Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני צריך לקנות רכב 7 מקומות אבל הדרישות שלי מהרכב קצת שונות ואני יודע שיש רכבים שממש לא מתאימים לשימוש הלא סטנדרטי שלי.

כשאני כותב לא סטנדרטי אני מתכוון שהשימוש שלי ברכב ב90% מהזמן זה נסיעות של 3 דקות ועצירה (לקיחת ילדים למסגרות).

אני גר בישוב קטן בשומרון. יש לי הסעה לעבודה ואשתי עובדת מהבית כך שהשימוש ברכב הוא בעיקר בתוך הישוב והנסיעות הם עד 3 דקות. אם אני לא מכבה אותו עד שאני חוזר מהסיבוב של הסעת הילדים הרכב יהיה דלוק 5-10 דקות מקסימום. בצורה הזו הרכב מתפקד 3-4 פעמים ביום. מלבד זה אני יוצא עם הרכב לנסיעה בין עירונית פעם בחודש בממוצע.

לפי מה ששמעתי, רכבי דיזל עלולים להתקלקל מהר משימוש כזה וכן רכבים עם טורבו, אם לא משתמשים בהם לנסיעות קצת יותר ארוכות באופן תדיר כך שהשמן מספיק להיכנס לחלקים רלוונטים באוטו.

לכן השאלה היא איזה רכב מומלץ לשימוש כזה?

צריכת הדלק היא לא ממש שיקול עקב הנסיעות המעטות ולכן חשבתי אולי ללכת על מאזדה MPV 2007. אשמח לשמוע את חוות דעתכם.

רפאל

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה התקציב שלך?

אני הייתי מחפש רכב כמה שיותר שמור, גם עם מנוע בנזין (אני מבין שצריכת דלק לא שיקוול משמעותי אצלך), נניח קרינבל/רודיוס ופוזל גם לכיוון של כלים אמריקאיים- למשל דודג' ג'רני.

אם גיר ידני הוא אופציה, הייתי חושב על איזה טנדרון שלא עבר חיים קשים- ברלינגו/קאדי/פרטנר/דובלו (ולפי מה שזכור לי יש גירים רובוטיים אצל הברלינגו והדובלו)

פורסם

לאשתי יש רישיון רק על אוטומט אז ידני בלתי אפשרי.

בנוסף, היה לי רכב רובוטי ואני לא רוצה שוב רובוטי. הנהיגה הייתה לא נעימה בעיקר בנסיעות הקצרות שכל רגע מוחלף הילוך.

התקציב יכול להגיע עד 60-70 אלף. אבל כיון שהרכב רוב הזמן יושב ליד הבית ולא ממש עובד אני מעדיף שיהיה יותר זול.

יש גם העדפה לרכב כמה שיותר מרווח כיון שאנחנו משפחה גדולה וצריכים גם לסחוב איתנו עגלה לכן חשבתי שהמאזדה MPV הכי מתאים מבחינת כל הנתונים האלו וגם בגלל ששמעתי שהוא רכב אמין.

פורסם

מאזדה MPV יעשה את העבודה.

קיה קרניבל בנזין גם אופציה טובה ( וכנראה זולה יות מהמאזדה )

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה אחי. אני אחפש כזה אבל יש לדעתך עוד אופציות למקרה שאני לא אמצא?

אני מתכוון ללכת לטרייד אין כדי לחסוך את כאב הראש של המכירה ואולי לא יהיה להם דווקא את הדגמים האלו.

פורסם

קרניבל בנזין/MPV אכן דומות למדי, אתה יכול להוסיף את הקריזל וויאג'ר שתהיה זולה יותר בקניה מפנקת יותר, וטיפה יותר יקרה באחזקה.

פורסם

כיוון שציינת שזה רכב שיעשה לרוב פיזור של הילדים.

הייתי ממליץ לך לחפש מיניואנים קטנים יותר כמו מאזדה 5 או סיטרואן פיקאסו.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
תודה אחי. אני אחפש כזה אבל יש לדעתך עוד אופציות למקרה שאני לא אמצא?

אני מתכוון ללכת לטרייד אין כדי לחסוך את כאב הראש של המכירה ואולי לא יהיה להם דווקא את הדגמים האלו.

לא ציינת איזה רכב יש לך כרגע, ולדעתי החסכון בכאב הראש עלול לעלות לך עשרות אלפי שקלים.

מהרשימה שנתת הגראנדיס נראה הבחירה ההגיונית.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

טרייד אין יקרע לך את הצורה. איזה מודל, איזה מנוע ואילו צרות יש לך?

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

כרגע אין לי צרות. כל פעם שהייתה בעיה תיקנתי אותה. אבל אני מרגיש שהסוג הזה של הרכב מורכב מדיי ויש בו יותר מדיי טכנולוגיה ככה שיש יותר מדיי דברים שיכולים להתקלקל. היפניות יותר פשוטות ולכן פחות חשופות לבעיות. ובכלל בשימוש הפשוט שלי אני מצפה שכמעט לא יהיו ביות כל עוד אני מטפל בו בזמן ושומר עליו.

אגב, האם ההנחה שלי בתחילת השרשור נכונה (שרכבי דיזל או טורבו לא מתאימים לשימוש שלי שתיארתי)?

פורסם

אם הרכב שלך תקין - אני הייתי מוותר על כל ההרפתקה של ההחלפה. זה יעלה לך הרבה יותר ממה שנדמה לך - ולא תרוויח כלום.

רכב טורבו-דיזל או טורבו אכן פחות מתאימים לנסיעות קצרות.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

ממליץ לך לעבור על מבחן הדרכים של הקיה קרניבל שפרסמה מערכת הפורום. לדעתי הוא יסגור לך כמה פינות.

לי הוא נראה כמו אחלה רכב בשבילך.

פורסם

לו היו לו 219000 מיותרים היית (כנראה) צודק...

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...