Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

1. צריכת הזרם שמדדת 130 מיליאמפר היא בהחלט צריכה גבוהה מאוד ואכן מתח קטבי המצבר עלול לרדת לאחר יומים שלושה מתחת ל-11.8 וולט ללא אפשרות להניע את הרכב.

2. צריכת הזרם הפרזיטית של רכבים מודרנים עם אביזור בסיסי כפי שהגיע מהייצרן היא בסביבות 20 מיליאמפר עד מכסימום של 50 מיליאמפר.

החישוב של פריקת המצבר לא ממש עוזר במקרה הזה וגם אינו מדוייק. המצבר לא חייב להיות פרוק למינימום בכדי שמתח הקטבים יירד מתחת ל-11.8-11.6 וולט.

3. בכדי לקבל תוצאה מדוייקת של צריכת הזרם אתה צריך להעביר את הבורר וגם את הפרובים לתחום מדידה של 200 מיליאמפר.

שים לב ! ניתוק וחיבור של הפרוב מתחום 10A לתחום 200 מיליאמפר עלולה לגרום לטריגר לקווי התקשרות בין מחשבי הרכב לכן עלולה להיות קפיצת זרם פתאומית של כמה אמפרים דבר שעלול לשרוף את הפיוז של תחום ה-200 מיליאמפר.

4. תחליף את הסוללה במודד מכיוון שהיא חלשה.

* מכיוון שהרכב שלך מצוייד במספר רב של מחשבים ותקשורת CAN-BUS ייתכן שחלק מהמחשבים לא נכנסו למצב SLEEP לכן צריכת הזרם גבוהה.

לאחר חיבור מד הזרם תמתין לפחות 10 דקות מבלי לחבר/לנתק שום כבל עד שצריכת הזרם מתייצבת.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מרק10 תודה על התשובה היסודית.

החלפתי סוללה ברב מודד, וביצעתי בדיקה חוזרת. הפעם איבטחתי את הפרובים כך שלא יהיה נתק. ו VOILA, אחרי כ 10 דקות צריכת הזרם ירדה והתייצבה על 80 מיליאמפר. על מנת להיות בטוח, חזרתי על הפרוצדורה עם רב מודד אחר, וגם שם נמדדו 80 מיליאמפר. יש לציין שהמדידה בוצעה בשני המכשירים בתחום של 10 אמפר. כשהעברתי את שניהם לתחום של 200 מיליאמפר כולל הפרוב לא התקבלה קריאה כלל. עכשיו אני מבין שאולי גרמתי להם נזק..

מה המסקנה לגבי צריכת הזרם?

20150904_183414.jpg

פורסם (נערך)

ייתכן מאוד שבזמן ניתוק הפרובים וחיבורם מחדש גרמו למערכת התקשורת בין המחשבים והמחשבים עצמם להתעורר לכן צריכת הזרם חרגה מתחום ה-200 מיליאמפר דבר שגרם לשריפת הפיוז (כתבתי לך קודם לכן על כך).

תחליף פיוז תהליך של כמה דקות. אם אתה זקוק לפיוזים קפוץ לרמת-גן ואני אתן לך כמה פיוזים.

לעניות דעתי עדיין צריכת הזרם גבוהה מהרגיל. שוב פעם יישנם רכבים שייצרן הרכב כותב במפרש להמתין לפחות שעתיים או 20 דקות בכדי לקבל קריאה נכונה של צריכת הזרם.

בבדיקה הנוספת שתבצע לאחר כ-20 דקות תוציא את הפיוזים של המערכות אשר הותקנו בארץ כול פעם פיוז אחד עד שתבחין שצריכת הזרם יורד מתחת ל-50 מילימאפר.

** לצערי לא תמצא בימינו חשמלאי עם סבלנות כמו שלך לבדיקות לכן תמשיך לבצע את הבדיקות בעצמך.

פורסם
י

** לצערי לא תמצא בימינו חשמלאי עם סבלנות כמו שלך לבדיקות לכן תמשיך לבצע את הבדיקות בעצמך.

תודה על הסבלנות שלך ועל הסיוע.

גם אם אחליף את הפיוז, בחיבור הראשוני של האמפרמטר בטור עם המצבר, צריכת הזרם בטוח תהיה גבוהה מ 200 מיליאמפר ולכן תמיד הפיוזים ישרפו, ולכן נראה לי שאין ברירה אלא למדוד עם התחום של ה 10 אמפר למרות שהוא פחות מדויק.

מקריאה בפורום כלשהו של מזדה אומרים את שכתבת - שצריך להמתין אפילו שעתיים וחצי, אולי יש מערכות נוספות שירדמו. השאלה אם אין בעיה להשאיר את המולטימטר מחובר במצב הזה רצוף לשעתיים וחצי? וכן - אם לאחר פרק זמן זה צריכת הזרם תמשיך להיות גבוהה, אבצע את הפרוצדורה עם הפיוזים. בסוף עוד אגלה שיש לי איתוראן באוטו ולא ידעתי :-)

האם צריכת זרם של 80 מיליאמפר יכולה לפרוק את המצבר בשבוע שבועיים ללא נהיגה? אולי אני צריך לנתק את המצבר כשאני נוסע לחופשה?

