Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית,

יסלחו לי מי שפספסתי את תגובתו בנושא. התבקשתי לקרא את הצעת החוק הממשלתית (בניגוד להצעה הפרטית של למיטב זכרוני ח"כ רצאבי) ולחוות דעתי לגבי נהיגה ברכבים פרטיים רגילים על גבי מסלול מירוץ מאושר.

ובכן לדעתי, המצב החוקי בהתחשב בהצעת החוק הינו שניתן לנהוג עם רכב פרטי רגיל (כלומר שאינו כלי תחרותי עם רשיון) ובלא רישיון נהיגה ספורטיבית (אף כמובן עם רשיון נהיגה רגיל) על מסלול קבע או מסלול ארעי או כל דרך שהיא. המצב הוא פשוט. דיני התעבורה והדינים המיוחדים שעוסקים בתאונות ובפיצויים וביטוח חלים תמיד, מלבד המקרים היוחדים בהם עוסק חוק הנהיגה הספורטיבית. אי לכך, כל נהג עם רכב בעל רשיון, רשאי לנהוג על מסלול, אבל יחולו על נהיגה זו כל הדינים האמורים. לכן, עקרונית אפילו מכונית רגילה בודדת לא רשאית לעבור את המהירות החוקית על המסלול. ייתכן שבמסגרת תקנות התעבורה, ניתן לקבוע מהירויות חוקיות מיוחדות למסלול שתאפשרנה נהיגה מהירה "מעין ספורטיבית".

בעיה נוספת תהיה נהיגה ברכבים רגילים על מסלול ביחד. כאמור כל דיני התעבורה, נזיקין, פיצויים וביטוח יחולו. יתר על כן - רב הפוליסות אם לא כולן מוציאות (מחריגות) נהיגה ספורטיבית שכזאת מגדר הכיסוי. כלומר, אפילו אם ניתן יהיה מבחינת תקנות התעבורה לנסוע מהר מנניח 100 קמ"ש, עדיין לא יהיה מומלץ לנסות להתחרות והביטוח עשוי לא לחול.

אבל את כל האמור לעיל יש לסייג בגלל האפשרות העולה מסעיף 6(ב) להצעת החוק - השר רשאי לפטור מההגבלות שבחוק:

"מוצע להסמיך את השר לקבוע לגבי סוגים שונים של כלים תחרותיים, תחומים שונים מתחומי הנהיגה הספורטיבית או סוגים של מסלולי מירוץ מאושרים, כי האיסור לנהוג בכלי תחרותי נהיגה ספורטיבית או להתיר לאחר לנהוג כאמור, בלי שיש על הכלי התחרותי רישיון תקף, יחול רק על בעל הכלי התחרותי, וכן להסמיכו לקבוע פטור מחובת רישיון כלי תחרותי בתנאים שיקבע.

כך, למשל, לאור אופיו המיוחד של מירוץ הקרטינג (מירוץ שבו משתתפות מכוניות מירוץ בעלות הספק נמוך) ייתכן כי חובת רישיון הכלים התחרותיים המשתתפים בקרטינג תחול רק על בעל הכלים התחרותיים".

כלומר, ייתכן מצב שבו על מסלול מאושר, ייתן השר פטור במסגרת נגיד קורס נהיגה מתקדמת מרישוי המכוניות הרגילות ככלים תחרותיים. במצב כזה אפשרית נהיגה ספורטיבית, אבל אני משער שתהיינה מגבלות (כגון שלא מדובר במירוץ) וכמו כן, לבטח יהיה חיוב בביטוח מיוחד (ולו בגלל שפוליסות רגילות לא תחולנה). אני עדיין חושב שכדאי להבהיר את זה יותר טוב בחוק מול הוראות סעיף 12 בכדי שלא יהיה סימן שאלה לגבי רשיון התעבורה הרגיל של הרכבים האלה.

דעתי האישית בעניין היא שדווקא המצב הגיוני וסביר. אם מישהו רוצה ספורט מוטורי זול אז שיבחר בקארטינג או שילך לסידור הדומה למה שקיים במסלולי הקארטינג כיום ושהחוק יאפשר להמשיך. אפשרות זולה אחרת היא להפוך איזו גרוטאה למכונית מירוץ מינימלית. קשה לי להעריך את העלויות, אבל איזו 205 עם כלוב בטיחות + איבזור לא תעלה בשאיפה יותר מ- 30 - 40 אלף מוכנה. אליפות ישראל למכוניות סטנדרטיות לא משופרות בנפח 1,400 סמ"ק עשוייה להיות מרובת משתתפים.

