Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפעם שעברה פגשנו את פולקסווגן גולף GTI, פרויקט קטן של כמה מהנדסים שהפך לאייקון של מכוניות קטנות ומהנות להמונים.

הפעם עוד נס, ובמקרה הזה של פיאט אונו - נס שבו דגם אחד קטן הצליח להשאיר ענקית רכב על הרגליים למשך כמעט עשור.

איך זה התחיל ולאן זה הלך? כאן

1-3-934.jpgNZUnoTurboAd.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

עד היום יש לי בבית את ההזמנה של אונו S60 שאבא שלי רכש בשנת 92 במחיר של 32K ש"ח , זה היה רכב נהדר שמאוד אהבתי לסוע בו כילד, הרכב הזה עבר גם אח"כ לאחי הגדול ובסך הכל שירת אותנו נאמנה במשפחה כ12 שנים.

לאחר מכן אבא שלי רכש יונדאי אקסנט בשנת 2000 שאחרי האונו אפילו כנוסע נראתה לי משעממת.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם
זה היה הרכב של אימי במשך 11 שנים. עד היום יש לי חיבה אליו ועל הפשטות והחוכמה שבה הרכב תוכנן. הדגם היה 1.4 IES ( שנחשב למפואר בזמנו ).

תיקון קל. הדגם המפואר היה SX

ה IES היה S (רמת הגימור הנמוכה) שהגיע בשנת 94 מצוייד בהזרקה חד נקודתית של בוש. mono jetronic

לטעמי האונו היו מכוניות נהדרות. בעברי 4 אונו שונות אחת מהן אונו טורבו.

פורסם

היתה אצלנו במשפחה במשך 10 שנים.

במשך 10 שנים היתה דליפת מים לתוך הקבינה והצטברה שלולית על הרצפה ליד הנהג ובמושב שמאחוריו בכל פעם שהיה סוער, במשך 10 שנים אף אחד לא הצליח לגלות את מקור הדליפה ולתקן אותה סופית.

הזכרון שלי בתור ילד מהרכב הזה הוא ישיבה עם הרגליים מקופלות על המושב, כדי לא להרטיב את הגרביים בשלולית על רצפת הרכב, ביום חורף גשום.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• אחראי פורום
פורסם
תיקון קל. הדגם המפואר היה SX

ה IES היה S (רמת הגימור הנמוכה) שהגיע בשנת 94 מצוייד בהזרקה חד נקודתית של בוש. mono jetronic

לטעמי האונו היו מכוניות נהדרות. בעברי 4 אונו שונות אחת מהן אונו טורבו.

מעליהן היתה SXie עם פנסי ערפל ופגושים בצבע הרכב ולדעתי גם היחידה עם מד סל"ד (למעט הטורבו).

רכב חמוד וזריז שתמיד יזכר אצלי לטובה, במיוחד הדור הראשון.

עד היום אני זוכר את עצמי בתור ילד מתעופף במושב האחורי של הטורבו MK1 של בן דוד שלי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
זה היה הרכב של אימי במשך 11 שנים. עד היום יש לי חיבה אליו ועל הפשטות והחוכמה שבה הרכב תוכנן. הדגם היה 1.4 IES ( שנחשב למפואר בזמנו ).

פשטות התכוונת לעליבות. היום רכב ברמה כזאת של חומרים וגמר לא היה עובר שום מבחן צרכני, גם לא בעולם שלישי. הכל שם היה מקרקש ומקשקש.

פורסם
פשטות התכוונת לעליבות. היום רכב ברמה כזאת של חומרים וגמר לא היה עובר שום מבחן צרכני, גם לא בעולם שלישי. הכל שם היה מקרקש ומקשקש.

ברור שהוא לא היה עובר היום שום מבחן, הוא שווק לפני 20 שנה, אין פה מקום להשוואה...

פורסם
פשטות התכוונת לעליבות. היום רכב ברמה כזאת של חומרים וגמר לא היה עובר שום מבחן

מה הקשר להיום? עליבות לא קשורה פה כשמדובר ברכב מלפני 25 שנה.

או שהתכוונת שבהשוואה למתחרות שלה בזמנו האיכות שלה היתה עלובה? (שלמיטב זכרוני לא זה המקרה).

פורסם

רכב מתייחסים אליו ביחס לתקופה, בלתי אפשרי להשוות סטנדרטים שונים של רכבים בתקופות שונות.

על כל פנים, אצלי, הרכב לא קרקש, וכל נזק שנעשה בו היה מגורם חיצוני, פורץ אחד פירק לי את כל הפלסטיקה בפנים ושבר לי את המנגנון החשמלי של החלון, ומאז הרכב לא חזר להיות כמו שהיה לפניכן.

אני זוכר ממנו רק טוב, תחזוקה זולה, ביצועים לא רעים, גמעתי איתו מרחקים בלי סוף, סחבתי איתו ציוד אינסופי והמקום בו לא נגמר, מעולם לא חששתי להתקע ותמיד החזיר לי רק טובה, למרות שבאותם ימים כחייל משוחרר\סטודנט לא מודע לחשיבות טיפולים איכותיים, די הזנחתי אותו.

ומה שאני הכי זוכר, זה איך פעמיים ביום היו שואלים אותי ברמזור "מוכר?"...

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

כילד, הדשבורד של האונו היה נראה לי ממש משוכלל עם המאפרה שאפשר להזיז מצד לצד, מנורות האזהרה הגדולות והמתגים הענקיים שנראים כמו משהו ממטוס/חללית.

כל זה למרות שהרכב היה בסיסי ביותר. במכוניות חדשות הדשבורדים נראים כמו גלידה נוזלת ומשעממים עד מוות. מטרים על מטרים של פלסטיק אפור.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...