Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי פונטו ספייס 2004 .

לדעתי מאז ומתמיד מילאו לה מי ברז בראדיאטור.

רציתי לדעת אם יש אופציה להחליף למים כחולים .או שזה רק יעשה נזק מכיוון שכנראה נוצר אבנית וסדקים שנסגרו .

ואם לא אז איזה אופציה יש לי מה מומלץ?

פורסם

החלפת לנוזל קירור לא

תעשה נזק, שטיפת הרדיאטור יכולה לעשות זאת.

אם אתה מחליף תחליף כבר למקורי, השם של הנוזל - פארפלו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא, אבל תחליף את כל הנוזל לא להוסיף חלק.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יכול ועוד איך

אני לא יודע על סמך מה אתה עונה

אבל במצב בו המערכת כולה עם אבנית וג'יפה של שנים לא מומלץ בכלל להחליף לנוזל פעיל ושומני שנוגד בדיוק את כל מה שקיים כרגע בתוך מערכת הקירור

המלצה שלי תחליף פעם ראשונה למים רגילים אחרים פעם שנייה אפשר לנוזל קירור מסוג פשוט בלי הרבה חומר פעיל וכך בהדרגה תעקוב אחרי המערכת

בהצלחה

פורסם

מחזק לחלוטין את רמי...כאחד שמכיר את הפונטו על בורייה ועד הבורג הכי קטן שבה הפאראפלו שהוא הנוזל המקורי של הפיאט הוא חומר חזק שאם נוצרו סדקים עם הזמן שהתכסו באבנית וקורוזיה הוא בהחלט יכול לפתוח אותם ולייצר נזילות. יש פה שאלה של עלות מול תועלת. אם אתה מתכנן להחזיק עוד שנים ברכב אז קח בחשבון לאחר ההחלפה אופציה לנזילות והחלפה של החלקים הנוזלים. יש לי חבר שיש לו פונטו כזו 2006 שצריכה החלפת גיר אז הוא כניראה לא מתכנן להחזיק באוטו אז אני מניח שהוא יהיה מוכן למכור כל חלק בכלום מחיר אם תצטרך. חוץ מהגיר הכל שם במצב מצויין.

פורסם

אוקי הקטע עם האבנית הבנתי..

עכשיו בשביל שלא יווצא עוד אבנית ושלא יגרום לפתיחה הסדקים, אם אני ישים מים של מזגן זה לא עדיף לי?

פורסם

האוטו נוסע ואתה לא נדרש להוסיף נוזל קירור?

יש חלודה/לכלוך במערכת? לפי מה אתה אומר שיש שם מים?

פורסם

כן המים בחלקם בצבע חלודה כזה..

לפני כמה הוספתי מים ירוקים למים הקיימים במערכת ולאחר כמה ימים נהיה חי חור קטן באחד הצינורות ממתכת שמחובר למנוע..

אז ניקסתי את כל המים במערכת ושמתי מי ברז..

אבל כן המיעדיין יש להם צבע חום מלוכלך כמו חלודה

פורסם

ייתכן ןמערכת הקירור אצלך במצב של ריכבון לא קטן עם לא מעט טינופת ומשקעים ולכן מיים מזוקקים לא יעזרו לך יותר מידי ולא יצילו מצב קיים אלא אולי טיפה יאטו את התהליך הבעייתי. אם הרכב הזה שמיש בצורה יומיומית והוא מתוכנן להמשך אז זה הזמן לטפל במה שבעייתי ומה שרכוב ונוזל להחליף.

פורסם

אחד אומר לא להחליף נוזל השני אומר ריקבון וכן להחליף. רק לידע כללי הרכב נוסע מצויין ללא תקלות לא מתחמם והמים יש להם קצת חום כמו חלודה לא כל המים כאלה.

פורסם

אם אתה לא רוצה להיכנס לסיכונים של נזילות והוצאות אז אל תיגע בכלום...רק קח בחשבון שעלול להיות לזה השלכות עתידיות. זה שכרגע לא מופיעות נזילות לא אומר שהם יום בהיר אחד לא יופיעו.

פורסם

כמו שמאור אמר:

אם תחליף נוזל כנראה תצטרך.לתקן נזילות.

לכן אם אתה מתכוון לתקן גש למוסך או תשיג ערכה לבדיקת לחץ נזילות ככה תדע איזה חלקים צריך.להחליף על-מנת לתקן את הבלגן שנוצר.

אם לא עזוב ככה תמלא מים אם יחסר כנראה שאתה בסופו של יום תגיע לראש מנוע, מניסיון של חבר שהחזיק ספייס 1.2 16 שסתומים-הוא טיפל רק תחזוקת שבר(נסע על מי חלודה) בסוף הלך המנוע.

רכב אירופאי פחות סלחני מיפנית בנושאים האלו.

בהתחשב שמדובר ברכב ששווה כיום במצב מושלם 5 אלף ש"ח לא יודע עם הייתי נכנס לבזבוז כסף על מנת לתקן את את הנזק שנוצר מהטעות.

זה יכול להתסיים בהחלפת רכיבים משניים כגון:משאבת מים,או טרומסטט ואילו רדיאטור.

ויכול להיות שהנזק הוא גדול כמו אטם ראש מנוע

• תוכן חדש...