Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוזר מאוד מה שפות"ש כותב.

לאחר למעלה מ 50,000 ק"מ ב 107 (תוך כשנה!), ההתרשמות שלי שונה:

1. מושבים נוחים. אני נוהג לפעמים 500 ק"מ ביום.

2. התנהגות טובה מאוד. הגה מדוייק מאוד (אם כי חסר פעדבק כמקובל בהגאים חשמליים), בלמים מעולים, פידבק טוב מהמתלים. הרכב "רך" ולכן מתגלגל יחסית, אבל השיכוך טוב ורמת השליטה בתנועה טובה.

3. הילוכים ארוכים, צריך לשמור סל"ד גבוה אם צריך כח. (טוב, מצחיק לדבר על "כח" במקרה הזה. אבל בוודאי שלא מדובר ברכב שאינו מסוגל לעלות עליה או לשמור על קצב התנועה בכביש מהיר)

4. צריכת דלק אמיתית של כ 19 - 20 ק"מ/ליטר במסלול שרובו בין עירוני.

5. אמינות מושלמת. שום כלום מעבר לטיפולים שוטפים.

6. זולה לאחזקה - ביטוח וכו'.

7. מרווח פנים מפתיע קדימה. מיזוג מעט חלש בימים חמים. איבזור בסיסי ביותר אך פונקציונלי.

לסיכום - לטעמי תמורה מעולה לכסף.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

1-לא קרה לי אף פעם שאחרי נסיעה כזאת קצרה היו כאבי גב.

2-מסכים בידוד רעדי כביש ומנוע בולט.

3-גם הספייס סטאר הרבה פחות רועדת,זה מורגש

4-דווקא לדעתי בין המיני היציבות שלך טובה,גם בכביש מפותל תודות למתלים נוקשים זווית גילגול פחות מוחשית מאשר בפנדה למשל.

5-לא נשמעו תלונות מאחור בימים חמים,הפתחים בצד מוציאים אוויר בצורה די חזקה.

6-עליות זה לא הצד החזק של רכבי המיני,אך לא עד כדי רמה בטיחותית.

אני חושב שאתה מגזים בביקורת שלך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זו הביקורת שלי חברים, יתכן וכל אחד מגיע מפרספקטיבה שונה.

לפי אמת מידה שלי זו הייתה חוויה שלא ארצה לחוות שוב.

מצטער אם מישהו "נפגע", אבל לאחר 4 ימים עם הרכב דעתי נחרצת, גם בטעות לא הייתי קונה את הדבר הזה.

ושוב, אני לא משווה למרצדס. לסקודה (לא סיטיגו)/ניסאן/טויוטה.

נ.ב

בקשר למושבים/נוחות, לי כנהג היה מאוד לא נוח ולא מצאתי תנוחת נהיגה נוחה. אולי זה קשור לגובה (1.87)

פורסם

כמו שאמרתי בפורום בעבר - החזקתי בפיג'ו 107, רובוטית ואז ידנית, סחבו נחמד הכל היה בסדר, כולל בעליות קשות בנצרת.

4 ימים עם C1 רובוטית מהשכרה - עולם אחר, אי אפשר לתאר איזה הבדל בכוח, בתחושה שאני יושב על משהו רך מידי (הכיסא התרכך מהרבה ישיבה?), ברעידות (למרות שהמנוע הקטן של טויוטה רועד בכל מקרה), אפילו בתחושה שמעבירה הפלסטיקה בפנים - סוג חומרי הניקוי אולי.

הק"מ כנראה לא משחק פה, או שהרכבים הזולים לא מתאימים לכל אחד.

ט.ל.ח

פורסם

הבעייה העיקרית בכל המיני עם מנוע 1.0, בדגש על מנוע 1.0, היא לא המחסור בכוח אלא מחסור במומנט.

על מנת לחלץ מהן קצב תנועה סביר, צריך "למשוך" הילוכים ואסור להגיע למצב בו המנוע מתחת לשיא המומנט שלו, כי אז החזרה למהירות הקודמת תהיה כרוכה בהורדת הילוכים ולחץ כבד על הדוושה הימנית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

החזקתי C1 ידנית במשך שנתיים, לא נתקלתי אף פעם במצב שלא הצלחתי לזנק עלייה בחיפה.

