Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני פשוט שמתי לב שבפורום בייעוץ לקניית רכב . ברגע שמזכירים רכב מקונצרט ואג : תמיד מופיעות הודעות בסגנון של גיר DSG תתרחק כמו מאש ובסגנון כמו ההודעות הזאת.

עכשיו נכון שההודעות לא מופיעות סתם ככה. והיתה בעיה שהחברה הכירה בין השנים 2009-2013 והרחיבה את האחריות . אבל האם זה נכון להמשיך להגיד את אותם הדברים 2014 2015 2016 לגביי אמינותו? הריי אין ספק שהגרמנים עשו פאדיחה אבל האם הם לא למדו את הלקח והשתפרו מאז ואנחנו אולי סתם משתמשים בפדיחה הזאת כמו סטיגמה שיתיהיה תקועה עכשיו בקונצרט הזה עד אלוהים יודע מה.?

מה דעתכם בנושא?

פורסם

מאחד מהשרשורים מישהו טען כשהוא נכנס למוסך לטיפול 15,000, גם מחליפים לו קלאץ. אם זה נכון, מה הסיבה שצריכים להחליף קלאץ כל 15,000? בגיר ידני אנשים מצליחים לשמור על קלאץ' והגיר הרובוטי לא. קצת תמוהה בעיני.

פורסם

שמע. עדיין קשה להגיד. כמו שאמרת - ההסקת מסקנות קרתה בשנים האחרונות ואני מאמין שנעשו שיפורים משמעותיים.

אני מוכן לדווח בהחלט לגבי הרכב שלי (איביזה חדשה) ככל שעובר הזמן.

אין ספק שזה גיר מיוחד כן? החוויית פקקים איתו היא מאד שונה (אני ספציפית עובר לידני בפקקים כדי לשמור על הגיר).

אבל בנסיעה איתו בכל מצב אחד - הוא מרגש אותי כל פעם מחדש... זה משהו שלא היה לי באף רכב שלי ואני עף על זה שיש לי רכב עם מנוע טורבו כזה קטן וחמוד שנותן לי ביצועים באמת לא הגיוניים. וזה חלק מאד גדול נזקף לזכות הגיר הזה.

בכל מקרה - אני חושב שה"תתרחק כמו אש" זה אמירה מאד מכלילה ולא חכמה ולא רק בגלל שברשותי רכב כזה.

הרי היה DSG6 והוא אמין. זה לא שהגירים האלה כישלון מתמיד.

אם נקביל את זה לעולם המחשב - WINDOWS עשו כמה גרסאות שנחשבו נפילה עד שהם מצאו את הטוויקים הקטנים האלה שהביאו אותן ל PRODUCTION.

מה שכן - שוב - אם מישהו יבקש ממני המלצה לסופר מיני ויגיד לי שאין לו סבלנות לתקלות, מבחינתו אוטומט או DSG לא מעניין אותו - הוא לא מעוניין להתעסק עם זה - אז סגור - שיילך על פיג'ו 208 והוא יקבל רכב אחר - פחות טוב\יותר טוב - סובייקטיבי לגמרי - אבל מהגיר הוא כנראה לא ישמע בכל זמן כהונת הרכב.

פורסם (נערך)

שרשורים נפתחים בקביעות בקשר לגירים האלו (מצמדים יבשים - מה שהולך בדגמים עד 1.8 ), גם עבור מודלים חדשים יחסית. מצמדים עדיין לעיתים הולכים מוקדם יחסית, רעידות בזחילה בפקקים וכד'.

הייתי נמנע מגיר כזה, במיוחד אם רוב הנסיעה בעיר או פקקים.

אומרים שפתרו את כל הבעיות, חלק מבעיות באמת פתרו, אבל לא הכל. אורך חיים יחסית קצר לגיר הזה. בגלל זה במוניות לוקחים למשל רק ידני או את הדגם היקר עם מצמדים הרטובים.

יש המון מידע בפורום, מילת מפתח dsg7 תניב תוצאות מאוד מענינות. ממליץ בחום לקרוא.

למגיב הקודם. Dsg6 זה גיר אחר. אם אתה משווה למערכות הפעלה, זה לינוקס. לי יש את הגיר הזה ובפקקים אני גם משתמש במצב ידני כדי לשמור אליו ומשתדל להמנע מזחילה ככל שניתן (כאשר נפתח פער ששווה לסגור אותו, אני סוגר ושוב עוצר).

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אי אפשר להגיד שזהו,אין יותר תקלות והגיר שיא האמינות,אבל נדמה שביחס לשנים הראשונות כמות התקלות לפחות לפי מה שרואים בפורום קטנה.

אם תסתכל בטבלת המכירות סקודה,סיאט,פוולווגן מוכרים כמויות גדולות,אם באמת הגיר כול כך גרוע,למה ממשיכים לקנות?

למה זה לא עובר מפה לאוזן ופשוט מפסיקים לקנות אותם?

