Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אני מעוניין לרכוש רכב היברידי מסוג פריוס פלוס של טויוטה, לאחר פשפושים באינטרנט מתחיל לחלחל הפחד של עניין הקרינה, הבעיה שאין מקור אמין ונחרץ שקובע אם יש/אין או לפחות אם זה עומד בתקן או לא.... גם כאן בפורום קראתי לא מעט את הדיעות לכאן ולכאן כל מידע שמצאתי פה ובאתרים אחרים היה עבור רכבים מלפני 5 שנים ומעלה שיתכן שהמידע הזה כבר לא רלוונטי.

האם מישהו ביצע מדידות קרינה בדגמים החדשים או מהשנה הקודמת של דגמי טויוטה?

האם העובדה שהבטריה בפריוס פלוס יושבת בין שני המושבים הקדמיים הופכת את העניין למסוכן יותר?

אשמח לשמוע תגובות

עריכה אחרונה על ידי wir55
  • תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שאלה מעניינת, אני זוכר שרציתי לרכוש הונדה אינסייט, אמרו לי 'כל עוד אין לך ילדים שיושבים מאחורה, אז הכל טוב' (אחד שניסה למכור את הרכב).

זה שיש קרינה זה בטוח, השאלה כמה חזקה הקרינה... נחכה למומחים.

(אגב פריוס זה הרכב הנמכר ביותר, אם הייתה איזה פשלה היינו שומעים עלייה)

אוטו-מאניה :-)

פורסם

אני ואבא שלי מדדנו בזמנו את הפריוס הרגילה דור 3 עם מכשיר ייעודי וממש יקר שאבא שלי השאיל מחבר.

האוטו היה עם 70K ק"מ בערך וממה שאני זוכר רמת הקרינה לא חרגה מרמת קרינה שמדדנו במזדה 3 ובקורולה.

הייתה יותר קרינה במושב האחורי הימני ששם נמצאת הסוללה אבל לא משהו חריג.

רוב האוטו קרינה יותר נמוכה ממכוניות בנזין רגילות.

בדקנו בעמידה, פול גז, ברקס, עם ובלי מזגן וכל מצב שאתה יכול לדמיין.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אין לי רכב היברידי, אבל קשה לי להאמין שהיצרנים לא מבצעים את הבדיקה בעצמם, ואם לא הם - אז מכוני התקינה העולמיים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אל תתפתה להאמין להפחדות השטוטיות שיש באינטרנט בנושא.

רמות הקרינה זניחות.

בוצעו המון מחקרים בנושא והמידע נגיש לכל.

הבעיה העיקרית שלך עם הפריוס פלוס צריכה להיות צפיפות , לא כזה נוח להושיב שם 7 .

אגב:

יש לי בחתימה לינק בנושא "למה אסור להאמין לכל מה שכתוב באינטרנט לגבי קרינה" :)

תכין את עצמך זה משעשע

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

מה שבטוח, עדיף קרינה מאשר גזי פליטה...

מזכיר לי את האלו שאומרים לי לא להיות כל הזמן עם הטלפון כי זה קרינה וזה יעשה לי סרטן, בזמן שהם לוקחים שכטה מהסיגריה שלהם.

פורסם

או הטמבלים שרצים לאורך כביש ראשי...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

זה בסדר לנהוג ברכב היברידי כל עוד אתה לא מתקרב לעפולה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
אני ואבא שלי מדדנו בזמנו את הפריוס הרגילה דור 3 עם מכשיר ייעודי וממש יקר שאבא שלי השאיל מחבר.

האוטו היה עם 70K ק"מ בערך וממה שאני זוכר רמת הקרינה לא חרגה מרמת קרינה שמדדנו במזדה 3 ובקורולה.

הייתה יותר קרינה במושב האחורי הימני ששם נמצאת הסוללה אבל לא משהו חריג.

רוב האוטו קרינה יותר נמוכה ממכוניות בנזין רגילות.

בדקנו בעמידה, פול גז, ברקס, עם ובלי מזגן וכל מצב שאתה יכול לדמיין.

באיזה יחידות מדידה המכשיר נתן מדידה?

המאזדה גם היברידית?

מה מדדתם בעצם?

זה ככה כמה שאלות הקדמה לפני שאני מכבד את הפורום בתשובה ברמה מדעית.

si vis pacem, para bellum

פורסם (נערך)

אני זוכר שהייתה בדיקה כזאת שהריצו על הדור השני או הראשון של הפריוס.

