Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל לדעתי יש לעשות הפרדה במחירי משפחתיות משומשות של 30 - 50 אלף ש"ח לבין מחירי משומשות של 80-120 אלף. והרי תיאוריה שנתקבלה זה עתה:

ברכב בקבוצת המחיר הגבוהה תמיד תהיה לקונה העדפה ללכת על חדש, ובעצם הסכום להשקעה ולסיכון הרבה יותר גבוה כך שהרוכשים לא יישלמו בקלות. יעדיפו אחריות יבואן על חדש או אחריות מחברת הליסינג שמוכרת / יבואן טרייד. בשוק של 40 אלף אין מוטיב של אחריות משום צד במכירה, הסכום שבסיכון משמעותית נמוך יותר, כך שלמי שיש רכב בעל מאפיינים יחודיים (בידול) יוכל להתנהג ביתר ביטחון וככל הנראה גם יצדק בטענתו. לדוגמא:

מאזדה 3 שנת 2012 יד ראשונה ליסינג כרגע פרטית יד 2 עם פחות מ 90 אלף קמ, תימכר במחירון פחות 20 אחוז, ואילו אלו הפרטיות המאובזרות (spirit ) יידרשו וגם ככל הנראה יקבלו מחיר קרוב יותר למחירון.

יש קבוצה גדולה של רוכשים פוטנציאליים שלא יתקרבו לרכב עם רישום ליסינג וכן יישלמו אקסטרה בשביל פרטית מאובזרת.

ולשאלתו של פות"ש:

אם מתאים לך מאזדה 3 יד ראשונה ליסינג שתיסע עוד 10 שנים ו 300 אלף ק"מ בכייף במחיר של כ 30 אלף ש"ח, אז זה השוק החלש והירוד. ויש אחלה מכוניות יפניות וקוריאניות ואחרות שהיו מאוד נפוצות כמשפחתומטיות בליסינג ועכשיו מוצעות לכל המפחית במחיר אצל היד השניה או השלישית שלהן.

אם אתה רוצה בונבוניירה, יד ראשונה מרופא מנתח, אז או שתשלם, או שתלך ללמוד רפואה.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נוטה בזהירות ( כי לא באמת עשיתי מחקר על שוק המשומשות ), להסכים שסיכויי מזדה 3 להמכר ובמחיר סביר טובים מאלו של 308 עם נתונים מקבילים, ענין של תחושת בטן לא מעבר לכך. גם לא מסתמך על הנסיון הפרטי שלי, זה בו פיקנטו יד 1 עם קילומטראז' זעיר לא זכתה במשך שבועיים לטלפון ופיאט בראבו לא הפסיקה לארגן לי שיחות טלפון וואטסאפים ללא סוף ואפילו נמכרה בסוף ובמחיר לא רע, כי נסיון פרטי עם מכונית אחת לא אומר כלום לטעמי. ולכן שמח לפגוש במי שקביעותיו כה נחרצות שאין ספק שהן גם מבוססות. אז בבקשה ואם לא קשה, אשמח אם תסביר לי איך הגעת למסקנה המלומדת שבמצוטט.

זה הניסיון שלי,

אני אישית מכרתי קורולה GLI רובוטית יד ראשונה 2008, 40K ק"מ, אחרי 3 שנים ב85K כאשר המחירון היה סביב ה90, נמכרה תוך שבוע.

קיה פורטה 2011 LX , אוטומט 6 ה', יד שניה ליסינג מ0ק"מ, 30K+ ק"מ, אחרי כשנתיים פלוס, סביב ה69K, כאשר המחירון היה 77, לקח שבוע או שבועיים לא זוכר בדיוק, אך לא יותר מזה.

הפיג'ו 301 ניסיתי למכור לפני כשנה, הורדתי לפני כמה חודשים, פרסמתי עם 30K אולי טיפה יותר, ב35, ירדתי עד 28, ונאדא.

אך שלי קנה מאזדה 3 2015 קומפורט יד ראשונה עם טיפה יותר מ K20 ק"מ, מעל המחירון, והאנשים היו בתור יום למחרת, למזלו, אח שלי שהיה ראשון בתור.

סיכום חלק מהניסיון שלי.

