Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צאו מהבית מתי שתרגישו בשלים לכך. בינתיים תחסכו כמה שניתן, תשקיעו בקריירה שלכם בראש שקט ואל תשכחו ליהנות מהחיים. מדובר בתקופה שלא תחזור אלא אם תרוויחו ממש, אבל ממש הרבה כסף.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא מצליח להבין למה זוג צעיר (אבל לא מאוד), חרוץ, עם הכנסה יפה לגילם, צריכים להישאר בבית.

לא בא לכם עצמאות?

לא בא לכם להיות גדולים?

מה כ"כ מפחיד בחוץ?

צאו מהאינקובטור, תהיו אדונים לעצמכם, תתבגרו כבר.

אז תחסכו פחות. רוב האנשים בגילכם לא חוסכים בכלל.

אז תתפנקו פחות. אלה החיים.

איתי אני היום מוקף אנשים בני גילי +- (30), יש פער עצום בין חלק מהאנשים במצב הכלכלי וזה עקב בחירות מהעבר, חלק רווקים עם דירה בבעלותם, חלק נשואים עם דירה בבעלותם, חלק נשועים + ילדים ודירה בבעלותם ומנגד כל השלושה קיימים גם במגורי השכירות. הדבר העיקרי שעזר לאותם אנשים שברשותם דירה בהעדר תרומה מצד ההורים לרכישת הדירה זה שהם גרו עם ההורים.

נניח הבחור גר עם ההורים ואחרי כל ההוצאות הוא מצליח לחסוך 5 אלף ש''ח בחודש שמגולמים ל 60 אלף ש''ח בשנה, כעבור 3 שנים הוא יעמוד על 180 אלף ש''ח שזה עדיין סכום נמוך לטובת הון אישי לדירה.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

מגורים בבית ההורים היא תרומה כלכלית שלהם לדור הצעיר, עם אם זה מתבטא במים למקלחת ומקרר פתוח. העניין הוא שיש משפחות בהן הדור הצעיר יכול לחיות עם ההורים, ויש שלא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ולמה שלא ימנע ממנה?

("ימנע" נשמע שובניסטי להחריד, אבל לשבת ולהסביר לה שהכסף ניזקק עבור משק הבית ולא עבור קישקושי בזבזנות).

בוא נגיד והיא מרוויחה בחצי משרה הזאת שלה 3000 ש"ח, נשמע לך הגיוני שבחורה צעירה כשהיא בזוגיות עצמאית (גרים לבד) תפוצץ 3000 שח בחודש?

לא יודע אם אתה נשוי או לא,

הרבה נשים היום עושות לייזר, ציפורניים ועוד כמה דברים של נשים (וחלק מהגברים גם עושים?) שמתבצע על בסיס חודשי ומגיע בשקט ל1000-1500 שקל בחודש...

ככה שלהוציא 3000 שקל למישהי שגם מחזיקה רכב זה לא בהכרח 'בזבזנות' כמו שאתה מגדיר אותו...

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

• אחראי פורום
פורסם
איתי אני היום מוקף אנשים בני גילי +- (30), יש פער עצום בין חלק מהאנשים במצב הכלכלי וזה עקב בחירות מהעבר, חלק רווקים עם דירה בבעלותם, חלק נשואים עם דירה בבעלותם, חלק נשועים + ילדים ודירה בבעלותם ומנגד כל השלושה קיימים גם במגורי השכירות. הדבר העיקרי שעזר לאותם אנשים שברשותם דירה בהעדר תרומה מצד ההורים לרכישת הדירה זה שהם גרו עם ההורים.

נניח הבחור גר עם ההורים ואחרי כל ההוצאות הוא מצליח לחסוך 5 אלף ש''ח בחודש שמגולמים ל 60 אלף ש''ח בשנה, כעבור 3 שנים הוא יעמוד על 180 אלף ש''ח שזה עדיין סכום נמוך לטובת הון אישי לדירה.

רק שלמגורים עם ההורים בגיל מאוחר יש עוד משמעויות שהן מעבר לכסף.

אני לא נגד זה באופן מוחלט, אם למשל יש בית גדול עם יחידה נפרדת ועוזרים להורים בחלק מהמשימות, סבבה.

מה שברוב המקרים קורה, כי לא לכולם יש בית פרטי (ופות"ש עוד נכנס לחדר שלו דרך החדר של אח שלו), זה מגורים משותפים בהגדרה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אני מבין את מה שאתה אומר וחסרים לנו המון פרטים ברזולוציות הקטנות... אולי בכלל כבר יש לו דירה בבעלותו? אולי יש לו כבר הון אישי לבית ואולי ואולי.

