Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל באי הפורום.

זה עתה חזרתי מטיפול יזום על ידי (הרכב עבר טסט לפני פחות משבועיים ונמצא תקין לחלוטין) במוסך של הרצל בראל (03-6878080) הממוקם בסמטה קטנה המסתעפת מרחוב המסגר בתל-אביב.

הרכב מטופל בהקפדה רבה - צמיגים איכותיים, שמנים סינטטיים, מצתים יקרים ושאר ירקות. יחד עם זאת הטמבון עשוי פלסטיק חלש וצדיקי החנייה גרמו לו שפע פגיעות לאורך השנים.

בנסיעתי האחרונה ברכב למכון הטסטים (אני לא נוהג ברכב בשוטף) שמעתי המון רעשים זרים מהפרונט ורעשים חריגים מרפידות הבלם הקדמיות. בבדיקה חפוזה לפני חול המועד חשדנו - הרצל ואני בבולם זעזועים לא תקין בגלגל קדמי ימני. מודגש בזה שהרפידות עברו לפני זמן מה הורדת פזות וגירוז יסודי של מובילי הקליפרים וגב הרפידות. זה השתיק במעט את רעשי הבלימה אבל לא העלים אותם.

היום בטיפול בוצעה בדיקה מקיפה וסבלנית של כל חלקי המתלה הקדמי ולא נמצאו כל חופשים. גם בדיקה ידנית של התנהגות הבולמים לא העלתה משהו חשוד. כדי לסבר את האוזן, הרכב נבדק פעמיים ע"י 2 מכונאים שונים והבדיקה לבדה ארכה 20 דקות. מסכים שבמכונית ספורט הייתי לוקח את הרכב למכון שליד משרד הרישוי בחולון לבדיקת הרעדה דינמית של הפרונט, אבל כשהצמיגים לא מראים שום סימני בלאי לא אחידים או צילוע והאוטו פונה היטב, סמכתי על ניסיונו של הרצל.

המסקנה הייתה שחופשים ושברים בחיזוקים שונים של הטמבון ובטנת גלגל ימין הם החשודים הראשיים, ושהבלמים אכן דפוקים לגמרי (את השריטות בצלחות הבילום ניתן היה לראות בקלות גם ללא פרוק הגלגלים). טסט לפני שבועיים......

25 דקות הושקעו בחיזוק הטמבון ובטנת הגלגל לפחים הפנימיים עד שכל רעש לא נשמע כשהטמבון טולטל.

כשהבלמים פורקו הייתה המסקנה של הרצל שהרפידות קשות וירודות ושהצלחות מתוצרת סינית זולה.

הוזמנו והורכבו חלקים ברמה טובה. פרוט מחירים בהמשך.

על הדרך נמצאה גומיית תפוח מתלה קרועה (תפוח משולש מתלה, לא הגה) והיא הוחלפה תוך כדי מילויה בגריז.

רעש צירצור חזק שהרכב השמיע בכל לחיצה על דוושת הגז ושנעלם מיד לאחר שנייה או שתיים אובחן כתומך מנוע תחתון (סופורט) שבסיריון מורכב משתי יחידות ובינהן זרוע חיבור. האיש התעקש לא להחליפן ובמקום זאת שימן יסודית את חלקי הגומי.

האוטו הפך שקט לגמרי, וכל הרעשים הזרים נעלמו, כולל רעשי הבלימה והצרצור.

הרצל סרב לקחת כסף על גומיית התפוח והזמן שהשקיע בהשתקת הטמבון 'המנגן' והתומך של המנוע (כולל זמן נוסף שהושקע בבדיקה ממושכת בנסיעה).

העלות (כל המחירים כוללים מע"מ) - צלחות בילום קדמיות 351, דיסקיות בלימה 205, עבודה 211. שווה כל שקל, ובמחיר נכלל גם קפה.

האיש מטפל ביותר מ-150 מכוניות יונדאי גטס ו-I-20 ועושה להן אם צריך גם פחחות וצביעה במחירי רצפה בעזרת בעלי מקצוע סמוכים אבל תחת פיקוח שלו. המכונאי הבכיר שלו מטפל גם בהחלפת מאיידי מזגן ברכבים האלה, והם משתמשים בשמנים איכותיים מומלצים (לא עבורי, אני מביא אתי את שמני 'רויאל פרפל' להם אני מכור).

הם גם יכולים לסייע בהשגת מכוניות משומשות כאלה. הזדמן לי לראות בדיקת רכב משומש על ידי הרצל והיה מאלף לראות את התובנות שלו לגבי בלאי ברכב ותימחורו.

מומחה, הגון וחביב. כן ירבו.

יוסי

• תוכן חדש...