Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפני כחודשיים אחותי גרמה לפגיעה ברכב הפרטי שלי בזמן שניסתה לחנות. סיפור עם תמונות כאן:

http://tinyurl.com/zfnqptl

הלכתי על שמאי פרטי מומלץ בפורום, אלי אמרן, ותבעתי את חברת הביטוח על הנזק. אני עובד מדינה, הפרמייה לא מתייקרת, אז היה לי יותר משתלם מלתקן עצמאית.

עבר חודש וחצי בערך, וקיבלתי היום תשובה סופית של חברת הביטוח, והם חתכו את סכום הפיצויים ביותר מחצי!

צירפתי תצלום של הערכת הנזק והתשלומים ע"י שמאי פרטי שלי, ותצלום נוסף עם תשובת חברת הביטוח ופירוט הפיצויים.

עוד מעט אצור קשר עם השמאי שלי, שיכוון אותי. אבל אשמח גם להכוונה מחברי הפורום. זה מקובל מה שקרה כאן?

מה הסיכויים שלי לראות את כל הסכום שהוערך?

הרכב אגב משועבד לבנק הפועלים, וחברת הביטוח החליטה שהיא מעבירה את הצ'ק לבנק עצמו ישירות ושהוא חליט מה לעשות איתו (אם לתת לי או להוריד מסכום ההלוואה). זה גם מקובל?

ומשום מה את ירידת הערך במקום לתת לי, הם פשוט הורידו מסכום הפיצויים, כאילו שסכום ירידת הערך הלך לחברת הביטוח! מאוד מוזר..

הערכת שמאי:

http://i67.tinypic.com/33a9d9g.jpg

http://i63.tinypic.com/2v9dfuv.png

תשובת חברת ביטוח:

http://i66.tinypic.com/23r2yxu.png

שמאי פרטי 2.jpg

שמאי פרטי 1.png

תשובת ביטוח.jpg

עריכה אחרונה על ידי 666pluto
פורסם

בעקרון - ברכב שגילו עד שנתיים אין לבצע תיקונים עם חלפים שאינם חדשים. איני יודע אם דלת מוגדרת כ"חלף". ייתכן כי לא היה צורך להחליף דלת, אלא היה ניתן לתקן.

אי התאמה בין ירידת ערך שנקבעה על ידי שמאים היא דבר שכיח. שים לב ש1000 ש"ח הורידו בגין השתתפות עצמית. ממה שנראה, כל הקיזוזים שבוצעו ,יהיה מאוד קשה עד בלתי אפשרי לחלוק עליהם.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

לחברת הביטוח נוח לחתוך לך, כי זה נוח. מקסימום תתבע ותקבל מה שמגיע לך מלכתחילה, להם זה לא עולה, יש מישהו שמקבל שעתי שיושב כל היום בבתי משפט, ואולי תיפול על שופט חובב חברות ביטוח ואז גם לא תקבל מה שמגיע לך.

מה לעשות? לתבוע. לא לפני שתשלח מכתב בו אתה מקציב כך וכך זמן להשלמת הפיצוי, כמובן אחרי התיעצות והתערבות של אלי שצריך להיות עד במשפט בעת הצורך.

אני לא חושב שיש זכות לשמאי שלא בא לשטח לבחון את הרכב לחלוק על קביעת שמאי שהבאת, יש פה מאבק כח מאחר והבאת שמאי פרטי שלא מוטה לגחמות שלהם.

למיטב ידיעת יש אפשרות לכל צד לערער על החלטת השמאי ולהזמין שומה נוספת, ואז להתדיין בועדת ערר שתכריע הין שתי השומות, עד כמה שאני מכיר את הוראות הביטוח, אבל לא ככה בבריונות, הרי ברור ששמאי שלהם אי שם במשרדים שלהם יחליט חד צדדית לטובתם, זו בריונות לדעתי.

פורסם

תודה על התגובות.

אני מתכנן לתבוע בתביעות קטנות, אבל מעדיף הדרכה של עו"ד. קבעתי פגישה עם אחד לשבוע הבא, יגבה 800 ש"ח והבנתי שאוכל לקבל החזר על הסכום במידה ואזכה בתביעה או נגיע לפשרה לפני כן.

במידה ולא אשלח מכתב התראה, זה יכול לשחק לרעתי? המליצו לי לא לבזבז זמן על המכתב וישר לתבוע...

פורסם

רק עכשיו שמתי לב למשהו מוזר במסמכים שצירפת - במכתב של חברת ביטוח :תשלום עפ"י דוח - 14K (שזה לא כולל ירידת ערך שקבע שמאי שלך) ומזה הם עוד מורידים את ירידת הערך שלא אישרו (כאילו הורידו מהסכום פעמיים ירידת ערך).

