Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

קניתי לפני חודש רכב יד שניה דרך היבואן (יונדאי i10 supreme 1250), לאחר בדיקה במכון הכל יצא תקין. הרכב אוטומטי

שמתי לב שכאני עומד בפקק ואני משייט קדימה (הרגל לוחצת בעדינות על הברקס) אוטו קצת מטלטל תחושה שההילוך הראשון נותן ומשחרר.

המעלות של המנוע תקינות, הנסיעה חלקה אין רעדיות בעתירה , אין רעשים. וזה יותר נפוץ בעליות כשאני משחרר את הרגל מהגז אין את הבעיה.

השאלה האם זה נפוץ ברכבים האלה והאם זה בעיה שצריך להתייחס או שזה בסדר.

תודה

פורסם

תתחיל בבדיקה של תושבות מנוע וחופשים בפרונט הקידמי. מעבר לכך בדרכ זה מה שקורה שהרכב בהילוך ראשון ללא לחיצה על הגז...הרכב מתקדם מסיבובי המנוע בלבד.

פורסם
תתחיל בבדיקה של תושבות מנוע וחופשים בפרונט הקידמי. מעבר לכך בדרכ זה מה שקורה שהרכב בהילוך ראשון ללא לחיצה על הגז...הרכב מתקדם מסיבובי המנוע בלבד.

אפשר הסבר קצת לגבי מה שרשמת? אגב האם נושא כיוון הפרונט הקדמי קשור בבעיה? זה הסעיף היחיד שהם העירו בבדיקה.

עשיתי בדיקה באמת לפני שבועיים שלושה, אני מאמין שהם בדקו את מה שאתה מתאר (אני חושב אני לא מבין גדול בנושא)

פורסם

אסביר בקצרה אני מאמין שתבין: ברגע שאתה משולב להילוך כלשהו הגיר מחובר למנוע על ידי המצמד. ברגע שאתה לא תלחץ על גז הרכב יחפש להיתקדם בהילוך (במיקרה הזה בהילוך ראשון) על פי סיבובי המנוע בלבד. מכיוון שהמנוע מחובר לגיר והגיר מעביר את התנועה לגלגלים קיימת ההתנגדות של הכביש. הדחיפות הקלות שאתה מרגיש הם בגלל ההתנגדות הזו של הכביש על הגלגלים. הרכב מחפש להיתקדם ולשמור על מהירות בהתאם להילוך בו אתה נמצא ומנסה לשמור על מצב בו הוא לא ייכבה. אם תגיע לעלייה ההתנגדות של הכביש על הרכב תהיה גבוהה אז ללא גז הוא עלול להיכבות. אם הרכב יהיה באויר לא תהיה התנגדות אז לא יורגשו הדחיפות והזעזועים שהרגשת. אם הרכב יגיע לירידה אז ההתנגדות תהיה קטנה ואז תקבל פעולה הפוכה של סלד שיתחיל לטפס בגלל מהירות גבוהה שהרכב יחפש לפתח ויצריך מעבר הילוך. כמובן שלכל הילוך יש את הסלד והמהירות שלו. מכיוון שהרכב שלך הוא קל משקל אז כל מה שמיתרחש בין הגיר והמנוע לכביש הוא מורגש מאוד. במהירות של 0 תשחק מעט עם הגז והקלאצ על מנת לא להרגיש זעזועים מיותרים. ב 10 קמש אתה כבר יכול להיות על שני ותראה שחוויית הנהיגה שלך תשתנה לטובה. מקווה שהבנת את התהליך.

פורסם

לבי התופעה שתיארת: קשה מאוד להגיד אם זה תקין או לא ואם לא מה בעיה דרך הפורום. כנס למוסך שאתה סומך עליו ותן לו לראות את התופעה בעצמו.

לגבי ההסבר בהודעה הקודמת:

א. הרכב אוטומטי. אין קלאץ'. הכח עובר דרך ממיר מומנט ונסיעה איטית מאוד לא אמורה לגרום לרעידות או גמגומים. המנוע אמור לשמור על סל"ד סרק לפחות בכל מהירות נסיעה.

ב. "ההתנגדות של הכביש" לא גורמת לשום דבר, פרט לזה שהגלגלים מסתובבים במקום להחליק. בעליה ההתנגדות של הכביש לא גדלה, יש כח מפורסם שנקרא גרוויטציה שמושך את הרכב למטה ולכן צריך להשקיע יותר כח כדי שהרכב יעלה. ירידה עובדת באותו אופן, אבל הפוך.

ג. רעידות של מנוע בעירה פנימית בסל"ד נמוך נובעות מאופי הפעולה הלא לינארי שלו (הכח לא מיוצר בצורה אחידה בכל מהלך התנועה של הבוכנה). בסל"ד גבוה זה פשוט פחות מורגש ומתקבלת תחושה של אספקת כח רציפה. במנוע חשמלי למשל, אין רעידות כי הוא מייצר כח בצורה רציפה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

וואוו לא שמתי לב שהרכב אוטומט....סליחה. אז קבל ביטול ההסבר שלי תופס על ידני בלבד. התופעה שאלה מתאר באוטומט היא לא תקינה והרכב אמור לנוע חלק. כנס למישהו שמבין שייבדוק את העניין.

פורסם

איזו שנה הרכב וכמה ק"מ עבר ? הגירים הללו רגישים מאוד לאי תחזוקה הולמת קרי החלפת שמן מקורי ובזמן.

אם הרכב בן יותר מ 3 /גמע יותר מ 45,000 ק"מ,גש להחליף את שמן הגיר -החלפה חלקית של נוזל בתקן SP-3 מקורי- כדאי כמובן לפרק את אגן השמן,להחליף פילטר אם חיצוני לתיבה ולנקות את הבורג ריקון-אם מגנטי אז יש שבבי נסורת שהצטברו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה על ההסברים המפורטים, ממש עזרתם לי בנושא,

הרכב בן 3 (2015) עבר 52k קמ' , אני אגש למוסך לברר את הנושא, תודה רבה.

פורסם

לפני שתגיש למוסך בדוק שוב כשהמזגן כבוי..

יש סיכוי שאתה חש כניסה ויציאה של פעולת המדחס של המזגן..

מי שלא נשם אבק דרכים.. לא ישאף אוויר פסגות

פורסם
לא רעידות חזקות לא אמורות להיות בתחילת נסיעה בשום מצב, בעמידה הרכב גם רועד?

כשהאוטו בניוטרל/חניה יש מידי כמה שניות רעידה קלה, כשהאוטו בהילוך אין רעידות כלל, אין רעשים מוזרים או התחממות,

ניסיתי גם עם מזגן כבוי אותה תוצאה.

הבעיה היא א' כמו שאמרתי שיש רעידות קלות בניוטרל וב' כשאני עומד בפקק ומשייט קדימה כשהרגל לוחצת על הברקס בחצי נגיעה, יש טלטול של הרכב כאילו תחושה שעומד להכבה הרכב כמו ברכב ידני בתחילת נסיעה.

פורסם
אתה מתאר לגמרי תופעה של סלד סרק שלא יציב במיוחד. הייתי כן מבצע ניקוי יסודי למצערת ואיפוס שזה בהחלט יכול לפתור את התופעה הנל.

תוכל להגיד מה העלויות של התיקון הזה ?

פורסם

ניקוי מצערת יסודי עם פירוק 'לה מהסעפת והכל יכול להגיע במוסך ל 250 שח. רק תדאג שיפרקו אותה באמת ולא סתם יתיזו עם ספריי וינגבו שהיא מורכבת.

• תוכן חדש...