הרכב לא חזק ומאוד ספרטני. הכסאות היו לי נוחים בזמנו. בסה"כ יש לי זכרונות יפים ממנו כי ידעתי מה אני קונה- רכב זול שלוקח אותי מא' ל-ב' בתוך העיר במינימום דלק ותחזוקה.

האם יצא לך לנהוג באלטו?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
זו הביקורת שלי חברים, יתכן וכל אחד מגיע מפרספקטיבה שונה.

לפי אמת מידה שלי זו הייתה חוויה שלא ארצה לחוות שוב.

מצטער אם מישהו "נפגע", אבל לאחר 4 ימים עם הרכב דעתי נחרצת, גם בטעות לא הייתי קונה את הדבר הזה.

ושוב, אני לא משווה למרצדס. לסקודה (לא סיטיגו)/ניסאן/טויוטה.

נ.ב

בקשר למושבים/נוחות, לי כנהג היה מאוד לא נוח ולא מצאתי תנוחת נהיגה נוחה. אולי זה קשור לגובה (1.87)

כל ביקורת מתקבלת, הבעיה היא קוטביות בעניינם שהם כמעט מוחלטים. מנוע יכול להרגיש לאחד חזק ולשני חלש. אבל בוחן הרכב חייב מבט רחב מספיק כדי לדעת היכן לשייך את המנוע.

אני לא מתיימר להיות בוחן רכב, אבל יצא לי לנהוג בארץ ב-C1 בכבישים הררים ומבחינת כוח וביצועים היא לא נפלה מהמתחרות בסגמנט, אלא להיפך.

יותר מכל נראה כי הרכב בו נהגת סבל מהזנחה של חברת ההשכרה. בנוסף ברור לך שנסעת ב-C1 מהדור הקודם ולא בדגם החדש. זה רק מחזק את הטענה שלי על תחזוקת שבר של חברת ההשכרה. כי לרוב חברות השכרה לא מחזיקות רכב ליותר משנה, ורכב שכזה (קטן, חסכוני, שעובד בתדירות גבוהה וצובר ק"מ), הן יחליפו אחרי כחצי שנה.

פורסם

נסעתי עם הפג'ו 107 בסופ"ש לשיטים (איזור מצפה רמון). אכן הורגש מחסור בסחיבה בעליות (הילוך 2/3) אך הטענות של פותח השרשור לטעמי מוגזמות. בקיצור, המכונית התמודדה עם העליות בגבורה עם מזגן דלוק על מקסימום.

פורסם

גם הניסיון שלי קצת שונה. ברשותי C1 שנת 2011, 1,000 סמ"ק, ידנית, שעברה 82,000 ק"מ ומשרתת בעיקר את 3 הנהגים החדשים במשפחה.

יתרונות:

אמינה וזולה לאחזקה (טיפולים "קטנים" ב - 350 ש"ח).

חסכונית מאוד - 18 קמ"ל בממוצע (50/50 עירוני/בינעירוני).

מעוצבת במינימליזם ייחודי.

זריזה יחסית, סוחבת היטב ונותנת תחושת קלילות. בעליות או בנסיעה מאומצת צריך לעלות במעלה הסל"ד כדי לשמור על קצב סביר. מצאתי את עצמי לא מעט פעמים בהילוך שלישי ב - 100 קמ"ש ולא הרגשתי צורך מיוחד להעלות הילוך מבחינת הרעש והתחושה.

חסרונות:

אבזור בסיסי מינימלי -מערכת מקורית ברמה מחפירה - החלפת רמקולים שיפרה את המצב.

מושב אחורי כמעט לא שימושי ובוודאי שלא לנסיעות ארוכות.

לא חיית אוטוסטרדות - התחושה בשיוטים ארוכים פחות נינוחה מהממוצע (הרכב מיועד בעיקר לנסעיות בטווח חדרה-גדרה ושם הוא מתפקד ללא דופי).

• תוכן חדש...