נקודה נוספת -אם החליפו לחלק חדש -אין לקבוע ירידת ערך (טעות שלשמאי שלך) :

סעיף 4.2 -http://wp.omdanim.co.il/wp-content/uploads/2015/10/%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%93%D7%AA-%D7%A2%D7%A8%D7%9A-%D7%9E%D7%94%D7%93%D7%95%D7%A8%D7%94-2011.pdf

לגבי מכתב - חייב לשלוח , בתי המשפט לא אוהבים לשמש חותמת גומי לקבלת כסף מחברות ולכן חשוב להראות שנסית לפנות לחברת הביטוח ולהגיע לעמק השווה . כותרת המכתב : התראה לפני הגשת תביעה. מנסיוני ,לאחר קבלת המכתב תציע לך חברת הביטוח הצעת תשלום משופרת

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אינני מבין,

בשרשור הקודם שלך כתבת שהלכת לקבל הצעת מחיר וקיבלת מחיר של 1600 שקלים לתיקון.

איך המחיר קפץ ל 19000? יותר מפי 11 מהסכום.

יכולת ללכת למוסך מורשה, היו מבצעים תיקון מעולה (היית מקבל אחריות) ולא היית עובר את ה 6-7 אלף.

פורסם

שי, אני לא שמאי ואני לא מתמצא במחירי השוק.

לגבי אותה הצעת מחיר, אם תקרא את השרשור על אותו מוסך תבין שזו לא צורת התיקון שאני מעוניין בה לרכב שנמצא בקושי שנה וחצי על הכביש! נאמר לי בצורה ישירה ע"י אותו המוסך לא לצפות בעלות התיקון הזו לניסים ונפלאות, וכמובן שהוא לא כלל ירידת ערך ומה שמסביב.

בסופו של יום, ניגשתי לשמאי פרטי שעובד כמה שנים בשוק, העריך את העלות כפי שמתואר, הכנסתי למוסך, ובשום שלב מהתהליכים האלה חברת הביטוח לא דרשה לעצור ולבדוק קודם את הרכב בעצמה למרות שידעתי את הנציגים שלה על מה שאני עומד לבצע. פעלתי לפי חוק ואני לא מתכוון לוותר על שקל שהם חייבים לי.

תודה על העצות.

אני אבדוק לגבי שליחת מכתב התראה, או לגשת ישירות לפגישה עם עו"ד ביום שלישי ומשם אתקדם.

אעדכן בעתיד.

פורסם

אם הכסף היה יוצא מכיסך היית מתקן בסכום בו העריך השמאי? אני מנחש שהיית מחפש תיקון עדיין איכותי אבל בעלות מופחתת. זה בדיוק מה שחברת הביטוח שלך מוכנה לשלם. צודק או לא? על זה יפסוק בית המשפט וזה לגמרי שיטת מצליח. אין ספק שחברות הביטוח ז###ת מצד שני הערכה מופרזת אם היתה תקשה עליך לקבל את ההפרש.

Sent from my E6853 using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני לא חושב על הכיס של חברת הביטוח, כמו שהיא לא חושבת על שלי. והגענו למבוי סתום, כמו שהצעת אני פונה לבית משפט כדי שיפסוק. אני רק מנסה להבין איך לנסח את המכתב התראה, אולי זה יחסוך את ההוצאה על עו"ד פרטי וייעוץ שלו במידה ויחזרו אלי עם פשרה...

פורסם

רכב חדש פחות משנתיים על הכביש מגיע לו שיוחלפו הדלתות ולא יתקונו.

כך קבע שמאי א' לאחר שבדק את הרכב .פיזית.

שמאי ב' שלא בדק את הרכב פיזית מחליט אחרת.

שבית המשפט יפסוק

שלום לך חברת ביטוח מ.ל.ב

הגשתי תביעה על סך של X ש"ח שילמתם Y ש"ח

הנכם נדרשים תוך 10 ימים מקבלת מכתב זה לשלם לי את ההפרש בסך Z ש"ח.

בכבוד רב

VVV

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מכתב כזה יעשה את העבודה או שהיית משנה משהו?

בתשובה שקיבלתי מהם, דיברו על זכות השגה ופנייה במקרה הצורך לעו"ד שלהם בפניות הציבור בני טל עם ציון כתובת אימייל. להפנות את המכתב אליו?

2gy4wsy.png

מכתב התראה.png

פורסם

ניתנו לך שם מספר אופציות למי לפנות. הראשונה היא לאותה מחלקה שטיפלה התביעה שלך, לשם הייתי משגר את המכתב דואר רשום עם אישור מסירה

תמחוק את המילה פרטי לאחר המילה שמאי

תוסיף בצד שמאל מתחת לתאריך מ.ל.ב שפירושם בעגה המשפטית מבלי לפגוע בזכוייות.

ותציין את הסכום של ההפרש. אל תעיק עליהם בפעולות חשבון אלמנטרי

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תיקנתי, תודה רבה.

מהיכרות שלי עם אותה מחלקה, כולל כניסה פיזית למוקד בזמן הגשת המסמכים, הייתי מעדיף לדלג עליה. זה בסדר אם אפנה ישירות לאותו עו"ד דרך כתובת האימייל שרשומה שם?

מכתב התראה.png

• תוכן חדש...