או שפשוט היקף הבעיה כבר די קטן.

Sent from my A0001 using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

1. הגיר הזה מהשנים האחרונות עוד טרם צבר קילומטראז' מספיק בכדי לגבש מסקנות על שינוי לטובה באמינות. יחד עם זה גם מקרה בודד או שניים, בהנתן ההיסטוריה הלא ממש מרנינה, צריך להעלות קמטי דאגה.

2. גם אם האמינות מושלמת, וכך אגב היא במהלך שנתיים וחצי ו 64K ק"מ באוקטבית הליסינג שחונה אצלי עכשיו למטה, הגיר הזה מתנהג לא טוב מספיק לטעמי ואני עדין. גיר שמתנהג כמו ה DSG בנסיעה איטית או ביציאה מהירה ממצב עמידה, שצריך הוראות הפעלה מיוחדות בפקקים או בזחילה בכדי לא לחסל קלאצ'ים בטרם עת, כשגיר פלנטרי סביר אוכל את כל אלו בקלות ובלי לגהק אפילו, הוא פשוט גיר לא טוב וכל הסיפורים על החלפות הילוכים מהירות כברק בנסיעה סטנדרטית, או חיסכון מופלג בדלק, לא ישכנעו אותי אחרת.

פורסם

במתיחת פנים האחרונה לאיביזה דובר שהגיר עבר כיול,אני דווקא התרשמתי ממנו לטובה בפקקים,לדעתי גיר מעולה ומהיר מאוד.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בלי חלילה להטיל ספק בדעתך, נדמה לי שאכן בהשוואה לגיר רציף שמחובר למנוע שאינו חזק במיוחד, כפי שהמצב הוא בספייס סטאר שלהבנתי הוא כלי הרכב הרגיל שלך, DSG כזה מתנהג כמו פנתר, אבל נסה גיר פלנטרי מהטובים, יש סיכוי שדעתך תשתנה.

פורסם

אני יכול להעיד על עצמי שבגולף שעלתה לכביש ב אוגוסט 2015, התחיל רעש מעין חריקה בתחילת נסיעה ב 15,000 ק"מ וקצת לפפני שהגעתי ל 20,000 ק"מ קבע הבוחן שיש להחליף מודול קלטץ ומיסב מחטים. אכן הרעש פסק. אני מציין שההחלפה נעשתה אך ורק בגלל רעש החריקה ולא בגלל רעידות שלא היו. הגיר שהוא במצב תקין עובד נהדר, מלבד רעידות קלילות בזחילה בפקקים.....הרעידות העדינות הללו לא מטרידים אותי, מה שחשוב לי זה אמינות לטווח ארוך. לחבר בעבודה יש אוקטביב 2014 עם אותה תופעה של רעש.....הוא לא טרח להחליף מצמדיםץ יש לו כ 65,000 ק"מ ומלבד הרעש הכל תקין. אינני יודע אם אצלי זה פשוט ביש מזל או שמעיד על בעיה יותר מהותי, בכל מקרה אני מצפה עכשיו לנסיעה של ק"מ רבים ללא בעיות. עכשיו הגיר יהיה חייב להוכיח את עצמו אחרי שפעם אחת הוא איכזב......לאחר ההחלפה של הקלץ, הבוחן, באמירה לא הכי מוצלחת, אמר לי שעכשיו לא צפוייה לי יותר בעיית קלץ, אבל מה שיכולל ללכת אצלי בשלב הבא זה המוח של הגיר....מקווה שהוא יטעה.

שוב, אני רוצה לציין שהגיר עובד, אז אין שני לו ברהיטות ובזריזות ההחלפה של ההילוכים.

פורסם

7 יבש לא עבר שום שינוי מכאני משמעותי מעבר לכיסוי אחרי למזלג שאחראי על העברת הילוכים ושיפור כלשהו במכטרוניק.השינוי הוא בעיקר בתוכנה.כך שאין לצפות מ 7יבש שינוי לאמינות.7 .6 רטובים לעומת זאת נהדרים.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

רועי.

הרציף באמת גיר מעולה,גם בפקק,בעיר,בין עירוני,מאוד חלק.

לגבי פלנטרי,לא מזמן בחנתי את היונדאי i20 קרוס,אמנם רק 4 הילוכים,אבל אכן המעבר חלק,אך ב dsg לא פחות,ואני לא מדבר על המהירות שעדיפה בהרבה ב dsg.

לטעמי?

גיר רציף זאת אחלה אופציה לגיר אמין וחיסכוני.

פורסם

ממה שידוע לי:

dsg7 dq200 -אמינות נמוכה (מצמד יבש)

dsg6 dq250 - אמין (מצמד רטוב)

dsg7 dq500 - אמין מאוד (מצמד רטוב)

dq500 יש במנועים בינוניים-גדולים של הקונצרן (עד 60 קג''ם) ובמנועים המאוד גדולים הם מכניסים גיר פלנטרי 8 הילוכים. (של ZF אני חושב).

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...