Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכותרת אולי כללית מדי. הכוונה היא למשל נניח ואדם עובד במחשב ויכול לתת את שירותיו מכל מקום, לא משנה היכן, כל עוד יש אינטרנט. האם זה אפשרי נניח להגר לאירופה (בלי אזרחות אירופאית), להמשיך לעבוד באותה צורה אך פשוט לעשות העברה בנקאית כל חודש לחו"ל? כמובן לשלם את המיסים שהממשלה בישראל דורשת. הכל נשאר זהה - העבודה, הכמות, המשכורת, התנאים. ההבדל היחיד הוא שהעבודה תיעשה במיקום אחר ואין לכך שום השפעה.

השאלה אם מבחינה הגיונית, בירוקרטית, לא יודע מה, זה אפשרי?

פורסם

למה לך לשלם מיסים בישראל אם אינך גר כאן?

על פניו זה אפשרי (בתנאי ויש לך אזרחות או ויזה לשהיה ארוכה), אבל כדאי לברר מה יהיה מצבך מבחינת מיסוי מקומי, כדי שלא תמצא עצמך משלם פעמיים מס הכנסה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם (נערך)

זה ברור. למה שאשלם מיסים לישראל? כי אני אזרח ישראלי והחברה שאני עובד מולה נמצאת ופועלת בישראל. אני פשוט עושה עבודתי מהבית, אך זה לא משנה מבחינה זו אם אעשה עבודתי מאשדוד או מג'ונגלים באמזונס (במידה ויש שם WIFI כמובן).

סתם שאלה שעלתה במוחי. אם כן, לכאורה אפשר לשמר על רמת חיים גבוהה בהרבה מרמת החיים בארץ באותה הכנסה (מחירי דירות זולים יותר, מוצרים זולים יותר, רכבים, דלק ובקיצור מחיה זולה יותר אך עם אותה משכורת). במידה ואינך עובד במדינה בה אתה מתגורר אין סיבה שתשלם שם מס הכנסה. מעניין.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם

גם אני מעוניין לדעת תשובה לשאלה זאת.

יש לי אפשרות לקחת הכל ולעבור לגור למקום אחר ששם הכל הרבה יותר זול מאשר במדינת ישראל (כמובן המשכורות בהתאם) אבל עם משכורת ישראלית אפשר לחיות שם ברמה ממש גבוה.

נניח ואני פונה למעסיק שלי ומבקש ממנו עבודה מהבית במדינה אחרת, מה עלי לדעת? האם אני אכן הולך לשלם מיסים למדינת ישראל? איך אני דואג שלא אשלם מיסים פעמיים? וכדומה.

פורסם

אלא אם כן תעבור למדינת עולם שלישי או מדינה מתפתחת (דרום אמריקה, בלקנים, מדינות יוגוסלביה לשעבר) אני לא חושב ששווה לך להמשיך ולעבוד בחברה ישראלית, פשוט כי המשכורות בחו"ל טובות לא פחות - ותקבל הטבות כמו ביטוחי בריאות וכו' דרך מקום העבודה.

בעקרון - אני לא רואה את המגבלה כאן, נניח וטסט לחודש טיול במכסיקו, זה לא אומר שתפסיק לקבל מיילים מהעבודה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא רואה מניעה לעשות זאת.

אגב, לדעתי אתה לא חייב לשלם מיסים בישראל במצב כזה, אתה יכול לבקש מהמעסיק לא להוציא לך תלוש שכר בישראל ופשוט לשלם מיסים במדינה אליה תעבור (כמובן בהנחה והמיסים באותה מדינה נמוכים מאלה המונהגים בישראל).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

זו אפשרות בהחלט. אבל מעניין אותי קודם כל אם זה אפשרי מבחינה בירוקרטית.

בכל אופן הכל בתיאוריה וחלום נחמד. הדבר לא ייצא לפועל עקב יחסים מאוד הדוקים עם ההורים (והכלב שהם מאוד קשורים אליו) ועקב יחסים הדוקים בין זוגתי לבין הוריה גם כן.

• תוכן חדש...