Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הכל התחיל לפני יותר משנתיים כשאני עם רישיון טרי ביד ואמא החליטה שזהו,

כל הרחוב כבר החליף רכבים, עכשיו תורנו להחליף את הקורולה 2005 הליסינגית

שהוחזקה אצלנו 6 שנים ועשתה עבודתה נאמנה :-)

וכאן התחלנו מסע ארוך במציאת רכב שיתאים לשנינו,

מכיוון שאני באותה שנה מתגייס וחבל לקנות כל אחד בנפרד...

אני משכתי לאזור צעיר יותר: מאובזר, מראה צעיר, האצ'בק ואפילו כוח יותר מהממוצע.

אבל היא משכה לאזור ה"ברירת מחדל": יפנית 1600 ורצוי סדאן 4 דלתות. בקיצור ? מאזדה 3

ואז יום אחד ראיתי את הספורטבק, גרסת ההאצ'בק של הלנסר,

מי הכיר אותה? מי שמע עליה בכלל? ולמה קוראים לה ספורטבק אם היא נראית יותר סטיישן?

החלטתי לבדוק עליה... ובול! יפנית, טיפה'לה יותר כוח ומאובזרת (במיוחד בגרסאות הLIMITED)

חשוב לי להבהיר: חוות הדעת שאני אתן, היא חוות דעת אישית בלבד

והיא לא אמורה להחליף או לקתן כל חוות דעת מקצועית אחרת.

הרכב המדובר נקנה ב6/2014 עם 56K ק"מ, כיום (9/2012) עומד על 69K ק"מ. 13K ק"מ בשנה +

עיצוב חיצוני

אחד הדברים הבולטים ברכב הוא העיצוב, מכיוון שמיצובישי חיפשו להתבלט ולהיות שונים, לפחות בספורטבק.

החזית חולקת את אותו עיצוב בגרסת הEVO וזה רק לטובתה של הלנסר העממית, עם הפנסים הכעוסים

וניקל הטרפז שעוטף את הגריל הקדמי נוצר מראה קרבי, ויש שיגידו מזכיר דגמי אאודי, אפילו מועתק.

tmncdwmih2yz.jpg

חילוקי הדעות מתחילים ככל שמסתכלים אחורה במרכב הרכב.

בניגוד למתחרות, הספורטבק יותר ארוכה מגרסת הסדאן ב1.5 ס"מ

וכשכל זה מגיע במרכב 5 דלתות התוצאה נראית גדולה ומעט סטיישנית.

הספויילר והפנסים הגדולים מוסיפים לאווירה ה"ספורטיבית".

אני אהבתי את העיצוב בחלקה האחורי בזכות הייחוד וזה שהוא

לא מזכיר את כל הלנסר 1500 סמ"ק שיש במגרשי הליסינג.

qdnldwndodu0.jpg

אבזור

ברשימת הפינוקים הספורטבק כוללת:

מחשב דרך, מערכת שמע מקורית עם שליטה מההגה (6 רמקולים), בקרת שיוט, בקרת אקלים,

חיבור AUX (בגרסאות אחרות יש בנוסף או במקום USB), מנופים להעברת הילוכים מגלגל ההגה,

וחלון שמש בגג. מבחוץ יש פנסי ערפל מלפנים ומאחור וחישוקים קלים בקוטר 16".

ברשימת הבטיחות: 5 כוכבי ריסוק

7 כריות אויר, ABS, EBD, בקרת יציבות אלקטרונית

תא הנוסעים

תא הנוסעים של הלנסר הוא החלק המאכזב, האפרוריות והפלסטיקים החלולים,

גלגל ההגה לא מתכוונן למרחק, אין תאורה בסוככי השמש ואפילו במתגי החלונות (למעט של הנהג).

המושב עצמו סביר, ואינו תומך כלל אם כי לאנשים יותר רחבים ממני כנראה שהוא יתאים.

לזכותה, איכות ההרכבה טובה מאוד וגם אחרי 4 שנים מעלייתה לכביש לא נראו חלקים רופפים.

ldtmza2nvuy2.jpg

המושב האחורי בלנסר מציע מרווח טוב לברכיים ומרווח ראש סביר לגבוהים.

