Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאן נעלמה משטרת התנועה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין מגמה קבועה, אך המגמה המצטברת הינה עליה -

כל שנה יש ירידה או עליה, כאשר בזמן שיש ירידה הירידה היא מזערית (פחות מ5 אחוז) וכשיש עליה היא מעל 5 אחוזית.

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כבר 4 שנים המגמה היא של עליה כל שנה. די מקביל לצמצום מתנ"א

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם השנה גם תהיה עליה זו באמת תהיה השנה הרביעית, אך לא פורסם עדיין דוח מסכם.

 292 הרוגים בשנת 2012 - ירידה של - כ %24 במספר ההרוגים לעומת שנת 2011 ) 382 ב-2011(

פורסם

לא הכל זה מספר ההרוגים - יש תחושה כללית של ג'ונגל בכבישים יותר מבעבר. כמות העבירות אשר מבצעים ללא חשש להיתפס היא עצומה (רמזור אדום, התעסקות בנייד, אי מתן זכות קדימה, נסיעה בשוליים, חציית פס הפרדה רצוף, נתיבים ). גם בריונות גוברת.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תסלחו לי על דעתי הבאה, אבל די נמאס לי שהמבחן היחידי לפעילות משטרת התנועה הוא מספר ההרוגים. לא אוכפים עבירות "קלות" כי הן אינן "מסכנות חיים", והנת"צ שנוא נפשי רק כדוגמה. חוקי התנועה לא נועדו "רק" למנוע הרוגים, הם נועדו גם למנוע סכנה לנזק לרכוש (תאונות קלות) וגם נועדו להבטיח זכות שווה לשימוש בדרך, שהוא רשות הרבים. אז מי שעוקף את הפקק ונדחף בראשו ב-10 קמ"ש אולי לא מסכן חיים, אבל חוץ מזה שהוא חתיכת ח*א, הוא גוזל מרבים את זכותם בכביש. כך גם זה שנוסע בשוליים, חונה בחנייה כפולה וחוסם נתיב, וכו' וכו'.

באותו אופן לא מתקבל על הדעת שאותה משטרה תמדוד את עצמה, ותמדד על מספר הנרצחים בשנה בלבד. אין למשטרה פטור מלטפל גם בעבירות רכוש, אפילו שאינן מסכנות חיים, וגם לטפל בכל הפרת חוק, קלה כחמורה, מפיזור מסיבות רועשות בלילה ועד חסימת החנייה שלי ושלכם.

:turn-l:
פורסם (נערך)

במציאות שבה כל כך הרבה אנשים נהרגים בכבישים, עיסוק בכל עבירה שאין בה משום סיכון ממשי למשתמשי הדרך - זה סדר עדיפויות קלוקל.

זה לא שיש פה עשרים הרוגים בדרכים בשנה אז אפשר לטפל בבריונים מהסוג שלא באמת גורם ליותר מדי התנגשויות. נכון, לנו הנהגים, העבירות הללו מציקות יותר, כל עוד לא קורה כלום....

מה שכן, צריך להתחשב בנתון של התנגשויות עם נפגעים או נזק בלבד - נתון שכמעט לא מדברים עליו. גם זה ״סיכון ממשי״ למשתמשי הדרך.

אבל אני בכלל בדעה שטיפול בכל הסוגיות מסכנות החיים במדינה, צריך להיות מתועדף לפי כמות הנפגעים, אז מה אני מבין....

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

דעתך נחמדה. עכשיו תביא שורת מחקרים אמפיריים להוכחת נכונותה....

בינתיים, צריך לטפל בגורמים הישירים להתנגשויות חמורות. גורמים עקיפים - עדיפות שניה, ובהפרש ניכר, בהתחשב בגודל הבעיה שמציבים הגורמים הישירים.

בריונות נעשה שם כולל ללא מעט עבירות: חלקן מסוכנות מאוד, חלקן - כמעט בכלל לא. המשותף בשני המקרים זה שהן מעצבנות.

יודע מה חז״ל אמרו על עצבים בכביש? ״בו-הו.״

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

יש לי רעיון להרתעה בכבישים. לשים ניידות דחלילים עם אורות מהבהבים. ככה עושים בחלק מהמדינות. רכב מקרטון יעלה הרבה פחות מנידת אמתית ומרחוק ניראה דומה. באופן רנדומלי להחליף את הניידות באמתיות עם שוטרים. למקם כמובן לא בקטעי כביש ישרים, אלא בכבישים מסוכנים שהיו בהם הרבה תאונות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)
שאני יבין, אנשים כאן מתגעגעים למשטרת התנועה?

