Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

אשמח אם תוכלו להמליץ לי על רכב חדש או יד2 (עד 2014) לצורך נסיעה יומיומית מהשפלה לירושלים (כ-40 דקות לכיוון). הרכב לשימוש נהג יחיד ועל כן יכול להיות שייך לקבוצת הסופר-מיני או משפחתית קטנה.

הקריטריונים:

1. אמין

2. נוח

3. חסכן או לפחות לא טורף דלק

4. תקציב- עד 120,000 שקל אך כמובן שאשמח למחיר נמוך בהרבה..

5. ידני/אוטומט- לא משנה

וכמובן בטיחותי!

תודה רבה!

פורסם

אם הנסועה השנתית גבוהה, שווה לשקול רכב דיזל.

חפש לעצמך מגאן דיזל, מגאן אסטייט דיזל, פלואנס דיזל.

אם אתה לא מעוניין לנצל את כל התקציב ואין בעיה עם ידני, אפשר לקנות דאצ'יה סאנדרו סטאפווי דיזל ב75 אלף ש"ח, או פג'ו 208 דיזל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

פיזו 208 עולה 82 אלף, ומציעה מנוע חזק, ונוחות טובה, גם מאזדה 2 החדשה מציעה חבילה טובה רק במחיר גבוה יותר שיתקזז עם ירידת ערך נמוכה יותר, לשיקולך, שניהם יעניקו צריכת דלק נמוכה בטיחות גבוהה.

פורסם

הפג'ו שהצעתי היא דיזל. המאזדה תחנוק אותו עם הוצאות דלק לעומת רכב דיזל.

דווקא הרנו עם מנועי הדיזל נחשבות אמינות. הפג'ו בכללי כדגם (208) ממה שראיתי לא סובלת מבעיות, לא יודע מה לגבי מנוע הדיזל שלה. (כי אני לא יודע באיזה דגם מדובר)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

תודה על העצות.

אבדוק את ההצעות על מכוניות הרנו דיזל וגם את הפיג׳ו 208 בגירסת הדיזל.

בסה״כ מדובר על כ-15,000-16,000km. אבדוק כדאיות לדיזל.

אם בנזין, טיוטה יאריס (1400) בכלל רלוונטית או שלא תעמוד בעומס?

פורסם

בתור ירושלמי, נראה לי מוגזם הפחד מהעליות של כביש אחד שחוזר ושב מדיי פעם בשרשורים שונים.

מקסימום לחשוב פעמיים עם מכונית מיני או סופרמיני בעלת הספק דל, וגם הן עולות לירושלים.

היאריס עולה 88 לידני ומאה לאוטומט לגרסא בסיסית ו ללא הרבה אבזור כלל(בשתי תיבות ההילוכים) זה לא ממש משתלם

לעמוד בעומס אין לי ספק שהיא תעמוד (יאריס חדשה זה 1300 ולא 1400), בקשר לתמורה למחיר, והיתרון העיקרי שלה זה סחירות ומנוע שתיאורטית אמין יותר ממנוע טורבו.

פורסם

בנסועה שלך אתה ממש (ממש) לא חייב דיזל.

אם לא איכפת לך ידני - לטעמי דאצ'יה מציעים את הדילים הטובים ביותר לדרישה המוטורית שלך - נוחות.

בדוק את הסאנדרו ואת הדאסטר - בגרסאות הטורבו בנזין או הדיזל.

מכונית נוספת מומלצת היא אכן הפיג'ו 208 טורבו בנזין - מציעה נוחות לא אופיינית לקטגוריה שלה, ובכלל כמו של רכב יקר הרבה יותר + מנוע חזק + מחיר טוב.

פורסם

לגבי העומס- החשש במקומו. מדובר על הכביש שעולה דרך מושב מטע ובר גיורא בואכה הדסה עין כרם. הרבה עליות וירידות לכל כיוון...

אבדוק את הדאצ׳ה שלא ממש מוכרת לי. האמת שנטיית הלב היא ללכת על הפיג׳ו בדיוק מהסיבות שכתבתם,אבל קצת בחשש ממנוע הטורבו 1200. שמעתי שלטורבו עדיף מנוע 1400 ומעלה. זה נכון?

פורסם

לא ידוע לי דבר כזה.

אדרבה - מנועי ה-1.8TSI וגם ה-1.4 של קונצרן פולקסווגן היו בעייתיים יותר מה-1.2 שלהם עד כמה שזכור לי.

בכל מקרה, המנוע הספציפי של הפיג'ו נחשב אמין ואין עליו שום ביקורות שליליות בעולם (זכה גם ב'מנוע השנה' באירופה, בגרסה החזקה יותר שלו).

גם קח בחשבון שכאמור - המנוע הזה מותקן גם בפיג'ו 308, ושם הוא מפיק 130 כ"ס, אז המנוע ב-208 שמפיק "רק" 110 יהיה אמין כנראה, כי הוא רחוק מקצה גבול היכולת שלו.

פורסם

אתה יכול לבדוק את חבורת הידניות פולו/פאביה/איביזה. המנוע מתמודד טוב עם העליות ומגלה אמינות טובה כמו שציינו מעליי.

פורסם

במחירים האלו ניתן לרכוש דיזל וזה חבילה קצת יותר טובה ממנוע 1.2TSI. גם מבחינת אמינות וגם מבחינת חסכון בדלק.

פורסם

^

אין היגיון ברכישת מכוניות כל כך יקרות, שאגב מציגות צריכת דלק טובה יותר בעיר מאשר מחוץ לעיר.

הונדה ג'אז הייבריד מחוץ לעיר מגרדת את ה1:19 בכביש 6. (נתון ריאלי: 1:18)

נגד שהיה איתי בצבא היה נוהג רגוע (אפילו על רכב צבאי, אני לא צוחק) באינסייט, היה עושה 1:17-1:18 במסלול בינעירוני בלבד.

רנו מגאן דיזל אסטייט עושה 1:22 בלי להתאמץ בכלל במהירויות גבוהות יותר.

אמינות? כל יומיים ריקול זה לא אמינות. זה מטריד ומעצבן.

מנוע ששורד 400 אלף ק"מ בשגרת טיפולים זה נקרא אמינות, וזה מנוע K9K.

פורסם
במחירים האלו ניתן לרכוש דיזל וזה חבילה קצת יותר טובה ממנוע 1.2TSI. גם מבחינת אמינות וגם מבחינת חסכון בדלק.

כן אבל הוא לא חייב להוציא את כל התקציב.

למה הוא צריך דיזל לנסועה שלו?

- זה גם מייקר את ההוצאה הראשונית וגם קצת מייקר, אאל"ט, את הטיפולים.

וכמובן, יש לזה גם אופי שונה ולא תמיד אהוב.

כדי להשוות תפוזים לתפוזים - צריך להשוות רכב דיזל אוטומטי לפיג'ו 208 האוטו'. האחרונה עולה כ-83, ואילו המכונית הדיזלית האוטו' הכי קרובה למחיר זה עד כמה שאני מכיר היא הרנו פלואנס, שבמבצעים וב-0 ק"מ נמכרת בקצת יותר מ-110.

האם ההפרש הזה משתלם לנהג יחיד שנוסע 15K ק"מ?

-- לדעתי ממש לא.

• תוכן חדש...