בכל מקרה ספורט מוטורי הוא לא דבר זול. ככה זה בכל העולם. לגבי ימי כיף על המסלול, צריך לקוות שהשר אכן יכיר בחשיבות הרבה של לימוד נהיגה מתקדמת על מסלול, אבל אני בספק אם יתירו מירוצים ממש עם מכוניות רגילות וזה נראה לי לא רצוי ולא בטוח. ימי כיף ניתן יהיה אולי לערוך במסגרת קורס נהיגה מתקדמת שכזאת, אבל כמובן, שוב, לא נראה לי שיהיה מותר ממש להתחרות ברכבים רגילים.

פורסם

No one said for free and from reading your reply it is very clear that you're just not familiar at all with the concept of a track day

!Of course people will pay, this is not a state funded motorsports

- We are talking about allowing track days for those who want to take their street cars under certain limits

A - Vehicle must pass a technical inspection by the event organizer to assure the safe operation of the vehicle in track conditions, examples for thing that will be checked - condition of brakes, seat belts, wheel bearings, tightness of lug nuts, condition of tires, no leaks from any system etc

B - Certain safety equipment must be used - fire extinguishers and helmets for example, and that is according to a certain specifications for motorsports, for example - car racing helmet is not comparable with motorcycle helmet since it is tested for different kind of impact and has fire retardent interior lining that motorcycle helmets do not have

This will be checked at the tech inspection as well and is the responsibility of the vehicle's owner to purchase

C - A certain organization must take care of each day and be responsible for the safety and regulations practiced in such enviorment, may it be a club that operates the track at a certain day for a limited amount of drivers at each time, has instructors for beginners and such... this is a very big subject and I do not wish to list down everything at this point

There are many more things that will need to be written down, but the concept is to arrange for people to be able to come with their street car and run a non-competition event for the FUN and driver's EDUCATION, people can take their normal street vehicles to the track and run them in safe conditions, it is done anywhere else around the world, no reason why it wouldn't be done in israel as well

.Moti

מה הקשר בין תגובתי לבין הבנה לעניין הקונספט של ימי מסלול?

כל שאני טוען זה שהחקיקה בעניין הספורט המוטורי זה לא מה שימנע את החוליגניזם שבכבישים.

פורסם
ראשית,

יסלחו לי מי שפספסתי את תגובתו בנושא. התבקשתי לקרא את הצעת החוק הממשלתית (בניגוד להצעה הפרטית של למיטב זכרוני ח"כ רצאבי) ולחוות דעתי לגבי נהיגה ברכבים פרטיים רגילים על גבי מסלול מירוץ מאושר.

ובכן לדעתי, המצב החוקי בהתחשב בהצעת החוק הינו שניתן לנהוג עם רכב פרטי רגיל (כלומר שאינו כלי תחרותי עם רשיון) ובלא רישיון נהיגה ספורטיבית (אף כמובן עם רשיון נהיגה רגיל) על מסלול קבע או מסלול ארעי או כל דרך שהיא. המצב הוא פשוט. דיני התעבורה והדינים המיוחדים שעוסקים בתאונות ובפיצויים וביטוח חלים תמיד, מלבד המקרים היוחדים בהם עוסק חוק הנהיגה הספורטיבית. אי לכך, כל נהג עם רכב בעל רשיון, רשאי לנהוג על מסלול, אבל יחולו על נהיגה זו כל הדינים האמורים. לכן, עקרונית אפילו מכונית רגילה בודדת לא רשאית לעבור את המהירות החוקית על המסלול. ייתכן שבמסגרת תקנות התעבורה, ניתן לקבוע מהירויות חוקיות מיוחדות למסלול שתאפשרנה נהיגה מהירה "מעין ספורטיבית".

בעיה נוספת תהיה נהיגה ברכבים רגילים על מסלול ביחד. כאמור כל דיני התעבורה, נזיקין, פיצויים וביטוח יחולו. יתר על כן - רב הפוליסות אם לא כולן מוציאות (מחריגות) נהיגה ספורטיבית שכזאת מגדר הכיסוי. כלומר, אפילו אם ניתן יהיה מבחינת תקנות התעבורה לנסוע מהר מנניח 100 קמ"ש, עדיין לא יהיה מומלץ לנסות להתחרות והביטוח עשוי לא לחול.

אבל את כל האמור לעיל יש לסייג בגלל האפשרות העולה מסעיף 6(ב) להצעת החוק - השר רשאי לפטור מההגבלות שבחוק:

"מוצע להסמיך את השר לקבוע לגבי סוגים שונים של כלים תחרותיים, תחומים שונים מתחומי הנהיגה הספורטיבית או סוגים של מסלולי מירוץ מאושרים, כי האיסור לנהוג בכלי תחרותי נהיגה ספורטיבית או להתיר לאחר לנהוג כאמור, בלי שיש על הכלי התחרותי רישיון תקף, יחול רק על בעל הכלי התחרותי, וכן להסמיכו לקבוע פטור מחובת רישיון כלי תחרותי בתנאים שיקבע.