פורסם

לא יודע לגבי לוי יצחק, אבל מחירון יד 2 משקלל מחיר מכירה בפועל

אתה גם רואה את זה בפועל שקורולה 2014 המחירון שלה הוא 65 אלף, לעומת פיזו 308 2014 שעולה 38 לדגם הישן, ו-55 לדגם החדש. אז כבר מראש המחירון הזה משקלל את ההפסד של המותג, ככה שירידה עוד יותר משמעותית לא ממש תהיה(אלא אם האלגוריתם של יד 2 מפספס איכשהו ומתמחר עדיין ביוקר רכבים עם שוק עלוב)

ובלי קשר יש גם את הנטייה המפגרת של אנשים לנסות את מזלם, ולנסות ליפול על הפראייר התורן.

יש לי חבר שניסה למכור הונדה סיוויק יד 4 עם 220 אלף קילומטר במחירון, למרות שהיה מוכן לרדת משמעותית אבל בגלל האגו הוא לא פרסם מלכתחילה במחיר נמוך, אלא ציפה לנסות לצוד את הפראייר התורן.

אז הפראייר לא הגיע, ואחרי חצי שנה שכללה גם טיפולים לא מחוייבי המציאות בגלל הקילומטראג' הוא מכר במחיר שהוא תכנן ממילא שזה היה סביב ה-30 אחוז פחות מהמחירון.

פורסם
השוק אכן מוצף, וזה יתרון מובהק לקונה, אך צריך לזכור שיש רכבים סחירים מאוד, כמו מאזדה 3, קורולה, אווטלנדר ,ספורטאג' ועוד...

כך שהרכבים האלה לא תראה במחירים זולים, והדרישה היא בדר"כ סביב המחירון, הזולים משמעותית יהיו עם פגם כלשהו,

השחיקה המחירון היא ברכבים פחות מבוקשים כמו הצרפתיות, או רכב שאין לו יתרון של ממש בשוק, כמו למשל הסיאט טולדו, שאחותה מבית סקודה לא משאירה אפילו עשירית מהצלחת, במקרים כאלה אתה יכול למצוא רכב שמור ללא תאונות שנמכר בזול רק בגלל הביקוש הנמוך,

בגדול המוכר יכול לדרוש מה שהוא רוצה, זה לא אומר שימכור, אם בכלל יקבל טלפונים,

לכן התפקיד שלך כקונה זה לבצע סינון, לעשות קצת בודקים, להכין רשימה של הרכבים שאתה מוכן לקנות, ומתאימים לדרישות שלך,

כך שתוכל מראש לא לראות במודעות את אלה שלא מפרסים מחיר, או מפרסים מחיר גבוהה, גם שנה, קלומטראג' ויד מינימלים שאתה מוכן לקנות במחיר הזה, וכו...

לדוגמא גיא הציע לך את הפיג'ו 308 הזו, שמדובר ברכב מצויין, אך למה הוא נמכר במחירים כאלה? הסיבה העיקרית זה המותג "פיג'ו", וגם זה רכב שדורש מהבעלים לדאוג לתחזוקה מסויימת, כמו החלפת רצועה הטיימינג הרבה לפני המועד שצוין ע"י היצרן, אחרת הנזק יהיה גרנדיוזי, וסביר להניח שהיבואן לא יקח אחריות אחרי שייגמור תוקפה, אכן לפיג'ו יש שיפור משמעותי באמינות, אך הסטיגמה לצערינו עדיין חיה ובועטת, ועובדה רואים את זה בדרך הקשה בשוק שלהם.

כך שאם השוק לא משחק אצל פקטור כלשהו,

השאלה מה אתה מחפש ברכב? למה מכרת את הקקטוס?

תודה

מכרתי את הקקטוס בגלל שהרכב היה ידני. מנוע 3 צילינדרים שרעד בטירוף עם קלאץ קשה ולא מאוזן. כמו כן הרכב היה חלש מאוד.

פורסם
קודם כל לדעתי יש לעשות הפרדה במחירי משפחתיות משומשות של 30 - 50 אלף ש"ח לבין מחירי משומשות של 80-120 אלף. והרי תיאוריה שנתקבלה זה עתה:

ברכב בקבוצת המחיר הגבוהה תמיד תהיה לקונה העדפה ללכת על חדש, ובעצם הסכום להשקעה ולסיכון הרבה יותר גבוה כך שהרוכשים לא יישלמו בקלות. יעדיפו אחריות יבואן על חדש או אחריות מחברת הליסינג שמוכרת / יבואן טרייד. בשוק של 40 אלף אין מוטיב של אחריות משום צד במכירה, הסכום שבסיכון משמעותית נמוך יותר, כך שלמי שיש רכב בעל מאפיינים יחודיים (בידול) יוכל להתנהג ביתר ביטחון וככל הנראה גם יצדק בטענתו. לדוגמא:

מאזדה 3 שנת 2012 יד ראשונה ליסינג כרגע פרטית יד 2 עם פחות מ 90 אלף קמ, תימכר במחירון פחות 20 אחוז, ואילו אלו הפרטיות המאובזרות (spirit ) יידרשו וגם ככל הנראה יקבלו מחיר קרוב יותר למחירון.