אני רק אומר שעדיף היום לספוג את המגורים עם ההורים ובהמשך להצליח לקנות בית בקלות רבה יותר מאשר עכשיו להנות מלגור לבד, לא לחסוך לבית ואח''כ להתקע בשכירות או דחיית הבאת ילדים ועוד ועוד.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

הרבה נשים היום עושות לייזר, ציפורניים ועוד כמה דברים של נשים (וחלק מהגברים גם עושים?) שמתבצע על בסיס חודשי ומגיע בשקט ל1000-1500 שקל בחודש...

ככה שלהוציא 3000 שקל למישהי שגם מחזיקה רכב זה לא בהכרח 'בזבזנות' כמו שאתה מגדיר אותו...

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

נשוי.

הרבה נשים שיכולות כלכלית עושות את זה.

הרבה נשים שלא יכולות כלכלית באותה מידה לא עושות את זה.

1000-1500 שקל בחודש לציפורניים ותחזוקה שוטפת זה ה-ר-ב-ה כסף.

שכל אחד יחליט לעצמו אם הוא יכול/ה להוציא סכומים כאלה.

אני לא הגדרתי כלום, זה פות"ש שאמר מפורשות שהיא "מבזבזת את כל המשכורת".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

סליחה שאני נכנס מאוחר, אבל הסכומים שאתם מדברים עליהם פה פשוט דמיוניים.

אשתי ואני מוציאים בחודש כולל רכב לא זול במיוחד להחזקה סביב 9-10K בחודש, ואנחנו לא סופרים שקלים בסופר, יוצאים, אוכלים במסעדות, היא טסה לחו"ל פעם-פעמיים בשנה (עם חברה/משפחה, אני שונא לטוס), יש לנו טלוויזיה, ולפעמים אנחנו אפילו מוציאים כמה אלפי שקלים על משהו סתם כי בא לנו.

אנחנו פשוט לא מוציאים יותר ממה שצריך (אם הולכים למסעדה, לא לוקחים ראשונה, 6 עיקריות, קינוח ושלושה בקבוקי יין), ושומרים שאם אנחנו מוציאים סכום גדול יחסית, שזה לא יהיה לטמיון אלא למשהו שבאמת ישמש אותנו.

עד לפני כמה שנים, כשהיא למדה, חיינו סביר יחסית ממשכורת אחת (שלי) שרחוקה מאוד מלהיות גבוהה, ועדיין הצלחנו להחזיק את הראש מעל המים.

מאיפה הגעתם לסכומים של 12-15K לזוג סטונדטים שממש מנסים לחסוך?

פות"ש לפי מה שנראה מהמספרים שאתה מתאר, אתם יכולים בכיף לעבור לגור ביחד ועדיין לחסוך סכומים לא מבוטלים של כסף. מ-ק-ס-י-מ-ו-ם, חוזרים להורים. לא קרה כלום. אני עזבתי את הבית של ההורים שלי בגיל 24 וחזרתי אליהם אחרי שנה לעוד משהו כמו שנה וחצי, ו-וואלה, הכל היה בסדר. לא רצחנו אחד את השני, לא היה צפוף, ואף אחד לא נטר טינה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

יש הבדל בין לחזור לבד (גם לי זה קרה, אם כי הנסיבות היו אחרות) לבין לחזור עם בת זוג. אם החבילה תתפרק פות"ש יקפל זנב ויחזור להורים, עד הפעם הבאה. או שיגלה את נפלאות העצמאות ויתאמץ להשאר בדירה נפרדת. אבל לחזור כזוג זו כבר בעיה. לא שלא הכרתי זוגות שגרו עם ההורים ועם הילדים (שלושה דורות בדירה), אבל זה חריג.

ללמוד להתנהל נכון מבחינה כלכלית? צריך להחיות את שרשור יוקר המחיה. אין ספק שפות"ש נוטה לפזרנות. הוא יצטרך להתחיל להיות יותר מחושב, וכך גם זוגתו, לפחות עד שתתחיל להתפרנס באופן מלא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
סליחה שאני נכנס מאוחר, אבל הסכומים שאתם מדברים עליהם פה פשוט דמיוניים.

אשתי ואני מוציאים בחודש כולל רכב לא זול במיוחד להחזקה סביב 9-10K בחודש, ואנחנו לא סופרים שקלים בסופר, יוצאים, אוכלים במסעדות, היא טסה לחו"ל פעם-פעמיים בשנה (עם חברה/משפחה, אני שונא לטוס), יש לנו טלוויזיה, ולפעמים אנחנו אפילו מוציאים כמה אלפי שקלים על משהו סתם כי בא לנו.

אנחנו פשוט לא מוציאים יותר ממה שצריך (אם הולכים למסעדה, לא לוקחים ראשונה, 6 עיקריות, קינוח ושלושה בקבוקי יין), ושומרים שאם אנחנו מוציאים סכום גדול יחסית, שזה לא יהיה לטמיון אלא למשהו שבאמת ישמש אותנו.

עד לפני כמה שנים, כשהיא למדה, חיינו סביר יחסית ממשכורת אחת (שלי) שרחוקה מאוד מלהיות גבוהה, ועדיין הצלחנו להחזיק את הראש מעל המים.