המושב האמצעי צר ותעלת ההינע מפריעה לרגליים, עם זאת אפשר לצרף

נוסע שלישי במושב האמצעי אבל לא מומלץ לנסיעות ארוכות.

בנוסף מגיע ליושבים מאחור חלונות כהים מקוריים, תאי אחסון קטנים בדלתות,

פתחי מיזוג לרגליים בלבד, ומשענת יד. עם זאת אין תאורה למושב האחורי.

vwi3mmyi2qyw.jpg

תא המטען מציע נפח של 344 ליטרים בלבד, אך הדלת החמישית נפתחת לגובה ומציעה

סף הטענה רחב ובנוסף רצפה שטוחה שמקלה על העמסה ופריקה של מטען.

קיפול המושבים נעשה באמצעות משיכת ידיות בצידי תא המטען בקלות רבה

ומציעה נפח של 1394 ליטרים, וכאן! קיבלנו את הסטיישן המדוברת :-)

jyjlqzwyinth.jpg

מנוע ותיבת הילוכים

מתחת למכסה המנוע נמצא מנוע בנפח 1800 סמ"ק,

שמפיק 143 כ"ס ב6000 סל"ד ו18.2 קג"מ ב4250 סל"ד

ומשודך לתיבת הילוכים רציפה. תיבות מהסוג האלה אמורות לסייע בצריכת הדלק

על ידי העלאת הילוכים ועבודה על סל"ד נמוך רוב הזמן וככל הניתן.

המצב הזה גורם לספורטבק להרגיש כבדה ועצלה ממה שהיא,

לדעתי, תיבות כאלה עדיפות בשידוך למנועי טורבו בהן שיא המומנט נכנס בסל"ד נמוך.

החל מ3,000 סל"ד מרגישים את כוח המנוע וככל שתלחצו אותו יותר

ככה תגיעו לביצועים המובטחים, אך אז רעש המנוע נשמע בתא הנוסעים יתר על המידה.

למי שיעדיף, שימוש בהעברת הילוכים ידנית משפר את המצב והופך אותו זריז יותר.

בתוך העיר התיבה מתפקדת מעולה וההעברות ההילוכים אינן מורגשות כלל

מחוץ לעיר מתחילים להרגיש את יעילות התיבה כאשר היא מאפשרת לנו לשייט

ב100 קמ"ש על 2000 סל"ד ומאפשרת לנו להגיע למהירויות לא חוקיות בלי לשים לב 8)

צריכת הדלק שאני מדדתי כללה נסיעות ברובן בתוך העיר וצרכה ליטר אחד לכל 9 ק"מ

בשיוט רגוע מחשב הדרך מצביע על צריכה של 1 ל-19 :wink:

ywklvtmmlywz.jpg

נוחות נסיעה והתנהגות

הספורטבק מרגישה די נוקשה בתוך העיר. כל המהמורות, בורות, ביובים וכו' למיניהם מורגשים בתא הנוסעים,

ושאני לא אדבר על פסי האטה שמחייבים נסיעה איטית מאוד. כל ניסיון לעבור במהירות יגרום לתחושה של דפיקה, בכל זאת מדובר ברכב די נמוך.

במהירויות גבוהות רעשי רוח נוכחים ברכב, איכות האיטום לא גבוה במיוחד.

בסעיף ההתנהגות מדובר במכונית יחסית מהנה, יש לה כמובן הרבה מגבלות,

אך בזכות הגה שמשדר מה קורה למטה בגלגלים, אפשר בקלות לדעת איפה המגבלות שלה.

אמינות

עד כה לא היו בעיות אמינות כלל. בסך הכל עברתי טיפול אחד עם הספורטבק,

טיפול שנתי/60 אלף ק"מ. ומחיר הטיפול יצא יקר יחסית (1400 ש"ח)

אבל הטיפול הוא לשנתיים, או 100 אלף ק"מ, המוקדם מביניהם :-D

בקרוב אעלה עוד תמונות ואעדכן עוד פרטים בשרשור ששכחתי לרשום

wuomzliw4wtz.jpg

עריכה אחרונה על ידי Menro

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחת הסקירות היותר טובות שקראתי פה.