יש קבוצה גדולה של רוכשים פוטנציאליים שלא יתקרבו לרכב עם רישום ליסינג וכן יישלמו אקסטרה בשביל פרטית מאובזרת.

ולשאלתו של פות"ש:

אם מתאים לך מאזדה 3 יד ראשונה ליסינג שתיסע עוד 10 שנים ו 300 אלף ק"מ בכייף במחיר של כ 30 אלף ש"ח, אז זה השוק החלש והירוד. ויש אחלה מכוניות יפניות וקוריאניות ואחרות שהיו מאוד נפוצות כמשפחתומטיות בליסינג ועכשיו מוצעות לכל המפחית במחיר אצל היד השניה או השלישית שלהן.

אם אתה רוצה בונבוניירה, יד ראשונה מרופא מנתח, אז או שתשלם, או שתלך ללמוד רפואה.

תשמע, פחות או יותר זו התיאוריה שהגיתי בעצמי כהסבר הגיוני לפרדוקס שמתחולל בשוק המכוניות כפי שאני חווה אותו כיום כמי שמחפש לקנות רכב באופן מיידי.

יש עוד פרמטר שאני חושב שצריך להוסיף למשוואה והוא משך הזמן שאני מתכוון להחזיק ברכב וירידת הערך בהתאם.

זא שאם אני מוכן להשקיע במקום 40 אלף לרכב שנת 2014 עם ביקוש קשיח ובלי הוזלה משמעותית. בכמה אני אוכל למכור אותו עוד 3 שנים לעומת מצב אחר בו אם אני אהיה מוכן להשקיע 80 אלף ברכב יחסית חדש עם פחות מ20 אלף קמ. שההוזלה עליו כיום הרבה יותר משמעותית.

פורסם
צר לי, אך מה שאתה אומר ממש לא נכון,

תנסה לפרסם שני רכבים 2015 יד ראשונה עם 60K ק"מ

פיג'ו 308

ומאזדה 3

אחרי זה אתה כבר תבין.

גם מאזדה 3 נמכר הרחק מהמחירון,יש דגמים בודדים שנמכרים במחירון ואפילו למעלה מזה כמו דגמי ספורט נדירים,לנד קרוזר,ועוד כמה.

פורסם

כל רכב יכול להמכר, הכל תלוי במחיר.

אם לפני שנתיים מכרתי גטס פי 2 מהמחירון, למרות שפרסמתי ב4 אלף שקל יותר, אז גם לרכבים אחרים יהיה קונה, המוכרים פשוט לא מוכנים להוריד שקל ומעדיפים להשאר עם רכב שהם בכלל רוצים למכור, רק בגלל שיש להם את אפקט הזיקה.

את הספארי של אבא שלי פרסמנו במחיר שפוי בניגוד לשאר הלוח, והיא הייתה גם במצב מעולה בידיים פרטיות ונסיעות לא מסחריות, ונמכרה תיק תק... (מדובר על 200 אלף לעומת כאלו שעשו 350, ופרסמו ב20 אלף כשאני פרסמתי ב16)

פורסם

EliC25

ממש לא נכון, צר לי,

כאשר אני ניסיתי למכור את הפיג'ו שלי לפני כשנה, המחירון היה סביב ה63, אין רכב אחר מאותו דגם שהיה בפחות מ45, אני פרסמתי ב35-36 לא זוכר בדיוק, במשך כחצי שנה

ירדתי עד 28, והמחירון גם ירד בתקופה הזו ל52, קיבלתי מעט מאוד טלפונים, כנראה של סוחרים שהציעו 15, ויש כאלה שעשו לי טובה והציעו 20, מעולם לא נתקלתי בשוק גוסס ברמה הזו.

פורסם

שוק הרכבים יד 2 בארץ סובל מבעיה כרונית אחת:

ישראל ישראלי מחפש ברכב קודם כל אמינות אח"כ אמינות, ורק בסוף אמינות.

