Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יפה מאוד, גם הטיול וגם הפגישה,הלוואי וכול היבואנים ככה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
. שישה /שבעה דגמי מכוניות של קיה, מחזיקי מפתחות, אטבים לנייר בצורה של מכונית, מניפה מסורתית, עניבה של קיה, DOK, ועוד ועוד ועוד.

משהו פרקטי, יש?

תרמוס?

עכבר?

משקפי שמש?

קונדום?

לציבור הקוראים, התחלנו בהליכי הדחה של פותח השרשור מהנהלת הפורום, משום שאצלנו אין שתולים (וגם בגלל שהוא מסרב להודות שהיו מזומנים בתיק ולחלק בין כל האדמין).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לאור מה שקורה כאן, פרשת טלנסקי ומעטפות הכסף נראית כעניין של מה בכך....מה שכן, דיסקו היקר ויתר על זכות השתיקה...סחתיין!

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

ממש יפה וגם די, לא מובן מאליו, על כך שיצרן\יבואן עוקב אחר פורום של רכבים ובעיקר גם "חולי הגה".

הרי חולה הגה הם בראש אחר לגמרי מאשר נהגים "רגילים".

אז העובדה שיצרן\יבואן עוקב אחרי פוסטים ותגובות ומעבר לכך, מעודד דברים כאלה זה דבר די יפה, בייחוד במדינה שבה השירות זה דבר מוקצה.

קשה לי לראות יבואנים אחרים, למשל קרסו, עושים דבר כזה.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

אריאל, אל תטעה, יש הרבה מאוד יבואנים שעוקבים אחר הפורום הזה, חלקם מודים בכך בגלוי, אחרים מכחישים - אבל הם ואנשים מטעמם עוקבים. כמובן שיש גם יבואנים שלא, אבל הם מיעוט ולרוב הם מהסוג שאפילו לא עוקב אחרי האתרים של עצמו אם בכלל מחובר לאינטרנט והצורה שלהם והאופן בו הם נתפסים פה הוא בהתאם...

הם עושים את זה לא בהכרח כדי להיות מחוברים ל"חולי הגה" הם עושים את זה כי יש בהם כאלו שמבינים שכל אחד מהחברים פה הוא לא רק עומד בפני עצמו, אלא הוא מה שנקרא "מכפיל כוח" - הוא מומחה הרכב שאיתו השכן בבניין, העמית בעבודה, בת הדודה, הסבתא, החבר מהמילואים והשותף לעסק מתייעצים איתו לפני קניית מכונית.

קארספורום הוא למעשה המקום והמקור הגדול ביותר ברשת בישראל שמנוהל בו שיח גולשים גלוי, אמיתי, בלתי תלוי בנוגע לרכב, מכוניות ומוטוריקה.

הקרדיט הוא כולו לחברים כאן.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

אני חושב שיש יבואנים כמו יוניון ודלק (חלקית לפחות) שלא ממש צריכים את "כאב הראש" הזה, מי שרוצה קורולה יקנה קורולה עם או בלי הפורום

קיה לא שם, הם צריכים להשקיע קצת יותר מאמץ וניכר שהם עושים את זה הצד הטוב ביותר שיכול להיות, באמת שאפו על היחס לשוק כזה אזוטרי

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

שאפו דיסקו, אתה לא מפסיק להפתיע!

כל הכבוד לטלקאר ולקיה, אין ספק שהדברים הקטנים והיחס האישי הם אלו שעושים את ההבדל.

מה עם תמונות של הדגמים ששלחו לך? זה דווקא מעניין.

פורסם

גם יפנאוטו חשבו כך, שלעולם חוסן.

עד שבסוף 93' ירדה הליאונה מפסי הייצור, והם נותרו עם מכוניות יקרות יחסית שנמכרו במספרים מאד נמוכים.

מסתבר שהסובארו היתה נאמנה ללקוחיותיה הרבה יותר משאלו היו נאמנים לה..

גם היחס המגעיל והדוחה שקיבלו הלקוחות שרכשו סובארו בהמוניהם לא ממש סייע להם, וכך איבדו את המקום הראשון לנצח.

וזה לקח שלמדו אותו לא מעט יבואנים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

יפנאוטו לא לגמרי אשמים. מדובר ביצרן איזוטרי במונחים עולמיים, שהצלחתו בארץ היתה צירוף מקרים של מדינה עם שוק מעוות מחמת מיסוי וחסר אלטרנטיבות, מחמת החרם הערבי. עם התחלפות הדגמים וכניסת התחרות, הם איבדו את המוצר המנצח.

