Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

בירושלים רק אייל נאסה מוכר סיניים ב200 שקל לאחד.

אני רוצה משהו בטיחותי יותר.

מי מוכר בירושלים או גם לאיזור המרכז אני מוכן להגיע לקנות תוצרת קצת יותר נורמאלית - גודייר \מישלין \ טויו

{אני חי בחלום שיש כאלו צמיגים?}

מותר חתך אחר לשים?

תודה

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

בעיקרון, אתה יכול לעלות מידה אחת ולהרכיב צמיגים רחבים יותר בחתך 70.

המידה תהייה 155X13X70.

צמיגים במידה זו שימשו את דגמי ה S של האונו ודגמי הבסיס של הפונטו, ואני מניח שתוכל למצוא תוצרת נורמאלית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

OK

דבר ראשון תודה רבה על עזרתכם.

עכשיו,

היום בבוקר הגעתי לחברי מר חזי פנירי , המנהל המקצועי, במכון הטסטים מ.מ.מ בירושלים תלפיות.

הבחור הזה,לשמחתנו שומר את כל המסמכים שמדינת ישראל הוציאה עןד בימים שהיו מכונות דפוס ויש פלומבה של חותמת עם כל הרכבים הישנים ומידות הצמיגים המותרות.

אם מישהו צריך עזרה למכון מקצועי שיאשר את הצמיגים ברכב האספנות שלו, שיפנה לחזי לקבל צילום של דף מקורי המאשר את המידות ברכב.

מותר לי 155-70-13

אבל מבירור שעשיתי עם אלעד מהפורום שחרש את האינטרנט למצוא לי אסמכתאות ועם קלוש מחיפה שמחזיק בביאנקי 79, התשובה הנחרצת היא :

לא לשים צמיג זה אשר יפגע קשות בהתנהגות הרכב.

קלוש קנה צמיג מ2011 ב250 שקל לביאנקי שלו בחיפה.

ואני היום בתלפיות הייתי ב:

י.ג המכוון {190 שקל}

צמיגי דווידו {180}

צמיגי גרשון {200}

צמיגי אורון {180}

צמיגי ארק"מ גדי ומיקי - {190}

סופר צמיג - {300 שקל- של הנקוק}

צמיגי אפרתי - {200}

כולם למעט סופר צמיג נותנים צמיגים סיניים עלומי שם

כולם מוכרים רק 155-70-13

צמיגי אפרתי הגדילו לעשות ופירסמו כאילו יש להם 4 חברות שונות של 135-80, בפועל הוא אמר לי שכסליו, היבואן של באום וקונטיננטל לא מוכן להביא לארץ את המידה הזאת ואין לו כבר יותר משנה את המידה הזאת למרות שיש לו בחור מתל אביב שרוצה 8 ועוד אחד שרוצה 8 ואני 4 עכשיו, 20 צמיגים אין מאיפה להביא במידה הנ"ל.

בסופו של דבר פניתי לאייל נאסא שתמיד עוזר לי.

תשובה תיהיה בראשון האם יש לו 135-80

אם לא יהיה, אז אין מה לעשות חייב צמיגים.

נקנה בעל כורחנו 155-70.

עוד נקודה, אתר TIRES של יד 2 שווה לעכוז.

שום דבר שם לא מעודכן.

לא במחיר ולא בסוג הצמיג.

מזל שאני עובד בתלפיות ותוך שעה סגרתי את הפינה עם כל הפנצ'ריות באיזור.

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

אצל ארקמ הצלחתי להזמין מיבואן קונטיננטל צמיגים במידה שאין בארץ. אבל הייתי צריך להמתין מעל חודש.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מה לגבי עלייה במידה אחת ברוחב מ-135 ל-145? במידה הזאת יש קונטיננטל אקוקונטקט 3.

נכון, זה לא פתרון אידאלי אבל זה הרע במיעוטו בהתחשב בנסיבות הקיימות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
מה לגבי עלייה במידה אחת ברוחב מ-135 ל-145? במידה הזאת יש קונטיננטל אקוקונטקט 3.

נכון, זה לא פתרון אידאלי אבל זה הרע במיעוטו בהתחשב בנסיבות הקיימות.[/quote

לא טוב. זה יעלה את קוטר הצמיג כי אין חתך 75 ....בקיצור אל תעשה כזה דבר.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

צודק. ההפרש בקוטר הכולל בין 135/80 לבין 155/70 הוא בסה"כ 1 מ"מ בעוד שבין 135/80 ל-145/80 הוא 16 מ"מ.