יש קונים שרואים בזה בעיה, אני אומר ההפך, תסתכל על היתרונות. רוב האנשים פה יקנו קצת אוטו (אמין ומשעמם) בהרבה כסף, אז לך אתה ותקנה הרבה אוטו במעט כסף...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

זה לא נכון, פרסמתי אתמול ששכן ניסה למכור במשך חצי שנה b4 במצב טוב גם בעשרים אלף פחות ממחירון לא מצא קונה.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

פורסם

אין להם בעיה לקנות גם לא אמין, אבל כל עוד הוא יהיה יותר גדול משל השכן.

ישראלים רוצים אמין/נמכר הרבה/סמל/כוח.

ולא מעניין אותם הדגם אלא החברה, כך שup מבחינתם טובה יותר מ208, כי מה אחי זה גרמני....

פורסם
שוק הרכבים יד 2 בארץ סובל מבעיה כרונית אחת:

ישראל ישראלי מחפש ברכב קודם כל אמינות אח"כ אמינות, ורק בסוף אמינות.

יש קונים שרואים בזה בעיה, אני אומר ההפך, תסתכל על היתרונות. רוב האנשים פה יקנו קצת אוטו (אמין ומשעמם) בהרבה כסף, אז לך אתה ותקנה הרבה אוטו במעט כסף...

לא בהכרח. רכבים כמו אימפרזה ולנסר נחשבים למאוד אמינים אבל כך גם למטחנות דלק, והשוק שלהם נחשב לחלש מאוד.

פורסם

אז אולי צריך להוסיף: אמין ועם צריכת דלק סבירה :)

אבל אם רוצים לרדת לפרטים ואז אסתכל בפינצטה על דגמי רכבים, אני חושב שאני יכול להסיק את המסקנות הבאות די בקלות:

רוב האנשים הממוצעים, בעלי משפחות (קטנות או גדולות יותר) שאין להם ענין ברכבים או נהיגה ובעיקר רוצים רכב שיקח אותם מנקודה א' לנקודה ב' כנראה שיעדיפו תמיד טויוטה\מאזדה\יונדאי\קיה\ניסן כי קודם כל מדובר בדגמים שפחות רואים מוסך.

אח"כ יש את אלה שרוצים קצת ייחוד לרכב שלהם, קצת יותר כוח, קצת יותר חיסכון בדלק, קצת יותר התנהגות, גם אם המחיר הוא בקצת פחות אמינות, ואז הם יעדיפו ואג כלשהי.

אח"כ יש את אלה שרוצים משהו קצת מיוחד משנתון גבוה בכמה שפחות כסף - והם יעדיפו משהו עם נינוח צרפתי, גם אם הם ישלמו על זה אח"כ בקצת מוסך ועצבים, לפחות הם ייהנו מרכב עם לוק עדכני, נוח ובשנים האחרונות עם עוד לא מעט יתרונות - ואז הם יקנו פיג'ו\רנו,סיטרואן כלשהי.

ויש אותי - שלא אכפת לי מכלום, אני רוצה לשלם קצת ולקבל הרבה - ואז אני מסתכל על השוק, מסתכל על מה אני אקבל אם אשלם יותר, ובסוף קונה שברולט כלשהי :-P:lol:

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

חלק מהסיבות להתעקשות מוכרים נכתבה כאן, יש לא מעט אנשים שמחליטים להחליף את רכבם אבל הם לא בלחץ, מפרסמים במחירון ולא מוכנים לרדת במחיר, יבוא קונה נמכור ונקנה חדש,

לא ישלמו מחירון לא נורא נסחוב עוד עם הקיים, זה הסיבה שנדמה לך שכולם דורשים מחירון.

צריך לחפש בסבלנות את אלו שבאמת רוצים למכור, כאלו שרכבם החדש הגיע והטרייד שחט אותם הם בשביל הכבוד ימכרו לך ולא לטרייד.

פורסם
חלק מהסיבות להתעקשות מוכרים נכתבה כאן, יש לא מעט אנשים שמחליטים להחליף את רכבם אבל הם לא בלחץ, מפרסמים במחירון ולא מוכנים לרדת במחיר, יבוא קונה נמכור ונקנה חדש,

לא ישלמו מחירון לא נורא נסחוב עוד עם הקיים, זה הסיבה שנדמה לך שכולם דורשים מחירון.

צריך לחפש בסבלנות את אלו שבאמת רוצים למכור, כאלו שרכבם החדש הגיע והטרייד שחט אותם הם בשביל הכבוד ימכרו לך ולא לטרייד.

אתה צודק, אבל לך תחפש אותם. זה לא ייגמר. בטלפון אתה לא יכול לדעת כלום.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

• תוכן חדש...