדיין, תשכילו לנהל ארועים מקצועים כמו בחו"ל (כל הכבוד על המגזין !!!).

מועדון מקצועי שינוהל כלכלית (אותה מנטרה כבר 7 שנים !) יביא הרבה יותר חברים, צעירים, מכוניות וכבוד.

ברכות לנבחרים.

את טענותיך הלא צודקות אני מכיר כבר שנים..אז שוב, ובסבלנות, נראה את מה שנכון ומה שלא נכון ומה שסותר את עצמו במנטרה שאתה מגיש לנו כדבריך.

ככלל, ה"ניהול הכלכלי" שאתה כל הזמן חוזר עליו, בלי לאמר מה אתה מציע בפועל, הוא כל הזמן עומד מול עיני הועד. אנחנו עוברים תקופה לא קלה ומנסים לשרוד כלכלית מבלי לעשות את הדבר הנכון כלכלית, להעלות את דמי החבר ל 400 ש"ח בשנה.

אז בפעם המי יודע כמה, לפני שאתה מפריח סיסמאות, תתן עצות כלכליות, כי ניהול כלכלי וניהול חברתי לא תמיד הולכים ביחד.

אליטיזם וכו'. תודה שתפסת נישה של פסיכולוג ולאמר מה "חשים" ומה "לא חשים" אלה שאתה לא נמנה עליהם, ה"זקנים האליטיסטים". מה שברור הוא שהנהגת המועדון היא תחת אדם שלא היה איתנו לפני, בוא נאמר, 7 שנים...

הלאה: כתבת "בואו נודה לאמת - הרבה חברים במועדון הם אליטיסטים באופי וסגורים בתוך קליקה משל עצמם. המועדון שלנו לא יודע להיות ממלכתי ! לא יודע להתנהג כמייצג יחיד של ציבור שלם !"

באמת? אנחנו לא ממלכתיים ולא יודעים ליצג ציבור שלם? בפני מי? הממשלה? חברות הביטוח? כרגיל אתה עם סיסמאות שסותרות את עצמן. דווקא מעמד המועדון כלפי המוסדות והשם שהוא רחש לו בקרבם, מראה שאנחנו ממלכתיים, מאזינים לנו כמיצגים, וכו'.

אם אותם אנשים נבחרו לועד, אז אולי, באמת אולי..(לא..לא יכול להיות דבר כזה לא הגיוני), הועד הנוכחי פשוט עובד כמו שצריך ולכן הוא זכה לאימון החברים.

ואלה שלא הגיעו, עם או בלי קישקושי פסיכולוגיה, שילינו רק על עצמם.

המשפט:

כל עוד המועדון וחברין לא ידעו כיצד להתמודד עם היותם לא רק נציגים של עצמם אלה גם של ציבור גדול הם יהיו ה"שנואים". הוא גם כן פסיכולוגיה בגרוש. סליחה, אבל אני לא חש שאני, או הועד שנוא, כי אנחנו נבחרים כל שנה מחדש...ממש שנאה... ולגבי נציגים של עצמנו, בוודאי שאני בועד מסיבה שהיא גם אגואיסטית: שהמועדון שלי יפרח וייצג אותי ואת כל חבריי לתחביב. האם באמת אתה חושב שהותיקים בועד כדי לקדם את מטרתם? כדי לחסום צעירים?

ומי שחסמו את ליאור ברוך הם אלה שלא הגיעו לאסיפה, עם כל הכבוד להיותם מקטרי כורסא.

תודה על השבח לחלקת אלוהים הקטנה שלי. אבל אל תשכח שליצור "אבטומוביל" טוב פי כמה, תוך הורדת סעיף הוצאה מאד כבד מאיתנו, זה, איך תקרא לו..בו נחשוב..מממ...ניהול כלכלי?..אולי???

כל זה נכתב כחבר מועדון מן השורה שטרח לבוא לאסיפה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בני - אני לא מעונין להכנס שוב לויכוח התאורטי. אני פשוט ויתרתי על החברות ובזה הסיפור מבחינתי נגמר. דרך הגב, אני כן ממליץ לכל בעל רכב קלאסי להצטרף למועדון ולהחליט לבד. אני תרמתי ועוד אתרום המון חוברות למועדון (כל התרומות נעשו לאחר שעזבתי) - אפילו קיבלתי מהמועדון מכתב תודה.