כך, למשל, לאור אופיו המיוחד של מירוץ הקרטינג (מירוץ שבו משתתפות מכוניות מירוץ בעלות הספק נמוך) ייתכן כי חובת רישיון הכלים התחרותיים המשתתפים בקרטינג תחול רק על בעל הכלים התחרותיים".

כלומר, ייתכן מצב שבו על מסלול מאושר, ייתן השר פטור במסגרת נגיד קורס נהיגה מתקדמת מרישוי המכוניות הרגילות ככלים תחרותיים. במצב כזה אפשרית נהיגה ספורטיבית, אבל אני משער שתהיינה מגבלות (כגון שלא מדובר במירוץ) וכמו כן, לבטח יהיה חיוב בביטוח מיוחד (ולו בגלל שפוליסות רגילות לא תחולנה). אני עדיין חושב שכדאי להבהיר את זה יותר טוב בחוק מול הוראות סעיף 12 בכדי שלא יהיה סימן שאלה לגבי רשיון התעבורה הרגיל של הרכבים האלה.

דעתי האישית בעניין היא שדווקא המצב הגיוני וסביר. אם מישהו רוצה ספורט מוטורי זול אז שיבחר בקארטינג או שילך לסידור הדומה למה שקיים במסלולי הקארטינג כיום ושהחוק יאפשר להמשיך. אפשרות זולה אחרת היא להפוך איזו גרוטאה למכונית מירוץ מינימלית. קשה לי להעריך את העלויות, אבל איזו 205 עם כלוב בטיחות + איבזור לא תעלה בשאיפה יותר מ- 30 - 40 אלף מוכנה. אליפות ישראל למכוניות סטנדרטיות לא משופרות בנפח 1,400 סמ"ק עשוייה להיות מרובת משתתפים.

בכל מקרה ספורט מוטורי הוא לא דבר זול. ככה זה בכל העולם. לגבי ימי כיף על המסלול, צריך לקוות שהשר אכן יכיר בחשיבות הרבה של לימוד נהיגה מתקדמת על מסלול, אבל אני בספק אם יתירו מירוצים ממש עם מכוניות רגילות וזה נראה לי לא רצוי ולא בטוח. ימי כיף ניתן יהיה אולי לערוך במסגרת קורס נהיגה מתקדמת שכזאת, אבל כמובן, שוב, לא נראה לי שיהיה מותר ממש להתחרות ברכבים רגילים.

- Moshe

I am not familiar with who you are and what your background looks like, but I have no doubt in my mind that again just like a lot of other people and unfortunately the lawmakers themselves as well, you are just not familliar with the concept of a track day at all and talking from complete lack of experience

!A track day is not COMPETITION

For COMPETITION use a vehicle MUST be equipped with all the necessary safety equipment and MUST be operated by a COMPETITION LICENSED driver, this is NOT THE CASE we're talking about

What we are talking about is two things that are made ILLEGAL in this new law instead of BECOMING LEGAL - gymkhana and open track days in which people are allowed to take their street vehicle under a controlled enviorment for the purpose of high performance driving that is NOT COMPETITION but DRIVER'S EDUCATION

- Again, to make it clear, this time in enlarged letters and color as well

We are not talking about COMPETITION but DRIVER'S EDUCATION, I hope it is more clear right now

If you are happy with the way things are regarding motorsports in israel, feel free not to interupt others' effort to make things better for themselves as well, it sounds like the law's description works well for you, good luck

.Moti

פורסם
לא יתנו לאנשים סתם כך לעלות למסלול, זה יהיה תמורת תשלום (כמו כן יתכן ויהיה צורך לעשות ביטוח מיוחד עבור התענוג)

כמובן שכניסה למסלול תעלה כסף, אבל הביטוח הוא על חשבון מפעיל המסלול, זה כל הקטע. (כמו שזה היום לגבי מסלולי לימוד נהיגה מתקדמת).

פורסם
כמובן שכניסה למסלול תעלה כסף, אבל הביטוח הוא על חשבון מפעיל המסלול, זה כל הקטע. (כמו שזה היום לגבי מסלולי לימוד נהיגה מתקדמת).

בכל מקרה הכסף יוצא מכיסך, אם זה באופן שבו אתה משלם למפעיל ואם זה באופן ישיר לחב' הביטוח וכו' (תלוי בחקיקה שתהיה בעקבות העניין).

פורסם
ראשית,

.

שלום,

לפי התיחסותך אני מניח שאתה עו"ד או לפחות יש לך ידע משפטי:-) ...מצטער על ההשערות, אבל לא הצגתה את עצמך.

לדעתי ברור שלא ניתן להתחרות על מסלול מירוץ קבוע או ארעי עם רכב "רגיל" וללא רשיון מיוחד , בהתאם לחוק המוצע!