*אבין

וכן, נשבר לי מהג'ונגל על הכבישים, מיום ליום זה נהיה יותר גרוע. נמאס לי לצאת לצמתים בחשש שאיזה נהג שהראש שלו תקוע בטלפון יכנס בי, נמאס לי כל הזמן לצפור לכל מיני נהגים שעסוקים בטלפון ונוסעים 30 קמ"ש בנתיב שמאלי או עומדים להיכנס בי, נמאס לי מזה שאנשים עוברים באדום, חונים איך שבא להם, חונים בחניה של נכים למרות שאין להם תו וכו'.

אז וואלה כן, אני מאוד אשמח לראות את המשטרה מתעסקת בעבירות מהותיות כמו טלפונים בזמן נהיגה, אי עצירה בעצור ומעבר צמתים באור אדום למשל. בעיניי זה הרבה יותר קריטי מאשר התעסקות במהירות.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
יש לי רעיון להרתעה בכבישים. לשים ניידות דחלילים עם אורות מהבהבים. ככה עושים בחלק מהמדינות. רכב מקרטון יעלה הרבה פחות מנידת אמתית ומרחוק ניראה דומה. באופן רנדומלי להחליף את הניידות באמתיות עם שוטרים. למקם כמובן לא בקטעי כביש ישרים, אלא בכבישים מסוכנים שהיו בהם הרבה תאונות.

אתה צוחק, נכון?

יש לי דה ז'ה וו:

http://m.ynet.co.il/Articles/2994264

http://m.ynet.co.il/Articles/3578203

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני לא מתגעגע לעוד ניידות בכבישים. למי איכפת אם יש ניידות או לא, אם גם ככה שום דבר לא נאכף?

כלומר, כן. עושים מבצעי ראווה.

אבל כשאני רואה ניידות ליידי, בחיים אבל בחיים לא ראיתי את השוטרים מסתכלים החוצה כדי לראות מה קורה. זה מתחיל במה שסיפרתי עליו כאן פעם - אדם מבוגר שנסע בלי אורות בלילה ומאחוריו 2 ניידות. וזה ממשיך בעבירות של רוכבי דוג במרכז תל אביב ועוד.

כמובן, השוטרים לא יכולים כנראה לעצור בצד כל עבריין. בשביל זה הם יצטרכו פחות או יותר להוריד את כולם מהכביש.

הדרך היחידה לפתור את הבעיות בכבישים כאן, היא על ידי פיתוח מסיבי של תחבורה ציבורית ברמה כזו שפשוט תגרום לאנשים לא לרצות לצאת עם רכב מהבית.

וזה יקרה כשהמשיח יבוא.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

"הדרך היחידה לפתור את הבעיות בכבישים כאן, היא על ידי פיתוח מסיבי של תחבורה ציבורית ברמה כזו שפשוט תגרום לאנשים לא לרצות לצאת עם רכב מהבית.

וזה יקרה כשהמשיח יבוא." - הלוואי וזה היה קורה. אבל זה לא יקרה כנראה. המדינה נהנית מכל הכספים שאנחנו מוציאים על מכוניות ובייחוד על דלק. חבל שלא רואים את הכסף הזה בתחבורה הציבורית או לפחות בפיתוח תשתיות.

אגב, נוכחות של ניידות מרתיעה חלק. לפני כמה חודשים יצא לי לנהוג בכביש 6 כשיש ניידת של משטרת התנועה, פתאום כולם נוסעים רגוע, פתאום כולם מאותתים ועוקפים משמאל. הרגשתי לרגע כמו באוטובהאן הגרמני. :wink:

אם כי, גם אני מתעצבן לראות שניידות עוברות ליד עבירות כאילו לא קרה כלום.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
אתה צוחק, נכון?

האמת שלא צוחק. מסתבר שכבר חשבו על זה גם בארץ. נשאר לחזור ליישם את זה בשביל קצת הרתעה.

אבל אני דווקא התכוונתי לפוחלץ שדומה יותר לניידת ולא רק שלט. ככה יהיה כמעט בלתי אפשרי להבחין. למשל אפילו ניידות מתנפחות (כמו ברוסיה יש טנקים מתנפחים). חשוב שיהיו אורות מהבהבים.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...