Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

קניתי לפני כמה ימים את הרכב הראשון שלי - מאזדה 3 אקטיב 2009 הצורה הישנה.

https://m.imgur.com/a/7ohI8

הבדיקה יצאה גרועה אבל בכל זאת קניתי.

אני יד 4 עם 115000 קמ , רק בהעברת בעלות ראיתי שרשום בבעלות מקורית השכרה/החכר.

למרות כל התוספות שיש לרכב (מגנזיום , חיישני רוורס , קודן , וו גרירה , מערכת מולטימדיה וגם טסט לשנה).

לדעתי שילמתי הרבה יותר מהשווי של הרכב - קניתי ב18500.

קיבלתי המלצה למוסך בחיפה - מוסך GTA.

כמה יעלה לעשות יישור קו לכל מה שרשום בבדיקה?

יש כמה בעיות עם הרכב ששמתי לב אליהן:

1)יש נורה דולקת של הכרית אוויר כל הזמן(איש יושב עם עיגול מולו).

2)אני מפעיל את המזגן על 22 מעלות ועל AC ויוצא אוויר חם , אם אני מוריד ל20 יוצא קריר.

3)ברישיון רכב גודל הצמיג מצוין בתור 195/15 אינץ׳ ובפועל יש ג׳אנטים של 16 אינץ׳ והצמיג הוא 205/16.

האם זה יגרום לבעיות בטסט וחובה לשנות במשרד הרישוי?

זאת תהיה בעיה לשנות את זה במזרד הרישוי?

4)שמתי לב שיש בעיה בהילוכים , אם אני מאט ההילוך יורד ל3 ואז ישירות להילוך 1 בדילוג על 2.

לפעמים אני נותן גז וההילוך ה3 נמשך ל80 קמש למרות שאני במישור ואחרי בערך 10-15 שניות הוא מחליט לעבור ל4.

אודה מאוד אם תעזרו לי , אני הולך השבוע למוסך ואני חייב לדעת לאיזה מחירים לצפות ומה צריך להחליף בערך.

עריכה אחרונה על ידי Aska
פורסם

נורת כרית אוויר - תיגש מתחת לכיסא הנהג תראה שם צמה של חוטים וקונקטור תנתק אותו ותחבר ותשחק בחוטים שם ואז תניע ותראה אם הבעיה נעלמת זה אמור לעבוד.

בקשר לגיר בכל הדגמים האלה של מאזדה 3 ההילוך בעצירה קופץ מ3 ל1 זה פעולה רגילה.

קח את הרכב למוסך רגיל שאתה סומך עליו והוא יביט במנוע ויגיד לך מה צריך (הייתי מתחיל מהחלפת שמן, פילטר שמן פלאגים ופילטר אוויר)

אחלה רכב לפי דעתי אם הק״מ לא מזוייף הוא ישרת אותך כמו שצריך.

בקשר לגלגלים אתה תצטרך ללכת למשרד הרישוי לשנות מידה.

פורסם
נורת כרית אוויר - תיגש מתחת לכיסא הנהג תראה שם צמה של חוטים וקונקטור תנתק אותו ותחבר ותשחק בחוטים שם ואז תניע ותראה אם הבעיה נעלמת זה אמור לעבוד.

בקשר לגיר בכל הדגמים האלה של מאזדה 3 ההילוך בעצירה קופץ מ3 ל1 זה פעולה רגילה.

קח את הרכב למוסך רגיל שאתה סומך עליו והוא יביט במנוע ויגיד לך מה צריך (הייתי מתחיל מהחלפת שמן, פילטר שמן פלאגים ופילטר אוויר)

אחלה רכב לפי דעתי אם הק״מ לא מזוייף הוא ישרת אותך כמו שצריך.

תודה על העזרה!

ראיתי פה בפורום המלצה על מוסך GTA וגם חבר המליץ לי עליו , אני אנסה את מזלי שם.

זאת לא אמורה להיות בעיה לשנות את הגלגלים נכון?

אניי יודע שיש את דגם הספיריט עם גלגלי 17 אינץ'.

לגבי הבדיקה , כמה בערך יעלה יישור קו?

פורסם

בסה"כ מדובר ברכב אמין כל עוד הוא מטופל בחלפים מקורים והם לא זולים.

אל תתפשר בטיפול, תעשה ישור קו מלא של נוזלים וטפל בשאר הבעיות.

לגבי כרית האויר זה יכול להיות המון דברים, החל ממחשב, חיישן בכיסא, הכרית עצמה, חיווט

בדר"כ לא תקלות זולות לתיקון, מצד שני עם כרית דולקת לא תעבור טסט.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

רק הבהרה-

הנורה שדולקת- היא בלו"ש, או בקונסולה המרכזית ליד המצית?

אם האפשרות הראשונה= תקלה, עם הרבה סיבות אפשריות, כמו שכבר הסבירו לך.

אם האפשרות השניה= כרית נוסע כובתה. מצד שמאל מתחת להגה, יש לך סוויץ' קטן עם שלט כתום קטן מעליו. הכנס לשם את המפתח שלך, והעבר למצב ON.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
בסה"כ מדובר ברכב אמין כל עוד הוא מטופל בחלפים מקורים והם לא זולים.

אל תתפשר בטיפול, תעשה ישור קו מלא של נוזלים וטפל בשאר הבעיות.

לגבי כרית האויר זה יכול להיות המון דברים, החל ממחשב, חיישן בכיסא, הכרית עצמה, חיווט

בדר"כ לא תקלות זולות לתיקון, מצד שני עם כרית דולקת לא תעבור טסט.

כמובן , אני אתקן את כל מה שצריך.

רק הבהרה-

הנורה שדולקת- היא בלו"ש, או בקונסולה המרכזית ליד המצית?