ולעצם הענין והדיון

נראה לי שיש לשים לב היטב לניסוח של הצעת החוק ולסעיפיו הבאים:

נהיגה ברכב שאינו כלי תחרותי

אין מצב שרכב שלא תואם את דרישות החוק "יתחרה" על המסלול!

הצעת החוק:סעיף 27

-23(ב)(10)

מוצע לאסור נהיגה ברכב שאינו כלי תחרותי במסלול מירוץ מאושר בעת שמתקיימת בו פעילות נהיגה ספורטיבית, אלא אם כן הדבר דרוש לצורך ניהולו התקין של מסלול המירוץ המאושר או של אירוע הנהיגה הספורטיבית המתקיים בו או לצורך שמירה על ביטחון הציבור או בטיחותו ובאישור בעל הרישיון לפי סעיפים 8 או 9 לפי הענין. כך, לדוגמה, כאשר יש צורך דחוף בתיקון מסלול המירוץ או כאשר הוזעק למקום רכב כיבוי אש או אמבולנס.

בסעיף 23(ב)(10) המוצע, מוצע לקבוע עונש מאסר שנתיים או קנס כאמור בסעיף 61(א)(3) לחוק העונשין למי שנוהג ברכב שאינו כלי תחרותי במסלול מירוץ מאושר, למעט בקטע קישור, בעת שמתקיימת בו נהיגה ספורטיבית.

באשר לענין המצב הרצוי - רכבנו ככלי תחרותי...

אין מצב בהתאם לחוק המוצע

הצעת החוק:

סעיפים 12ו-23(ב)(4)לסעיף קטן (א) -

מוצע לקבוע כי כלי תחרותי הוא כלי המיועד לנהיגה ספורטיבית בלבד. כך, כלי תחרותי שהוא רכב מנועי, אשר ניתן עליו רישיון כלי תחרותי לא יוכל לחזור לשמש כ"רכב רגיל" - היינו ל"רכב מנועי" הרשום לפי פקודת התעבורה ושניתן עליו רישיון לפי אותה פקודה.

לסעיף קטן (ב) -

בהתאם לעיקרון שנקבע בסעיף קטן (א) המוצע, מוצע להוסיף ולקבוע כי כלי תחרותי שניתן עליו רישיון כלי תחרותי אינו יכול להיות "דו-שימושי", היינו - לשמש גם לנהיגה ספורטיבית וגם לנהיגה "רגילה". משניתן על כלי תחרותי רישיון כלי תחרותי יוכל הכלי לשמש לצורך נהיגה ספורטיבית בלבד. כך, למשל, הבאת הכלי התחרותי אל מסלול המירוץ תיעשה על ידי הובלתו ולא בנהיגה בו. נוסף על כך, מוצע להבהיר כי אין ברישיון הכלי התחרותי כדי להוות אישור לכל שימוש שאינו לצורך נהיגה ספורטיבית.

ואם בכל זאת הייתה תקווה...

לא ניתן עפ"י הצעת החוק לנהוג ספורטיבית ברכבים רגילים על המסלול המירוצים

הצעת החוק: נהיגה ספורטיבית

2.(א) לא ינהג אדם נהיגה ספורטיבית אלא לפי הוראות חוק זה.

(ב) נהיגה ספורטיבית בישראל טעונה רישוי לפי הוראות חוק זה, כמפורט להלן:

(1) רישוי הכלי התחרותי לפי הוראות סעיף 6;

(2) רישוי הנהיגה הספורטיבית לפי הוראות סעיף 7;

(3) רישוי מסלול מירוץ קבוע לפי הוראות סעיף 8, או רישוי אירוע נהיגה ספורטיבית במסלול מירוץ ארעי לפי הוראות סעיף 9.

לסכום ביניים...

לדעתי (לא המשפטית) אין בהצעת החוק מצב שנהגים רגילים עם מכוניות רגילות יוכלו

להתחרות או לנהוג בצורה ספורטיבית כמקובל במסלולי מרוץ בעולם והמכונים :

"TRACKDAYS " .

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

מריוס

פורסם

לדעתי זה רעיון מטומטם לא לאפשר לאנשים בעלי רכב להתחרות במסלול למירוצים

כנראה כיף להם לראות כמה צעירים ברמזור בודקים מי מאיץ יותר מהר ודופקים רייסים ברחובות!!!

אם הם יאשרו את הדבר הזה אז יהיו פחות מצבים של רייסים כי יוכלו ככה ללכת למסלול מאורגן

אני לא אומר שלא יהיה טוטאלי בכל זאת יהיו כמה פורעי חוק שיהיה להם יותר כיף להתחרות ברחוב אבל לפחות זה יפחת

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...