Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול ראיתי שמהזגן (MIDEA 12 בן 3.5) לא מקרר.

היחידה הפנימית עובדת, החיצונית רק המאוורר עובד, המדחס לא נכנס לעבודה.

הכי פשוט וזול להחליף קבל. יש למישהו שם של חנות בחיפה/מפרץ/טירת הכרמל שפתוחה עד 1900 שאפשר לקנות את הקבל שם?

תודה,

ליאור.

פורסם

תודה על ההמלצות!

קניתי בתבור, עלה 45 ש"ח.

התקנתי אותו ואכן המזגן חזר לעבוד!!!

מה שכן, לא ידעתי אם מותקן 25 או 30, לקחתי שלושים, והתברר שהיה 25. חשוב שיהיה אותו גודל או ששלושים גם טוב?

ובכלל, אם אפשר קצת יותר טכני, מה הכוונה קבל התנעה? הרי קבל אוגר זרם, איך הוא עוזר למנוע?

ליאור.

פורסם

קבל התנעה למנוע החשמלי של המדחס מגדיל את מומנט ההתנעה של המנוע בזמן ההדלקה של המזגן ונשאר מחובר למנוע עד שהמנוע בדרך כלל מגיע לסל"ד של 75 אחוז מהסל"ד המכסימלי ולאחר מכן מתנתק מהמעגל.

רצוי שקבל התנעה לא יחרוג בהרבה מהערך המקורי שקבע הייצרן. קבל של 30 מיקרופארד במקום 25 מיקרופארד לא יזיק.

שים לב שמתח העבודה של הקבל החדש מתאים לקבל היישן. בדרך כלל רשום על הקבל 440VAC.

איזה כייף לי :)

פורסם

זה אני נבין. מה שאני לא מבין למה צריך אותו בכלל? זרם הרשת לא מספיק חזק להניע את המנוע? אני בטוח שכן.

ומה שלא ברור לי, שאם הוא תקול ולא אוגר זרם, איך הרשת לא מצליחה להניע את המנוע בלי הקבל (מה שהייתי מצפה שזה יסחוב זרם גבוה ויקפיץ את הפקק)

פורסם (נערך)

בדרך כלל הקבל מחובר בטור לצד אחד של סליל ההתנעה של המנוע ולצידו השני של הסליל מותקן רכיב הגנה בפני עומס ייתר. כאשר הקבל תקול בדרך כלל מנגנון ההגנה התרמי בפני צריכת זרם גבוהה נכנס לעבודה ומנתק את המדחס.

האם בזמן הדלקת המזגן שמעת צליל של 'טיק' ?

התיאור של חיבור המדחס לקבל ולרכיב ההגנה ושיטת ההתנעה משתנה מייצרן לייצרן וממזגן אחד למשנהו.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם (נערך)

קודם כל סביר שהקבל של המדחס הוא קבל עבודה ולא קבל התנעה, כלומר הוא מחובר ופעיל כל הזמן. יש אומנם במנועי מדחסים גם קבלי התנעה - לעיתים במזגנים ויותר במקררים, לפעמים ללא קבל עבודה ולעיתים כתוספת לכזה.

שנית צריך לדעת שלמנוע המדחס יש 2 סלילי זרם. הראשי מחובר ישירות למתח הרשת. השני שהוא גם דק יותר מחובר למתח הרשת דרך הקבל שהחלפת, חיבור טורי.

הקבל יוצר שינוי בזמן בו הזרם זורם בתוך סליל העזר הזה, כלומר מסיט את הפזה (המופע) שלו. כמו כן גודל הקבל שולט על כמות הזרם שמצליחה לזרום דרך סליל העזר.

סליל העזר יוצר מומנט המסייע לפעולת המדחס ובמיוחד להתנעה הראשונית שלו.

אם הקבל מת או נחלש מאד לא יהיה מספיק מומנט להפעיל את המדחס. מנוע חשמלי המחובר למתח ואינו מסתובב מושך זרם גבוה בהרבה מהזרם בעבודה. כדי להגן על המדחס יש לו אביזר הצמוד אליו והמנתק רגעית את הזרם אם הוא גבוה מדי. הניתוק משמיע 'קליק' כפי שתיאר מרק. אם קו ההזנה של המזגן לא מספיק חזק ויש נורת ליבון על אותו קו אתה תבחין שלזמן קצר בהתנעה האור נחלש עד שמנגנון הניתוק מפסיק את הזרם למנוע. אם החלפת כבר את הקבל כמובן שלא תראה זאת.

ניתן לשלוט במידה מסוימת על מהירות מנועי המאווררים של המזגן ע"י שינוי קל בגודל הקבל, גדול יותר יעלה את מהירות המנוע ולהיפך.

כמובן שיש מנועי חשמל המלופפים באופן שאינו מצריך קבל אבל במדחסים המצב הוא כפי שתארתי.

כל האמור לא שייך למזגנים עם מנועי זרם ישר למיניהם.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם (נערך)

יוסי, למה אתה מסיק שהקבל הינו קבל עבודה ולא התנעה ? ההסבר לאופן ההתנעה שכתבת מתאים למדחסים עם קבל התנעה.

הבחור כתב שקנה קבל התנעה. ייתכן שהמוכר החליט שזה קבל התנעה ?

פורסם

ראשית מרק סייגתי את דברי. יש מדחסים עם צרופים שונים, קבלי עבודה, קבלי התנעה ומדחסים שיש להם גם וגם.

שנית במזגנים ביתיים מאד מאד נפוצים קבלי עבודה בלבד. לא עשיתי סטטיסטיקה אבל זה המצב.

מדחס כזה שבו קבל העבודה לקוי לא יניע.

יוסי

פורסם

חברים, אני גם מסייג את דברי.

שאלתי מה זה קבל התנעה, אבל לא רשמתי שזה מה שהחלפתי.

האמת, לא היה לי מושג יותר מידי גדול מה אני מחליף, אבל ממה שקראתי ברשת, זו הייתה התקלה הכי נפוצה, ולא היה לי הרבה מה להפסיד.

אמנם את לימודי האלקטרוניקה שלי סיימתי לפני עשרים שנה ולא נגעתי בזה הרבה מאז, אבל לא זכור לי שיש סוג של "קבל עבודה" ו"קבל התנעה". קבל זה קבל, לא?

אם יש איזה שרטוט חשמלי של מה שהסברתם, זה יוכל יותר לעזור.

ועוד דבר, לפי מה שאמרת יוסי, במזגני איוורטר אין את הקבל המפורסם?

תודה רבה על המידע,

ליאור.

פורסם (נערך)

הכי פשוט לחפש את השרטוט החשמלי הרלוונטי למזגן שלך. ביחידה החיצונית מודבק שרטוט חשמלי בדרך כלל מתחת למכסה של היחידה או ליד החיבורים החשמלים בכניסה של כבל המתח.

קבל התנעה לא נשאר קבוע מחובר למדחס לעומת קבל עבודה אשר נשאר באופן קבוע מחובר למדחס ומשפר את יעילות עבודת המנוע החשמלי של המדחס.

בשרטוט המצורף ניתן לראות חיבור של קבל עבודה.

Pages from SPLIT SYSTEM AIR CONDITIONER-SANYO.jpg

פורסם

מעולה.

לפי השרטוט, מיכוון שלא ראיתי ממסר (לפחות הוא לא בלט) כנראה זה קבל עבודה ולא התנעה.

ליאור.

• תוכן חדש...