בכל זאת אני חייב לך מספר הבהרות:

אמביוולנטיות - כן אני אמביוולנטי לגבי המועדון ! אני מאוד מעריך את העשיה אך עדיין מלא ביקורת. ביקורת על הדרך, על העובדה שקבוצת המנהלים די קבועה, על שקבוצת המשפיעים די קבועה, על חלק גדול מהחברים, על תפיסת העולם של המועדון ועוד. זו זכותי.

פסיכולוגיה בגרוש - אולי... ואולי ניתוח מנקודת המבט של המבקר.

המילה "שנוא" - בין גרשיים, לא מצעתי מילה אחרת שתתאר את התחושה. אכן בחירה לא מוצלחת, אשמח לקבל המלצה למילה אחרת שתתאר את אותה התחושה.

המגזין בניהולך - הכן דוגמה מצויינת ל"ניהול כלכלי". יש להרבות.

ניהול כלכלי - להזכירך עוד לפני 6 שנים כשהתמודדתי לועד העלתי במכתב שנשלח למועדון מספר הצעות. הפיכת המגזין למה שהוא כיום כלול בהצעות.

ולסיום, לקח אישי שלמדדתי במהלך 40 שנותי - יש להקשיב לביקורת, בכל ביקורת יש גרעין או יותר של אמת.

נ.ב. אולי ההבדל העצום בין הגישה שלי לזו של המועדון באה לידי ביטוי במושג בו אנו מתיחסים לרכבים שלנו. אני קורא לרכבים "קלאסים" ואתם קוראים להם "אספנות". שוב פסיכולוגיה בגרוש אך בכך תמון ההבדל.

נ.נ.ב להזכירך התכתבות ארוכה מלפני כשנה וחצי ובה הסכמת איתי שבמסגרת מועדון ה-5 לא ניתן ליישם מדיניות כפי שמקובל במדינות עם תרבות מוטורית כמו אנגליה. אני מסכים עם העובדה המצערת (בעיני) אך לא מוכן לקבלה כאקסיומה ולכן אמשיך לשאוף ליותר.

פורסם

סתם בגדר רעיון והצבעה על סכנה לקיום המועדון:

1. גייס 40*300= 12000 שח

2. מצא 40 סטודנטים

3. שלם בשמם חברות חדשה למועדון

4. גייס 5- 7 חברים ותגישו מועמדון לועד המועדון

5. תגיעו כולכם לישיבה השנתית

6. תצביעו כולכם כאיש אחד עבור הרשימה

7. מובטח לכם לזכות בכל המקומות בועד

8. בחרו יו"ר מבינכם

9. הקימו חברה שנותנת יעוץ

10. תוציאו הזמנה מכספי המועדון לשרות מהחברה הנ"ל בעלות של 24000 שח לפחות

11. תשלמו לעצמכם את הכסך כמשכורת

זכיתם להיות ה"בעלים" של מועדון בן 60 חברים בעלות של 0 (אפס) שח.

אם הדבר נעשה במפלגות הגדולות הוא יכול להעשות גם במועדון ה-5.

האם זה טוב ? זה רע !!!

פורסם

ל-SLS איני מבין מדוע אינך כותב בשמך (כך נדע במי מדובר).

למצער אני מסכים עם חלק גדול יותר מדבריך מאשר עם דברי בני !!! ואני אנסה להסביר רק בנקודה אחת - כאשר ישנם 8 מתמודדים על מקום בוועד המועדון - מדוע לא בוחרים מתוכם 3-4 - כך תהייה בחירה לחברי העמותה (זה נקרא דמוקרטיה) - כאשר מתוך 8 מועמדים 7 נבחרים בלאו הכי - זה מיותר בכלל לערוך בחירות!!!(ומכאן שאין כל אפשרות לשנות את ההרכב).

ומילה נוספת לבני - תקרא טוב טוב את הטענות שחוזרות ונשנות כלפי המועדון (אני שמעתי את הטענות הללו מעשרות אנשים שונים) - במקום לתקוף וגם/או להתגונן, לדעתי, יש לנסות ולשנות ......

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
סתם בגדר רעיון והצבעה על סכנה לקיום המועדון:

1. גייס 40*300= 12000 שח

2. מצא 40 סטודנטים

3. שלם בשמם חברות חדשה למועדון

4. גייס 5- 7 חברים ותגישו מועמדון לועד המועדון

5. תגיעו כולכם לישיבה השנתית

6. תצביעו כולכם כאיש אחד עבור הרשימה

7. מובטח לכם לזכות בכל המקומות בועד

8. בחרו יו"ר מבינכם

9. הקימו חברה שנותנת יעוץ

10. תוציאו הזמנה מכספי המועדון לשרות מהחברה הנ"ל בעלות של 24000 שח לפחות

11. תשלמו לעצמכם את הכסך כמשכורת

זכיתם להיות ה"בעלים" של מועדון בן 60 חברים בעלות של 0 (אפס) שח.