מצד שני, ההבדל בעומס על מערכת ההיגוי יהיה זניח יותר עם 145, מה גם שמידה 145/80 תתן סטייה של 2.93% בקריאת מד המהירות. בהתחשב בעובדה שלמד המהירות יש סטייה מובנית כלפי מעלה, יוצא שעם המידה הזאת תתקבל קריאת מהירות יותר מדוייקת. בנוסף, בימים שבהם סופרמיני ממוצעת נושקת לטון, 10 מ"מ לפה או לשם הם זניחים, אך יש לזכור שמכוניתו של אלעד שוקלת קצת פחות מ-700 ק"ג, ועל כן כל עלייה ברוחב הצמיג פרושה השפעה מוחשית על יכולת האחיזה שלו, ולאו דווקא לטובה (אותו משקל מתחלק על יחידת שטח גדולה יותר ולכן מפעיל עליה פחות כוח).

מה שכן, עקב הגדלת הקוטר יש לקחת בחשבון שתהיה פגיעה כלשהי בכושר התאוצה של הרכב.

בסופו של דבר הנושא נתון להחלטתו של אלעד: האם להיצמד למידה המקורית תוך הבנה שהוא מתפשר על צמיג ממותג עלום שם, לעלות למידה 145 תוך הבנה שהוא מאבד מעט מכושר התאוצה מחד ומרויח שמירה על היגוי קליל ונעים וקריאת מהירות מדוייקת יותר מאידך, או לעלות למידה 155 ולוותר על ההיגוי הנעים אך לא לפגוע ביכולת התאוצה.

באופן אישי, כשאלה הם הנתונים ובהנחה שאין בארץ סחורה ראויה במידה 135, הייתי בוחר במידה 145.

אגב, בכל מקום שבדקתי ברחבי המרשתת לא מצאתי כל אזכור לגבי מידה 155/70. למעשה, המידה היחידה שמצאתי כמתאימה עבור אוטוביאנקי A112 היא 135/80R13. אם למישהו יש אסמכתא לכך שיש מידה חוקית נוספת עבור הרכב הזה, אשמח אם יפרסמה כאן.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אין שום מניעה להרכיב 155X70X13.

מידה זו היתה בשימוש בפיאט 127 ספורט, ומאוחר יותר בדגמי ה S של האונו.

למיטב זכרוני היגוי האונו 60S היה זהה לזה של האונו 45 שצויידה בצמיגים 135X13.

לא תהיה שום פגיעה בשום מערכת מכאנית, ולעומת זאת תקבל מראה יפה יותר וכמובן אחיזת כביש גבוהה יותר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ויש עוד נקודה - שימוש ב מידה 145 מקטינה את המרווח בין הצמיג לבין הכנף, ועושה פרופורציות לא נכונות. הרבה בעלי פיאט 500 אספנות שמו צמיגים גדולים מדי וזה נראה ממש לא אסתטי. כשעברתי עם האונו שלי מ 135 ל 155 זה נתן מראה יותר נאה וגם אחיזת כביש טובה יותר וברכב כמו אוטביאנקי כל צמיג רחב יותר זה בטיחות נטו ולכן 155.70

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

בשנת 1985 הייתה לי ביאנקי (1980) :)

שיניתי מידה ל 155/70/13 !

אני זוכר שנסעתי במיוחד למשרד הרישוי בחולון בכדי לאשר !

אישרו לי בלי שום בעיה :)

ההיגויי והתעוצה לא נפגעו באופן מורגש !

האחיזה השתפרה מאוד לטובה !

לפניי ההחלפה עשיתי הרבה "ספינים"

אחריי ההחלפה אני לא זוכר שאפילו החלקתי טיפה בסיבובים.

את הצמיגים רכשתי מדמיי הכיס שלי בתור תיכוניסת

פירלי P2000 כמדומני :)

היה שווה כל שקל !

פורסם

המסמך היחידי(לבינתיים) שמצאתי שבו מצויינת המידה 155/70R13 הנו מחוברת ישנה שהוציא בזמנו משרד התחבורה.

המסמך מציין את המידה בהקשר של A112 אבארת'.

[ATTACH=CONFIG]438424[/ATTACH]

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

זה המסמך שהראה לי מר חזי פנירי

הוא אמר שלא תיהיה בעיה לאשר לי ברשיון את הצמיגים.

שאלך לשים.

אחזור עם 30 שקל והרישיון יעודכן

BMW E36 M40 year of 1992

• תוכן חדש...