אני אפילו זוכר שניהלנו על זה דיון פה בפורום.

התוצאות הראו שאכן יש קרינה מוגברת במושבים שמעל לסוללות אבל למיטב זכרוני הבעיה כבר לא קיימת בדור שלוש ומעלה.

http://www.thetruthaboutcars.com/2010/03/israel-preps-worlds-first-hybrid-car-radiation-scale/

עריכה אחרונה על ידי Uzi4u2
8)
פורסם
באיזה יחידות מדידה המכשיר נתן מדידה?

המאזדה גם היברידית?

מה מדדתם בעצם?

זה ככה כמה שאלות הקדמה לפני שאני מכבד את הפורום בתשובה ברמה מדעית.

זה היה ממש מזמן, אני לא זוכר באיזה יחידות.

מזדה 3 רגילה.

לפני 5 שעות, green כתב:

פורסם

[h=1]EMF אלו יחידות המדידה[/h]בפריוס בתוך הרכב ישנם רמות מאוד נמוכות. נמוכות מרכבים סטנדרטיים.

במודלים המוקדמים יותר דור 1 אם אני לא טועה נמדדו רמות קרינה גבוהות מהמותר.

פורסם (נערך)

WIR55.

באתר המשרד להגנת הסביבה תמצא טבלת השוואה של רמות הקרינה ברכבים היברידיים, יצרנים/דגמים שונים.

מציע לך להתייחס ל 2 כללים-

1. כשיש ספק אין ספק.

קרינת ELF הוגדרה כבר ב 2001 כגורם סרטני אפשרי לבני אדם, קטגוריה 2B.

בשפה פשוטה, אין הסכמה על רמת הסכנה הבריאותית בחשיפת בני אדם לקרינה זו, אך יש עדויות מחקריות ברמה כזו או אחרת התומכות באפיון התופעה כדי להגדירה בקטגוריה 2B.

2. בארץ ובעולם ישנם 4 קריטריונים להגדרת קרינה זו.

א) אי חשיפה ליותר מ 2 מיליגאוס לשעה, כממוצע שנתי.

ב) אי חשיפה ליותר מ 4 מיליגאוס לשעה, כממוצע לשעה ביממה שבה החשיפה ברמתה הגבוהה ביותר.

ג) אי חשיפה לילד מתחת לגיל 15, ליותר מ 4 מילי גאוס לשעה.

ד) כאשר רמת הקרינה אינה ידועה, כמו במרחב הציבורי/בבית, יש לחשבה כ 1 מיליגאוס לשעה.

יש לעמוד בכל כלל בפני עצמו ובכולם יחדיו.

תבדוק את הטבלה ותעשה את המתמטיקה לבד.

סה"כ זהו חשבון כיתה ד-ה.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי mickey
פורסם

בשם הדיוק אבקש לציין.

1. בעולם הקריטריון המדויק הינו חשיפה מקס. של 2-3 מיליגאוס לשעה בממוצע ליממה/שנה.

2. טבלת ההשוואה באתר המשרד להגנת הסביבה מתייחסת לרכבים היברידיים עד לשנת 2010.

פורסם

אגב:

יש לי בחתימה לינק בנושא "למה אסור להאמין לכל מה שכתוב באינטרנט לגבי קרינה" :)

תכין את עצמך זה משעשע

צוחק מי שצוחק אחרון. אבל אנשים שסבל של אחרים משעשע אותם, יש גם סוג כזה של אנשים. גם נאצים במחנות ההשמדה התעללו ביהודים, יש גם כאלה שרק צפו מהצד, אבל מה שמשותף, את כולם זה היה משעשע שם.

יש אנשים שלא מבינים, אבל חושבים שיש להם את הסמכות לשפוט אחרים על סמך מה שהם בעצמם לא מבינים על ידי התעלמות מדברים שהם לא מבינים.

ובינתיים, שיעור התחלואה בסרטן בארץ מוביל, כולל סוגי סרטן מאוד אופייניים לקרינה. אבל יש אנשים שזה משעשע אותם.

כל אמת באשר היא עוברת דרך שלושה שלבים. ראשית, לועגים לה; אחר כך, מתנגדים לה בתקיפות; ולבסוף - מקבלים אותה כמובנת מאליה.

- ארתור שופנהאואר

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...