אם הדבר נעשה במפלגות הגדולות הוא יכול להעשות גם במועדון ה-5.

האם זה טוב ? זה רע !!!

סורין שלום,

ראשית, אני מניח שהתכוונת ל-"בעלים של מועדון בן 600 חברים", לא 60.

לעצם העניין, התסריט שאתה מציג אפשרי, אם כי פלילי, ויש בו מספר נקודות למחשבה:

1. מה האינטרס של מישהו לעשות זאת?
  2. המועדון הוא עמותה עם וועדת ביקורת, הכפופה לכללי רשם העמותות, ולא סביר שהאירועים שאתה מציג בסעיפים 10,11 יכולים לקרות. זו לא מפלגה או מרכז עם אלפי חברים. יש גרעין נאמן שלא יתן שתרגילים מושחתים כאלו יקרו. יש גם מספיק עורכי-דין בקרב אותו גרעין נאמן שיתנו את הגיבוי המשפטי הדרוש.
  3. אני מסכים שזה לא טוב, אלא רע, אבל איך זה קשור לביקורת שהעלית בהודעה 18 לעיל? הלא תסריט האימה הזה יכול לקרות גם אם כל משאלותיך יתקיימו, ונהיה מועדון מלא צעירים וללא תחושת "אליטיזם וסנוביזם".

אני דווקא הייתי מציע תסריט אחר, אבל כשר וחיובי:

1. גייס 40 חברים צעירים ומלאי מוטיבציה, שרוצים להכניס דם חדש למועדון, ומוכנים להשקיע בשביל זה דמי חבר.
  2. שכנע 3-4 מתוכם להגיש מועמדות לוועד (אם תצליח...)
  3. שכנע את אותם 40 חברים צעירים מסעיף 1 להזיז את הישבן ולבוא לאסיפה השנתית. לאור העובדה שלאסיפות מגיעים בד"כ 50-60 איש, יהיה לך כוח הצבעה משמעותי.
  4. סביר שלפחות 1-2 מהמועמדים שלך יכנסו לוועד. אולי יותר.
  5. קבל וועד מגוון, הכולל "זקנים אליטיסטים", אבל בעלי נסיון וותק, יחד עם צעירים מלאי מוטיבציה וחיבור לדור העתיד של חובבי הרכב הקלאסי.
  6. קבל אינטגרציה, שילוב, והתחלת תהליך של העברת המקל מדור המייסדים לדור הצעיר שייקח את המועדון לעוד 20 שנות קיום מפוארות.

תסריט נחמד, אבל כרגע הוא דמיוני. ולמה? משום שכרגע אותם 40 צעירים פוטנציאליים לא מוכנים להצטרף, להגיע ולהשפיע. חלקם תפס נישה של "מקטרי כורסא" כפי שבני הספל כינה אותם קודם. אם הם היו זזים מהכורסא, אולי ליאור ברוך היה חבר וועד היום. אולי גם אתה. אז בינתיים, המועדון ממשיך עם אותם אלו שלא רק מקטרים, אלא גם עושים. מסתבר שאין להם תחליף עדיין.

מילה אחרונה על נחום, יו"ר המועדון היוצא ("יוצא", משום שאינני יודע עדיין אם הוא יבחר ע"י הוועד לכהונה נוספת כיו"ר). למיטב ידיעתי נחום הצטרף למועדון לפני 7-8 שנים, לפני זה הוא לא היה קשור לתחביב הזה או למועדון, ולא היה שייך ל-"דור המייסדים האליטיסטי". אבל - הוא הצטרף לפעילות כמתנדב מן השורה, אח"כ כחבר וועד, ובשלוש שנים האחרונות כיו"ר. כל אחד יכול להשפיע - זה רק עניין של רצון ומוטיבציה.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

1. שמי סורין לייזרוביץ - לאלו ששואלים מי מסתתר מאחורי הכינוי (אותו כינוי שמשמש אותי משנת 80 בערך ...)

2. כן הכוונה ל-600 ולא 60

3. קובי, גם לדעת לצטט צריך, מעולם ולעולם לא אמרתי או כתבתי שהמייסדים אליטיסטים ! חלק מהחברים אליטיסטים יתכן שגם בין המייסדים יש כאלו אך .... אין לי שמץ של מושג .