האמת היא שהתאכזבתי מהרכב,לפני שנתיים חיפשתי אחת כזאת בחברת אוטוסנטר ולא הצלחתי למצוא אז קניתי פורטה במקום. אומנם יצאתי מבסוט מהרכישה אבל כל פעם שראיתי ספורטבק בכביש הרגשתי עקצוץ קטן בלב. התאכזבתי ממש מכל החלל הפנימי ובעיקר מתיאור חווית הנהיגה מבחינת שילוב גיר ומנוע. לא יצא לי לנהוג או לשבת באחת כזאת אבל הסקירה שלך אומרת לי הכל.

תודה ותמשיך להנות!

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

תודה רבה על הסקירה. יופי שלא התעלמת מהחסרונות אלא להפך, ציינת אותם בלי כחל ושרק.

אני חושב שהסקירות הכי טובות פה בפורום הן של אנשים שרכשו רכבים משומשים- כביכול זה משחרר את הסוקר מתחושת המחויבות להצדיק את הקנייה שלו, כמו שנוהגים לעשות בקניית רכב חדש (לא כולם אבל נפוץ).

פורסם

אני מאוד אוהב את הלנסר ספורטבק (או ספורטבק בלי לנסר, כמו שהיא מכונה עכשיו). לדעתי היא נותנת תמורה מעולה לכסף, במיוחד עכשיו כשחדשה עולה 100 אלף ₪ ב-0 קילומטר.

אגב, אל תעשה טיפול פעם בשנתיים. זה לא טוב לאוטו, גם אם במוסך אמרו לך שאלו הוראות היצרן. תעשה טיפול שנתי קטן שכולל שמן ופילטר שמן לכל הפחות. עניין של 400-500₪ שיחסוך לך המון כאבי ראש בעתיד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הסיד נמכרת ב-105K₪ ב-0 קילומטר ועדיפה בהרבה מהמיצובישי המיושנת.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
,,

אגב, אל תעשה טיפול פעם בשנתיים. זה לא טוב לאוטו, גם אם במוסך אמרו לך שאלו הוראות היצרן.

תעשה טיפול שנתי קטן שכולל שמן ופילטר שמן לכל הפחות. עניין של 400-500₪ שיחסוך לך המון כאבי ראש בעתיד.

נהנתי לקרוא.

מסכים עם הרעיון - בצעו טיפול קטן של שמן מנוע + פילטר אחת לשנה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אחת הסקירות היותר טובות שקראתי פה.

האמת היא שהתאכזבתי מהרכב,לפני שנתיים חיפשתי אחת כזאת בחברת אוטוסנטר ולא הצלחתי למצוא אז קניתי פורטה במקום. אומנם יצאתי מבסוט מהרכישה אבל כל פעם שראיתי ספורטבק בכביש הרגשתי עקצוץ קטן בלב. התאכזבתי ממש מכל החלל הפנימי ובעיקר מתיאור חווית הנהיגה מבחינת שילוב גיר ומנוע. לא יצא לי לנהוג או לשבת באחת כזאת אבל הסקירה שלך אומרת לי הכל.

תודה ותמשיך להנות!

לקח לי הרבה זמן עד שמצאתי אחת שמורה, אבל לא וויתרתי, וזה לקח כמעט שנה! 8)

תודה רבה על הסקירה. יופי שלא התעלמת מהחסרונות אלא להפך, ציינת אותם בלי כחל ושרק.

אני חושב שהסקירות הכי טובות פה בפורום הן של אנשים שרכשו רכבים משומשים- כביכול זה משחרר את הסוקר מתחושת המחויבות להצדיק את הקנייה שלו, כמו שנוהגים לעשות בקניית רכב חדש (לא כולם אבל נפוץ).

אין לי סיבה להסתיר את החסרונות שלה. גם כשאני ארצה למכור אותה אני אפרט לקונה כל דבר קטן על הרכב, לטוב ולרע. למה? כי לדעתי רכב זה עניין של התאמה, לי זה התאים וכנראה שלאדם אחר לא.