אם האפשרות הראשונה= תקלה, עם הרבה סיבות אפשריות, כמו שכבר הסבירו לך.

אם האפשרות השניה= כרית נוסע כובתה. מצד שמאל מתחת להגה, יש לך סוויץ' קטן עם שלט כתום קטן מעליו. הכנס לשם את המפתח שלך, והעבר למצב ON.

הנורה דולקת בלוח שעונים , זה משהו שהופיע אתמול.

פורסם

תושבות זאת מחלה ידועה, רק אבל רק מקוריות וזה לא זול.

Sent from my E6853 using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

זאת לא אמורה להיות בעיה לשנות את הגלגלים נכון?

אניי יודע שיש את דגם הספיריט עם גלגלי 17 אינץ'.

אין צורך לגשת למשרד הרישוי. אתה צריך לגשת למכון רישוי (היכן שמעבירים טסט שנתי), לשלם כ-30 ש"ח ולאשר את המידה.

מידות מאושרות לדגם הינן: 195/65R15, 205/55R16, 205/50R17 (אני לא בטוח אם יש מגבלות קוד עומס ומהירות לדגם, אם כן מדובר כנראה ב-91V למידות R15/R16, ו-89W ל-R17. תשובה מדוייקת במכון הרישוי).

לגבי כל השאלות שנוגעות למחיר - בקש הצעות מחיר מסודרות ממספר מוסכים.

פורסם

לפי הבדיקה יש לך לסדר תקלה בהגה שזה יכול להיות החלפת מסרק (200-1000 ש"ח), לאחר מכן תצטרך לעשות כיוון פרונט שזה בערך 250 . כנראה שגם תצטרך להחליף צמיגים שזה סדר גודל של 1000 ש"ח. כמובן גם הנזילה מהמנוע תדרוש בדיקה וטיפול. בגדול תדע אם העסקה השתלמה לך אחרי שתסדר הכל.

פורסם
לפי הבדיקה שפרסמת נראה שתושבות המנוע גם זקוקות להחלפה. בדוק במוסך.

בבדיקה אמרו שכנראה צריך להחליף תושבת אחת.

תושבות זאת מחלה ידועה, רק אבל רק מקוריות וזה לא זול.

קראתי על זה שזאת מחלה ידועה במאזדה , לפחות כל השאר אמין ☺

אין צורך לגשת למשרד הרישוי. אתה צריך לגשת למכון רישוי (היכן שמעבירים טסט שנתי), לשלם כ-30 ש"ח ולאשר את המידה.

מידות מאושרות לדגם הינן: 195/65R15, 205/55R16, 205/50R17 (אני לא בטוח אם יש מגבלות קוד עומס ומהירות לדגם, אם כן מדובר כנראה ב-91V למידות R15/R16, ו-89W ל-R17. תשובה מדוייקת במכון הרישוי).

אני מאשר את הגלגלים במכון רישוי ומקבל דף אישור וזהו? אין צורך לסוע למשרד הרישוי?

לפי הבדיקה יש לך לסדר תקלה בהגה שזה יכול להיות החלפת מסרק (200-1000 ש"ח), לאחר מכן תצטרך לעשות כיוון פרונט שזה בערך 250 . כנראה שגם תצטרך להחליף צמיגים שזה סדר גודל של 1000 ש"ח. כמובן גם הנזילה מהמנוע תדרוש בדיקה וטיפול. בגדול תדע אם העסקה השתלמה לך אחרי שתסדר הכל.

קניתי אתמול 4 צמיגים של פירלי ב1400 שקל כולל עבודה.

נכנסתי למוסך לקבל הצעת מחיר לפי דף הבדיקה ואמרו לי שכנראה יעלה בסביבות ה1000 שקל , כמובן שצריך לבדוק את האוטו כדי לדעת מחיר סופי.

פורסם

כשפתחתי את הדף -ציפיתי ל:נפילה נוראית.

בפועל-דף הבדיקה -לא מעלה בעיות נוראיות -נזילה מהמסרק והשאר -נובע ממנו.

אז ,תחילה -תיקון המסרק ,כוון פרונט ,ואז צמיגים -אם נידרש וכיו"ב.

הקילומטרז לא ענק,בטח לא יחסית לרכב שביד הראשונה היה של חברת השכרה .

לאחר תיקונים אלה (זו לא רשימה ארוכה)והטיפול בנורה ,מקווה שתיהנה ...בהצלחה.

פורסם

הבדיקה לא כזאת נוראית, רוב מה שכתוב שם זה כיסוי תחת של המכון בדיקות.

הרכב אכן דורש ישור קו של כמה אלפי שקלים אבל לא נראה שקנית משהו גמור לגמרי ונפלת על כל ה18500.

אם יש באפשרותך להגיע לחולון הייתי ממליץ לך לקבל הצעה מאורן שירותי רכב. נסעתי אליהם לראושנה בהמלצת הפורום והם עשו לי ישור קו נהדר ל2 רכבים כבר (אחד מהם מזדה מהשנות שלך). חלקים מקוריים, עבודה טובה והם לא דוחפים דברים מיותרים.

פורסם

דיי ברור שקנית "נבלה" (סליחה אם הרכב נעלב) מסוחר, עכשיו רק נשאלת השאלה האם המכון היה בקומבינה?

מכון שאתה בחרת באופן אקראי או שהמוכר אמר "הנה, פה יש מכון קרוב"?

נורת הכרית אויר שדולקת קבוע מרמזת לי על תאונה קצת יותר רצינית שעבר הרכב.

הלוואי ואתבדה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

גם אני חושש שהרכב הוחזר לכביש אחרי תאונת אובדן להלכה , כאשר כרית אוויר לא קיימת יותר. אם אני טועה, כל היתר ניתן לתקן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...