4. התסריט שציירתי הוא אותו תסריט שהסכמת לגביו בסעיף 4 בהודעתך. אני מאמין שמאוד קל להשתלט על המועדון - למה ? בגלל הפוטנציאל הכלכלי ! זה שאתם (בהגזמה ...) לא מאמינים בו. או מכל סיבה אחרת של "כבוד". ישנן הרבה מאוד מוסדות שהפעילות בהן היא התנדבותית ועדיין נלחמים על השליטה בהן (ראה ספורט, תרבות וכו' ...).

5. אני מסכים לחלוטין עם סעיף 5 מהודעתך ! אז בוא נראה מה המועדון עושה כדי לקדם אותו.

6. אחד התבליכים החשובים בניהול הוא תחקיר והסקת מסקנות - לא בהכרח מכשלים אלה גם מהצלחות. נמאסה עלי ההתבכינות שלכם (מגיני הזהב של המועדון) על הביקורת שהמועדון מקבל.

תלמדו אותה. תבצו עליה תהליך אנליטי של ניתוח. תגלו סוף כל סוף אמפטיה (לא סימפטיה כי אם אמפטיה) לכל המבקרים.

פורסם

חברים יקרים.

קראתי את השירשור הזה, ואת השירשור המקביל שמוביל על ידי אותם אנשים את אותו הרעיון בערך.

נראה לי שאי אפשר לאמר שאני מאלו שרוצים "להפיל" את המועדון, "לבוא סתם בטענות" וכד'.

מי שקורא ומכיר את התגובות שלי בפורום יודע בבירור מה עמדותי. אבל ! ! !

לטובת המועדון, לטובת הנושא, חייבים אנו להגביר את מידת הפתיחות לאלו שחושבים שונה מאיתנו. בהרבה פעמים הם צודקים ולנו קשה אולי לקבל זאת, כי אנו רגילים ללכת באותה הדרך (ובגילנו השינויים קשים מאד . . .).

אי אפשר להתעלם מטענות שחוזרות ועולות בכל פעם ואינן משתנות בהרבה, ולפתור את כולן בסיסמא כמו "אם החבר'ה הצעירים היו מטריחים עצמם לבוא ולהצביע " וכו'.

אם אנחנו רוצים את החבר'ה הצעירים, ואם הם שוב ושוב לא באים, צריך לבדוק מדוע!

אנחנו צריכים לגרום להם להגיע ולא לחכות שיבואו ובינתיים להאשים אותם או איזה ש.ג.

אני זוכר טוב מאד את הנאום שנשא סורין באותה אסיפה שהזכיר, נאום מלא תוכן, אמיתי, ועם הצעה לדרך ברורה ומעשית, חזון, ואפשרויות פתרון לבעיה של עמידה במקום. הנאום המרשים ביותר באותה האסיפה. הוא טרח והכין אותו, חשב על התוכן ועשה שעורי בית. ולמרות שלדעתי לא נשמעו באותה ישיבה אנשים עם רעיונות ופתרונות טובים יותר - קיבל קולות בודדים.

התחושה שלי אז, לפני כמה שנים, היתה זהה לתחושתי בסוף האסיפה השבוע, ולא ארחיב בנושא (מאחר ואני חושש להתבטא שלא כראוי).

מהדברים שכותב סורין בשני השירשורים עולה בבירור רצונו בשימור המועדון, בקידום המועדון, וכאב על שאיננו יכול לצערו להמשיך להיות חבר בו, כי יש במועדון דברים אשר כנראה אינם מתיישבים עם דרכו ועם האמת שלו. הוא עדיין מפרגן, עדיין רוצה בסתר לבו שיהיה מועדון לנושא ושהוא יוכל להיות בו חבר.(אני מקווה שלו גלשתי ליותר מידי פסיכולוגיה).

אנו צריכים לדעת לשמוע ביקורת, לקבל אותה ולהיבנות ממנה. אם על כל דבר ביקורת נגיב בהתקפה - המערכה לגבינו אבודה.

מספר החברים יורד, המצב הכספי יורד, ואסור לנו לא להתחשב בביקורת. ולדעתי, בשנים האחרונות זה מה שקורה.

בברכה

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

מה אגיד ומה אומר - לרוב איני מסכים איתך מר אבי נוף - אבל הפעם הפתעת משהו.....

