Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק כדוגמה, היה לי רכב, לא חשוב מאיזו עדה (צרפתי), שנמכר במצב נסיעה עם קצת מעל 450,000 ק"מ. הגיר (הידני) מעולם לא שופץ ולא תוקן.

לא חושב שעם גיר אוטומטי זה היה קורה.

כל גיר אחרי כמה מאות אלפי קילומטרים צריך שיפוץ. אז קרא שוב את הפסקה השניה של falou.

עריכה:

מעט מאוד עד כדי כלום דברים מחזיקים מאות אלפי קילומטרים ללא שיפוץ ברכבים כאלה(ולאו דווקא הכוונה באלפא)

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה נתון של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה?

אולי רצית להגיד שחולה ההגה הממוצע תמיד יעדיף תיבה ידנית ולכן הם אלה שמשלמים את המחירים הגבוהים על הרכבים שהם רוצים.

זה סיפור אחר לגמרי

רק כדוגמה, היה לי רכב, לא חשוב מאיזו עדה (צרפתי), שנמכר במצב נסיעה עם קצת מעל 450,000 ק"מ. הגיר (הידני) מעולם לא שופץ ולא תוקן.

לא חושב שעם גיר אוטומטי זה היה קורה.

אם אתה לא יכול להראות את זה עם p-value = 0.01 אז הוא לא קונה את זה.

דרך אגב , לי יש רכב ידני עם 200Kק"מ , שום ציוץ מהגיר.

אותו הדבר וק"מ גבוה יותר אצל הרבה חברים (ואלו רכבי שטח שעובדים קשה).

פורסם
הגיר הידני, מצויין כשלעצמו, סובל מהדיפרנציאל

מבלי לעשות באשינג ל-166, או להמעיט בתרומה של Q2 לנהיגה [שדרוג עתידי אצלי], אני מעדיף ללא היסוס לקחת את הסיכון, ככל שיהיה כזה, עם ידנית.

אין מה להשוות בין הרכבים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
ומה קורה לגיר אוטומט בתקרית כזאת?

הגיר האוטומטי - מן הסתם מתפגר לו ונזקק לשיפוץ מלא/חלקי (התקלה של שבירת הדיפרנציאל אינה ישימה ככל הידוע לי בגיר אוטומטי).

הגיר הידני - במידה ונשבר שם הדיפרנציאל (וזה קורה בדר"כ תחת עומס או סל"ד לא הכי נמוך...) - זה גם נזק אחד גדול ויקר (עד כדי פריצת המטעפת/קרטר של הגיר עצמו, שלא לדבר על נזק לגלגל"שים).

אמת אמר שי - החלפת דיפרנציאל בגיר ידני משפרת את האמינות ("סף נקודת התורפה" של הגיר נעלם/עולה), ניתן למשוך לסל"ד גבוה מבלי לחשוש (יתר על המידה), מוסיף כח גם ביציאה מהמקום וגם משפר האחיזה (מנסיון אישי).

אני חושב שלאלפא 156/166 ידנית+מנוע בוסו - זה שיפור חשוב.

alfa 156 2.5.

פורסם
הגיר האוטומטי - מן הסתם מתפגר לו ונזקק לשיפוץ מלא/חלקי (התקלה של שבירת הדיפרנציאל אינה ישימה ככל הידוע לי בגיר אוטומטי).

הגיר הידני - במידה ונשבר שם הדיפרנציאל (וזה קורה בדר"כ תחת עומס או סל"ד לא הכי נמוך...) - זה גם נזק אחד גדול ויקר (עד כדי פריצת המטעפת/קרטר של הגיר עצמו, שלא לדבר על נזק לגלגל"שים).

אמת אמר שי - החלפת דיפרנציאל בגיר ידני משפרת את האמינות ("סף נקודת התורפה" של הגיר נעלם/עולה), ניתן למשוך לסל"ד גבוה מבלי לחשוש (יתר על המידה), מוסיף כח גם ביציאה מהמקום וגם משפר האחיזה (מנסיון אישי).

אני חושב שלאלפא 156/166 ידנית+מנוע בוסו - זה שיפור חשוב.

אני קצת מבולבל מהמשפט הזה.

אתה מתכוון שבמקרה של השמדה עצמית של הדיפרנציאל הגיר מתפרק (ללא תלות בסוג) , אך עקב סיבה כלשהי (מה היא?) זה לא קורה באוטומט?

פורסם

כנראה מכיוון שמדובר על תיבה פלאנטרית עם ממיר מומנט ולכן יש איבודי כוח בדרך, ממיר מומנט ולא קשר ישיר כמו קלאץ'.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

מטבע הדברים אם הגיר שונה בדרך כלל גם הדיפרנציאל שונה. העברת הכח היא אחרת וכו'...

חלקים שונים מתוכננים שונה ובנויים לעמוד בעומסים שונים. הדיפרנציאל של הגיר שישה הילוכים שצמוד לבוסו הן ב 2.5 , 3.0 ו 3.2 הוא זהה למיטב ידיעתי.

ומה לעשות המומנט של ה 3.2 קצת גדול עליו בנקודות קיצון. עם הזמן מתפתחים סדקים מיקרוסקופיים בחומר ובסופו של עניין הוא מתנפץ.

את המעטפת של הדיפרנציאל הוא מפוצץ תמיד, לפעמים הוא גם חודר את הקייס של הגיר ואז המצב קצת פחות טוב. אבל אין חוקיות בזה.

Subaru BRZ 2018 MT

• תוכן חדש...