Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני מספר ימים רכשתי רכב מדגם יונדאי I10 מודל 2013 הרכב נסע נכון להיום 53,000 קילומטר ולא הוחלפה לו רצועת טיימינג מיום עלייתו לכביש בתאריך 1.1.2013.

לאחר שביררתי מול המוסך המורשה של יונדאי נאמר לי שבדגם שלי אכן יש רצועת טיימינג ואמורים להחליף אותה כל 135,000 קילומטר או 9 שנים כמוקדם מביניהם.

נכון להיום הרכב בן כ- 5.5 שנים וכיוון שלהערכתי אסע כ- 10,000 קילומטר בשנה, אצטרך להחליף את רצועת הטיימינג בסוף שנת 2021.

האם הדבר סביר ? נשמע לי לא סביר שהרצועה תחזיק 9 שנים אך אילו הוראות היצרן.

אני מתכנן לעשות טיפול 15,000 אלף בימים הקרובים ושוקל להחליף גם את רצועת הטיימינג במידה ויש צורך.

אשמח לעזרה בנושא ?

פורסם

באיזה מנוע מדובר?

האם דיברת עם מוסך מורשה יונדאי?

אני כמעט משוכנע שאין לרכב רצועה. כמו כן, אף פעם לא שמעתי על מועדי החלפה מוזר ולא עגול שכזה.

פורסם

מדובר במנוע מדגם G4HG ולאחר שדיברתי עם המוסך המורשה נאמר שצריך להחליף כל 135,000 קילומטר או 9 שנים כמוקדם מביניהם.

בדקתי גם בספר התחזוקה של יונדאי ואכן כך הדבר.

לאחר התייעצות עם המוסכניק שלי (אני לא מטפל במוסך מורשה) נאמר לי שכיוון שישראל מדינה יחסית חמה עדיף להחליף את הרצועה כל 6 שנים.

מנגד אני לא מבין איך מבחינת היצרן ניתן לנסוע 9 שנים בלי להחליף את הרצועה ... ?

פורסם

בקרניבל שלי צריך להחליף את הרצועה כל 160 אלף ק"מ. היא הוחלפה ב 150 אלף. אם היצרן אומר כל 135 אלף כנראה שהוא יודע מה הוא אומר. עדיין צריך לבדוק את הרצועה כל טיפול ולוודא שהיא תקינה, ואם אינה תקינה להחליף אותה.

פורסם

כמעט בוודאות קיימת שרשרת ולא רצועה אבל ייתכן וקיימת הנחיה להחלפת השרשרת. אם אני זוכר נכון קיימת הנחיה דומה גם בספארק אבל בסביבות ה 200 אלף.

פורסם

יש מספיק שרשורים בנושא הזה, אם היית מחפש היית מגלה שבמנוע 1100 יש רצועה.

מנוע 1250 שרשרת.

אז אצלך רצועה.

Stay Dirty

• תוכן חדש...