אה.. ואני מוצא לנכון לנצל את הבימה גם להצעת יעול שתשפר הרבה לטעמי - אם מוחמד לא בא אל ההר, אזי ההר צריך לבוא למוחמד - וכעת אני אסביר :

מדוע יש צורך בקיום האסיפה הכללית במועד מיוחד באמצע השבוע - אין ממש קשר למכוניות - ולכן חלק גדול מן האנשים אינם טורחים להגיע לערב משמים שכזה. ואני בכוונה מעלה את הצעתי בפומבי - היות והצעות ייעול/שיפור שהעלתי בפני הוועד, גם החדש וגם והישן - כי זה בעצם אותו הוועד, נופלות לרוב על אזניים אטומות.

ההצעה - יש לקיים את האסיפה הכללית באחד ממפגשי יום השישי בחניית בית הקפה - יש לארגן שולחן ומגפון (אומנם מעט יותר קשה מאשר באולם סגור אולם היתרונות עצומים) - בדר"כ האסיפה אורכת בין 3-4 שעות ומכאן שאין בעייה עם לוח הזמנים (אפשר להפגש בשעה 4 ולסיים עד 7- 8 ).

היתרונות -

1) מספר החברים אשר ישתתף באסיפה יהא גבוה בהרבה. 2) עניין רב יותר (יהיו מכוניות לא?) לחברים שאינם חפצים/מעוניינים בביורוקרטיה הכרוכה באסיפה כללית רגילה. 3) חשיפה גדולה לאנשים שאינם חברי העמותה - ואפילו ייתכן וחלקם בעקבות האירוע ירצו להצטרף ולהרתם למטרותינו. 4) המועדון יתפס כפתוח לכל והטענות לעניין אליטות ואליסטיות יפסקו!!!

וזהו... רק הצעה פשוטה לשינוי כלשהו.

פורסם

ירון שבת שלום

אתה יודע יפה מאד שאסיפה כללית שהיא חובה מתקנות העמותות וניתן להגדיר אותה כישיבת עבודה, לא יכולה להתקיים בבית הקפה או בככר העיר.

אתה גם יודע שיש להקפיד על התקנות ולאפשר השתתפות רק לחברים רשומים.

אתה גם (אני משער) יודע שאסיפה כללית בה צריך לנהל בחירות, להציג מאזנים, להעזר בעזרים, לא יכולה להתקיים בלי תנאים מינימליים.

ויסלחו לי כל המקטרגים, בצדק או שלא בצדק, אם היה ארוע משפחתי/הצגה טובה/וכו' מתקיים באמצע השבוע בשעה 19:30, הייתם באים. גם הטיעון שלך אומר "פריירים אלה שהגיעו..."

הייתי מצפה ממך לפחות, ירון, להבין את זה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

לא הצלחתי למצוא נקודת מחלוקת אחת בכל השירשור הזה.

כולם מסכימים שדרוש "דם חדש", ושליאור הוא האדם המתאים לבצע את העירוי למועדון. חבל לי מאוד שהאסיפה לא השכילה להכניס אותו לוועד. אני בטוח שאם הוועד יאמץ תכנית פעולה מסודרת על בסיס רעיונותיו של ליאור, אפשר יהיה לכנס אסיפה כללית שלא מן המניין ולתקן את הדרוש תיקון ולהכניסו באופן רשמי. (גם האסיפה הנוכחית התכנסה לאחר תשעה חודשים ולא שנה).

זה לא אומר של"גברדיה הוותיקה" אין מקום או שאבד עליה הקלח. נהפוך הוא. ישנם נושאים רבים בהם לגיל, לנסיון ולהמשכיות יש תפקיד מכריע. אני בטוח שמשרד התחבורה מתייחס הרבה יותר ברצינות לטיעונים של בני חמישים מאשר לטיעונים של בני עשרים - זו דרכו של עולם. גם נושא התפעול השוטף של המועדון, עדיף שיתבסס על נסיון מצטבר של שנים ולא על עקומת הלמידה של חבר זה או אחר.

הדרך בה מרוויחים מכל הכוונים היא ע"י תחלופה מדורגת, שנעשית ע"י קביעת רף מינימום לכניסה לתפקיד מחד, והגבלה של משך הכהונה בתפקיד מאידך. לדוגמא: כדי להיות חבר וועד, דרושה חברות במועדון של שנתיים עם זמן תפקיד מקסימלי של (נאמר) עשר שנים. כדי להיות יו"ר, דרושה חברות קודמת בוועד של שנתיים, עם זמן כהונה מירבי של ארבע שנים, וכו. וכו. בארגונים אחרים בהם אני חבר, מקובל שהיו"ר היוצא גם מלווה את היו"ר הנכנס בשנה הראשונה לתפקיד ומסייע לו.