לא מהיום אפשר לראות את תופעת העדר, כשבעלי משפחות עם 5 ילדים קונים קיה פיקנטו רק כי השכן ממול קנה גם.

אני מאוד אוהב את הלנסר ספורטבק (או ספורטבק בלי לנסר, כמו שהיא מכונה עכשיו). לדעתי היא נותנת תמורה מעולה לכסף, במיוחד עכשיו כשחדשה עולה 100 אלף ₪ ב-0 קילומטר.

אגב, אל תעשה טיפול פעם בשנתיים. זה לא טוב לאוטו, גם אם במוסך אמרו לך שאלו הוראות היצרן. תעשה טיפול שנתי קטן שכולל שמן ופילטר שמן לכל הפחות. עניין של 400-500₪ שיחסוך לך המון כאבי ראש בעתיד.

את האמת שלא תכננתי לוותר על הטיפול רק כי הם אמרו, אני לא סומך על זה. אני מאוד פדנט בכל מה שקשור לרכב...

ותודה על התגובות, שמח שהתעניינתם לקרוא :-)

Mazda 6 2.0L 2008

פורסם

אין לי סיבה להסתיר את החסרונות שלה. גם כשאני ארצה למכור אותה אני אפרט לקונה כל דבר קטן על הרכב, לטוב ולרע. למה? כי לדעתי רכב זה עניין של התאמה, לי זה התאים וכנראה שלאדם אחר לא.

לא מהיום אפשר לראות את תופעת העדר, כשבעלי משפחות עם 5 ילדים קונים קיה פיקנטו רק כי השכן ממול קנה גם.

אחלה סקירה, באמת. כל הכבוד.

אבל - אתה קצת עושה כאן עוול לצרכני הפיקנטו (ואני ביניהם). לא הייתי מגדיר את ההצלחה שלה כ"תופעת העדר". בסופו של דבר, אם היא לא היתה מהווה תמורה טובה למחיר, היא לעולם לא הייתה הופכת לנמכרת כל כך. המשפט שלדעתי מתאר את התופעה טוב יותר הוא - "עם ההצלחה, בא התיאבון".

מעבר לזה, שוב, אחלה סקירה.

פורסם

חס וחלילה לא בא לפגוע, התכוונתי שאנשים קונים רכב פופולרי גם אם הוא לא ממש מתאים להם.

וגם אני מאוד אוהב את הרכב ;-)

Mazda 6 2.0L 2008

פורסם

באמת באמת אחלה סקירה. נהגתי על הלנסר כמה וכמה ופעמים ומה שכתבת עליה דיי מתאים לרשמים שלי, חוץ מנקודה אחת (וחצי, בערך). ההתנהגות והנוחות.

הלנסר הזאת היא אחת המשפחתיות הנוחות (מבחינת מתלים נטו. המושב, תנוחת הישיבה ובידוד הרעשים לא מרהיבים) יותר שיצא לי לנסוע/לנהוג עליהן היא רכה מאוד, עד לרמה של רפיסות אפילו. אם היא לא נוחה לך בעיר, כנראה שעם הרכב הבא שלך אתה עומד להתאכזב.

ההתנהגות שלה היא הרבה דברים, אבל "כיפית" היא לא אחד מהם. אין לה מספיק כח כדי לפתח קצב נורמלי, ועם זאת יש לה אפילו פחות אחיזה, מה שביחד עם החתך הגבוה של הצמיגים גורם לה להימרח בכניסה לפחות או יותר כל פניה ולצאת לתת היגוי במהירויות לא מאוד סקסיות. דווקא ההגה כבד יחסית ושולח מספיק פידבק, אבל לצערי אפילו הגה של קארטינג לא היה עוזר לה. אולי עם ג'אנטים גדולים יותר שימזערו את תת ההיגוי...

בתור מכונית משומשת משנת 2011, היא דווקא אופציה חביבה מאוד. מעוצבת, מגניבה, אמינה, נוחה, ויכולה להיות אפילו די חסכונית. בתור רכב חדש אני לא מבין מי אשכרה שם עליה כסף אמיתי משלו.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...