אבל אין ספק שגם אם מעמדה של ינפאוטו בשנות ה-80' לא היה תוצאה של מצויינות היבואן, הרי שהחברה מעולם לא השכילה למנף את המעמד שלה על מנת להישאר בפסגה. בהמשך היו אלו סכסוכי שליטה שהמשיכו והשאירו את יפנאוטו צולעת.

לגבי הטבות למנהלים, באמת הזדעזתי לגלות בעיתונות כי בר רפאלי קיבלה ג'יפ חינם ממרצדס, בעוד לי אפילו לא הציעו שלמון בשווי חופשי חודשי.

מה, אני לא סלב?!

במינימום, אושיית אינטרנט...?!

הגיעה הזמן לחדד ציפורניים ולגרום נזק פומבי לכמה יבואנים, שיילמדו למי כדאי לשלם בלי חשבונית!

פורסם

בכוונה הקצנתי ונתתי את דוגמת יפנאוטו.

המכוניות עמדו נעולות (!) באולם התצוגה, כמובן שעל נסיעת מבחן לא היה טעם להרהר, מרכז המסירה שלהם היה בוטקה בלב מגרש אספלט עצום, ובמו עיני ראיתי אדם מבוגר כמעט מתעלף מהחום בשיא הקיץ, זה היה פשוט מחזה מביש.

היום, לשמחתנו היחס שונה בתכלית, וכולם למדו שאלו שתבעט בהם בדרך למעלה, לא יסתכלו עליך כשתהיה בדרך למטה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לפני כעשור בערך התעניינו ברכישת B4 Spec B.

בהתחלה לא רצו לאפשר נסיעת מבחן ארוכה.

אחרי שנתנו, רצה הגורל ונתקענו בשולי כביש 2 עם גלגל קרוע מפנצ'ר.

התקשרנו, אמרו לנו שזבשנ"ו.

לא בעיה, החלפנו לבד.

כשאתה רוצה להתחרות ב-BMW ו-Audi, זה לא שרות.

האוטו פגז, אבל אבא שלי לא ייקנה רכב משירות כזה...

פורסם

מעניין כיצד היה נראה שוק הרכב בישראל?

באם יבואן "קאיה" הקודם - סמל"ת, חברת האם של ק.מ.י.

אשר שימשה כמפיץ בלעדי בארץ מאז 1994 ועד לשנת 2007.

היתה ממשיכה להפיץ את הרכבים בארץ.

החל מתחילת שנת 2008

זיכיון יבוא מכוניות (Kia) הקוריאניות לישראל,

הועבר לידי חברת טלקאר, בבעלות רמי אונגר.

בעקבות העברת הסוכנות ליבואן טלקאר,

הוחזר למכוניות השם המקורי שהוענק להן בקוריאה "קיה" (Kia),

במקום השם המקומי "קאיה", שניתן להן בארץ.

היבואן החדש טאלקר - העלה את קרנה של החברה הקוריאנית בישראל.

פורסם (נערך)
שוב קיה וטלקאר.

אז מצד אחד אפשר לפטור את זה בציניות של "קנו את דיסקו בתיק של ארבעה שקלים מלא במתנות ב 100 שקל" (להערכתי רק הדגמים זה כמה מאות שקלים) אני מעדיף להסתכל על זה בנקודת מבט מעט שונה: יצרן רכב בעל נוכחות עולמית, מתעניין במה שכותבים עליו באיזה אתר אינטרנט של חובבי רכב במדינה זערורית, ודואג לפרגן ולהוקיר תודה.

אתם רואים יצרנים אחרים עושים את זה?

לא שאני נגד האיכפתיות שלהם, כל הכבוד באמת.

יחד עם זאת לא מדובר בסתם איזשהו אתר אלא אתר הרכב הגדול והמרכזי במדינה שבה אחוזי מסירת רכבי KIA היא גדולה מאוד.

אני מאמין שיבואנים רבים הפסידו עסקאות עקב הכתוב בפורום ונכון עושה KIA שדואגת לכזה פרסום חיובי.

הKIA היחידה שיצא לי לנסוע בה זה מונית וניידת אבל לפי הכמויות שאני רואה אותם בכביש ולפי סקירות אכן מדובר בייצרן שבכל שנה עולה ברמה.

עריכה אחרונה על ידי RKphoto

Honda Civic ex 95

Honda Prelude vti 99

• תוכן חדש...