מאיפה הגעתם לסכומים של 12-15K לזוג סטונדטים שממש מנסים לחסוך?

פות"ש לפי מה שנראה מהמספרים שאתה מתאר, אתם יכולים בכיף לעבור לגור ביחד ועדיין לחסוך סכומים לא מבוטלים של כסף. מ-ק-ס-י-מ-ו-ם, חוזרים להורים. לא קרה כלום. אני עזבתי את הבית של ההורים שלי בגיל 24 וחזרתי אליהם אחרי שנה לעוד משהו כמו שנה וחצי, ו-וואלה, הכל היה בסדר. לא רצחנו אחד את השני, לא היה צפוף, ואף אחד לא נטר טינה.

אף אחד לא דיבר על 12-15K לזוג שממש מנסה לחסוך, אלא 12-15K לזוג שגר בדירה נאה במרכז ולא חסכן במיוחד, אבל לא מנגב את הישבן עם שטרות של 100$.

פורסם

אם ככה אז בסדר. אני לא מבין למה זוג סטודנטים צריך לגור ב"דירה נאה במרכז", אבל בסדר. כנראה שפספסתי את החלק הזה.

יש הבדל בין לחזור לבד (גם לי זה קרה, אם כי הנסיבות היו אחרות) לבין לחזור עם בת זוג. אם החבילה תתפרק פות"ש יקפל זנב ויחזור להורים, עד הפעם הבאה. או שיגלה את נפלאות העצמאות ויתאמץ להשאר בדירה נפרדת. אבל לחזור כזוג זו כבר בעיה. לא שלא הכרתי זוגות שגרו עם ההורים ועם הילדים (שלושה דורות בדירה), אבל זה חריג.

ללמוד להתנהל נכון מבחינה כלכלית? צריך להחיות את שרשור יוקר המחיה. אין ספק שפות"ש נוטה לפזרנות. הוא יצטרך להתחיל להיות יותר מחושב, וכך גם זוגתו, לפחות עד שתתחיל להתפרנס באופן מלא.

ומה הבעיה לחזור כל אחד להוריו? שזה בדיוק מה שאני וזוגתי עשינו, בערך.

חיינו בחו"ל (שם הכרנו) וגרנו ביחד, אחר כך חזרנו ארצה, כל אחד לבית הוריו. היא התחילה ללמוד וגרה במעונות ואני גרתי אצל ההורים שלי ועבדתי, אחרי שנה אחת עברנו לגור ביחד.

כל הקטע הוא לעשות את זה בבגרות וע"י תקשורת נורמלית ופתוחה. ואם מחליטים שכרגע לא מסתדרים לחיות לבד, אז מבינים למה, ואם זה בגלל האספקט הכלכלי (מהבחינה שפשוט אין מספיק כסף בשביל זה, לא כי X או Y מפוצצים את כל החסכונות על קלפים של סופרגול), אז אין שום סיבה שזה יפגע במערכת היחסים. חוזרים אחורה, עושים re-group, וממשיכים להתקדם. לא קרה כלום.

פורסם

גנבת לי את המילים מהמקלדת

גם אם היא תקצץ נניח מ1500 "בזבוזים" על עצמה ל800 (רק מה שהכרחי לאישה להראות במיטבה,מה שזה יהיה)

מספיק שיש לה רכב שהיא מחזיקה לבד,הוא לבד אוכל כל חודש 1000-1400ש"ח,גם אם הוא עומד בחניה

מספיק #2 שהוא לא עומד והיא מתניידת לבית\עבודה\חברות\סתם נסיעות,זה בכיף עוד 500-900ש"ח דלק

והנה לך איך "הלכו" 3000,וזה לדעתי לא ממש פזרנות (אלא אם כן היא הייתה מרוויחה כפול ומבזבזת כפול,אז כבר משהו אחר)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

800 שקל בחודש כדי להיראות כמו בנאדם?! עם מי אתה חי, קרואלה דה-ויל?!

תספורת פעם בשלושה-ארבעה חודשים עולה 200 שקל (בהגזמה).

בגדים אולי כל חודשיים ב-300-400 שקל.

נעליים פעם-פעמיים בשנה ב-200-300 שקל.

יצא בממוצע 320 שקל בחודש.

פורסם

אנחנו לא באמת מבינים\יודעים מה נורמלי מה לגיטימי ומה בזבוז ;)

שכחת להוסיף לתספורת גם שפם\גבות,פה במרכז זה קל 100שקל לביקור (והרבה נשים עושות כל שבוע)

בגדים ב400שקל? אולי 2 חולצות ומכנס..

קיצור אפשר להתדיין על זה עוד הרבה דפים :D

הקנה מידה שלי הוא רק אשתי שבאמת לא מבזבזת יותר מבת הזוג של פותח השרשור..

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...