במזדה 3 שיש לי מותקנת אותה קודנית, אבל עם אזעקה מסוג ישן (עם צופר) וגם טלפון ספיריט והמצבר קים שם כבר 3 שנים.

**בסוף נמצא את הפרזיט.**

פורסם (נערך)

מהסיבה שציינתי קודם לכן (שריפת הפיז) יישנם ייצרני רכב שפיתחו כול מיני שיטות אלטרנטיביות לבדיקת צריכת הזרם הפרזטית כמו בדיקת מפל המתח על הפיוז וחישוב צריכת הזרם לפי חוק אוהם. ראה הסבר שלי בעבר בקישור המצורף.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?361102-%D7%93%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%A9%D7%99%D7%98%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%93%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%93%D7%AA-%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%AA-%D7%96%D7%A8%D7%9D-%D7%A4%D7%A8%D7%96%D7%99%D7%98%D7%99%D7%AA-(%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%9C-%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8-%D7%96%D7%9C%D7%99%D7%92%D7%AA-%D7%96%D7%A8%D7%9D-%D7%91%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A3-5)

הפיתרון הפשוט שלי לבעיה הינו:

בדוק את צריכת הזרם בתחום ה-10A ותמתין עד שהזרם יירד מתחת ל-200 מילימאפר. לאחר מכן חבר חוט קצר קצר בעל שטח חתך של כ-2.5 ממ"ר בין כבל המינוס למצבר בצורה מהודקת ויציבה מבלי לנתק את הפרובים. לאחר חיבור חוט הקצר תעביר את הפרובים לתחום הבדיקה של 200 מיליאמפר ונתק בזהירות את חוט הקצר ונטר את צריכת הזרם מבלי שהפיוז יישרף.

* אין שום מניעה להשאיר את מד הזרם מחובר למשך שעתיים בכדי לנטר את צריכת הזרם.

** חוט הקצר למעשה תפקידו למנוע מצב שמערכות המחשב התעוררו לחיים כתוצאה מחיבור וניתוק המצבר מחדש.

אתה זקוק לפיוזים ?

פורסם

כן - והפיוז מולחם ישר למעגל, איזה יצרן קמצן לא שם בית פיוז..

מותר לחבר את האמפרמטר למצבר חיבור רציף של כמה שעות?

יש מצב שבתחום של 200 מיליאמפר הוא יתן קריאה שונה מאשר ב 10 אמפר?

פורסם

בהחלט תקבל קריאה מעט שונה בתחום ה-200 מיליאמפר לעומת ה-10A.

כתבתי קודם לכן שניתן לבדוק את צריכת הזרם בחיבור רציף למשך שעתיים.

צלם תמונה של הפיוז ייתכן שיש לי פיוז להחלמה.

פורסם

מתעלק -

בחמישי האחרון החלפתי מצבר, גם לי קרה אותו מקרה בדיוק (לא החזיר את המעטפת, שאלתי מדוע, טען שזה מחמם את המצבר ולא 'בריא' לשימוש).

בראשון אעבור שם ואנסה לקבל חזרה את המעטפת, למרות שאני מניח כי הסיכוי שהיא עדיין שם קטנה עד לא קיימת...

אבל למה ששני חשמלאים שונים יאמרו את אותו הדבר?

זה הכל מונפץ?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

איזה עבודה ערבית בבניית המכשיר.

בכול מקרה הם הלחימו פיוז רגיל ולא פיוז ייעודי להחלמה.

יש לי פיוזים כאלה.

פורסם

המכשיר עלה איזה 50 שקל לפני יותר מ 10 שנים, לא פלא..

לגבי הפיוז פונה אליך בפרטי. תודה.

אמשיך בבדיקות מעמיקות יותר ככל הנראה בשבוע הבא. זה מסקרן.

המעטפת טרם חזרה אלי - כנראה ביום ראשון.

פורסם

בהמשך למה שכתבתי קודם לכן...בדיקה של צריכת הזרם בתחום ה-10A לעומת 200MA עלולה לגרום לסטייה של 10-20 מיליאמפר או קצת יותר והדבר מאוד תלוי באיכות המכשיר לכן אני תמיד מעדיף למדוד בתחום המתאים.

אולי לצרכים שלך מספיק לבדוק בתחום ה-10A אשר לא מוגן על-ידי פיוז לכן תוכל להמשיך בבדיקות מחר.

פורסם

אחרי שקראתי את הפוסט בנושא מ 2011, אני קצת חושש לנתק את הפיוזים. נראה לי שבשלב הבא אבצע את אותה הבדיקה שעשיתי היום רק לשעתיים וחצי בתקווה לרדת מ 50 מיליאמפר.

• תוכן חדש...