Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השואה בין שתי מכוניות מדגם יאריס ידנית:

א. רכב מס' 1: לוח לד ברור וקריא ובו מופיעים: צריכת דלק (בק"מ\ל או ב ל\100 ק"מ), טמפרטורה, שעה, רדיו ועוד, בספרות גדולות וקריאות בכל מצב תאורה.

רכב מס' 2: בפינה של לוח השעונים, בפונט זעיר, מוקצה מקום אחד לכל הנתונים וניתן לראות רק אחד מהם ולדפדף ביניהם, אין אופציה לצריכת דלק בק"מ\ל, תצוגת הרדיו לחלוטין אינה קריאה באור יום.

ב. רכב מס' 1: כיס מסמכים בגב המושבים.

רכב מס' 2: אין.

ג. רכב מס' 1: תאי אחסון מרווחים ונוחים.

רכב מס' 2: תאי אחסון פצפונים ולא פרקטיים.

ד. רכב מס' 1. כל הדשבורד שחור.

רכב מס' 2: במרכז הדשבורד רצועה אפורה מגעילה למדי מחזירה את אור השמש הישר לעיני הנהג כאשר השמש מצד ימין, ומסנוורת.

ה. רכב מס' 1: דימר אוטומטי ללוח המחוונים, עם כפתור ביטול.

רכב מס 2: אין.

ו. רכב מס' 1 זריז וחזק יותר, מנוע גמיש יותר, נותן כח כמעט בכל מצב.

רכב מס' 2: איטי יותר, כח לא זמין, צריך להחליף מהלכים ללא הרף.

ז. רכב מס' 2 גדול יותר אך אינו מרווח יותר.

ח. רכב מס' 1: מתחת לריפוד בתא המטען פלטת פלסטיק מכסה את הגלגל הרזרבי ובה מקומות נפרדים לאכסון כלי נהג.

רכב מס' 2: כלי הנהג נמצאים יחד עם הגלגל הרזרבי, מכוסים בריפוד בלבד, מרעישים ומקרקשים.

ט. רכב מס' 1: מתחת לכסא הנוסע מגירה מרווחת.

רכב מס' 2: מתחת לכסא הנוסע מגירונת פצפונת.

אין ספק שטויוטה צרפת הפיקה את הלקחים, ושיפרה את רכב מס' 2 עם השנים, ואכן רכב מס' 1 מתוכנן טוב יותר, נח יותר, ומוצלח יותר.

אבל.... רכב מס' 1 הוא מודל 2006, ורכב מס' 2 הוא מודל 2011.

מסתבר שטויוטה הצליחה להחזיר את הזמן לאחור, ולהפיק כבר בשנת 2006 את הלקחים מהתכנון הפחות מוצלח של 2011. אכן פלא!

פורסם

למען ההגינות אני חייב להודות שבמודל החדש כסא הנהג נח יותר, אם כי ההגה נמוך מדי וכמעט משפשף את הרגלים כשהכסא מוגבה למקסימום.

פורסם

זה קורה אצל הרבה יצרנים.

הדגם החדש יותר כבד אבל מנוע נשאר ללא שינוי, נוספה פלסטיקה פנימית מעוצבת שצמצמה מרווח, מתלים הוחלפו בפשוטים יותר עם פחות התנהגות או פחות נוחות או שניהם יחד ועוד.

לא תמיד by default דור חדש יותר טוב יותר מדור קודם.

יש דגמים ממש מוצלחים (יאריס ראשונה, טווינגו ראשונה, 206 למשל) כשדורות המשך שלהם היו מכוניות בינוניות בלבד.

בנוסף, יצרנים מסויימים מחליפים ליין מנועים לא ביחד עם החלפת דגם אלא באמצע ייצור דגם. הדגם החדש מקבל מנוע של הדגם הישן והתוצאה בהתאם, רק אחרי שהוא נמצא בייצור 3-4 שנים מגיע דור מנועים חדש שמיישר קו.

