Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך זה מייקר את ההוצאה הראשונית אם הצעתי לו רכב דיזל חדש ב75 אלף ש"ח מהסוכנות?

הוא כתב שידני אפשרי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אין לי שום דבר נגד ההצעה שלך. נהפוך הוא - גם אני הצעתי לו לשקול את זה.

אבל אני חושב שלאדם שנוסע כ-15 א' ק"מ בשנה, ממש אין צורך בדיזל, ולפיכך, הפרמיה שהוא משלם על הדיזל (כי מה לעשות - בארץ יש כזו פרמיה בגלל המיסים המוטלים על הדיזל) תבוא בהכרח ע"ח דברים אחרים.

לכן אמרתי שצריך להשוות תפוזים לתפוזים - להשוות סאנדרו ידנית, שנמכרת במנועי הבנזין שלה ב-55 עד 65 (מחירים של קטגוריה נמוכה יותר), ורק בגלל הדיזל המחיר שלה מאמיר ל-75 - לפיג'ו 208 אוטו' ב-83 זו לא השוואה נכונה.

בנתונים של פות"ש - עדיף לו לנצל את התקציב לרכב הנוח (אוטו'), המרווח והמהנה יותר (להלן - "208") מאשר לרכב החסכוני יותר אבל הידני והספרטני יותר.

אם אתה רוצה להגיע בדיזל לרמת הנוחות של ה-208, ולו בגלל הגיר האוטו' שלה - תצטרף למתוח את התקציב ל-110 לפחות - מחירה של הרנו פלואנס ב-0 ק"מ. השאלה אם זה משתלם לפות"ש - אני חושב שממש לא.

ושוב - אין לי שום דבר נגד דאצ'יה. אני חושב שהם מציעים דילים מעניינים ביותר - אבל פחות מתאימים לפות"ש.

אם כבר אתה מציע לו ידני - עדיף לו לדעתי, בהתחשב בנתוניו, לקחת את הסאנדרו טורבו בנזין.

עריכה אחרונה על ידי mogo
פורסם

כדי להשוות תפוזים לתפוזים - צריך להשוות רכב דיזל אוטומטי לפיג'ו 208 האוטו'. האחרונה עולה כ-83, ואילו המכונית הדיזלית האוטו' הכי קרובה למחיר זה עד כמה שאני מכיר היא הרנו פלואנס, שבמבצעים וב-0 ק"מ נמכרת בקצת יותר מ-110.

האם ההפרש הזה משתלם לנהג יחיד שנוסע 15K ק"מ?

-- לדעתי ממש לא.

תפוזים לתפוזים אבל משווה סופר מיני למשפחתית?

208 דיזל ידנית אומנם עולה 6K יותר מהאוטו' שציינת אבל מגיעה עם משמעותית יותר איבזור.

הנסועה של פות"ש לא גבוהה וכנראה שרוב הרכבים בקטגוריה יתמודדו עם המשימה, פשוט נשאר לבחור מה שהוא מעדיף.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אני לא משווה סופר-מיני למשפחתית.

ההיפך - אני אומר שברור שההשוואה לא נכונה ועדיף לפות"ש ללכת על ה-208.

אבל מצד שני אני מדגיש שגם להשוות את ה-208 האוטו' לדאצ'יה לא אוטו' זו השוואה לא נכונה.

כנ"ל גם השוואה של ה-208 בנזין לדיזל (ידנית).

בקיצור: כללו של דבר, פות"ש אינו צריך להביא בחשבון שיקול של צריכת דלק בכלל.

מה כן נשאר? - לדבריו, נוחות ועוצמת מנוע.

והוא נהג יחיד.

כל זה משאיר אותנו עם ה-208 האוטו' - שנוחה מאוד, חזקה, מספקת בהחלט לנהג יחיד, ומאובזרת באופן סביר ביותר.

• ספונסר פורום
פורסם

שלום,

ה 208 דיזל היא מצד אחד מאוד מאוד חסכונית, ומצד שני היא מאוד חזקה, אז זו בהחלט יכולה להיות בחירה מעניינת.

מצד שני יש לנו את הקקטוס דיזל שהיא מצד אחד רכב עם המון אופי ונוכחות, עם מנוע דיזל חזק וחסכוני.

אתה מוזמן לנסיעת מבחן על שתי המכוניות (שלח לנו פרטים בהודעה פרטית - שם וטלפון, ואנחנו נתאם איתך נסיעת מבחן).

צוות לובינסקי

פורסם
^ לאיזו פרמיה כוונתך?

באמת איזו פרמייה?

אין אגרות יקרות, המחיר לליטר סולר נמוך יותר מליטר 95.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כן, אבל הן יותר יקרות במחיר הראשוני, כאשר משווים תפוחים לתפוחים. דהיינו - אוטומט מול אוטומט ולא מול ידני, סופר מיני מול סופר מיני ולא מול מיני או משפחתית.

• תוכן חדש...