Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני כרגע עם קונטי PreimumContact2. מידה 185/60/15

מכיוון שהג'אנטים שלי רועדים, אני מעוניין להחליף אותם. על הדרך, אני אעבור לרוחב 7" ולמידת צמיג 195/55/15

רציתי לקבל המלצות לצמיגים טובים במידה זו.

מה שאני מחפש זה צמיגים בעלי אחיזה כמה שיותר טובה, זה הכי חשוב לי. חשוב מאוד שהאחיזה תשאר טובה (יחסית) גם ברטוב.

בנוגע לחסכון בדלק, רעש, עמידות, נוחות ומחיר - אני בהחלט אתפשר.

תודה רבה מראש

(אגב, אם יש פה מישהו עם פולו\איביזה וכו' שעשה את המעבר המדובר. אשמח לשמוע על השיפור)

פורסם (נערך)

נו באמת, מה פאלקן ZE914 קשור לאחיזה מקסימלית מבלי להתחשב בפרמטרים אחרים?!

טויו R1R

טויו R888 (פחות מתאים ליום יום לדעתי)

יוקוהמה AD08/AD08R

יוקוהמה A048 (גם פחות מתאים ליום יום)

ניטו Neogen

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

שוב תודה טום!

הצמיגים שציינת (מלבד אלה שציינת שלא מתאימים ליום יום) מתאימים גם לנסיעה (מנהלתית) בגשם ?

(כשאני אומר מתאים אני מתכוון שיתנו אחיזה טובה מצמיגים סבירים נפוצים)

כי על ה R1R למשל שמעתי שפחות.

בנוסף, הקוד עומס אצלי בפולו הוא 88

משום מה כמעט כל הצמיגים במידה הזו הם עם קוד 84/85

בקונטי שלי, שהם עם הקוד המתאים, ישנו הסימון XL (extra load, ובאתר tires4u הם מקוטלגים כצמיג מסחרי

מה הסיפור של הפולו הקטנה הזאת עם העומס הזה? אני לא מוצא את הצמיגים האלה עם הנתונים שאני צריך

פורסם

קוד העומס אצלך הוא 88 ברשיון?

בהוראת הרישום מדובר על קוד עומס 84 למידה הנוכחית שלך ו-85 לזו שאתה רוצה לעבור אליה.

כשתחליף את המידה ישונה גם הקוד הזה בהתאם.

כל הצמיגים, למעט אולי הניטו, הם צמיגי אקסטרים שרגישים יחסית לטמפ' נמוכות (בדר"כ פחות מכ-8 מעלות, לא שזה קורה הרבה בארץ).

יכולת פינוי המים שלהם בכביש רטוב מן הסתם נמוכה יותר אבל עדין מתקבלת על הדעת (יש לי נסיון עם R1R במידה 195/50R15 והוא התנהג סביר מבחינתי ברטוב).

פורסם

כן, זה מה שרשום ברישיון רכב (88H). ממש מוזר. בכל מקרה אם אפשר להחליף ברישיון וזה תקין תפקודית אז אין בעיה.

למען העמת אני גר בב"ש, ובחורף הטמפ' הזאת שוררת כמעט כל לילה. לא שאני נוסע בלילות, אבל אני לא רוצה אף הגבלה ומי יזכור עוד חצי שנה בפעם אחת שאני כן אסע בלילה, לסוע לאט ממה שאני רגיל. (מדובר על לילות רבים עם כ 5 מעלות. בעייתי?)

אני מתחיל לחשוב אולי לוותר ולקנות צמיג יותר סטנדרטי. מצד אחד אני רוצה ביצועים מעולים, אבל מצד שני אני לא רוצה הגבלות. ברור שאני לא מצפה לאותה אחיזה על רטוב, אבל אני כן רוצה אחיזה טובה יותר על רטוב מאשר צמיג סטנדרטי באותה מידה.

פורסם

גם צמיג "רגיל" שאינו מוגדר רב עונתי (וכמובן חורפי) מתחיל לסבול מירידה בביצועים מתחת לטמפ' שהזכרתי.

עם כל צמיג שתתקין, תצטרך ללמוד את המגבלות שלו. בין אם על יבש, רטוב או בתנאים חורפיים יותר. ומרגע שתעשה כן, אני מסופק שפתאום תשכח את זה.

מאחר ולא מדובר מראש במכונת כוח אדירה, בהחלט יתכן שצמיג סטנדרטי יספק במקרה זה, ויש מספיק כאלו (כפי שעלו באין ספור דיונים אחרים, הגם שבמידות אחרות).

• תוכן חדש...