Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום

היום הייתי בנסיעת מבחן על הספורטאז 1600 טורבו.

הרשמים שלי מהאוטו מאוד חיובים רכב .

הרכב מאובזר בכל טוב גג ריפודי עור חשמל מפתח חכם 4על4 ומערכות בטיחות מתוחכמות .

הנסיעה אומנם הייתה קצרה (חצי שעה) אבל התרשמתי שהאוטו חזק הגיר מתפקד באופן מעולה ובסך הכל מדובר בחבילה אטרקטיבית.

הבעיה היא שאני מחליף סנטה פה שהיא שלי ושל אימי . היא אומרת שהספורטאז ניראה לה יחסית קטן (בטח היא התרגלה לטנק) .

הלכנו ליונדאי לקבל הצעה על הסנטה פה ולמרות שאני אוהב את הרכב הזה שישאר אצלם במחיר שהם מבקשים עליו. היא ראתה את הטוסון ונדלקה ואמרו לה שעוד3 חודשים מגיע המתחרה לספורטאז 1600 טורבו .

האם שווה לחכות או ללכת על הספורטאז ?

חשוב לציין שהוריי שלא כל כך מבינים ברכבים חושבים שיונדאי זה יותר טוב מקאיה לכו תבינו אותם?:shock:

פורסם

תסביר להם שליונדאי לא אכפת אם קונים יונדאי או קיה הם בכל מקרה מרוויחים.

לא מאמינים לך? שיבדקו לבד באינטרנט.

הסנטה פה מקביל לסורנטו והספורטאז' מקביל לטוסון.

היתרון הנוכחי של הספורטאז' בכללי הוא התוספת מערכות בטיחות שלא קיימת בטוסון באף רמת גימור.(אולי ישתנה בהגעת הטוסון טורבו).

פורסם (נערך)

מעניין מאוד. אני כבר מזמן מה מנסה לברר על הטוסון טורבו ואף אחד ביונדאי לא היה מוכן להתחייב שדגם כזה יגיע ארצה.

מה שצויינו, שאם יגיע, המחיר שלו כנראה, לא יהיה מספיק תחרותי עם הספורטאז ויגיע, כמעט, למחיר של הסנטה פה.

אני חושב ששווה לבדוק את הראב 4. בעוד כחודש יגיע ראב4 היברידי, כנראה גם עם מערכות הבטיחות שיש בספורטאז.

עריכה אחרונה על ידי shai_ka
פורסם

יונדאי והיה הם אותה חברה. כמו פיג'ו וסיטרואן לצורך העניין. ההבדל העיקרי ביניהן הוא שהסנטה פה הוא דור קודם והסורנטו הוא חדש לחלוטין ולכן יותר הגיוני לקנות אותו. ההבדל בין הטוסון לספורטאג' הוא מערכות הבטיחות האקטיבית שקיימות בספורטאג' ולא קיימות בטוסון, וגם המחיר הנמוך יותר של הספורטאג' (ברמות גימור מקבילות). החיסרון היחיד של הספורטאג' הוא שהוא טיפ טיפה פחות נוח מהטוסון, אבל זה לא משהו שצריך לדעתי להטות את הכף לטובת היונדאי. הספורטאג' נכון להיום - לפחות עד (אם בכלל) שכלמוביל יעשו מהלך דרסטי כלשהו - הוא קניה הרבה יותר טובה.

*נהגתי על שניהם, על הספורטאג' 1.6 ו-2.0 ועל הטוסון 2.0.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מניסיוני העצוב, מי שחושב שהרכב הכי גדול הוא הכי טוב, שום דבר לא ישכנע אותו. לא צריכת דלק, לא קלות חנייה, לא העובדה ש-90% מחלל הרכב אינו מנוצל, וודאי לא התנהגות כביש. כך שאם אמא רוצה סנטה פה, היא ככל הנראה תקבל סנטה פה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אכן מפתה עניין מערכות הבטיחות שמוצעות בקיה,למרות העיצוב המזמין יותר

חיצונית של הטוסון. אם אני הייתי צריך לבחור הייתי באותה דילמה ובוחר הייתי

כנראה ברכב הרך בנסיעתו והנעים לנהיגה בסופו של יום.

פורסם

עשיתי אתמול נסיעת נסיון על ה 1.6 טורבו. 20 דקות (ברוטו) לא מספיקות לנסיעה אמיתית אבל הרושם בסך הכל חיובי. רכב מרווח, איבזור טוב, ישיבה נוחה....מצד שני - כאשר מאיצים - בהחלט שומעים את המנוע והבלימה מגיבה מהר ויש שיאמרו - אגרסיבית מדי.

בהתלבטות מול משפחתיות באותה רמת מחיר (פאסאט, סופרב, 6....) היתרון העיקרי של הספורטז' הוא הישיבה הגבוהה בעוד שבכל הקשור לאבזור, נוחות ורעשי מנוע יש עדיפות למשפחתיות.

האם יש אחרים שהתלבטו בין שתי משפחות הרכב השונות?

פורסם
אם ההורים שלך לא מבינים ברכבים אז שלא יקבלו את ההחלטה לבד. הייתי הולך על הספורטאז' הרבה בזכות מערכות הבטיחות המתקדמות...

בוא לא נגזים, יש עשרות אם לא מאות אלפי אנשים שאין להם מושג ברכבים וקונים רכב לבד.

עם כל הכבוד לספורטאז' הוא נראה כמו פורשה קאיין שעבר תאונה והרבה, ורוב האנשים לא יקנו רכב שהם לא מתחברים אליו מבחינת העיצוב לא משנה איזה מערכת בטיחות יש להם.

לפות"ש, אם להורים שלך לא אכפת לחכות אז שיחכו וישוו, אם הם לחוצים על רכז אז אין פה שאלה.

פורסם
עשיתי אתמול נסיעת נסיון על ה 1.6 טורבו. 20 דקות (ברוטו) לא מספיקות לנסיעה אמיתית אבל הרושם בסך הכל חיובי. רכב מרווח, איבזור טוב, ישיבה נוחה....מצד שני - כאשר מאיצים - בהחלט שומעים את המנוע והבלימה מגיבה מהר ויש שיאמרו - אגרסיבית מדי.

בהתלבטות מול משפחתיות באותה רמת מחיר (פאסאט, סופרב, 6....) היתרון העיקרי של הספורטז' הוא הישיבה הגבוהה בעוד שבכל הקשור לאבזור, נוחות ורעשי מנוע יש עדיפות למשפחתיות.

האם יש אחרים שהתלבטו בין שתי משפחות הרכב השונות?

המון אנשים מתלבטים והתלבטו בין המשפחות השונות, ורובם הגדול הכריע חד-משמעית: מעדיפים את הג׳יפונים.

לראייה - הצטמצמותה האדירה של קטגוריית המנהלים בשנים האחרונות.

פורסם

אני הייתי בהתלבטות כזאת, בחרתי בג'יפון , לרוב בגלל סקרנות לנסות רכב מקטגוריה אחרת. בינתיים מרוצה מאוד על ההחלטה

• תוכן חדש...