Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יאריס 1.3 או 1.5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עם הרבה התלבטויות בין היאריס לג'אז. מכיר את כל היתרונות וחסרונות.

נקודת חולשה בשניהן היא העובדה ששניהם מרגישות חלשות - קשה להאיץ לעקיפה לדוגמא, כאשר הג'אז הגרועה מבין ה-2.

אבל... ב-2017 יצא במקביל ליאריס 1.3 גם יאריס 1.5 שהוא יותר חזק - יצא לי לסוע בו קצת ובאמת מרגישים יותר עוצמה.

מ-2018 והלאה היאריס המשיכה רק ב-1.5

השאלה היא האם באמת יש רק יתרונות של היאריס 1.5 לעומת היאריס 1.3 - בעקרון איכשהו גם צריכת הדלק של ה-1.5 אמורה להיות טובה יותר. לא יודע עם זה נכון , אבל אני מעריך שהם בערך באותו צריכה של סביב ה- 14.8~15 ק"מ לליטר.

פורסם

אכן היתה ליאריס מתיחת-פנים ובמסגרתה הוחלף המנוע הרגיל ל- 1.5 במקום 1.3 (יש ליאריס כמובן גם מנוע היברידי אבל זה לא מה שביקשת).

המנוע אכן יותר חזק (תראה במפרט את נתוני התאוצה והמהירות הסופית. יש הפרש של שניה מ-0 ל- 100 לעומת הישן),

ויותר חזק מזה של הג'אז בעל מנוע 1.3 (אגב, בחו"ל מוכרים את הג'אז עם מנוע 1.5 שטרם הגיע לארץ).

לגבי צריכת-דלק - במנוע הזה יש שימוש בטכנולוגיית "מחזור אטקינסון" בשיוט במהירות גבוהה, כך שבתנאים אלו הוא אכן יותר חסכוני מהמנוע הישן ,שבו לא קיימת הטכנולוגיה הזאת.

פורסם

אז בגדול אני מבין שאם אני מתעניין לקנות יאריס 2017 (אז שיווקו את שני הדגמי מנועים 1.3 + 1.5) עדיף לחפש רכב עם מנוע 1.5.

יש לו רק יתרונות על ה-1.3

נכון?

פורסם

בהחלט, המנוע 1.3 אנמי ורועש, ה1.5 שיפור משמעותי לעומתו בנסיעה יומיומית. בנוסף יש גם מעט שיפורי איכות בתא הנוסעים, ולפחות בהשוואה לגרסה ההיברידית עם ה1.3, ל1.5 הרגילה יש דימוי הילוכים בתיבת ההילוכים שהופכים אותה לנסבלת יותר.

פורסם
בהחלט, המנוע 1.3 אנמי ורועש, ה1.5 שיפור משמעותי לעומתו בנסיעה יומיומית. בנוסף יש גם מעט שיפורי איכות בתא הנוסעים, ולפחות בהשוואה לגרסה ההיברידית עם ה1.3, ל1.5 הרגילה יש דימוי הילוכים בתיבת ההילוכים שהופכים אותה לנסבלת יותר.

דווקא כל הסקירות אומרות שהתיבת הילוכים הלדשה שמגיעה עם הדגם של ה-1.5 היא הרועשת יותר.

• תוכן חדש...