פורסם

אמנם אין לי ניסיון עם הדגמים הקודמים, אבל נסעתי ביאריס 2016 ויכול להגיד שהיא מהלא נוחות בסגמנט, לא במושב הקדמי עם הבליטה מאחורה שנוח רק אם יושבים ממש זקוף או שוכבים, ולא בשיכוך הבינוני.

פורסם

למה באמת החלטת להשתמש במשפט "אין גבר שיכול להחזיר את הזמן"?

בכל מקרה, זה ברור שיש ליצרנים רכבים שמרגישים פחות איכותיים מהקודמים.

לדוגמה, כשאני נוסע בקורולה 2003 של אישה מהעבודה ואני איכשהו מגיע לקורולות 08 עד 2012 , התחושה של 2003 הרבה יותר איכותית מבחינת איכות פלסטיקה ועיצוב, פשוט עולם אחר.

כנראה סדרי עדיפויות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מסכים ב50%

צחוק צחוק, אבל אני רציני לגמרי.

תעשיית הרכב מתקדמת ומפתחת דברים חדשים, אבל בדברים הקטנים והחשובים (בעיני), יש לפעמים תחושה של ״הולכים אחורה״.

למה במיצובישי לנסר 92׳ יש מצב השהייה במגבים וברכבים חדשים יותר אין?

למה במאזדה 2008 יש 4 חלונות שעולים ויורדים ״אוטומט עד הסוף״ ובקורולה לא?

למה עדיין יש מכוניות סדאן עם צירי תא מטען פנימיים ולא טלסקופים?

אותי באופן אישי לא מעניינים דברים כמו בקרת שיוט, מולטימדיה ומפתח אולר קפיצי. תפעול נוח של פונקציות יומיומיות, כמו מגבים וחלונות, הרבה יותר חשובים לי.

מזכיר לי את היאריס החדשה שגיסתי רכשה לא מזמן, הדגם עם החישוקים הקלים, הגג השקוף וכמובן המולטימדיה ירום הודה, אבל עם דראמים בבלמים האחוריים... :roll:

השהיה במגבים זה דבר יעיל, צודק שלא היו צריכים להוריד אותו.

ח"ח אוטומטיים זה דבר נהדר, מאד דבילי לא להוסיף את הפונקציה הזו כשבדגמים ישנים יותר יש.

אבל צירים מכאניים לתא המטען זה עדיף מבחינת אחזקה ושימוש, אין בולמי גז שמתבלים ואין סיכוי שתא המטען יפול לך על הראש.

גם עם בלמי תוף מול דיסק מאחורה, אין לזה שום משמעות בשימוש יומיומי. יש שאומרים שסך הכל יוצא יותר זול בטיפולים שוטפים עם בלמי תוף, לא בדקתי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
רגע, נשים יכולות להחזיר את הזמן לאחור?!

כשהייתי בצבא, היו נוהגים לכתוב על הקיר בשירותים "אין גבר שיעצור את הזמן".

פורסם

אני אגיד שנסעתי לפני כחודש בהונדה המשפחתית שבבעלות אחי (אצלנו במשפחה כ 16 שנים אם לא יותר, שנת 94).

הרכב נוסע ומתוכנן בפנים יותר טוב מחלק גדול מהמשפחתיות בנות ימינו.

בעיקר בנסיעה.

אין זווית גלגול.

הרכב מאוד שמור והוחלפו בו המון חלקים (כי התאפשר ולא כי התקלקלו) אבל זה לדעתי רק מאפשר השוואה יותר טובה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הרכבים פעם היו מרווחים יותר כי לא היו להם שלדות בטיחותיות כמו שיש היום. היתה לי גולף שנת 92, הרכב היה בגודל של סופר מיני מודרנית מבחוץ אבל עם מרווח של משפחתית מבפנים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
רגע, נשים יכולות להחזיר את הזמן לאחור?!

לא, אבל הן יזכרו לך את הכל, ככה שזה כמו לחזור אחורה בזמן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...