מטרתנו העיקרית היא הנאה מטיפוח התחביב שלנו. כדי שהמועדון ישרת מטרה זו, הוא צריך להיות אטרקטיבי לכל שכבות הגיל והרקע. אם לא רוצים לשקוע למכנה המשותף הנמוך ביותר, או לחליפין להיות מועדון שמצטייר כאליטיסטי ומסתגר, יש לשלב את כל סוגי החברים בוועד.

נקודה נוספת, שהעליתי באסיפה ואני חוזר כאן, היא שחייבים להחליף את המיקום. האולם בגבעתיים איננו נגיש לאנשים עם מוגבלות בניידות ובאסיפה ספרתי לפחות שלושה אנשים שחרקו שיניים ובכל זאת טיפסו במדרגות והלכו על המשטחים העקומים בחצר.

ברכות לנבחרים, וגם ממני ברכה מיוחדת לקובי על ניהול האסיפה - יש לך את זה.

נמרוד

פורסם
ירון שבת שלום

אתה יודע יפה מאד שאסיפה כללית שהיא חובה מתקנות העמותות וניתן להגדיר אותה כישיבת עבודה, לא יכולה להתקיים בבית הקפה או בככר העיר.

אתה גם יודע שיש להקפיד על התקנות ולאפשר השתתפות רק לחברים רשומים.

אתה גם (אני משער) יודע שאסיפה כללית בה צריך לנהל בחירות, להציג מאזנים, להעזר בעזרים, לא יכולה להתקיים בלי תנאים מינימליים.

ויסלחו לי כל המקטרגים, בצדק או שלא בצדק, אם היה ארוע משפחתי/הצגה טובה/וכו' מתקיים באמצע השבוע בשעה 19:30, הייתם באים. גם הטיעון שלך אומר "פריירים אלה שהגיעו..."

הייתי מצפה ממך לפחות, ירון, להבין את זה.

בני שלום - ראשית עפ"י התקנות - אין מניעה לערוך את האסיפה הכללית בכל מקום שהוא!!.

עפ"י התקנות אין מניעה לערוך אסיפה כללית הפתוחה לכל - התקנות מציינות כי רק על חברי העמותה לבחור.

את המאזנים ואת דו"ח וועדת הביקורת ניתן להציג על לוח גדול - ולעבור עליו בצורה מקוצרת בע"פ.

ואכן זה פחות נוח לקיים את האסיפה בפומבי - אבל אני חושב שזה כדאי למרות "התנאים המינימליים כלשונך".

בני- אני מעולם לא טענתי - ל-"פריירים" בשום צורה ואופן, מה גם שאם כך אני כנראה אחד "מהפריירים הראשיים" !!! - אני מבקש לא להכניס מילים לפי!!!!

בכל מקרה אני הצעתי הצעה (המפגש ביום שישי) שאינה מגובשת בצורה סופית - וניתנת לשיפור!!!

לנמרוד - אני חושב שלא ממש הבנת - אבל ישנה מחלוקת מאד בסיסית - חלק מהחברים מרוצים מהמצב הקיים (מועדון קטן, חברי, משפחתי שכולם מכירים את כולם). וישנה האסכולה השנייה (שגם אני נמנה עליה) שמעוניינת בהפיכת מועדון החמש לגוף ציבורי (רחב וגדול ככל האפשר) הכולל בחובו את מרבית העוסקים בתחום האספנות, על כל רבדיו.

פורסם
שמעוניינת בהפיכת מועדון החמש לגוף ציבורי (רחב וגדול ככל האפשר) הכולל בחובו את מרבית העוסקים בתחום האספנות, על כל רבדיו.
אני חושב שמועדון ה-5 צריך ליהיות ארגון שיכלול בתוכו את כל מועדוני הרכב הפעילים בארץ ולא משנה גילם או הגדרתם. על מנת ליצור גוף גדול שיפעל למען תרבות מוטורית בארץ ישראל.

בתוך המועדון יהיה אפשר לחלקו לקבוצות שונות כמו:

קבוצת אספני רכבים. קבוצת אנשי שטח. קבוצת בעלי רכבי ספורט כאלה או אחרים.

נ.ב.

תודה לחברה על העידכונים.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

• תוכן חדש...